Samo da proverim da li radi potpis i da se zahvalim Nadi ako radi ;)
Printable View
Samo da proverim da li radi potpis i da se zahvalim Nadi ako radi ;)
Tu je ,tu je bravo ,ma nista nezahvaljuj :-)
Edina ,a to sam ukupno racunala 3-sreca , znaci 2.iui, i prvi dobitni ivf, e sad mi je jasnije .,ma bitno da je bebac u busi.
Ma nemam ja nikakvih predrasuda vezano sa donorom,mislim da je to najbolja opcija ,ali mi zasad oboje nismo za to,nekako se nadamo jos uvjek cudu he,he, a za buducnost neznam sto ce donjeti, sto ce nam se sve motat po glavi i sto cemo odlucit.Zasad smo konacno preboljeli micro-tese i nastavili zivjet punim plucima,i nikad nam nije bilo bolje,sretni i veseli i puni ljubavi.
Cuvaj se i budi s nama ,jako je ljepo kad netko nas uspije sa ove teme i ostane snama djelit savjete i iskustva.
puse svima
Cure moje drage, citam vas svaki dan, ali odlucili smo mali odmak napraviti. Moram se dovesti u red prije, na poslu je katastrofa, sto puno utjece na mene i moje zdravlje. Donosimo neke velike odluke a za to treba mir, i samo nas dvoje.
ali skicam vas stalno :*
Poz drage moje. Evo da se i ja prikljucim grupi koja se bori protiv azoo. Nisam jos procitala sve postove ali je mnogo lakse kad cujes druga iskustva i tudje uspjehe, nekako dobijem snagu. Ja i mm smo 4 godine u braku. Prije 2 godine je konstatovana azoo. Iza nas je 1 neuspjesna vto. U septembru nas ocekuje 2 vto. Suprugu je radjena biopsija i tom prilikom nadjen materijal kojim smo isli na vantjelesnu. E sad.. tom prilikom je iskoriscen sav materilja tako da ce mm morati ponovo na biopsiju. Recite mi da li je neciji muz radio biopsiju vise puta i kakav je nalaz bio u odnosu na prvi put? Nama je inace doktor savjetovao da se ovaj put radi micro Tese i da se radi u isto vrijeme kad i aspiracija, tj da se oplodnja radi odmah. Ovaj put bi izbjegli zamrzavanje, jer se kvalitet dosta pokvario nakon odmrzavanja. Hvala
ledena,aboni :love2:
edina :-D
rominka :love2:i ja sam nekako u tom filmu..
...falili su još neki nalazi...ti za operaciju..idući tjedan očekujemo neke vijesti s rebra...
sve ide tako polako, kao usporena snimka! :cekam:
sretno svima koji očekuju nalaze, tese, micro tese!!!!
pozdrave i poljubce šaljem svima !!
evo mene :bye::bye::bye:
bila sam u nekom emotivnom downu ovih dana, pa sam samo pomalo gledala postove,nisam imala ni volje a ni ideje sta bih pisala.
jbg,i meni se desava:yes:
uglavnom, digla sam se, otresla prasinu i pokusala zacijeliti rane koliko toliko i evo pokusavam funkcionisati kako znam i umijem.,
naime, bila sam na kafi sa prijateljicom koja je psiholog i pocela sam sa njom da pricam i na kraju dozivjela ttotalni slom! uzas zivi...tek sam shvatila koliko me sve ovo pogadja i koliko se tesko nosim sa svim. rekla mi je ona da moram naci nacin kako da se rijesim silnog naboja,inace...ko zna sta ce se desiti!
osim toga,sve po starom...soul i nije bas dao rezultate :(
sad su malo hormoni mm u zbrci.fsh i lh su blago visociji,free testoteron je blago nizi.inhibin je 50(minimum 120).
nazalost,dalje nemamo gdje,niti kome.samo cekati vrijeme da psihicki budemo spremni za microtese.
inace,svima pozdrav
Romi ,Tuzna :* ,super da ste opet snama, bit ce bolje curke,mora
Zenske, ako ste za ... bilo bi fino da svaka od nas napise nesto u kratko o sebi i sta smo sve prosle od kako smo saznale za ovu odvratnu dijagnozu.
Tesko je pohvatati sve o svima nama, pa zato mi je palo ovo na pamet.
Mikrodelicije y hromozoma spadaju u genetsku analizu, i nikakvi lekovi, operacije i slične stvari ne mogu uticati na njih. Ja sam kopala o tome kad je mm radio kariotip i mikrodelicije i ako tu nešto ne štima, onda nema svrhe ići dalje. Nateraj ga da i to uradi i pravac u borbu, iz sve snage navijam da nalaz bude dobar :-D
vesnam, gdje si iskopala ovaj post??? on je iz 2009
zasto bas mi ,bravo ,dobar prijedlog ,ljepo bi bilo imat svaki put podsjetnik sto je tko prosao :love2:
Evo, pridružiću se i ja akciji potpisa :-)
pozdrav društvance :-)
čitala sam vas ovih dana, al nešto nisam imala volje pisati.. drago mi je da ste sve opet aktivne, i stvarno ste posebne osobe sve odreda :-*
mi smo odgodili konzultacije za 9.mj
primjetila sam da ima dosta 82. godišta, pa me to podsjetilo kad sam bila jednom kod dr. opće prakse tu kod nas u mjestu, da se čudila jer je u zadnje vrijeme imala već 4-5 slučajeva totalne azoo, svi muškarci 81. ili 82. godište... kaže to bi trebalo istražiti...
ja nekako vjerujem da je to sve od rata, oni su tada bili u razdoblju predpuberteta, možda je to utjecalo, neznam.....
i da, mjesto ima svega par tisuća stanovnika..
vesnam,
i ja sam primjetila da ima dosta te generacije među azoo. Sjećam se da mi je i doktorica endokrinolog to spomenula, a i doktor Emre u Sarajevu da je vjerovatno to bombardovanje uticalo na njih. Ko će znati šta je, samo da nam nađu lijeka.
E mi bili kod endokrinologa, uputila nas na još neke analize, traži da mm proveri insulin, navodno, utiče na testosteron i hoće i tu opciju da ispita, pošto po dosadašnjim nalazima ne zna gde je problem. ispitala ga detaljno sve, i rekla da do 22h mora da bude u krevetu, pošto se posle tog vremena luči neki enzim ili šta već što utiče na opadanje testosterona.
Kad odradimo sve, tri dana po jedna inekcija pregnila od 5000 jedinica, opet vadimo krv pa na kontrolu sa nalazima. Eto mog izveštaja.
E drage moje..da vam se pozalim,nemam kome a poludjet cu...
Mm je opet pricao s nekom ocito jako pametnom osobom i dosao s posla sa idejom da on odustaje od micro tese! da nema smisla,da uzalud muci mene i sebe,da on ne vrijedi,on nebude nikad tata... drama i drama...
Volim ja njega al dode mi da mu bacim vazu u glavu.. razumijem ga al sad se ja osjecam glupo zbog toga...ti njegovi ispadi,nezadovljstva,bijesa,jada neznam!!ne zeli ni pricati o tome sto ga muci
Ah :(((
Odmah lakse
drage moje nisam zalazila dugo na rodu posto nisam zeljela da se opterecujem. mi smo bili usloveniji kod dr rasa na postupku radio je tesu i punkciju paralelno , tesa uspjesna uzet dio tkiva i nasli male momke i zaledili 3 pakovanja spermatozoida ili kako se vec to zove a nesto su iskoristili. od 6 jajnih celija jedino se dve oplodile i te dve vratio drugi dan , danas je 11 dan transfera i posto sam dobila u medjuvremenu hiperstimulaciju otisla jutros da vadim betu i beta 124 .jos uvjek nismo svjesni sta nas je snaslo. izgleda da ce biti bar jedno azoo bebce.
Boss koja divna vijest! Poskoci forume!!!!!!!
:-D :-D :-D
hvala bubecki nakon dugog vremena red je vise da i na ovoj azoostatistici se okrene sreca i krenu dobre vijesti.
Draga Boss pa to su divnee vjesti :-D:-D:-D...Častitam i da ti trudnoća bude školska :fige:...Javljaj nam se sada češće, moramo da pratimo kako napreduje azoo bebče :-)
Sweet one znam da si sada i razočarana i ljuta, ali sačekaj da prođe koji dan i pokušaj razgovarati mirno s njim, sigurno će se predomisliti...Ti ispadi su mi poznati i proći će sigurno, samo mu daj malo vremena. I ja nekad poludim, ali odmah se sjetim koliko je mm ipao strpljenja i razumjevanja na moje ispade kada sam mislila da je do mene...Teško se nositi sa činjenicom da ne možeš imati dijete, jeste da je neplodnost, neplodnost para a ne samo jedne osobe, ali mislim da je njima ipak teže i moramo imati dosta razumjevanja i strpljenja...Mislim da ipak ti imaš više uticaja od tog nekoga ko mu je napunio glavu, samo polako i predomislit će se on :-)
boss,
:-D:-D:-D
čestitam draga! Ma to se zove pobjeda nad azoo! Ja cijeli dan mislim o tebi, htjela sam ti slati mail, ali rekla si da ćeš raditi betu tek u ponedeljak,pa nisam željela stvarati nervozu.
Tako si me obradovala! Ovo je razlog za slavlje svih nas. Ja ću nazdraviti :pivo: za našu boss i njenog muža!
sweet_one,
aboni ti je već sve napisala, zaista je u pravu! Nije mu lako, koliko god čvrsti izgledali, muškarci su male maze koje se boje možda više i od nas samih. Svi smo prošli te faze predomišljanja, kada smo bili u iskušenju da radi :oklagija:, ali moraš ga razumjeti. Pričaj s njim, neće on odustati od micro tese, samo mu treba dati vremena i biti uz njega.
boss :-D:klap::pivo: Zelim ti pravilno duplanje bete i skolsku trudnocu:klap:
Ma Boss to su super vijesti!!!! Fenomenalne vijesti!!!! Bravooooooo!!!!!!
uh nemate pojma kako je ja jos ne mogu vjerovati da se to nama moze desiti ipak nas svi otpisu cim se pojavimo bilo gdje sa ovom dijagnozom.
sos trebala sam u ponedeljak vaditi al posto imam bas al bas gadnu hiperstimulaciju dr mi je reko da idem odmah izvaditi da je trudnoca u pitanju.
bas danas muzu govorim jel se sjecas posle proslog postupka kad nam je doticna gospodja rekla da nikad necemo biti bioloski roditelji nek da idemo na donaciju, mene je to toliko potpalilo njeno strucno misljenje da sam u sloveniju otisla vise njoj u inat da dokazem da pravi doktor moze i sa losim materijalom uspjeti.
Boss, cestitke i od mene, bas si me obradovala! Zelim ti pravilno duplanje bete, uredni trudnocu i ostvarenje sna za 8,5 mjeseci! Braaavooo!
Bravoooo BOSS!!!
Ulepsala si mi vikend.
Zelim ti svakim danom sve vecu i vecu betu, dok ne cujes srculence svoje mrvice i ne vidis oke svoje bebice ;)
Super boos, sad si i meni ulila nade, jer i nama naš doktor predlaže da idemo na donora...Sve to dođe na svoje, veselit ćemo se mi svi jednog dana :-)
i meni je to padalo na pamet, moj je muž također 81 godiš...ma ima to neke veze sa ratom ja sam uvjerenaCitiraj:
u dobru i zlu;2433
478 prvotno napisa
tin nikad nismo za ove 3 godine uspjeli skontati jel opstruktivna ili neopstruktivna azoo , hormoni su normalnii sve je ok osim sto nema spermatozoida al zato ima leukocita ekstremno mnogo za koje nismo skontali odakle su. imali smo postupak prosle godine u aprilu mjesecu i ja dobila 6 jajnih celija isto kao i ovaj put nasli su spermatozoide al sto moj muz kaze zakovrljeni svi i deformisani s tim da prije tog postupka je 4 mjeseca primao po 3 puta sedmicno menopur koji ocigledno nije pomogao i tad je pio ortomol fertil plus . od 6 jajnih celija ni jedna se nije krenula ni djeliti tj nijedna se nije oplodila nakon cega nam je doticna rekla da su ti spermatozoidi sto ih ima toliko losi da nema teorije da mozemo imati djete te nam predlozila donaciju kao jedini rjesenje. jer kao to u testisima je toliko lose sto ima da ne vredi raditi sa tim.
ovaj put smo otisli rastereceni bez stresa i nervoze i na konsultacijama kad je moj muz pitao za terapiju hoce li on kakvu prepisati dobio je odgovor da on radeci sa azoospermijom nije nikad primjetio da terapija ima kakvog efekta pogotovo dajuci aspekt na menopur , tako da moj dragi umjesto menopura i vitamina dohvatio se cigara i pive i pustio nek sve ide kako ide.
ginekolog dr ras mu radio tesu i ja sam se zaprepastila radio u lokalnoj anasteziji uzeo dva komada sa desnog testisa lijevi nije dirao i poslo ga u hotel sa dva sava komadicem gaze koji je odmah spao i kao sutra vec u setnju i normalno ponasanje i tusiranje.navece istog dana izasli smo se prosetati posto nije bolilo strasno a sutradan bol skroz nestao ko da nista nije radio. juce mu ispali konci i pipamo testis uopste se ne primjeti razlika izmedju lijevog i desnog.
boss :-D :-D
čestitam i želim sve školski do kraja!!!!
hvala kameleon nadam se da ce ostati do kraja
Probudio se forum :-D
Tako je to kad se jave dobre vijesti.
boss, sjetila sam se i ja dotične doktorice, i tako bi joj rado to natrljala na nos da sam na tvom mjestu, ali sačekaj kad se beba ili bebe rode i odvedeš ju(ih) da vidi da nije nemoguće.
Jeste li došli sebi od sreće? Baš si nam popravila vikend. Sad je red da cure koje se spremaju za Sarajevo nastave da nas raduju.
boss cetitam ti na trudnoci i zelim ti laganu trudnocu. nema boljeg osjecaj u zivutu kad vidis odkucaje srca sto kuza ipod tvog.
čestitke boss....baš je lijepo pročitat pozitivne stvari ovuda.
ovaj tjedan sarajevo,nadam se da ce biti jos pokoja pozitivna vijest....sretno svima