e da:))) tako nekako ... Blam:))))
Printable View
e da:))) tako nekako ... Blam:))))
e sad imam pitanje-zasto se kod micro tese zena ne stavi u postupak pa da ako nesto nadu da odmah oplode?
Imaš i tu mogućnost, na svakom paru je da odluči želi li istovremeno ići u postupak, ali onda se micro tese mora uklopiti sa ženinim ciklusom.
Ja sam se odlučila na tu opciju, na žalost završilo je bez rezultala, ali sad kad bih nekom trebala dati savjet ne znam šta bih rekla. S jedne strane ako se poklope ciklus i termin za micro tese koja pri tome bude uspješna, onda je to super jer se ne moraš bojati da li će plivači preživjeti odmrzavanje, ali uvijek moraš biti spremna da se može desiti i drugi scenario (kao kod mene): nafiluješ se hormonima, a moraš prekinuti postupak jer nema plivača. Da ne pričam o stresu koji preživljevaš uoči i za vrijeme micro tese, a to sigurno nije dobro u postupku.
sweet_one,
Sad sam tek vidjela da i vi idete u Bahceci, sretno draga!
..nama to uopce nije spomenuto,da bi mogli istovremeno.:( al u svakom slucaju mi to izgleda bolje nego da sve zamrznu.to pretpostavljam nije neki veliki br. njih i jos da umru kod odmrzavanja.... :(
a hvala ti...
Možeš ih pitati, mi smo tako dogovorili i srećom ciklus se poklopio sa micro tese, možda se može i kontracepcijom uskladiti ciklus. Mislim da bih ponovo tako uradila jer me je manje boljelo to što sam bespotrebno odradila stimulaciju, nego da su našli plivače,pa da oni ne prežive odmrzavanje.
Slazem se s tobom... Nekako mi to zamrzavanje samo njih ne izgleda bas sigurno... A da mi umru kasnije mislim da nebi se mogla nositi s tim kasnije. ta jedna stimulacija i da je uzaludna,nista me ne kosta:))
Osim mozda dobim mrvicu (dvije,tri)...
Popričaj sa doktorom, možda se možete uklopiti. Ipak, moram te ispraviti: ta stimulacija će te koštati oko 1000 EUR, ali opet to je ništa u usporedbi sa mogućim dobitkom.
Nadam se da će kod tebe biti ovaj prvi (pozitivni) scenario:yes:
a znam.. Nije jeftino al spremni na to!
Jednostavno je i kod njega i kod mene veliki,veliki strah da se nakon toliko truda dogodi neka tako banalna stvar i da toliko cekani plivaci umru.
ja neznam nisam bas neki optimist inace,ali ja sam cvrsto uvjerena da ih ima:)
Samo se nadam da se ne varam!mozda je samo zelja prejaka :/
sweet_one ,sretno ,ako osjecas pozitivu samo naprijed. Evo kod nas je bila situacija da se menga poklopila sa micro-tese ,tako da smo mogli u postupak,hormone koje trebas napravit da se vidi da su ok,pa da mozes ici u postupak kod mene su bili odlicni ali trebas uraditi i ultrazvuk i tu je kod mene nastao problem otkrivene dosta velika cista i tako da sam savjetovana ,nista od stimulacije i postupka. Na kraju sam to prihvatila ok.i rekla tak mora biti ,i odgovor sam dobila za par dana neuspjesna micro-tese ,tak da sam bila s druge strane sretna sto nisam bila u postupku uzalud, tako se poklopilo i tak je moralo biti.
Strasno mi je bilo zao nase Sos15.koja je bila stimulirana a jako sam vjerovala da kod njih sigurno ima ali eto nazalost.
U svakom slucaju, neznam sto reci sami odlucite ,ali ako imas osjecaj i zelju kreni u postupak i sretno draga od srca.
javljaj nam se
[Drage cure, ne znam da li me se ijedna sjeća sa ovog podforuma jer sam pisala jako malo ali sam zato bila prisutna non stop.Ukratko kod nas je bio slućaj također azoo, međutim spermiji su se pojavili kad smo se spremali na biopsiju i micro. Ostala sam odmah trudna i danas sam mama predivnih blizanaca!!!Još i danas ne možemo vjerovat da smo uspjeli.. Zelim vam svima , a posebno na ovom podforumu puno sreće i da ostvarite svoje snove, bez obzira na koji način. Ne zelim umanjivati bol forumašica na drugim podforumima , ali zaista znam kakav je osjećaj nalaziti se na ovom . Želim vam puno sreće od srca. Cure, pratim vas i dalje!!
Sretno!!:heart:
MARINA25,
Ovo je tako lijepo za pročitati. Čestitam od srca! I to blizanci!:-D Pretpostavljam da vašoj sreći nema kraja.
To je znak da azoo nije nepobjediva, da naš trud nije uzaludan jer postoje primjeri koji nam to dokazuju.
Vjeruj da si nas sve na ovoj temi obradovala, ali najviše upravo grupu koja se ovih dana sprema za Sarajevo na micro tese. Dala si im vjetar u leđa!
Sad sam dobila obavještenje da je sperm hope do kraja juna snižen na 199 $, pa ako je neko planirao kupovati, vrijedi iskoristiti popust.
Nadam se da me neće opomenuti zbog reklame:ups:
Mi nismo nikad koristili taj sperm hope,samo tribestan i bioastin!u kojim slucajevima taj sperm hope pomaze?
To ti je dijetetski proizvod na biljnoj bazi, naručuje se iz Amerike, imaju dvije vrste: za muškarce sa niskim testosteronom i sa visokim testotsteronom. Pošalješ doktoru (koji to prodaje) podatke sa rezultatima pretraga i on će ti preporučiti vrstu. Nama je odmah rekao da su šanse male, ali mi smo naručili, čisto da znamo da smo sve pokušali. Muž naše [B]tin[B] je takođe koristio sperm hope
postaviću link da možeš više pročitati:
www.spermhope.com/
Marina25 divno je čuti da je neko pobijedio ovu groznu dijagnozu :-D.
Dragi moji ja sam juče slala mail doktoru i pitala ga kakve su mi bile jajne ćelije, kakav je bio embrij i zna li možda koji je razlog zašto nije došlo do trudnoće (mada sam znala da mi na to pitanje ne može odgovoriti). Rekao mi je da je bilo 8js, 6 zrelih, jako kvalitetnih, 3 oplođene, 1 embrij petostanični drugi dan, endometrij 5 dana prije transfera 7,5. Ako je embrij bio petostanični drugi dan, mislim da je bio jako dobar, ali moja mrvica nije ostala kod mene. Užasno se osjećam, vjerovatno ćete me kritikovati što ovako razmišljam, ali nemam ni skim podijeliti svoju bol osim s vama :cry:. Ubija me osjećaj krivnje da nije uspjelo radi mene, imali smo odličan embrij, mm je imao šansu da ima svoje biološko dijete, ali moje tijelo nije prihvatilo mrvicu. Ne znam da li je izrok taj endometrij, da li je on trebao da još raste narednih 5 dana?. MM je za donaciju, a ja se sada pitam da li uopšte ima smisla to raditi kada nije uspjelo sa jako dobrim embrijem...Tako sam tužna, razočarana, ubija me pomisao na to da je mm mogao sigurno imati dijete sa nekim kod koga je sve u redu...Izvinite što vas zamaram sa svojim mislima, ali imam jaku potrebu da s nekim to podijelim....
Abony76,
sad slijede kritike! Nemoj tako razmišljati, takvo razmišljanje nije logično, a samo odmaže i tebi i mužu. Znam da je teško, ali ja na to gledam kao na sudbinu: jednostavno nam nije bilo suđeno da imamo naše biološko dijete. Toliko je bilo primjera gdje je postupak protekao bez problema: doktori davali nadu; embrion super, ali od trudnoće ništa ne bude.
Odmorite se malo od svega, pokušajte uživati jedno u drugome, a onda kad se malo slegne, znaćete da li trebate na donaciju. Moramo biti svjesne da nam ni donacija ne garantuje da će doći do trudnoće. Ako se odlučimo na taj korak: možda će nam trebati više pokušaja da dođemo do cilja, a možda prvi postupak bude dobitni. Na žalost, novac i godine su bitne zapreke, ali savladaćemo mi sve, jake smo.
Draga Sos sve si u pravu i ja pokušavam tako razmišljati, o onda odjednom mi nalete te ružne misli...Taman sam se bila malo oporavila od negativne bete, ali nisam imala mira, morala sam dobiti odgovore na neka pitanja, a kada sam dobila, još više se razočarala kada sam vidjela da smo imali jako dobru šansu...Valjda će vremenom biti lakše, tebi puno hvala što si tu za mene od prvog dana od kada sam na ovom forumu...To puno znači :love2:
Oooo mila moja i nasa Aboni76 :love2: ,nemoj tako mila,ti si tu najmanje kriva i tvoje tijelo.Ajmo od pocetka,a da nije bila uspjesna micro-tese,ja nevjerujem da bi muzic tebi rekao da si mogla imat snekim drugim djete a da nisi snjim,jelda nebi?? a sad ona druga stvar. Ti mila nikad neces saznat koliko je stvarno bilo spermija mozda su nadena 3,kako su vam rekli a mozda samo taj 1,ako su i bila ta 3 mozda su sva 3 bila losa ali su ipak probali da jednim,iako su oni morali znat da nemoze doci do trudnoce??ja vjerujem da tvoje tjelo nije krivo,vise mi je sve cudno sa nadenim spermijima,ali nije na meni da nekoga osudujem.Dosta sam cula prica da odredeni ... i kad znaju da nece doc do trudnoce ipak uvedu neke zene u postupak, normalno sve zbog novaca,isto kao sto je bilo svega sa jaj.stanicama.,nazalost toga ima,ali mi nikad nemozemo saznati pravu istinu i koji je bio razlog.Nadam se da je sve proslo u najboljem redu stobom i tvojim postupkom i da je tako moralo biti iz nekog drugog razloga.Zato glavu gore i u nove pobjede kad se malo oporavis.
Ispricavam se svima na ovako otvorenom postu,ali to sam ja,nemogu drugacije znam da sam preiskrena pa me to vecinom kostalo ,al eto nemogu si pomoc.
Puno te grlim mila :love2: Aboni76
Kao što reče postoji nada na neka pitanja nećemo nikada dobiti odgovore, ali moramo dalje.
Samo polako, vremenom se čovjek nauči živjeti s tim, što reče jedna naša forumašica na drugoj temi: mislimo da smo ojačale i da smo preboljele dok se ne pogledamo u ogledalo i vidimo neku drugu osobu, ni sličnu onoj od ranije. Jednostavno, ovo je ostavilo trag na nama. Ipak, život ide dalje. Ponekad, kad čujem oko kakvih gluposti se parovi svađaju, ne mogu vjerovati. Zapitam se kako bi oni preživjeli ovo što smo mi, a onda se nekad zapitam šta bi bilo da sam to znala ranije: na početku naše veze i znam odgovor: opet bih sve ponovila. Mislim da je upravo to ono što i ti trebaš shvatiti, koliko god nam je bitno imati dijete, bitnije je da ga imaš s pravom osobom. Ne bi tvoj muž bio sretan da ima dijete, ali da život provodi pored druge žene. Pod uslovom naravno da su ta tri plivača zaista bila tako dobra, kako su tebi rekli.
Abony76, draga, nemoj mi se zahvaljivati, ja na vas na forumu gledam kao na najbolje prijateljice, jedino vi znate moju bol i moju tajnu, vi ste mi uvijek bile utjeha i podrška. Tako se i ja trudim da vam pomognem, iz najboljih namjera, možda nekad pretjeram sa ovako dugim postovima, ali ponoviću opet riječi postoji nada takva sam, ne mogu si pomoći.
Drage moje malo ste me osvijestile, tako mi je drago što sam s nekim popričala o ovome :kiss:, kao što ti Sos kažeš na vas gledam kao na najbolje prijateljice, to jeste zaista tako, ni skim nisam mogla podijeliti ono što osjećam, osim sa vama ovdje. Sos kažeš da si se znala zapitati šta bi bilo da si znala na početku veze i odgovor je da bi sve ponovila, a ja ti mogu potvrditi da je sigurno tako, jer ja sam poslije 6 mjeseci veze znala za azoo dijagnozu i znala da želim da provedem život s njim, sa djecom ili bez njih, a znam da i on tako misli, jer sam ja njemu prvi mjesec veze rekla da možda ne mogu da imam djece prirodnim putem. Znam da su moje misli pogrešne, a posljedica su bespomoćnosti koje osjećam upravo radi onoga što je postoji nada rekla, što na neka pitanja nikad neću dobiti odgovor....
Sos15 upotpunosti te potpisujem , mi smo posebne jake zene kao i nasi muzevi posebni ljudi, i na kraju krajeva mi i imamo drugaciji ,posebniji zivot ,nakon svega sto smo prosli i sto cemo jos cijeli zivot tko zna ,ali cemo ga kvalitetnije provesti sa vise ljubavi i razumijevanja. I uz ovaj bol uz koji zivimo i borimo se da je svaki dan sve laksi i ljepsi imamo ovdje nase drage forumske da,ali najbolje prijateljice i prijatelje,i nemoze nas nitko bolje razumijeti od nas samih.
Aboni76, tako mi je drago da si se povjerila ,i ispuhala,puno ce ti to olaksati sve sto ti se mota po glavi i sto te muci,samo izbaci sve iz sebe ,a znas da smo mi tu da pomognemo ako ikako mozemo.
Evo drage vec dugo zelim promjenit avatar ,pa evo jedna ljepa slikica samo za vas drage moje zauvijek prijateljice
Ljudi nije ni mene bilo vec dugo vremena, ali posto smo danas bili kod naseg urologa moram da podelim svoju srecu/tugu sa vama.
Naime ... urolog je rekao, posto su na prvom Micro Tese pronasli plivace, da su sanse da na drugom Mico Tese pronadju ponovo plivace oko 85%
Mi smo ustvari isli sa namerom da pitamo da li on misli da bi nam hormonska terapija pomogla. Muz nije bio spreman na jos jedan Micro Tese jer je imao lose iskustvo prvi put.
Uglavnom .... nakon sto nam je Dr. propisao terapiju HCG-a, moj muz je rekao da pristaje da ide ponovo na Micro Tese pod uslovom da nam organizuju IVF u isto vreme. Bila sam toliko ponosna na svog muza da vam ne mogu opisati.
Eto .. uglavnom plan je da pocne sa HCGom pocetkom avgusta, pa na jesen ce mo da vidimo sta i kako.
Da li neciji muz imao HCG terapiju?
MM je imao FSH 32 pre godinu dana, a sada mu je bio 48.
Blago sam se sokirala.
zasto_bas_mi, bravo za muza, sjecam se kako si snama djelila svoju tugu da nece muz da ponovi micro-tese, a imali ste ju uspjesnu, jako ljepa vijest. Samo naprijed ako doktor smatra da biste mogli opet doci do plivaca ,zasto ne pokusati.
Sto se tice hormona poslje operacije,mislim tese ili micro-tese, hormoni totalno polude,hocu reci skoce i podivljaju,tako su i nama rekli da treba vremena da dodu bar na staro stanje,ali neznam kako je sa terapijama,mogu li sta ubrzati ,to nek se jave cure koje imaju iskustva sa HCG, u svakom slucaju sretno , super da si opet snama ,stvarno te dugo nije bilo :-)
tuzna
romi
gdje ste curke???
:unsure:
Hvala ti Nado moja ;)
Je li imate vi ikakav plan ili ste u fazi "cuti i ne kvari raspolozenje".
Nama se te faze cesto desavaju i traju po godinu dana minimum, dok ne dodjemo sebi od soka, a do sad ih je bilo mnogo.
postoji nada, reci mi molim te kako da dodam potpis da mi ostaje posle svakog komentara, kao sto ti imas??
Trebali bi svi staviti, kul je ;)
Draga imas p.p. :-)
he,he bas tako kako si rekla, ma salim se pricamo mi o svemu,ali zasad nema planova, nismo za druge opcije ,opet kazem zasad nismo spremni za ,ali nekazem da necemo ,neznam mila
puse
zasto_bas_mi ,
evo mene sa lošim iskustvom hcg terapije. MM je prije terpaije imao visok FSH, a nizak testosteren. Nakon tri mjeseca terapije FSH je pao ispod 1, a testosteron je skočio na gornju granicu referentnih vrijednosti. Doktor je rekao da je to dobra reakcija, pa smo nastavili još dva mjeseca - do micro tese. Možda će zvučati glupo, ali ja sam ubijeđena da je nama ta terapija samo pogoršala jer su prije nje mm našli na spermiogramu dva nepokretna spermatozoida, a poslije ni pri micro tese ništa. Još jedno pitanje na koje nikad neću dobiti konkretan odgovor. Doktor preko koga smo kupili sperm hope kaže da fsh nije trebalo snižavati hcg injekcijama jer to ne daje efekte. Da li da mu vjerujem :zbunj:
Muž od boss je takođe neuspješno koristio hcg terapiju, a čini mi se i od edine. Ne mora značiti da sam u pravu, ne bih da te odgovaram od terapije, ali ja nisam vidjela napredak. Ono u što sam uvjerena je da će pri ponovnoj micro tese sigurno vam opet naći plivače. To vam želim od sreće. Da priča sa micro tese završi sa bar jednom bebom.
Postoji nada, slika je predivna.:love2:
Ja se još nisam natjerala da promijenim sliku, valjda se još nadam svojoj maloj djevojčici, ali sam zato potpis obrisala, suviše me je boljelo kad god ga pročitam. Možda ga ponovo vratim, bar pokušam.
Neke cure su nam se prestale javljati. Ne znam šta se dešava sa njima: romi, tužna, ciska, boss,new girl, gdje ste?
Boss je trebala u postupak u Sloveniju, ne znam je li se odlučila?
Sos, mila draga :heart: Tu sam, citam vas redovno samo sto nemam bas sta napisati. Posle Sarajeva smo bili uzaaaaas jedan. Zimus, negde u februaru sam mislila kako smo preboleli pa kad nas je onda spucalo.... Sad smo dobro. Ostavili smo to u proslosti. Sa jedne strane smo prihvatili to sto je bilo a sa druge se i dalje koprcamo, borimo. Oboje pijemo Soul(pisala je Tuzna o tome). Dogovorili smo se da cemo u toku juna raditi nalaze jer od tese nista nismo ponavljali. Moj potpis dg se prosirio tako da sad osim IR, Hasimota imam i mutacije MTHFR i PAI1. Ne dam se i jos uvek verujem da ce se nesto okrenuti u nasu korist.
Aboni, sve sto su devojke pisale bih ti i ja rekla. Imate jedno drugo i to je pravo bogatstvo. Deca nekome jesu smisao i cilj u zivotu ali opet nisu ni ona od presudnog znacaja. Koliko je brakova gde ljudi imaju po dvoje, troje a medjusobno ginu, svadjaju se...Zahvalna sam dragom Bogu sto mi je dao ovakvog coveka, sto me je uputio da ga upecam ;-) , sto imam toliko ljubavi, podrske, razumevanja, ma svega....
Devojke, sve vas redom ljubim i pozdravljam a novim koracaljkama zelim svu srecu ovog sveta i da im se ostvare zeljice. Cujemo se, pisemo se! :kiss:
Hvala ti mila Sos15,ma to je samo za vas moje jedine prave i najdraze prijateljice :yes: ,cesto se sjetim onog tvog divnog osmjeha,pa nevjerovatno kako si zracila pozitivom,samo si se smjeskala, slatkica nasa
Neka nek stoji tvoja curka ,slikica je posebna.
Ono sto sam i ja cula je da se stanje pogorsa kad se snizi fsh,ali nisam imala blizeg iskustva ,samo sam cula od doktora pa ga mi nismo niti pokusali smanjivat. Da nazalost evo kod nase Sos15,tak je ispalo,sto je meni jos uvjek nevjerovatno da je bio 1,pa drugi a unutra da nema,neznam dali je stvarno pogorsalo stanje te inekcije??
Mada svakako ja bih na vasem mjestu sigurno ponovila micro-tese i vjerujem da bi se sigurno naslo spermija, a evo i kazes da vam i doktor garantira dosta da ce biti uspjesno.Sretno i samo naprijed draga.
Cicka ,ajde napokon da nam se javis.,kakve su promjene kod soula jeste li sto primjetili?? To je nesto sto i mene zanima jedino ta terapija soulom,cula sam sve od nase drage tuzne. Ajde nek vam je sretno, bit ce bolje svima nama jednom,valjda uskoro.
U pravu si ,sto se tice poslje neuspjesne micro, i kod nas je bilo faza da smo tugovali,pa prihvatili pa opet nas uhvatila patnja a evo sad nakon 6.mj,mogu rec da smo totalno se promjenili,smirili i zivimo bolje vec ikada, sve nas ceka ista stvar poslje neuspjesne biopsije ili micro,treba to prezivjeti ,ali eto nas ,tu smo opet zajedno u novim borbama.
Drage moje pozdrav i ja vjerujem da ce nam se javit uskoro tuzna ,romi i ostale suborke ,jako mi nedostaju...:-(
kod mog muza su se hormoni popravili ali se spermici nisupojavili mada mi nismo radili operaciju.
Edinaaaaa, kako si nam ,kako napreduje trudnoca, kad je tebi termin poroda??, jel ono kod tebe bila 3-sreca??
puno pozdrava ,cuvaj se i uzivaj u trudnoci , a tek kad sincic dode, pocima savrsenstvo zivota:zaljubljen:
Nado, sto se soula tice, mi smo primetili da se generalno bolje osecamo. Definitivno utice na raspolozenje. Prvi put u zivotu da mi nije smetala kisa a znate koliko je neumorno padala. Nesto me je zezalo sa desne strane stomaka, vadila krv, le i sedimentacije na mestu (mislila sam da je slepo crevo), bila kod ginekologa sve ok, pocela sa soulom i bi mi bolje. Imala sam osecaj kao da mi je nesto ukljesteno u stomaku.
mm je od jula do decembra prosle godine primao pregnil 5000(kao i vecina muzeva ;-) ), FSH mu je bio preko 50 a T ispod donje granice. Pocetkom septembra uradimo kontrolu hormona, T se popne na jedinicu iznad donje granice, mi presrecni, a FSH koliko se secam je ostao isti ili je mrvicu otisao gore(ali na to nismo ni obracali paznju). Tad sam isla kod mog endokrinologa i ona nam preporuci testagen. Pocnemo i to kad ono T padne, jos gori nego sto je bio. Malo se popeo do biopsije a odmah smo prestali sa tim testagenom. Mada nam je rekla da je dao sjajne rezultate u Australiji....e sad ga znaj sta je. Ponovicemo nalaze sad do kraja juna pa cemo videti. Taj soul radi regeneraciju pa ko zna...Jos uvek imamo vremena(mislim na godine) da pokusamo da damo nama sansu. Stvarno nekako verujem da cemo uspeti.
Edina, drago mi je da ste uspeli. Vi ste bese isli na donaciju? Oprosti ako gresim.
Zaboravih da kazem Sos- znam da Emre ne preporucuje da se dva puta radi ali nam niko pa ni on ne moze reci "ne moze". Jeste sve agresivno ali...Mi smo pricali i opet bi ponovili micro kroz neki period.
Cisca81, drago mi je da si se javila. Često te se sjetim, nevjerovatno kako su me svi parovi iz Sarajeva oduševili na svoj način i kako su svi posebni. Ja zaista mislim da smo mi posebni i vjerujem da je Bog, i pored ovog velikog tereta koji osjećamo, sačuvao za nas nešto dobro i da ćemo svi osjetiti sreću kad tad, i na bilo koji način.
Te faze i promjene raspoloženja svi osjećamo, u jednom momentu smo sretni, uživamo u životu, u nećacima i malim kumicama, a onda samo suze krenu. Valjda tako mora biti. Mi smo odmah pitali doktora za drugu micro tese, ali on je rekao da nema razloga jer je kod mm sve atrofiralo, tako je napisao i u nalazu koji smo naknadno tražili, ali ko zna, možda nekad opet pokušamo. Sad pije taj sperm hope i nada se nečemu, a ja baš i ne. Ali, nikad se ne zna.
nada me je zapamtila po osmijehu i pozitivi, ali iza toga se krio veliki strah, a ja tako reagujem kad imam tremu, uoči svakog ispita sam se smijala i zezala, samo da odagnem strah. Zapravo i sad se smijem često, mada je to drugačiji osmijeh, pomiješan sa tugom i maskom, jer ne dopuštam drugima da vide moju bol. To je rezervisamo samo za vas, jer me jedino vi možete razumjeti i imate tu čast da vam kukam. Malo šale,ali je tako.
Edina, je li se približio termin? Kad stiže dječak?
Postoji nada, avatar ti je super :love2:.
Zašto baš mi, to su super vijesti, a to što je FSH porastao, ne mora ništa da znači, kada smo mi bili na MT, momku koji je imao FSH 60 su pronašli dovoljno spermića i to samo u jednom testisu i ja sam ubjeđena da će ih kod vas opet biti dosta kao što je i prvi put.
Cicsa, drago mi je da si se opet javila i da si tu sa nama :-). Izmamila si mi osmjeh svojim komentarom za pecanje :-).
Sos :love2:.
dobro sam. trudnoca napreduje fino. bez ikakvih problema. svaki dan teze i teze se kretati ali nema veze proce i to.termin
mi je 14,octombra. ja sam 2 puta rsdila iui i onda sam promjenila doktora i odma isli na ivf i hvala bogu uspjelo je iz prve.
mi smo uzeli donera i nekajemo se ni malo. vazno je da smo dosli do zilja svog.