obožavam seinfelda - the outing
Printable View
obožavam seinfelda - the outing
ovo je zemlja za (sve) nas
vidimo se na prajdu! :-D
vidimo se!:-)
a s druge strane, uf kakav gušt bi bio da se referendum raspiše i ne prođe. to bi zauvijek izbilo argument o 87% katolika, glavni argument svih ovih inicijativa.
vidimo se!
kad sam vidjela post o Linićevom ozdravljenju, mislila sam da se netko grupno moli za ministra :lol:
referendum - nekako sam skeptična da se neće održati, a i teško mi je progutati argumente vladajućih. ne vjerujem da ima šanse da izađe 1 500 000 birača.
Po splitskom se prajdu vidi kako je lako ljude okretati. Lani su svi divljali, sad su svi suzdržani, sljedeće će godine svi s vertexinom obitelji prošetati. Ako ovo sad uđe u Ustav, onda se neće ubrzo mijenjati, jedino ako SDP dobije dvotrećinsku većinu u sljedećem sazivu pa sabor izglasa izmjenu ustava. Koliko je to realno, ne moram ni govoriti. Za promociju ljevice nam je doduše Karamarko najbolji suradnik.
slazem se jelena. puno je onih "bmk".
mislim da je takvih najvise.
nego, što se zbiva s Večernjim listom? Uživo prate Pride, naslov glasi: "Nepreglednu povorku pozdravljaju građani u Jurišićevoj". U tekstu ispod pišu kako građani pozdravljaju povorku, mašu im i plješću, ukratko, samo pozitiva. Zatim, ovakve, pozitivno intonirane članke, nisam očekivao pročitati na njihovom portalu -
http://www.vecernji.hr/vijesti/moj-s...-clanak-569720
http://www.vecernji.hr/kolumne/refer...kolumna-569716
I šećer na kraju, Milan Ivkošić otvoreno kritizira nogometnog izbornika Igora Štimca u članku "Štimac, ne treba nam tvoje domoljublje i Gospa Međugorska, nego dobra igra i pobjede". :starac: Ukratko, moja reakcija :drama:
edit: kada sam pisao ovaj post, još je uletio ovaj članak - http://www.vecernji.hr/vijesti/suden...-clanak-569832
24 sata TV prenose cijeli pride, super i veselo sve izgleda!
već sam zabrinuta za sebe koliko me nerviraju, bude u meni agresiju i niz negativnih osjećaja, baš ono, imam fizičku reakciju gađenja, jada, mržnje, ne znam točno opisati, povraća mi se kad vidim te face, posebno Željku M., imam osjećaj da bih bila u stanju nauditi joj, sram me toga, iskreno, ali eto, tako je. vrlo je štetna za mene i moju obitelj.
ovo je na razini emocija. što se razuma tiče, nadam se da vlada(jući) neće pasti na foru i nastojati spriječiti taj referendum, jasno je da ga mora biti http://www.pravri.hr/hr/novosti/poziv.pdf, čak i da nije tako, ne bi se smjelo dopustiti da oni, manipulatori, agresivci i nasilnici ispadnu žrtve (jadni mi, mi narod, nas stotine tisuća, mi borci za dobro, mi...). na kraju krajeva, koliko god besmislen, apsurdan bio, koliko god da košta, vrijeme je da im mi drugi odgovorimo, jer ovo je prešlo svaku granicu dobrog ukusa. ja zaista želim da referenduma bude i da saznam(o) u kakvoj državi zaista živim(o). ako i ovdje bude izlaznost mala, a rezultat takav kakav oni žele, pa nismo ni zaslužili bolje...
Mene je sram države u kojoj su moralne vertikale Aleksandar Stanković i Severina, mene je sram drzave u kojoj ne smijes izreći misljenje protivno misljenju raznoraznih udruga (lgtbžnjjklj), mene je sram države u kojoj manjina maltretira većinu (nemojte mi molim Vas prodavati priču o ljudskim pravima, jer pravo na brak- sud u Strasbourgu- nije ljudsko pravo) , na kraju krajeva sram me je drzave gdje jedna udruga (poput roda) umjesto da stiti prava djece, stiti prava gay parova! Osnovno pravo djeteta je pravo na majku i oca! Nemojte mi molim vas sad pricati o djeci iz domova, vjerojatno i vi sami znate da je vise parova MŽ koji bi htjeli posvojiti dijete nego djece koja se mogu posvojiti...
Nemam nista provtiv gay parova (štoviše imam i prijatelje, koji nisu za posvajanje), ali da je normalno da dijete odrasta u tom okruzenju- NIJE. Toliko od mene. Hvala i zbogom!
pride je bio prekrasan. ogroman. bilo je jako jako puno djece. savrsena atmosfera. sad smo došli doma. prelijepo. najljepsi do sad.
bilo je predivno. al zaista predivno. toliko ljudi, takva vibra, prolaznici pljescu, masu, ono malo policije se seta uz povorku, jedva da ih ima. zagreb je zaista danas bio ponosan.
I ja se pridruzujem pohvalama pridea. Stvarno je bilo jako ugodno i pozitivno bez mrznje gradjana, vec samo pozdravi, mahanje i pljesak.
Policajci su bili totalno opusteni. Buduci da su nas pred koji mjesec pred katedralom gadjali i mrzili, da nas je policija morala stititi, a sad nista od toga, ocito je koliko su mrzitelji dirigiranii organizirani, a ne neka volja prosjecnog hrvatskog gradjanina.
Pridružujem se :-)
Baš je bilo lijepo:love2:
Žao mi je da nisam bila, snimke koje sam vidjela u dnevniku su mi napunile srce! Bravo Zagreb!
Nadam se da ce ove nasilnike uloviti:
http://www.libela.org/vijesti/3887-n...-split-pridea/
Evo i u Iranu popusta religijska stega. Mozda nam i s istoka dodje povoljniji vjetar.
http://www.jutarnji.hr/umjerenjak-ro...orima/1108924/
Da, baš je bilo lijepo. Krasni transparenti :
"Nisam časna, ali klečim"
"Stavi mi prst(en)"
"Bozanićka, na koljena"
itd.
Sve s ukusom, na visokom kulturnom i intelektualnom nivou, čime se vole dičiti. Ni traga primitivizmu. However, drago mi je da je povorka prošla neokrznuta fizičkim i verbalnim napadima, nadam se da će do idućeg Pride-a poraditi na svojoj kulturi, kao i oni manijaci što su se do ove godine razbacivali šakama i prijetnjama :)
Bilo je odlično! Napunila sam baterije.
Austrijanci prenose o diskriminaciji u RH svih koji ne zive u "svetoj obitelji", majka, otac i dijete. Prilicno dobar tekst. Vidljivo je cudjenje oko svega sto nas ovdje nervira - meni izgleda kao kad se mi cudimo kako u "nekom Iranu" imaju zaostale stavove. Vele:
"Manche von ihnen behaupten sogar, dass Kinder, die bei homosexuellen Eltern aufwachsen, prinzipiell suizidgefährdet seien und dass es nicht gut sei, erzählen sie dem Standard"
"Neki od njih cak tvrde da djeca koja zive kod homoseksualnih rodotelja sklonija suicidu"
Ili
"So wetterte die Bischofskonferenz nicht nur gegen die Homo-Ehe, sondern auch gegen Yoga-Unterricht für Lehrer. In der Vergangenheit setzen sich einige Vertreter der katholischen Kirche sogar dagegen ein, dass es zu einer Lösung im Grenzstreit mit Slowenien kommen sollte."
Spominju Rijeku kao napredan grad.
http://mobil.derstandard.at/13711695...iligen-Familie
Katastrofalan stankovic danas.
Slažem se. U ustima sam osjetila rigolino kad je izjednačila incestuozni i pedofilski odnos sa homoseksualnim.
ja jesam. odnosno, ne znam sta mu se dogadja. obicno novinari s iskustvom postaju sve bolji, a on je ko pocetnik bio azdaja, a sad zavrsava u raljama azdaje.
bio je grozan. nista ju nije pitao. pa ni da objasni dnevno- novinske napise. katastrofa.
izgledao je ko novinar junfer, a ne novinar s iskustvom. covjece, ja sam vristala u sebi na pogresno formulirana pitanja. pogodjena teza, al pogresno formulirana.
najbolje kad krene po nečemu potpuno nebitnom piliti i postajati agresivan. bezveze. a istovremeno ju ne demantira tamo gdje je najočiglednije, kao npr. pravo na brak.
Nisam gledala (i necu ako je tako), ali ovo kao da mene opisujes :D. Cini se da sam prilicno netolerantan i neknstruktivan sugovornik kad se radi o ovoj temi, bar me MM takvom opisao (sama nisam primjetila). Moram malo poradit na tome...
Mi smo u subotu zbog drugih obaveza na Zrinjevac stigli tek oko 17 h (MM, ja i dvoje mlade djece) tako da nismo dozivjeli tu masovnost o kojoj se prica, ali pozitivnu atmosferu svakako jesmo i bas sam napunila baterije :)
Ali ti ne vodiš talk show.
Ne vodim talk show, ali svejedno, neugodna sam i nekonstruktivna u razgovoru s neistomisljenicima. Nedavno sam o temi homoseksualnih brakova pricala s prijateljem i u razgovoru ga (u nedostatku hladne glave i konstruktivnije replike) nazvala homofobom. Jest da su njegove teze bile doista takve (covjek je ateist, za stavove vjernika o homoseksualnosti nekako nalazim vise razumijevanja), ali sve je zavrsilo vrlo nekonstruktivno i ni milimetar se nismo pomakli od pocetne tocke razgovora (dapace, vjerojatno smo se (i on i ja) jos vise ukopali u svoje pocetne stavove – on da za drustvo nije zdravo da se homoseksualcima daju ista prava kao heteroseksualcima, a ja da je on - homofob).
Inače mi Markićka nije osobito draga, pa mi je žao ovo konstatirati, ali u ovoj jučerašnjoj emisiji je stvarno jako razumno govorila i potpuno pomela Stankovića i argumente koje je iznosio kroz pitanja.
(baš je lijepo objasnila da sklapanje braka i usvajanje djece ne spada u ljudska prava koja pripadaju apsolutno svakome)
Ne znam jesam li u pravu, al mislim da tu prepoznajem problem koji se pojavljuje u dosta drzavnih tvrtki.
Sustav odgaja takav kadar. Ne vjerujem da je tu neka zavjera u pitanju, nego nesposobnost da se napravi analiza i da se provede neka smislena odluka.
Sustav dozvoljava sjecu glava svih koji se isticu po kvaliteti i raznorazne spletke. Pitanje je koliko ima ljudi u sustavu koji su i natprosjecni i imaju zaledje i debelu kozu i da su pri tome jos i moralni. Tek takav pojedinac bi mozda mogao nesto poduzeti.
Sustav je takav da sef nema nikakvih ovlasti, ali ni odgovornosti vezanih uz kvalitetu usluge. Svi imaju istu placu, a puno je bolje biti "bmk" tip, nego kvalitetan netko, jer ides u 15h doma i bas te briga. Ipak bmk ekipa, koje ima vise, je ljuta na nbmk ekipu pa se onda jos trudi napraviti atmosferu za nbmk ekipu sto neugodnijom, da ne kazem da je mobing prakticki legalno sredstvo korekcije bilo koga tko bi bio razlicit. Ne znam je li ikad itko ostao bez posla zbog teskog sovinizma ili mobinga.
Ne znam na kakav bi se nacin mogao napraviti dobar QA jednog nastavnika, te prema tome napraviti korekciju koeficijenta za placu.
Nisam jos formulirala pravi problem u svojoj glavi.
Da, kak je lijepo objasnila? Uspoređujući homoseksualnost s pedofilijom i incestom? Daj mojne me