ja to tako volim
Printable View
Miško, ja sam tokom cijele trudnoće jela jetrica i teleća i pileća, isto sam vidjela da to trudnice trebaju izbjegavati, jela sam ih možda 10-tak puta, pa me eto i živa i zdrava, i bebač pogotovo :)
:unsure: Ove koje imam su domaće pa je rizik još veći... :(
Hm da, ajde brzo ćeš roditi pa ćeš ih papati, mislim da nebi trebalo biti problema da ih jedeš dok dojiš!
juha od rajčice, pileći batci i neki prilog (mlinci možda), salata po izboru.desert nema jer pazimo na kg :-)
sutra pizza domaća-čistim hladnjak
Danas sarma, od Božića je nismo jeli.
špageti s kozicama
bez ideje sam...dečkima šalša i špageti, a meni grah salata s malo slanine
brzinski danas - tagliatelle u ubijelom umaku s lososom, cikla i kupus salata
jučer: oslić u bijelom umaku sa zelenim tortelinima
dana: varivo od grahorica i sušene puretine
pobrala sam dosta ideja ovdje,
pa da se prijavim,
jučer špinat na varivo, kuhani krumpir, pirjana puretina
danas govedska juha i lešada iznutra,
sutra gusta krem juha od tikvica i graška
ajde kad pišete stavite i doručak i večeru za taj dan,
totalno sam bez ideja
Studena, kod mene je za doručak bila palenta s mlijekom, a za ručak ću tu istu palentu s tunjevinom u šalši (plus salata od kineskog kupusa, vjerojatno).
Studena - kod nas je dorucak obicno slijedece: integralni keksi + mlijeko ili caj (ili nesica), ili corn flakes s mlijekom, voce, cottage sir i slicno.
E. u skolu nosi sendvic, vocku i jogurt.
A vecera... cesto zapravo rucak bude vecera, jer se nadjemo svi zajedno tek u 16:30 h.
Ili napravim nesto od onoga slatkoga sto si zaplaniram u tjednom jelovniku. Jucer je npr. za veceru bio cheesecake (ostalo od ponedjeljka).
Doručak:tost s mozzarelom
Ručak/večera (oko pola 5 kad tata dođe s posla): juha od junetine, meso iz juhe, pire i paradajz sos
:)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
oslić u škartocu, kelj na padelu, muffini
ipak ću praviti desert-zapečene palačinke s medom, sirom i brusnicama 8-), ko još brine za kg u ove zimske dane zar ne?Uostalom brusnice i med su jako zdravi jel tako?
Kak je ispalo na kraju? Postala obožavatelj brusnica? :)
Pon: tortilje
Uto: poriruk s jednom, pečenih baraci
Sri: zapeceni strukli
Čet: za dečke polako i pire, mislim da cu ja tjesteninu s plodovima mora.
Pet: pojma nemam
Doručak:
Jaja (kuhana, kajgana)
Kuhane zobene pahuljice sa bananom i ribanom jabukom i grozdjicama ili kokosom i datuljama ili gorkim kakaom i brusnicama (banana ide u svim opcijama)
Muffini (smjesa pripremljena dan ranije), slatki (bez šećera sa mrvom meda) od mrkve ili jabuke, neko suho voće koje imam, malo orasastih plodova ili slani (tikvice, spinat), muffine jos prosirujem ideje
Tost sa hummusom/pastetom od tunjevine/ namazom od zelenog graska (sve moze stajati par dana u frizideru)/namazom od patlidzana
Frape od banane, jogurta, mlijeka, meda i maslaca od badema
Palacinke (od večeri ranije) sa svježim sirom, malo pekmeza, i malo maslaca o badema
Pohani kruh (ja ga pravim na tavici za palacinke, sa mrvicom ulja)
Ok, pišem na tupavom mobitelu, a nisam isključila onu prepametnu opciju da sam daje prijedlog riječi.
Pa je tako:
Jednom = jecmom
Baraci = bataci
Polako = pohani
Sad sam iskljucila opciju.
Mišekica, malo si prouči jetrica+ trudnoća/dojenje, pošto su jetra "reciklažno dvorište" svih gadarija u organizmu...
Danas dinstano kiselo zelje, kuhani krumpir samo u slanoj vodi i pečeni picekovi batki, kasnije i izmišljeni muffini po osnovnom receptu tu s foruma, ALI umjesto dijela brašna sam stavila zobene pahuljice, kakao, cimet i zgnječene banane...bili su prefini, ali me pere žgaravica, bljak! Možda sam trebala pojesti samo jedan:škartoc:
jučer karfiol na lešo, krmići i zlena salata
ostalo lešanog karfiola, taman za današnju juhu
ako vrijeme bude ovakvo, to će biti jedini ručak
punjene paprike + pire krumpir
juha s tjesteninom za one koji ne vole paprike :)
čušpajz od kupusa i domaće svinjske kobasice
danas frigani mini oslici i bljakalar nekako, vjerojatno curry umak s rizom ii kupus salatom
prekjucer sam radila soparnik i odlicno je ispao
jučer: zapečena tjestenina sa šunkom i sirom i opet sam napravila HOLA kocke
danas: čušpajz mahune i faširanci
sutra: dinstano kiselo zelje, restani i ako nađem pečenice, ako ne onda svinjica na naglo
za vikend imam nekoliko opcija, ali vidjet ću još što ćemo
mi danas pileću juhicu, krmenadle u saftu i pečeni krumpir uz čokladni kolač sa oblatnama
Krem juha od graska, pohana piletina, krumpir salata, matovilac, za desert tajlandska palacinka s bananom
Maxime, ne znam jesi li vidjela, ali flopica i ja ti se spremamo doći
Juhica od mola, lešo ribica za mene, za dragog frigane lignjice na kolutiće, krumpir na mornarski.
zec na saft, tjestenina
Upravo skuhala najbolju riblju juhu u životu, i to od kostiju i glava dvije orade.
Poslije ćemo samo slanu štrudlu od sira i salatu od matovilca. Čistim frižider.