Si i ti draga ovaj petak???
Printable View
sori nina,htela sam napisati za "i prirodni postupak...":-)
obavezno trebaju te dvije uputnice.jedna za sam postupak(bolničko liječ.),a ova druga ti treba isto svakak jer ideš na ultr. isto kao i u stimuliranom.
curke,sad vas zamišljam kak se tražite sve u onoj velikoj čekaoni...:mrgreen:
Ja sam 23.01 u 11,15. Kratka kovrcava crna kosa i veliki muz samnom, hahaha.
Jel bitno da po lijekove ide m? Da li se taj dan samo daju lijekovi ili bude i pregled?
Ja idem sama, doslovno nemam drustva :-(
Sumnjam da ce m moci izaci s posla... Na punkciju ce naravno ici ili cu potraziti donora negdje na Kvatricu usput :lol:
Pozdrav i od mene! Ja bila danas u Petrovoj na dogovoru....7.02. idem na 3D uzv, a 27.02. po lijekove i startamo i mi...ako ko ide u te dane nek se javi pa možemo na neku kavicu ;) Srećom,moji nalazi su svi ok i papa i AMH i sve ostalo pa sam možemo lakše dalje....Svima na čekanju postupka,u postupku....itd...sve najbolje...
Ne pišem puno po forumu,ali vas stalno čitam i punooooo mi to sve pomaže...
Pusa svima
ljubi,slobodno ideš solo,i mislim da me dr nije gledal(dolje).al bi recimo tam za punkciju mogla povesti i mužeka :lol:
bernica,:klap: za nalaze,a AMH te dr slao vaditi?
žužy bum vidla dal ga bum povela. sve prema zaslugama :lol:
(ak mi ispuni želju s avatara :mrgreen:)
curke,
prelistala sam par stranica, ali ne mogu naci.
Trebala bi mail od sestre Ive, odnosno od ambulante za narucit se, ako znate.
Hvala
E-mail: predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr
to je s njihove str. na netu.
predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr - evo maila.
ja imam jedno možda bedasto pitanje..
kakvi su uvjeti da se ide na inseminaciju...?
jel isto vrijedi po pravnim stvarima sve ko i za "pravi proces"..?
mislim, pitam smao za slučaj da idući mjesec dr to spomene..
i kaje je točno AMH? :)
i ja čitam svaki dan i držim svima fige.. :)
Evo da ja pomognem,
svaki MPO postupak je mislim pravno isti, znaci trebali bi ti isti nalazi, ali curke mozda znaju nesto vise.
AMH je anti mullerov hormon, on pokazuje rezervu jajnih stanica.
Zene se radjaju s jednim odredjenim brojem js, koji opada sa godinama i miss M, ne brini to je dosta veliki broj koji pada do menopauze.
MPO doktori ga rade da imaju uvid u reakciju tvog tijela na stimulaciju.
Uvijek postoje odstupanja, znaci i starije curke(ja npr. radila s 34) znaju imati odlican AMH, a mladje losiji, znaci neki drugi utjecaji.
Cure s PCOS-om, imaju visok AMH, tada bas nije vjerodostojan (ovo mi je rekao dok).
Hvala na mailu. :)
žužy pošalji, ne moraš se bojati :storma: prek maila ti ne može ništa :lol:
možda dobiješ neki termin odmah na početku mjeseca... ko pita ne skita
znači isto brak ili bračna zajednica..?
isto se trebaju raditi oni nalazi u petrovoj 3? (krvna grupa, rh.. )
mislim sigurno nije tako, ali me muči to kaj je dr rekel da ga zovem pa da se dođemo dogovoriti..
to ne ide da ja dođem i on mi veli da idemo ta par dana na ins..?
ili??
jel ja mogu na svoju ruku obaviti sve to u pertovoj i AMH ( vidim da je potreban ) i jel treba ponavljati hormone 2-5 dana s obzirom da su moji od ljeta..?
jel uopće se traže friški nalazi svega?
ja sam pisala na ovaj mail i dobila sam odgovore u roku keks!
hvala na odgovorima!
i znam da se puno toga može naći na ostalim temama, ali ja sam se bazirala na ovu :)
http://www.24sata.hr/psihologija/cet...ovisice-297667
malo off topic, možda nekog razveseli današnji dan pa ga i kvalitetno iskoristi :alexis:
draga za dogovor o postupku moraš domjeti sve nalaze što imaš. tek kad se odluči na koji postupak ideš, onda sukladno s tim vadiš kg i rh. mislim da hormoni vrijede 1 god
mislim da je brak i bračna zajednica isto. ako ste u braku, imaš vjenčani list a ako ste u vanbračnoj zajednici, onda mislim da morate imati prijavu na istoj adresi. ako sam u krivu nek me netko ispravi.
a možda ti ginić preporuči hormone koje treba obaviti a nemaš ih
brak i bracna nisu isto
petrova 3 potrebna, treba 7 dana za nalaze (radite oboje)
svi ostali znaci tvoji ne smiju biti stariji od 6mj
Inace bas ne idu odmah konzultacije, postupak, ali ima i toga, ali ne za za koji dan...ovisi o ciklusu.
Mislim da ce ti curke ovdje znati vise reci o aih-u s pravne strane.
da, znači drugi mjesec onda tek odluka..?
a dobro..
mislim, znam da je tako, ali reko možda nekim čudom to ide jako brzo :)
osim, ako se ne dogodi još veće čudo..!
hvala na odgovorima!
:)
kod bracne zajednice se moralo ici biljezniku
sada ne znam da li se jos mora, znaci ne tretiraju isto.
Ja sam mislila s te strane nejednakost.
mene samo zanima jer dopušteno i tom procesu biti ne u braku ili nevjenčanoj zajednici ili kak se to već zove..
vidim da sam ti dala malo netočnih informacija, sorry
možete biti u vanbračnoj zajednici, samo treba neka potvrda od javnog bilježnika
melem33 meni su rekli da nalazi ne smiju biti stariji od godinu dana a biljezi na hepatitis i ostalo 2 god
da,sad me melem malko zabrinula..:unsure:
tak mi piše na papiru, ako me budu zezali, lako im ga gurnem pod nos :oklagija:
Je...odma nakon prvog pregleda sam dobila popis kaj sve moram povaditi i na njemu je bio i AMH...Nas su odma zapisali za ICSI bez da su opće pogledali moje nalaze...sam na temelju m spermatograma
Ftičica- ovak -biljege obadva radite u Petrovoj 3, ti vadiš još i krvnu grupu i RH tamo, AMH i spolne hormone sam vadila na Vuk Vrhovcu, štitnjaču doma u Vž...sve trebaš naravno uputnice svog ginekologa,a m od svog doktora
brak je isto sto i bracna zajednica, a suprotno od vanbracne zajednice. cijela prica nema nikakve veze s cinjenicom da se po novom zakonu papiri za postupak ovjeravaju kod javnog biljeznika bez obzira bila rijec o bracnoj ili vanbracnoj zajednici. ne znam dal je to petrova vec uvela, znam da vuk vrhovac jest.
cure cula sam da je panika, pa da se ispravim.
Ponavljam ja sam isla po starom, jer bas je bio prijelaz.
Tako da sto se tice brak (potpisani papiri) ili izvanbracna zajednica( moja greska znisam napisala ovo izvan) nisu bili gledani isto tada.
Zato sam naglasila da vidite kako je sada.
U PETROVOJ su davali papir na kojem je sve pisalo, pa vjerujem da i danas ga ima, na kojem su tocno navedeni potrebni nalazi i papiri.
Isto tako postoji i sestra koju sve pitate.
Nalazi su bili 6mj, vjerojatno je sada godina.
Ponavljam, isprike, ako me je tko krivo dozivio i sto nisam napisala izvanbracna.
melem-po starom-do srpnja 2009.?
ne po tom, isla sam 05/2012.
tama se svaki mjesec ocekivala promjena zakona.
Ja sam bila u 11/2012 i dobila papir na kojem pise to sto sam napisala za trajanje nalaza, vjencani list i kopije osobnih iskaznica. Bubekice meni nitko nije spominjao j.biljeznika, al idem u pon pa cu imati potpune info.
Ja sretna!dobili smo termin za podiči lijekove 27.2. :-D:-D
I svi papiri mi vrijede od prije,tako da vjerojatno netrebam ništa ovjeravat,dovoljan je vjenčani list. al ko zna,možda se do onda kaj promijeni pa,kak veli bubekica,i kod nas to uvedu preko noći.
cure evo da se i tu javim!
ja u nedjelju na AIH!
svima koje idete sljedećih dana u petrovu šaljem ~~~~~~~ da doktori ne budu kao danas jer ovo danas je bilo nečuveno,svi nadr....,ljuti,ma joj ja svoga nisam nikad takvoga vidla,stvarno nikad,nešto čudno je u zraku očito!
jedva čekam ned.uzbuđena sam kao da sam dobila na lotu! :-)
šaljem svima za kaj god vam treba~~~~~~~~~~~~~~~,puse!
tina29 evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nedjelju i da se atmosfera do onda popravi:klap:
Tina29 si uspjela stići do stana?Ja se evo dosađujem.....koma...Da danas su svi bili koma....ni ja svog nisam nikada vidjela ovakvog kakav je danas bio...užas..Mene upravo zvala sestra Irena....danas dva gonala,sutra dva + centrotide...nedjelja folikometrija kod dr.Pavičić....pa se vidimo u pola 8....