eto super:), i ja bi tako negdje očekujem da će mi doći....pa možda se i sretnemo gore i skupa u postupak:)
Printable View
svim trudnicama čestitammmmm:)
Frka, sad je mene frka, a dr mi tad rekao da su nalazi odlicni ( ??)
moj endokrinolog je rekao ovako: za IVF razina TSH treba biti 3, no ima onih dr. koji vole da je ta razina i na 2... Uglavnom, ako sam ja njega dobro skužila to je sve ok... Čim nije više od 3 sve je pod kontrolom! ;) Zato ne brini! Ne bi ti dr. rekao da je nalaz odličan da to ne misli! Gaceta, sve će to biti super! Samo hrabro i bebačica će stići! ;)
ma ne treba te biti frka - 2.6 nije visok TSH i teško da će ti stvarati probleme... pogotovo kad stalno primaš terapiju.
ja govorim o preporukama liječnika IZVAN Hrvatske. puno smo o tome pisali, a u zadnje vrijeme najviše na temi Potpomognuta u privatnim klinikama - malo si pogledajte da sad ne tipkam sve iznova... stvar je u tome da vani neki liječnici ženu neće pustiti u postupak čim je TSH veći od 2 jer je to kao neki optimum. a kod nas niti endokrinolozi niti MPO-vci uglavnom ne pridaju pažnju problemu subkliničke hipotireoze dok god je TSH unutar referentnih vrijednosti iako kod nekih žena to itekako zna stvarati probleme i ometati začeće. evo primjer - znam ženu s problemom sekundarnog steriliteta i po drugo dijete su se uputili na VV dr-u L dok je još tamo radio. svi su nalazi kao bili u redu i išli su na IVF. odmah je zatrudnila, ali na kraju se desio spontani. zatim postupak nije uspio. onda opet spontani. kopala je i sama skužila da njen TSH od 4 i nešto zapravo nije ok. našla dobrog endokrinca, počela s Eutyroxom i ubrzo prirodno zatrudnila i iznijela trudnoću do kraja. njen MPO-vac to nije smatrao relevantnim iako je na nekoj svjetskoj med. razini općepoznato da je optimum oko 2. ali nije sve crno-bijelo. ja sam recimo bez problema zatrudnila s TSH od 3,4 bez ikakve terapije. sestra mi ima hipotireozu pa sam dosta kopala o tome i znala da to i nije najsjajnije. dr.A je samo odmahnuo rukom. ja sam kopala dalje i konzultirala se s dr.R iz Vilija (on je u ZG jedini MPO-vac koji stvarno obraća pažnju na imunologiju i ako trebate savjet tog tipa, toplo ga preporučam). objasnio mi je da nije stvar samo u TSH. potrebno je provjeriti i fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (može biti nešto niži u toplim mjesecima, ali zimi nikako) i antitijela štitnjače koja bi trebala biti negativna. s obzirom na to da je kod mene to bilo ok, moj TSH od 3,4 nije zahtijevao terapiju. zatrudnila sam u tom postupku i TSH mi je ubrzo pao ispod 2 jer zdrava štitnjača u trudnoći radi ubrzano. s druge strane, problematična štitnjača vrlo često u trudnoći dodatno podivlja pa je poželjno prije trudnoće TSH spustiti ispod 2 da se prvenira velik skok. tako sam ja to shvatila. kada dođe do trudnoće, obavezno vadi TSH i fT4 na početku, a zatim bar jednom mjesečno kako bi se mogla regulirati terapija. još nešto - T4 i fT4 nije jedno te isto! za trudnoću je bitan fT4 koji bi trebao biti iznad 15 (sada može i malo niže zbog vrućina).
eto na kraju sam odužila, ali nadam se da se kuži poanta...
sretno, cure!!!
neka si se ti oduzila, korisno je, nije bzvz cak i da se ponavlja. Hvala :*
I meni je slično bilo prošli mjesec kad sam vadila hormone pa je štitnjača podivljala (jer su mi mijenjali terapiju s 50 na 25) i ja sam ti u roku mjesec dana vratila sve na normalu sa terapijom od 75...i evo sad sam u postupku...meni samo nije bilo jasno kad su mi napisali da se vratim s reguliranom štitnjačom i donijela sam im uredan nalaz,..što im garantira da mi s tolikom dozom neće štitnjača otići u drugu krajnost..jer ipak iduće hormone vadim tek za par tjedana....
jel zna neko jel dr A danas gore? pokušavam ga dobiti, ali ne javlja se na mob
Je,gore je.Ivana,nisam skuzila poruku do danas
Doktorice nema u utorak,dezurstvo,guzve nije bilo
Helpppp... danas sam bila kod dr.A i zaboravila sam pitat, a sad mi se gore nitko ne javlja...
Sutra moram primiti 3 gonala, kako ih smješam? Sva 3 sa jednim otapalom ili svaki za sebe>?????
Koliko se ja sjecam,gonali idu u jednu vodu
Svaki za sebe, pa u jednu spricu.
Bok ekipa, evo da se javim i jA... punkciju sam imala u petak, uz 19 menopura i cetrotidA imala sam 5 folikula i iz svih pet po jednu jajnu stanicu.Potom mi je doktor rekAo da oni ne bi oplodili svih 5 nego samo tri, a one dvije ukoliko budu dobre smrznuli neoplođene. Sad ludim cili vikend sam u strahu hoće li se išta od toga oploditi ne mogu dočekati sutra, iskreno se nadam da ću imati et...btw nA punkciji sam bila sama.... koji užasss i s obzirom da sam prvi put punkciju s 19 folikula odradila bez problema, bilo mi je nezamislivo kako je ova sa 5 bila ovako bolna. tek danas dolazim k sebi... a tek sutra ću prodisati:-o
Sia, javi kako je prošao tulum u labu... SRETNO! :)
EVO javljam se sretna I
zadovoljna...danas mi je obavljen et da 2 osmostanična embrija...svio Su jako zadovoljni pa tako I ja.... Sad cekamo betu 24.07.
Cure ja sam u iščekivanju menge. Jel netko zna do kad oni primaju cure za postupak? znam da početkom 8 kreću godišnji.
Meni je zadnji put doktorica brojila dane i spomenula nešto da mora stići menga do 12.7. pa pretpostavljam da je subota zadnji dan za kretanje u postupak (to je onda 3 dc onima koje dobe 12.7). Ne znam kako je kod dr. A. Nadam se da ćeš dobiti ovih dana i uloviti ih prije godišnjeg. Ja sam popila zadnji Yasmin u četvrtak i danas mi je stigla. Tako da sam gore u srijedu.
Imam pitanjce: kak ide priča s lijekovima? Oni napišu na povijest bolesti a ja kod socijalnog gina uzmem recept pa lijekove? A što ako ne stignem do njega isti dan a moram početi koristiti nešto? Kako ste se onda snašle? I jesu sve injekcije u pitanju? Sorry kaj gnjavim ali ne znam kaj me čeka.
Piki, injekcije ćeš dobiti dmah na VV, sestre će te piknuti, a za dalje ćeš se s njima dogovoriti, ili ćeš ići njima na pikanje, ili će ti one dati potrebnu dozu da se doma pikaš. Sretno!!!
A ako se radi o tabletama i vaginaletama,uzmes dolje u ljekarni,cuvas racun i kad dodes ponovo,vrate ti novce kad stigne recept.
Može li mi netko reći da li se ovih dana može na VV napraviti spermiogram?
U 5mj.bila sam na prvom razgovoru kod dr.A.,sad bih trebala opet doći i izvaditi hormone a suprug spermiogram nismo iz Zagreba pa sad ni sama nisam pametna da li da ja dolazim ako se spermiogram ne radi preko ljeta!?
Nina, mi smo spermiogram radili u sklopu androloške obrade za koju se inače mora naručiti i poprilično se čeka (u našem slučaju 2 mjeseca). Nisam sigurna kako to šljaka samo sa spermiogramom no pokušaj nazvati 2353 904 između 13 i 15 h pa ih pitaj... To je inače broj za naručivanje kod androloga, ali vjerujem da će ti oni dati neku konkretniju informaciju. Ja pretpostavljam da se i za sam spermiogram tako čeka. Sretno!
Danas na VV u nije bilo guzve,mozda 7cura na folikulometriji i 1 za punkciju
Bok cure!
Pratim vas svakodnevno ali nikako da vam se pridružim. MM i ja se borimo već 2 godine, ali nikako. Sad smo u prvom postupku kod dr.A - klomifeni i estrofemi... Danas je dr. najavio da će vjerojatno u subotu trebati i mužića, ali ne spominje još ništa o vrsti postupka (inseminacija, IVF?). Ja se nadam da će biti IVF.
ej cure evo mene opet...danas mi je samo dan nakon transfera i lijevi jajnik me boli za pop.... je li to normalno... jedva hodam, a i kad idem na wc boli ... šta da radim?
A daaaaaj,sto smo se mimoisle??Kad je beta?
Ma hoce:) super!!!
Nadam se! nekako imam osjećaj da sam se od yasmina bolje "čistila"....izlazili su mi ugrušci i rekli su mi da je to super...i nije bilo cista. Sad od ovih lyndinette sve nešto brlja mrlja....
Evo, noćas je to pravo krenulo, jutros sam zvala i u petak idem :D
Doktorica radi!
radi doktorica,da, nije samo u utorak zbog dezurstva. ajd super :) mimoichi chemo se. sretno!!
Da li doktor još prima u postupak?