Ma da, obavijest o upisu su stavile skole puno ranije nek su znale kad ce upisnice biti dostupne . Neke skole su jucer i promijenile vrijeme upisa a tek danas u pol 3 su na upisi hr obajvili da sutra u 12 pocinje printanje upisnica .
Printable View
A meni moj priuštio slom živaca! Mi u školi čekamo na red kod raske, da potvrdi upis a on mi izvali kako on sad ne bi strojarstvo nego elektrotehniku u Tesli. Mislim, upao je u oba smjera ali strojarstvo je stavio za prvi izbor. Došlo mi je da ga raščerečim! On je u školi vidio svoje frendove i svi koji su u Tesli uzeli elektrotehniku...bio je na moru tjedan dana...
Sad ću morati na upisima pitati da li se može tu šta napraviti po tom pitanju. Ono, da čovjek ne povjeruje..a yvaki dan sam ga davila s tim školama!
Sorry, morala sam se negdje ispuhati....
prosle godine, u skolu u koju ide moj necak u metkovicu, prebacilo se nekoliko djece koji su se upisali u skolu u dubrovnik - vec nakon nekoliko tjedana od pocetka skole. na polugodistu je prebacivanje sigurno moguce - prije nekoliko godina prebacilo se dijete jedne poznanice - iz jedne skole u drugu.
Pa i ja mislim da bi se moglo - ista škola, drugi smjer, sličan..bar na početku.
Vidjet ćemo u petak..
tanja vidi odmah na početku godine, nemoj čekati sljedeću godinu...
podnese se molba i ako postoji slobodno mjesto, mislim da ne bi trebalo biti problema
prije toga poragovaraj s ravnateljstvom, tj. najavi im i objasni situaciju
ponekad se to riješi već nakon tjedan dana nastave...
Da, mislila sam i napisati neku zamolbu da se to napravi čim prije, mislim da će biti mjesta...
Puno hvala na odgovorima a još više na podršci. Javim kaj je bilo u slučaju da će nekom nekad trebati takva Info...
Tanja, kod mog se prvi tjedan skole jedna cura prebacila u drugi smjer. Jednostavno je rekla da se predomislila.
Mislim da to jednostavno ide unutar iste skole,ako se mijenja skola, onda bi moglo biti malo teze
Idi razgovarati u školu, može ti pomoći osoba koja je u školi koordinator upisa, ali većina ih zna što treba. Ovo nije nikakav problem ako u željenom smjeru ima mjesta, ali ako nema - nisu velike šanse.
Potraži na internetu tko je koordinator upisa ili samo nazovi školu na centralu i traži tu osobu. Sretno!
Jesi li sigurna da ga želiš prebaciti zbog frendova iz osnovne?
Možda je bolje da nisu u istom razredu 8-)
Evo da javim, upisali se i odnijeli zamolbu direktno kod ravnateljice. Rekla je da ne bi trebalo biti problema jer ima dosta bodova, više od zadnjih upisanih i da će se to riješiti na prvom nastavnickom vijeću....uzela i moj broj mobitela da mi javi.
Htjela bih da ide sa tim bar jednim prijateljem s kojim je dobar još od jaslica, doslovno. Ima malo problema sa prihvacanjem promjena i novih stvari pa bi mu bilo malo lakše...
Super, baš mi je drago da su susretljivi u školi, to dosta govori o odnosu prema učenicima općenito.
Bas lijepo od njih.
Nadam se da su se sva djeca upisala i cekam izvjestaj na pocetku skolske godine.
Za godinu dana i ja sam opet "zaintetesirana" strana. Nadam se da ce ova moja smislit gdje zeli
Ali mislim tanja da ne možeš uvjetovati s kim bi trebao u razred, mojem se slučajno desilo da ide u razred s još trojicom koje zna od prije, ali to smo slučajno saznali kad je objavljen popis razreda.
Pa može se na upisima izraziti želja za nekim određenim razredom, zašto ne. Druga stvar hoće li škola izaći u susret ili neće.
Moja upisana.
Nek je i tome došao kraj ...
Želim svim novopečenim srednjoškolcima puno uspjeha, novih znanja i dobre zabave u srednjoj školi!
Ps. I eto otkrili smo da su za sada dvije "potomkinje" forumašica u istom razredu. Na jesen ćemo vidjeti i za ostale.:-D
Vrijeska kak već sad, osim ako je to jedini razred
Meni je to posve normalno. Zasto ne bi skola probala izaci ususret?
ja sam tako trazila za 1.razred os frendicu i uciteljicu pa ako prodje jedno super.
na kraju dobili oboje.
Je li jos necije dijete upisalo Lucijanku ove godine?
Nas nisu pitali, ali je Frendica čije je dijete s njim u razredu pretpostavljala da će možda biti u istom razredu jer su obojica pisala napredni njemački, mada je kod njega u razredu 60%njemaca,a s njima na njemački idu još par klinaca iz drugog razreda. Inače u matematičkoj dijelu njegovog razreda su troje klinaca koji su išli u obližnju skolu, kao i dvoje koji su išli Skupa u školu iz grada.
U srednjoj školi je posebna križaljka od sastavljanja razreda dok preslože vjeronauk i etiku, 1. strani jezik, 2. strani jezik početni ili napredni... skidam kapu onima koji to rade!
Znači kod mojeg je dio razreda napredni njemački, blok sat, ostatak je matematički, dio ih ide na etiku, a dio na vjeronauk,opet ne isti. Kad on ima njemački onda ponekad taj drugi dio ima ili informatiku ili matku, ponekad taj drugi dio razreda ima dodatni sat matke, na kojem znaju ostati i nijemci. Kad ima vjeronauk, ostala polovica ima etiku, tu se ne spajaju s drugim razredima, na njegov njemački dolaze četvero klinaca iz drugog razreda
jelena, tako je otprilike kod svih ;-), s time da kod naših još iz mnogih predmeta imaju podijeljeno teoriju i vježbe, pa da vidiš belaja :mrgreen:
al' sve se to nekak' lijepo posloži, nije nikakav bed 8-)
U moje vrijeme u mojoj srednjoj je bilo četiri jezika, i kad sam ja imala engleski svi moji su bili svaki na svom jeziku, isto i tjelesni posto je bio polovicno ženski razred nama su se prikrpale ostale cure, ok bio je to uvijek ili prvi ili zadnji sat, meni nije to bilo komplicirano.
U osnovnoj koja je trosmjenska velika škola s tri jezika, s time da je izborni jezik i informatika u suprotnoj smjeni
Ali me zato još uvijek čudi da u mojoj srednjoj sada 30godina poslije jedna prof ima njemački samo jednom učeniku, a u školi ih ima više njemaca
da li netko zna kako je organizirana nastava njemačkog jezika- nastavljač u miocu za dijete koje nije u onom programu dvojezičnom, nego u B programu- inf/mat?
Nakon nastave ujutro? da li postoji pauza ili nastavja odmah?
Kaj se tam može ići na produženu matku i njemački? Kod nas u X možeš jedno ili drugo
Evo ti program: https://www.mioc.hr/wp/?page_id=681
Kad je moja kći išla, bila je pauza.
Nastava do 14h i njemački u 16h, a kineski joj se preklapao četvrtkom s nastavom jer je trajala do 15h, a kineski počinjao u 14h i iz tih razloga je odustala.
Nemoguće je djeci putnicima to sve pohvatati.
Tko stanuje blizu, da, ode doma, pojede si, odmori, riješi zadaće...i vrati se u školu.
Upisali ste se u Mioc?
I sad će biti pod kontrolom sestre
Eto zato sam ja otišla u najdalju školu, jer nisam htjela kontrolu starijeg buraza