Lina, da ne tražim, možeš li napisati koji si imala protokol u postupku?
I sad je na žalost ironija da će možda ići s blažom stimulacijom, usprkos godinama, da bude manji broj js-a.
Printable View
Lina, da ne tražim, možeš li napisati koji si imala protokol u postupku?
I sad je na žalost ironija da će možda ići s blažom stimulacijom, usprkos godinama, da bude manji broj js-a.
Linalena, sad mi se sjecanje vraca. Znaci 3 4st. zametka 5.dan? Jesi li postavila pitanje doktoru kako je to moguce?
Ovo sam previdjela i ja se isto pitam kako je to moguće, iako mi je jedna cura rekla da su joj u Mariboru vratili 5.-ti dan jednu blasticu i jednu osmostaničnu (5.-ti dan), na njeno inzistiranje i da su se oba primila. Ja sam zabrijala da su to cure nešto pobrkale... Tj. ja nisam znala da zametak može bit živ 5.-ti dan ako je ostao na razini od 4 stanice, tj. zar ne znači život zametka = rast? Možda sam i ja pobrkala, uvijek se uči.
Ina, možda se radilo o sporom zametku, ma nije to matematika pa da moraju baš biti u stanicu (iako sam ja za statisticki proracun kad je sve u pitanju)..Ali ovo kod Linalene je bila neka teška bljuzga, ocito...mislim, vratili, ali znaju da ništa od toga...
Ma, sve 5, ali kako može zametak 5.-ti dan imat 4 ili 8 stanica, ne može biti baš toliko spor, ne kužim? 5-ti dan bi trebao imat minimalno 30-tak, koliko ja shvaćam, da bi bilo šanse za nešto, tj. tu on kasni ne pola dana, dan, nego 2 dana. Pretpostavljam da u Mariboru s time ne bi niti preopručili transfer, ali, opet, i to ovisi možda i o pacijentu, di se poštuju njegova uvjerenja i želje, dok mu nije na štetu.
Tj. ne kužim kako su tako spori bili, Linalena, to bi trebala vidit s biologicom na SD-u, ako možeš do nje, ona je zvučala kao komunikativna i OK, možda je nešto i do spermiograma (ako je bio azo, onda je i on zeznut). Ne znam je li biste vi mogli profitirati od onih tehnika skrininga spermiograma - IMSI itd.
Vidiš, nisam to znala, vjerojatno ti ga ne bi niti vraćali da nije ovog zakona (ono, tko će "bacat" embrije). Tj. da si išla prije Zakona u CITO vjerojatno bi ti rekli da taj nije dovoljno dobar za transfer. Tj., tu se sad svi vraćaju (moraju se vraćat, da ne bi ko koga optužio da je bacio embrij) na pitanje kad počinje život itd. kako tko može tumačit (ovi u Petrovoj rekli život počinje tad i tad, ministar itd.).
Tj. da nije politike, nego da je samo struka, taj 6-stanični ne bi bio transferiran, najvjerojatnije. Formulacija bi možda bila da nije (dovoljno) vitalan.
Linalena, sad mi je jasnije što ti se dogodilo. Vratili su ti zametke koji nisu imali realne šanse za život (iako, uvijek postoje rubni slučajevi, vidi ksenu). Sad se tvoji napori trebaju koncentrirati na biologicu - zašto misli da su bili tako loši. Ako uopće do nje možeš doći i ako se više uopće s ikim može razgovarati bez straha i politike, tj. to nisam sigurna, odnosno moraš uključit antene za diplomatske pitalice i čitanje između redaka.
Tj. ili i možda pokušat sreću s nekim drugim labom, može i u Cro, vani bi bilo idealnije.
Da, sjećam se kad je linalena napisala 4-stan. 5-ti dan, bilo mi je čudno, rekla bi da su stale sa razvojem, znači nije bilo za transfer? Jednom sam samo imala jednu mrvicu na čekanju jer bio je et tri zametka, taj četvrti se nije pomaknuo od 3 stanice, znači ništa od njega, nisu ga zamrzavali.
Da, ina33, prije zakona, ali to dokazuje ono što si i ti rekla, da takvi zameci nisu za transfer.
Pitam isto što i sretna35 - Mojca, kad bude nekih novosti? ... Kaj se radi, kak' se živi odnosno uživa, daj da guštamo malo ...
Tiki_a, a nema nekih novosti, evo zapravo ima, danas sam po prvi put nakon 100 godina bila u labu u DZ i dobila napadaj bjesnila kad sam vidjela gužvu... Ne zbog čekanja, nego zbog bakterija u zraku. Prvo sam se skrivala iza šala, a onda je dragi otišao po masku u apoteku. :) :)
A nema nekog uzbuđenja kod mene koja sjedim doma i tipkam po daljinskom, laptopu i mobitelu. :)
Kako se ti držiš, još samo par dana? :)
Mojca, a šetnjice i odmak od posla, jel' totalan odmak još uvijek? ....Moj testić od sutra na dalje. Možda i danas jedan (pa šata ću s njima kasnije?).Ma ja stalno nešto mjerim, umačem i tsl. da vrijeme brže prođe i da se prije uvjerim u ono što je (oliti nije). Uglavnom sve je pod kontrolom, nema nervoze.
eh ti testići, ubijaju me u pojam.
ja sam se počela plašiti već i lh testa, probada me dobrano od jučer pa smo krenuli i s tim. za sada nula bodova, vidjet ćemo danas na 10.dc.
Tiki, nek je tebi pozitivan, onaj puno bitniji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ma radim pomalo, Tiki, ali ne previše. Iako, čeka me jedan ozbiljan handover... Šetnjice slabo, hladno je, a mene odmah zabole jajnici, pa me uhvati panika. Sad ću, nek još malo zatopli.
Držim ti fige za smirenost u sljedećim danima. :) I za plusić naravno! :)
Hvala vam puno na svim riječima podrške ali i idejama što činiti. Idem u utrorak gore i tražiti ću doktoraB ali i biologicu da malo prođemo sve to. Oni su mi taj put vratili embrije i tek poslije rekli da su četverostanični, sjećam se da je doktorica T rekla "pa nisu baš neki" i da transfer mi nije radio drB već drT .Također treba probati malo "kanalima" okolo-naokolo ispitati i založiti se za nas. Probali bi tu još jedan stimulirani jer čekam lijekove pa onda Ljubljana, ali ako ne mogu u stim.do ljeta idemo onda što prije gore
Stiže fiiina ne baš rano jutarnja :coffee:
Moj test jutros 10. dnt negativan, utriće koristim još par dana i radim testove, ali možete me skinuti s zamišljene liste čekalica. Nisam žalosna, bilo je očekivano :-)
Tiki zar?Mozda ipak sljedeci testic pokaze nadu.:love2::heart:
Draga Tiki_a :heart:, držim fige i dalje.
Tiki, neka ipak pokaže plus sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~ a ako i ne... za dalje, kako god ~~~~~~~~~~~~~~~
tiki_a :heart:
andream, Mojca, Mimek etc :bye:
koke moje nadam se da me primate opet u vaše društvo!? http://forum.roda.hr/threads/58116-3...milies/bye.gifsvima
Tiki_a divim ti se...samo ostani tako pozitivnahttp://forum.roda.hr/threads/58116-3...lies/heart.gif
Sonja, dobrodošla natrag :-) dugo te nije bilo.
Tiki, draga, milijun hugova :love2:
Taco, dobar start želim, jedva čekam vijesti s folikulometrija :-)
Marnie, baš mi je žao, znamo kako je kad stalno stojiš na mjestu :-(
Mare, AB, cure ~~~~~~~~ :heart:
Sonja29 :heart:, neki dan sam se sjetila tebe i ninatz te vašeg dogovora da zajedno šetate trbušaste :-) Super da si se javila!!
vikki :kiss:
tiki_a jel pao testić i danas? Jako ti želim jedno lijepo iznenađenje! Što god bilo, za dalje ~~~~~~~~~~ :heart:
taca70 kad je prvi UZ?
Kod mene 7dp5dt, jučer i prekjučer sam uočila neke smećkaste točkice, nervozica, vidjet ćemo danas. Kod mene to može značiti sve (jednom :heart:) ili ništa (svi ostali ciklusi) tako da nisam ništa pametnija.
tiki za danas ~~~~~~:heart:
vikki :heart:
Charlie :love2:
Taco, sretno! :-)
Tiki, a da ponoviš testić i danas? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da to znači ovo prvo :-)
Charlie, a da pozuris po betu?
Tiki_a, mislim da znas sve sto bih ti napisala. Nadam se da ce se kockice posloziti.:heart:
tiki_a ~~~~~~~~~~~~ za tebe, vjerojatno je testic pao prerano
Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Jel kome miriši kava za sutra popodne?
Na žalost ja ne mogu, imam već nešto dogovoreno za sutra.
ja bih došla sutra ako se dogovorite...
Ajd pričekajte kraj tjedna, od srijede ljepše vrijeme.
Mužu se pokrenuo bubrežni kamenac pa je doma, ufff kak je on grozan bolesnik, a onda još i cucak okolo laje i skače, grize
Tikice ~~~~~~~~ za +
Charlie ~~~~~~~~~ za implantaciju
Svima punu :))
Meni kava miriši već danima, sutra mi najviše paše, u srijedu malo manje, a u četvrtak najmanje. A u petak nikako. :)