De recept za ovo pls
Printable View
ja kao da sam zaboravila kuhati od kad mi se bliži termin. ne uspjvaju mi baš stvari. ne znam zakaj. valjda nemam volje
Danas pileca juha i salsa od domacih pomidora. Sutra popecke od domacih tikvica, restani krumpir i salata od domacih pomidora i paprika.
a neš ti recepta:
izribaš jedno i drugo, popržiš na maslinovom ulju ili na vodi, zaliješ temeljcem ili vodom i kuhaš.
kad se skuha, možeš ostaviti tako, možeš ubaciti prosa, a možeš, kao što sam ja jučer, štapnim mikserom pretvoriti u krem juhu.
a možeš i dodati krumpir narezan na kockice.
jucer popecki od tikvica
kotleti u umaku od paradajza (plus grah i malo kukuruza)
salata od cikle
danas: tortilje
krem juha od brokule
špageti bolonjez
zelena salata
ja sam jutros završila tortu - od rogača sa kremom od vanilije, a slavljeniku baka kuha juhu, pohance i rižu.
mi ćemo se prikrpat poslije posla.
pileći paprikaš i Fejsbuk kolač
kakav fejsbuk kolač?
babyboys, daj recept za tortu od rogača :)
kod mene špagete sa umakom pesto genovese, a prije toga juhica
ko i sve drugo, ja sam iskemijala od raspoloživih sastojaka.
torta od rogača i vanilije
4 jaja
3/4 šalice šećera
1 šalica brašna
1 šalica mljevenog rogača
1 pzp
A gdje je vanilija?
pobjegao mi post, oprostite.
dalje ide 1 vanilin,
pola pšalice ulja i šalica mlijeka, malo soka od limuna, a i ne mora.
razdvojiti jaja, izmiksati bjelanjke u snijeg.
žumanjke umutiti malo, pa dodavati jednu po jednu namirnicu i na kraju žlicom umješati snijeg, izliti u kalup i peći nekih pola sata do 40 minuta.
prohladiti i filati kremom po želji.
ja sam naopravila kremu od pudinga od vanilije u koju sam umiksala malo maslaca i nastruganu vaniliju. izvana premazala šlagom.
a sad molim moderatore da ovo uobliče da bude jasnije. mom T je ovo najmilija torta, on ne ljubi baš čokoladu, a rogač je zamjena.
u isti biskvit mogu ići i orasi, mak, kokos, lješnjaci... bilo što.
kupus.
čušpajz od luka krumpira, mladog zelja i malo suhe kobase i suhog mesa.
napravi se zaprška sa češnjakom ili bez
pita od krumpira danas
Crni rižot od sinoć friško ulovljene sipe.....ubila sam se od jela :P
Rižoto s mahunama
srdele,
dinstani krumpir s tikvicama, graškom, paprikom, rajčicom, češnjakom,
salata od krastavaca
gužvaru s tikvicama i jednu ću klobasu ispeći.
zelene lazanje
pita od šljiva
juha od mrkve i buče
rižoto sa kozicama
paradajz salata
plz recept za gužvaru s tikvicama?
GUŽVARA SA TIKVICAMA
kupiš kore za savijače
1 mileram veliki ili 3 vrhnja mala kisela plava recimo ili čak 4
malo mlijeka da ti nije pregusta mješavina (odokativno)
naribati grubo 3 veće tikvice i posoliti i ostaviti 30 min i dobrano ocijediti među rukama
3 jaja
1 zagrebački kravlji sir (oko 250 grama je to milslim)
to se pomiješa
na dno posude ide ulje i 2 kore
pa zatim svaku koru umačeš u tu mješavinu i slažeš zgužvno i neuredno
između tih slojeva pobacaš i dobro ocijeđene tikvice
na vrh idu opet dvije neumočene kore
polieš mlijekom kad zažuti da omekašaju gornje kore
umjesto tikvica može i neki bolonjez ako imaš, pomidorića i češnjaka ili ništa: sir, vrhnje i jaja
uz to ide neko meso, hrenovke, kobasa, nešt kuhano, može i salata.
danas bi srdelice spekla ak ih nađem i onu gužvaru treba dovršiti u međuobrocima.
malo kumpira i blitve ako stignemo, ali opet smo cijeli dan van kuće.
dakle ribice i salata
roštilj,pečeni krumpir,salata paradajz,paprika,luk i napravila sam kajmak
za desert se peče pita od sira..
Jučer juha, pasta s pomadorama (od domaćih pomadora).
Danas leća
bili na moru deset dana, nisam kuhala osim par puta juhicu i prilog za dijete
jučer povrtna juhica, pohani sir i tikvice, tikvice u tijestu od palačinki i paradajz salata
danas juha od jučer, škarpina iz pećnice s pečenim paradajzom, krumpir i blitva na lešo
sutra: ili idemo na picu, ili brzinski njoksoni s paradajz sosom ili juha od tikvica, pečena piletina i rižoto s tikvicama
da, kao što vidite, imamo hrpu tivkcia i paradajza u bašči :-)
danas ćemo brancine koje je mužakupio i neko povrće sa kumpirima tipa blitvica, moram još vidjet kaj ima.
klasika ribe blitva krumpir
Paprike punjene krumpirima
domaća pizza s povrćem i zobenim tijestom
home made pizza
jel imate kakav dobar recept za tijesto za picu. meni se ti recepti uvijek zagube ili mi se ne sviđaju tijesta. ne bi neko uljasto i prhko.
Ja radim odokativno i ok mi je.
Zagrijem cca 2 dcl mlijeka u koje ubacim žlicu šećera, u to stavim frišku germu.
Uzmem glatko brašno cca pola kile ( pa si dodajem po potrebi), posolim i dodam maslinovo ulje, u to dodam ovu mješavinu s germom i zamijesim (ne ja, nego mikser).
Natočim vruču vodu u veliku posudu, u nju stavim posudu od miksera i pokrijem krpom. Tako se jako brzo digne.
Pouljim lim za pećenje, u njega ubacim tijesto, nauljim prste i rastegnem tijesto do uglova.
Pizza
20 dkg brašna
1 dkg kvasca
pola žličice šećera ( za kvas)
pola šalice mlakog mlijeka ( oko 1 dl)
3 žlice maslinovog ulja
pola žličice soli
Zamijesiti i ostavit 15 min da se diže, podijelit na dva dijela i oblikovat pizzu, stavit na lim i pustit još 15 min. Stavit gore po želji. Peći 20-30 min na 200.
Beti3, radiš isto tijesto, osim što ja radim veču količinu.
Danas - tijesto s gljivama (šitake, bukovače, šampinjoni). Dodala vrhnju od soje - fino je bilo.
Desert - rastopila čoksu za kuhanje u ostatku sojine vrhnje, pa sa žlicom! :mrgreen:
jucer spageti sa domacom salsom, pita s breskvama
danas salata od tunjevine, paradajz salata
4 dcl vode, 400 grama glatkog brašna, šalica zobenih pahuljica, 3 žlice maslinovog ulja, 1 žl. šećera, 1 žl. soli, kvasac u vrećici
ja dižem kao i za kruh u pekaaču sat i 25 cijeli program
onda razvučem po protvanu premažem maslinovim uljem i pasatom, začinim dodam tanko izrezane na rezance tikvice, luk, papriku, protisnem malo češnjaka i posipam naribanim sirom.