Blubella, sretan put!!!!!!! Mislim na tebe!!!!!
Cassie, hvala :heart: :kiss:
Printable View
Blubella, sretan put!!!!!!! Mislim na tebe!!!!!
Cassie, hvala :heart: :kiss:
Romi, nadam se da ti je neko odgovorio.
sejla, položaj spavanja nema veze:-), a za tabletu je najbolje da pitaš dr (iako ne znam zašto bi smetala)
Hvala mare! Svakako sam mislila još i pitat doktora pred odlazak, neću ništa na svoju ruku al reko da pitam ako neka od vas možda ima iskustva.
Rominka imaš pravno i psihološko savjetovanje u Obiteljskom centru GZ-broj ti je 4577 194,čeka se par dana ali se ništa ne plaća.
Mi smo dogovorili sa ovima iz Aha. Evo danas idemo to obaviti, a prilicno sam sigurna da se ne placa....obavili smo Vinogradsku, sutra VV, pa Rebro preksutra. I onda ostaje onaj famozni pregled prohodnosti jajnika na kojem Alebic nadam se ne inzistira....a hzzo, pa valjda ce proci ok.
Sejla ja sam morala lezati na trbuhu( sto mi je pasalo), a i prijedlog dr je bio spavanje na trbuhu ( zbog polozaja maternice -kako sam shvatila). I da, i ja sam popila za put uz dozvolu ;) sve naj naj zelim
Bbella sretan put i drzim fige ;)
Bok curke,
ja sam nova ovdje ali sam Vas citala,odlucili smo se da u novi postupak idemo u Prag u PFC pa bi htjeli cuti vasa misljenja o toj klinici,za sada postupak dogovaramo preko maila sto nam je bilo zgodno jer nismo trebali ici na konzultacije;Ne idemo na donacije nego na postupak MPO-ICSI i ako sto dalje bude potrebno.
Volili bi cuti vasa iskustva ,uspijesnost klinike itd.sve sugestije su dobro dosle :-D
Romi, za hzzo ces morati napraviti hsg. ja sam se isto pokusala "prosvercati" bez, ali su mi u roku od tjedan dana poslali dopis da ga moram dostaviti, jer mi inace dokumentacija nije potpuna i bez toga ne salju na komisiju.
Ne kuzim zasto inzistiraju na tome kad idemo na donaciju i ivf...ako samo o tome ovisi hoce li nam odobriti...a, onda cu i to odraditi....no jos cemo vidit sto Alebic kaze.
Meni je isto moj dr. rekao da mu je to glupost, jer kod oplodnje sa donorskim stanicama uvijek ide ivf, ali hzzo to tako ne gleda. ako je s tobom sve ok onda ce vjerojatno odobriti samo aid, jer im je jeftinije. ako sam dobro informirana tek nakon treceg neuspjelog aid-a odobravaju ivf.
Mene vjerojatno isto ceka samo aid, ako mi uopce ista odobre
Dovedu te do toga da se uz azoo "ponadamo" losim rezultatima kod mene....eh, jest ti nase zdravstvo kad na tome stedi....
Iskreno, kada sam ja radila hsg potajno sam se nadala da nece biti dobar. nakon prvog ubrizgavanja kontrasta radiolog rekao kako je kroz jedan jajovod prosao, a kroz drugi nije. da sam mogla, bila bi skocila od srece sa onog stola. ponovo mi je dr. ubrizgao kontrast, jer su rekli kako misle da je zraka uslo, pa s toga nije proslo... i na moju "zalost" bili su u pravu, drugi put sve proslo.
Ali na kraju mi je bitno da mi bilo sto odobre... tko zna, mozda i aid uspije...
A zar to nije glupo? Osjecam se lose zbog toga. No, dobro kazes mozda i aid uspije, samo sto sada nisam voljna muciti nas oboje nadom....ali i kopun u guzicu je korak naprid ;)
Sretno sejla, sretno Bluebella!
Imam par pitanja u vezi doniranja jajne stanice (preporuka liječnika nakon neuspješnih stimulacija, jajne stanice su mi loše i malo ih je, a razlog su moje godine):
Jel postoji bilo kakva informacija o donorima jajne stanice? Banalno, kako zapravo znate čiju jajnu stanicu dobijete?
Koliko se zapravo mora boraviti u Pragu (jesu li to ona 3 dana od oplodnje jajne stanice do transfera ili je potrebno još i više)?
Jel se i kod doniranja jajne stanice ide na kompletnu stimulaciju poput one kad idete oplodnju vlastitim jajnim stanicama?
Jel HZZO pokriva sve troškove i kada (jel plaćate pa podnesete račune ili vam bude plaćeno unaprijed)?
Jel se ciklus prati kod nas, u Hr?
hvala
sejla,draga, sretan put sutra:::)))
Jadzia, donacija u Češkoj je strogo anonimna, tako da su podaci s obje strane strogo zaštićeni. U Pragu se boravi oko tjedan dana, stanice su nakon oplodnje na promatranju 4-5 dana. Za stimulaciju donorke ne znam kakva je, ali budući da se radi o vrlo mladim i potpuno zdravim ženama-djevojkama, mislim da se radi o blagoj stimulaciji, ali to nisam istraživala pa ne znam. HZZO pokriva troškove ako se dobije njihovo odobrenje prije zahvata, ali vi prvo platite klinici i onda po povratku šaljete račun hzzo-u da dobijete povrat. Svoj ciklus pratiš ovdje.
Sretno s planiranjem i javljaj nam se :-)
tiki_a i milasova, hvala vam!!!!
Evo doznala sam da je punkcija odmah sad u petak :-D Ne znam koliko je folikula viđeno na uzv-u, ali vjerujem da će biti sve ok :dancingfever:
Sutra ujutro vlakić.....jeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!
Bravo! Mora da ih ima dosta čim je punkcija tako brzo!
Još jednom sretan put i javljaj nam se! bye:
Iščekujemo dobre rezultate!:
Hvala Sejla na brzom odgovoru.
Jedino nisi razumjela moje pitanje vezano uz stimulaciju. Mislila sam jel ja idem na stimulaciju, a ne donatorica. Jel se primaju neki hormoni il sl.?
sejla,super !!! sretno!!:fige::fige:
Cure, divne ste sve i ne znate koliko ste mi olakšale sve ovo, doista jeste :heart: Nadam se da ću moći tamo na net, pa ću vam se javljati s novostima! A ako ne, kad se vratimo oko četvrtka detaljno izvješće ;-) velika pusa!!!!
pozdrav svima iz prekrasnog Praga :-)
Sejla sretno <3
Jadzia, pozdrav! od stimulacije ti koristiš samo Estrofem ili neke druge tablete za debljanje maternice i kasnije neki drugi lijek (onako kako ti je Sejla napisala). Primatelji donacije nemaju neki posebno težak protokol lijekova i sve ti se objasni prije nego kreneš u postupak.
Kod mene je isto potrebna donacija i očekujem na jesen odlazak u Pronatal.
Samo da vas nas troje malo pozdravimo i da curama koje su u akciji poželimo da vam svima bude kao nama :-D
http://tinypic.com/r/2wr45ty/6
tiki:heart::heart:
:klap: tikica
Želim vam da sretno i sigurno napredujete i da nas i dalje informiraš slikovno :)
:škartoc: Čitam sve teme sa zaostatkom od 15 dana, ODBROJAVANJE ostavila za kraj jer ima najviše, sad tek vidim da je ovo stara vijest. Nema veze, ja se još rastapam... :zaljubljen:
moja punkcija obavljena jutros. dobili smo 12 j.s. od toga 6 u MII fazi, 2 u MI i 4 nezrele.
sutra cemo znati koliko ih se oplodilo i kad je transfer.
klinika i dokori sve 5.
punkcija pod anestezijom (koje sam se jako bojala) super prosla.
i da spermiogram mog dragog je bio ok, vise nema terato, al oligo je tu. radit ce nam PICSI.
Bluebella,
:-)
mislimo na tebe!
sretno!
Bbella pa to je sjajnoooo ;) sretno
Bluebella sretno :-D
Bluebella u kojoj ste klinici
BBella, sretno dalje, jedva čekamo sutrašnje vijesti!