Meni se ruka suši od '95.
...il' sam protiv, il' za manje zlo...užas!
Printable View
Meni se ruka suši od '95.
...il' sam protiv, il' za manje zlo...užas!
O pa Milan Bandić bi na rodi dobio izbore u prvom krugu :)
Mi smo mu se potpisali.
Ne znate Juričanove stavove o prostituciji, pobačaju, homoseksualcima, pa kako onda znate želite li mu dati glas?
Jelena, to je sve točno, ali sad kad gledam unazad četiri godine, ispadne kao da je predsjednica pustila plin, jedan zelen i smrdljiv, a potom je i ostatak raje krenuo puštati plin. Možda umišljam, ali nikad se nije glasnije pjevalo zds nego otkad je ona došla i popularizirala takav, kako se to kaže, diskurs?
Pa zaboga Jurican ne predstavlja autenticnu politicku poziciju. Nego ukazuje na apsurd iste. Zato mi je sasvim svejedno sto misli o prostituciji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sasa i ja u isti cas. :mrgreen:
Dobro, ali ako i nije autentičan, on recimo zamislimo dobije tu poziciju i četiri godine će što? Sprdat se? Na svakom domjenku? Svakom susretu sa stranim državnicima? Ne znam kako sad onaj poljski, ukrajinski, čiji li već, komičar. Što on sad radi?
Meni se vrlo cesto cini da ovi ozbiljni kandidati ili vec izabrani se sprdaju s nama svakodnevno. Ali sa puno losijim smislom za humor. Tako da bih rado podrzala nekog s britanskim smislom za humor.
Meni se Juričan ne čini ništa manje kompetentan za poziciju predsjednika države od ostalih kandidata
to je ionako fikus pozicija, PR za državu (pokisnula predsjednica grli nogometaše)
mislim da on to može
ja nikako ne razumijem to trollanje izbora i koja je to lekcija koju nas uči Milan Bandić, a da je nismo već znali
niti koja je to poruka koja se prenosi glasačkim listićima s penisima, a da je nismo već prenijeli
Pa je, ali recimo, sad je ona kampanja sa sloganima predizbornih kandidata na latinici i ćirilici
Pitali su ih sve za komentar, svi su komentirali diplomatski u stilu ovo je slobodna zemlja bla bla
Osim Škorinog stožera koji je poslao poruku "ako mi pobijedimo, vrlo dobro će se znati koji je položaj srpskih stanovnika u Hrvatskoj"
Tako da ja njega ne doživljavam samo kao figuru, nego i kao poruku određenih stavova i vrijednosti, i u slučaju njegove pobjede mislim da će se osokolit određeni ljudi i stavovi još i više nego što su zadnjih 4-5 godina.
Tako da mi onda njeno plakanje, grljenje, pjevanje, mršavljenje izgleda ko poželjan show.
Ako Bandić pobjedi, barem znamo da neće sam sebi nositi kolače u zatvor ili sam sebe pomilovati.Citiraj:
Ovlasti Predsjednika Republike Hrvatske su sljedeće:
- raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva prvo zasjedanje Sabora
- raspisuje referendum u skladu s Ustavom
- povjerava mandat (mandataru) za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine zastupnika u Saboru
- daje pomilovanja te dodjeljuje odlikovanja i priznanja određena zakonom
- na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade, odlučuje o osnivanju diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu
- prima vjerodajnice i opozivna pisma inozemnih šefova diplomatskih misija
- vrhovni je zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske
- imenuje i razrješuje vojne zapovjednike u skladu sa zakonom
- na temelju odluke Hrvatskog sabora, Predsjednik RH objavljuje rat i zaključuje mir
- u skladu s Ustavom i zakonom, surađuje s Vladom u usmjeravanju rada sigurnosnih službi
- za vrijeme trajanja ratnog stanja može donositi uredbe sa zakonskom snagom na temelju i u okviru ovlasti koje je dobio od Hrvatskog sabora.
Iako... tko zna?
Potpis na sasu.
Jurican je, kad smo kod kompetencija, odradio ogroman posao u svrhu svog projekta. Ne vidim da je itko od ostalih kandidata toliko potegnuo. Covjek odradjuje posao fantasticno i da ga u nekom paralelnom svemiru izaberemo za predsjednika, mislim da bi to odradio vrhunski, sto s obzirom na prethodnike i ne bi bio neki tezak zadatk.
To i velim.
Da se razumijemo potpis sam mu dala jer podrzavam njegovu ideju.
Glas vjerojatno necu jer bih u drugom krugu voljela birati od dva zla manje. Nazalost.
Samo da u drugi krug ne ude dvoje s tamne strane...
Meni se cini da, ako gasovi u prvom krugu budu za humor, u drugom ce bit kolinda i skoro. U tom slucaju izazim n 2. i glasam za kolindu. Za prvi jos ne znam sta cu.
u prvom krugu glas dajem bandiću i to bez imalo žaljenja za propalim glasom.
ako scenarij u drugom krugu bude jedan s tamne strane i zoki, ruka će biti teška ali znat ću da moram izaći i dati zokiju glas.
nažalost, meni se čini da će u drugom krugu ipak doći do obračuna dvoje s tamne strane. i tada sigurno neću izaći.
Škoro ti je još i veće zlo od Kolinde.
A slažem se s tang da je ovo trolanje gotovo isto kao crtanje penisa. Što bi trebali sad s tom lekcijom? Objesiti mačku o rep. Samo će se potrošiti više resursa na naše prenemaganje s glasovanjem.
A ima li tko mišljenje o onom dečkiću Kovaču?:coffee:
Obaveza svakog građana je izaći na izbore, ali isto tako demokratsko pravo je ne izabrati ni jedno od ponuđenih opcija ako smatramo da su loša. Od dva zla, ne biram niti jedno, već demokratski uništavam glasački listić i time dajem do znanja da sam svoju obavezu, a i demokratsko pravo izvršila. Na taj način moj glas ne ulazi u zbroj glasova kojima se može manipulirati. Moja odluka po prvi put ovakva...
Ja se stvarno više ne mogu opirati ni nadati, podvlačim crtu i zaključujem, desnica će vladati ovdje još desetljećima. Uopće mi se ne da više razmišljati o tome. Od svega što bi čovjek mogao zamišljati ili očekivati od nekog kandidata (na bilo kojim izborima), ovi dvoje s dark side bez da trepnu imaju podršku 50% birača (bez dijaspore). Pa ono, nakon 30 godina ne da mi se više trošiti dah na to. U redu, pobijedili ste, samo se skinite s dnevnog reda više, uopće me ne zanima. Želim vam svu sreću i uspjeh i nadam se da će za 20 godina ovdje živjeti samo oni koji vole i glasaju za HDZ/Škoru/pravog Milana Bandić i slično. A da svi ostali ovdje više neće ništa uplaćivati u niti jedan proračun pa možete mirno živjeti od svog domoljublja do stoljeća 27.
Možda Zoki i ima neke mrvicaste šanse, ali jako sumnjam u to. Uostalom kao da itko i baš zdušno želi SDP na vlasti. Samo se vrtimo oko tog “manjeg zla”, a kad se sjetim Željke Markic dok je SDP bio na vlasti, potpisala bi da HDZ vlada stoljećima na ovim prostorima, samo da se to ne ponovi.
Sto sam zapravo htjela reci? Pa ništa pametno, osim da se osjećam tako da bi stvarno voljela da moja djeca kad odrastu ne žive ovdje. To mi je kao neka zadnja nada da nekome nešto dokažem. A nije li to zapravo ono stvarno jadno?
Nego reforme...Koje reforme? Nisam tu riječ čula otkad ju je Božo Petrov izgovarao 3x dnevno :lol:.
Htjedoh staviti domoljublje u navodnike... nemam ništa protiv domoljublja. Jedino sto se ovdje uopće ne radi o tome nego je to obična tapeta preko rođačko-klijentelističko-koruptivne mašinerije. Ali ako već 30 godina to zapravo nikome ne smeta dovoljno da se mašinerija uzdrma, pa evo, ne smeta ni meni. Samo najprijed, nastavite gdje ste stali, ne dajte se smesti.
Kolinda + Bandić = raj za obitelji :mrgreen:.
Jedan daje roditeljima plaću jer su roditelji, drugi plaća kredite jer su roditelji. A nijedno nema pokriće za to.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/koli...ct79tpF7OK6f0U
Nego, nije specificirala koliki kredit i za što? Ono, digni koliko god hoćeš, za što god hoćeš, rodi 5 djece i miran si, sve ti daje država.
Što ne uđe u Ustav da HDZ mora bit uvijek na vlasti, da ne slušamo više ovakve gluposti.
Ako na izbore izlaze samo glasači jednog kandidata, onda će on i pobijediti. Za to imamo primjera i primjera u nedavnoj prošlosti.
Izaći, zaokružiti najnemrskijeg, pa je čovjeku savjest čista. Ne učiniš puno, ali najviše što možeš u tom trenutku.
Naravno, onome koga baš briga, nije bitno. Svatko ima svoj stav. Valjda.
To što govoriš je otprilike kao da kažeš da je bolje glasat za kradljivca kokoši, nego za kradljivca svinja, jer je eto onaj koji je ukrao kokoš ipak ukrao manje. Pa je to manje zlo i manje mrsko... Kako da ne...
Meni moja savjest neće biti čista ako nastavim glasat za manje zlo. Zlo je zlo.
Za slučaj da vas je Matija blokirao
Eto ga, mislim jednako. Ili Kolinda, ili Škoro, hardcore desničarenje. Sad ga gledam na HRT-u kako odgovara na pitanje novinaru da se on ničeg ne boji osim boga. Zašto je meni on simpatičan usprkos svemu? Baš mi je cakani. :|Citiraj:
Glas za Kolindu glas je za Plenkovićev HDZ. Glas za Milanovića glas je za Kolindu (jer protiv Škore Kolinda u drugom krugu gubi, Milanovića pobjeđuje). Glas za Škoru glas je za Bujančev HDZ. Glas za nekog drugog je fora, ali neće odlučiti pobjednika.
Dakle želite li Plenkovićev ili Bujančev HDZ? Kakav izbor, moraš voljeti ovu zemlju. ❤️ Evo ja sam neutralan, kako god narod želi, ja mu želim isto to još više!
https://www.facebook.com/matijababic...57810244038088
Ja ću preskočiti sve te buntove i ogorčenosti i tradicionalno začepljenog nosa zaokružiti Zokija.
Ali ako u drugom krugu budem morala glasati za Kolindu, mili Bože! ne znam hoću li se moći prisiliti.
Jutros je na radiju Milan Bandić rekao da svi trebaju u penziju sa 45. Evo me, moj predsjedniče!
Od 45 u penziju ovakvu kakva je u ovoj državi?
A djeca još u školi? Tko bi to preživio?
Trebali bi davati penziju do 45 :), pa onda na posao kad djeca poodrastu. (čekaj, čekaj, pa to ima u ZG :D :D
beti ima u ZGB. istina, da sjedis doma, a onda se naviknes tako na to sjedenje da cemo jos vidjeti hoce li se itko i vratiti na posao, ili sjediti i dalje doma i njurgati kako su upropasteni.
vec dugo imam problem s glasanjem. ponistavanje listica mi uopce nije strano. sto mislim da se vidjelo na ovoj temi. ali sda stvarno ne znam da li da uopce izadjem jer ne znam za koju spodobu bih glasala.
cak nemam nekog za opciju protiv :nope:
beti3, ti si pravi Bandićev glasač. Ako on pobijedi, cijela Hrvatska će biti Zagreb.
Nisam, sigurno nisam. Moja opcija je lijeva opcija, iako nikada nisam bila član ni jedne stranke.
Malo si uskaces u usta Beti. Bandic ti je super dok je kod drugih. Pa zasto ne bi glasala za covjeka cija djela govore vise od rijeci :aparatic: