rekla bih da je rehab je ironična :mrgreen:
Printable View
rekla bih da je rehab je ironična :mrgreen:
Kao prvo, ja od Sanadera i Todorica nisam imala nikada nikakvu korist.
Dobro da si spomenula moral i sustav vrijednosti jer upravo o tome se i radi.
Njih dvojica su na vrijeme prepoznali da je nas balkanski moral i sustav vrijednosti upravo takav da ce im politicari stititi ledja a novinari sutjeti i obzderavati se na kojekakvim domjencima dok god ih oni placaju i zaposljavaju a narod ce sutjeti i sve to nijemo gledati.
Sada, kad su konacno pali, svi se redom nasladjuju a gdje smo svi skupa bili proteklih godina ?
Tko je dozvolio da se desetljecima pokrada drzava naocigled svih gradjana ?
Nista bolje nismo ni zasluzili i ne, nisam ironicna.
Ti možda i nisi imala, ali mnogi mnogi jesu i upravo su takvi pomogli da ovi predugo opstanu na vlasti i poziciji. Takvi koji im skidaju kapu . Ne kužim kako si se našla u tom jatu ako nisi imala koristi. Što se takvima ima skidati kapa? Treba ih zatvoriti, skupa sa svima koji su im omogućili ta djela zbog kojih im ti skidaš kapu....
Nedavno sam čitala '84.tu.
Svako malo mi iskrsne u zbilji neka asocijacija na tu fenomenalnu knjigu.
Zašto mi kao masa ljudi ne riješimo problem manjine koja nas tlači i krade? Sličnome se nada i glavni junak u 84.toj pa na kraju zaključi da ništa od prola.
Pretromi smo i neorganizirani da bi išta riješili.
nije baš promjena vlasti, nego promjena predstavnika stanara u zgradi :-)
zvuči jednostavno, ali uopće nije.
nakon 10tak godina natezanja nam je ipak uspjelo, uz ogroman trud grupice pojedinaca koji su pokrenuli cijeli postupak.
razloga se naredalo na nekoliko A4 stranica.
zgrada je počela očito propadati, a pričuva bila godinama paravan za financijske malverzacije.
jedan od problema je što cijeli taj angažman ispravljanja krivih drina traži 150% vremena
koje teško može odraditi jedna osoba - čak i više njih.
poanta ovog primjera - promjene u neposrednoj okolini se mogu uvesti, i to ne ide preko noći, ne jedan čovjek.
cijeli je proces frustrirajući, ali konačni rezultat (nadam se, tek ga trebamo dočekati) ohrabruje.
Peterlin, pa citaj s razumijevanjem. Ja se slazem s rehab. Pol nasih poduzetnika funkcionira ba isti nacin kao agrokor. Samo je todoric velik. Isto tako, pola, ma i vise od pola, su kivni na ove sto hapaju. Ne zato jer je to pogresno. Nego zato sto oni nisu u poziciji da mogu hapati. A da jesu, i oni bi hapali. I, dok se to ne promijeni, bojim se da necemo daleko.
Ako sam dobro shvatila - Grad Zagreb izdvaja novac za Vrdoljakov film. A i onda taj naslov da Bandić daje novac, kao da je sa svog tekućeg prebacio.
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20171129
Ne znam jesam li popratila, ali teoretski je moguće da svi izađemo na izbore, damo glas SDP-u, i tek mali broj glasova dobiju crne košulje, i onda nakon izbora, zastupnici iz SDP-a sasvim legitimno pređu u HČSP i imamo vlast koju nitko nije želio? Tko je osmislio takav izborni sustav? :)
Pa ja ne znam kako bih uopce dala vise glas SDP-u. Tako da mi se to teoretski ne moze dogoditi (znam sto si mislila...).
Za HSS znam da je tradicionalno stranka u kojoj se besramno trguje i prebacuje. SDPove prijelaznike niti ne osudjujem. Meni se cini da su prethodno pokusali djelovati, a kad nije islo presli su gdje su vidjeli prostor da mogu politicki djelovati. E sad kako iz SDPa Bandicu, to mi je stvarno enigma. Nisu htjeli reskirati s manjim strankama koje nastaju i nestaju. Bandic je bolestan i pitanje je sto ce biti s tom strankom. Ostatak stranke mi je neprepoznatljiv. Mozda su tu neke kalkulacije.
Majke mi, ja stvarno ne znam što sa svojim glasačkim listićem :/.
dobro dosla u moje svijet. ja vec dugo ne znam sto s njim. imam pravo na njega, on je moje pravo da kazem sto zelim, s njim izrazavam svoje misljenje. ali na zalost sta god da napravim nemam sigurnost da ista od toga zapravo mogu primjeniti.
ono sto bi odgovaralao trenutnom stanju je da ako postoji xy% nevazecih listica da se ponistavaju izbori. jer to je jedini nacin da ovakvi kao ja glasno kazu ne valja nam nista.
i što se dogodi kad se ponište izbori? raspišu se novi izbori?
Slušam visokog, mozak mi je trokirao da bih mu se sjetila imena, iz SDPa na N1 i kaže da su mu se iste kolege žalile upravo na Bandića.
nek se raspisu. ali mozda, samo moooozdaaaaaaaaaa, bi to bio znak da se stranke zbroje, da shvate da njihov program nije nseto s cim masu pred izbore. ja sam uvjerena da veliki dio stranackih clanova ni ne zna program vlastite stranke. koji su zapravo dosta slicni i nelosi.
to mi je tek svizac, ako su sposobni zbrojit se neka se zbroje sada, prije izbora
za takav pomak, neće biti dovoljno jedno poništavanje izbora, možda da ih se poništi 5-6, dođe do ozbiljne krize u zemlji, ne znam
pa ja prva ne bih imala nista protivc da se ponovi i 10x. samo da se pokrenemo, a ne ovako 4 godine laganini, pa onda 1 mjesec malo se kao uskomesamo pa opet 4 lagano.
ako znas da se izbori mogu ponistiti i da ce izlaznost biti velika pa vjerujem da bi se neko bar malo potrudio, ali zemlja utopija jos nije tu kraj nas :lool:
A dok se izbori 10x ponavljaju, drzavom upravlja tehnicka vlada Andreja Plenkovica? To mi ne zvuci dobro.
Je je, taj. Ali Grbin.
Citam o izbacivanju Radeljica, predsjednicina savjetnika. Pise se kako je predsjednica izbacila krajnju desnicu i da ce imati Plenkovicevu podrsku za iduci mandat "sad kad se odrekla desnicarenja". Pa je l se zbilja moze opet prodavat pricu o odricanju od sotone i sad ce sve bit uredu?! Je l to ona dosad bila samo zavedena ekstremnom desnicom pa je sad progledala i sve ce bit uredu. Uf! (citala tportal koji je stalno u sluzbi predsjednice servira nam redovitu svu njezinu plemenitost)
Pavicic o trenutnoj opoziciji:
https://www.jutarnji.hr/komentari/ni...avola/8226143/
"Stoga Hrvatska mora dobro upamtiti posljednji tjedan prosinca 2018. Jer, to je tjedan tijekom kojeg nam se u svoj svojoj divoti ukazala ljepota demokracije. Liderom opozicije u jednoj članici Europske unije postao je čovjek koji je doveo Davida Ickea u Sabor i koji preko Fejsa javno poziva depresivce da ne uzimaju tablete. Ako je do prosinca 2018. neki građanin ove zemlje imao iluziju da se “ovo” može promijeniti tako što će izići na izbore i posegnuti papirićem u kutiju, onda te iluzije više nema."
Ispod se razvila zanimljiva diskusija, obratite pažnju na argumente Marija Bakse. Gotovo me uvjerio da ne trebam ići glasovati.
https://www.facebook.com/oleg.mastru...77790879006470
Ovaj put mi se doista ni jedan kandidat i ne dopada.
ja dosla, bez utjecaja medija ili clanaka, do istog zakljucka
ta pozicija ionako nema po meni neke posebne mogucnosti za napravit promjenu tak da mi je iskreno svejedno ko bu pobjedil
Radije bum doma pekla kolace!
Zato nam i jest kako jest.
Ne glasati je baš velika glupost.
Ne glasati nakon informirane odluke nije glupost
Baš me zanima za koga bi trebalo glasati predsjedničkim izborima da nam ne bude ovako kako je.
Premda, to su baš izbori na kojima često odem glasati protiv nekog kandidata koji mi je baš pregrozan, jer me ulovi neki iracionalni sram da će netko takav "predstavljati zemlju", osječaj je otprilike sličan kao za pjesmu Evrovizije.
Kad bi mi znali ne birati više ljude za koje znamo da ne poštuju zakone.... Samo to. Ako netko prijeđe granicu ovlasti da izgubi svaku šansu za daljnje političko djelovanje. Ne bi u Hrvatskoj tekli med i mlijeko ali bi malo pomalo postajalo bolje.
Zašto?
Ja sam isto došla do zaključka da ću glasati u prvom krugu, ali vjerjatno ne i u drugom. Jer od tih kandidata koji će proći u drugi krug, nijedan nije vrijedan glasa. Opcija za koju sam glasala prije nije nikad ništa kvalitetno napravila osim što su i oni krali. Nitko nije proveo nikakve reforme. Pa mi je dosadilo. Nema opcije za koju bih glasala.
Ja isto ne vidim baš za koga bih mogla glasati pa ću vjerojatno, štosa radi, zaokružiti nekog luzera. Bilo bi dobro kad bismo svi neodlučni zaokružili istog, možda bi i ušao u drugi krug.
Milan Bandić!
evo da ga i izreklamiram, tj. novoosnovanu firmu: http://milanbandic.org/
Bandić mi je prvi i jedini izbor.
Bilo bi dobro, ali sumnjam da ću ikoga uspjeti uvjeriti da glasa za kandidatkinju Komunističke partije.
Ja mislim da bilo kakva lijeva opcija nema šanse provesti reforme, budući da ljudi s najviše slobodnog vremena podupiru desnu i umišljaju si da su hipermoralne osobe. Čim bi lijeva nešto krenula što bi bilo u interesu svih građana, dižu se udruge i crkva na noge. Tako da jedini koji mogu nešto provesti su upravo ovi koji jesu, a od toga mi se povraća.
Predsjedničke izbore ne doživljavam tako. Predsjednica nas sramoti posvud, ali smo toliko mali i beznačajni da to vjerojatno nitko osim nas ni ne doživljava. Mene uopće ne brine predsjednik/ca Litve, Burundija ili Kostarike. A političku moć nema, samo reprezentativnu. Tako da su meni ovi izbori samo cirkus.
Meni je predsjednica upravo ona osoba koja je uspjela užicati autogram na jelovnik od Obame. Eto toliko je značajna.
meni se ona politički sviđa, ali nema šanse da ideja o društvenom vlasništvu ikad prođe u ovoj kapitalističkoj kaljuži
budući da ta stranka ionako nema neku značajnu potporu javnosti, mislim da bi morala modificirati poruku. Predsjednica ionako nema ovlasti uređivati ekonomiju na taj način.
Čitam da ne KGK odbila sva predizborna sučeljavanja. Bit će joj savjetovalo da zašuti.
Pa su onda i drugi odbili jer je besmisleno bez nje.
Mene uzasno zivcira Katarina Peovic. I cijela njena stranka. Ja uopce ne znam kome se oni obracaju. Kojim radnicima? A njen stav o prostituciji je duboko antifeministicki. Glasati cu naravno za Milana Bandica. A u drugom krugu isto planiram izaci, osim ako bude izbor 50 nijansi crne. Ako ne bude, glasat cu za Zokija, mada ce mi se ruka osusiti.
Sent from my iPhone using Tapatalk