VeraM, oprosti ako zabadam , jel taj gubitak vezan uz baku koja je bila zaražena u onom staračkom domu?
Printable View
VeraM, oprosti ako zabadam , jel taj gubitak vezan uz baku koja je bila zaražena u onom staračkom domu?
Da, sredinom travnja je u Du u bolnici preminula od komplikacija covida. Na sahrani bilo 4 ljudi i svećenik, u hazard odjelima. Bilo bi i manje po uputama stožera, al je trebao netko ljes stavit u grob. Bila je sama u bolnici, sama umrla, sedirana, na aparatima. Nije nitko bio uz nju i to nas najviše pogađa.
VeraM jako mi je žao :-( jako, jako mi je žao da je baka na taj način otišla.
Tata od moje kume koji zapravo vegetira nekim čudom ipak preživio covid, ne hoda, ne jede, plućni bolesnik..al evo...iako ovo nie život kako on živi. U istom domu bili,i sad je ponovo tamo.
Onda ima li posjeta bolnicama u ZG ,napose djeci?
Vera, moja sucut.
Da Kaae ne znaš cijelu priču, čovjek ima 86 god već godinama ga hrane na sondu, godinama (10-15 god) samo leži u krevetu i zuri u strop, ne priča. Prije toga isto je bio u koma stanju godinamaaa dok ga je žena moghla hendlati. On bi mogao hodati i i pričati, kažu dr, ali ne želi, on ne želi živjeti. Ima on još jako puno dijagnoza i ni na koji način ne sudjeluje u vlastitom životu. Jednostavno vegetira. Davno je izgubio želju za životom. E sad možda je nekome i to život, čisto onokola mu krv tijelom, kuca mu srce, povremeno stane pa uskaču dr., otvorene su mu oči,...S obzirom da mi je to jako, jako dobra prijateljica, a to joj je tata, iskreno mi je rekla mi da su ona i svi ostali članovi uže obitelji mislili da će corona biti za njega spas :-(
Hvala cure.
Lili, zao mi je zbog gospodina i frendice. Za baku koja je polako išla istim putem, bio je spas. Za nas najviše tuga i frustracija okolnostima. Ali svi smo polako došli sebi i idemo dalje.
Kaae, žao mi je i zbog tvoje situacije.
Ovo nas je sve stvarno podsjetilo da nam je u životu zdravlje najvažnije.
Je VeraM,
Upravo tako, zdravlje broj 1.a sve drugo sporedno, iza zdravlja.
https://www.vecernji.hr/vijesti/slov...B+page+statusi
Jel nama stvarno trebaju sad noćni klubovi (i što šta drugo)?
Nisam mogla ni slutiti da će pandemija upravljati ljudski životima na cijeloj planeti. Otvorila sam temu misleći (nadajući se) da je to nešto onako, prolazno ili bar ne tako bitno.
Četiri mjeseca kasnije je itekako jasno da mi je onaj "?" iza "ili" bio proročanski :-). Na žalost.
Ajoj beti...meni je ontad bio raznjez na to neslucenje kod tebe koje sam naslutila, a vidila sam da ti je bas bilo tesko
Svasta sam jos bila napisala, a izgubilo se, a ne da mi se opet. Ukratko, i nnni mode u kojem sam od wuhana i mode 'ajde, brate, ti ko vijetkongovac koji ne zna da je rat gotov' imaju svojih pluseva. Pred mjesec dana kad je slovenija proglasila kraj korone (meni to bilo smijesno) sam i malko zavidila zapravo tima koji su me proglasavali vijetkongovcom. I volila bi stoput da sam u krivu. Ja nisam zapravo mogla vjerovat na upitniku...jer dilema nisam imala. Al bih voljela da je ostao upitnik.
E,da, ina, bilo bi bolje da je ostao upitnik...
Mene ovaj period više frustrira nego ijedan dosad
razumijem da gospodarstvo mora naprijed
i da sada stručnjaci znaju više o virusu nego što su prije znali
ali rizične skupine su i dalje iste
a u općinu mojih 80godišnjih bake i djeda će fino doći na tisuće ljudi iz zemlje u kojoj ovaj tren ima oko 1800 aktivnih slučajeva (kao da mi to i prije nije dovoljno išlo na živce)
Baš me zanima hoće li doć do buktanja u tim pograničnim mjestima nakon izbora, i da izvinete na izrazu "tko će za to bit odgovoran"
Kod nas odgođena podjela svjedodžbi
Nama došlo mejl pred pol sata,za malog
Klinka je imala podjelu ali ona je ipak osmaš
Nama došlo mejl pred pol sata,za malog
Klinka je imala podjelu ali ona je ipak osmaš
Je gledala piše i na webu
Nama nisu odgodjene (zasad), nego je svako razred dobio svoj slot i moze doc samo 1 osoba po diplomu.
Jedan klinac za cijeli razred?
Kod nas odgođene za jesen.
Joj odmah frka u svezi svjedodžbi ,a je trećina klinaca dolazila u ljeto po nju.
Važnije je podjela za osmaše i maturante.
Kod nas u osnovnij je sutra u dvoristu .
Kod nas je bilo danas za osmaše na igralištu,ali otkazan je petak
Evo priča i o porodu korona trudnice kod nas
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne...a-sok-15005560
Ipak nisu ni inducirali niti radili carski. Pohvala zapravo za SD što su ostavili staru rađaonicu za ovakve slučajeve
No, čak i ako je majka pozitivna na Covid-19, nakon poroda preporučuje se dojenje jer u majčinu mlijeku virus nije pronađen. Carski se rez za pozitivne trudnice ne preporučuje osim ako za to postoje drugi medicinski razlozi.
Ja nekako mislim da je bilo i prije pozitivnih, samo nisu znale niti rodilje niti liječnici (nije se testiralo)
Pa uvijek ih ima. Nisu ziher samo časne zarazile sve one u Đakovu. Kažu od krizmenika pozitivan jedni, i još jedni roditelji (ne od istog). Tako da, ima virusa uokolo i inače
Eto javili da su mama i beba ošli kući
Kod nas u skoli podjela standard. 1.-4. u jednom terminu, 5.-7.u drugom. Osmasi su posebno
Naši 1. i 3. OŠ su dobili u petak zadnji dan. Skoro pa cijeli razred prošao sa 5..., ocjene se dijelile šakom i kapom...
Sad valjda nisu svi s 5.0
Kod nas isto navodno svi s 5 ,ali dosta njih s 2-3 četvorke
Vjerujem.... s druge strane, svaka generacija imat će teškoće s gradivom koje nije obrađeno kako treba u periodu korone, tako da nema spasa - morat će raditi planove nadoknade gradiva ili omogućiti učenicima dodatnu nastavu po potrebi. Eh... vidjet ćemo.
Offt. Moj maturant se čitavo vrijeme žali kao Jeremija iz Alana Forda (na gradivo koje nisu odradili), a ja vjerujem da su mlađe generacije jednako teško oštećene, ali još nisu toga svjesni ni nastavnici, a pogotovo ne učenici.
Skoro cijeli?! u prvom i trećem osnovne? Kod moje kćeri je definitivno prolazio cijeli, sve bez korone :mrgreen:
Kroz godinu je bilo ucenika koji su dobivali jqko lose ovjene, nisu pisali lektire, nisu slali zadace, niti pratili nastavu...i onda takvi ucenici prodju s 5 jednako kao i oni koji su to sve odradjivali kako treba. Ali dobro nema veze tako je kako je...netko ce imati znanje netko nece, ocjene su tu najmanje vazne.
Baš zanimljivo kako neki znaju kakve ocjene imaju susjedova deca
I kaj znači jaako loša ocjena jel to dva,tri ili jedan?
većina, koje ja znam, imaju bolje prosjeke nego inače
ali ima djece i koja se nisu snašla u ovoj online nastavi i koja su prošla slabije nego kada je bila normalna nastava
možda nije pisao lektire i predavao zadaće iz hr, pa je prošao s 5 na osnovu ostalih predmeta koje je pratio
nastavnici jesu bili blaži, ali ako se nisu predavale zadaće, to se evidentiralo i to je utjecalo na ocjenu