uf, tek sad evo vidim što je to Giselle svašta napisala ovih dana, mnogo polu i čak potpuno netočnih informacija :-(( malo je sad za reagirati......
ali draga Giselle, od :heart: ti čestitam na trudnoći......... i puno vibrica za uzv..
iako, ako sam dobro upratila, kod tebe i ne zna je li upalio sekundarni ICSI iz odmrznute tvoje jajne stanice ili je upravo uspjela ova jajna stanica koju su ti također aspirirali i oplodili u tom postupku, you'll never know :-)) no to i nema veze, nek si ti trudna :-)
Ali polagano s informacija i ne bih se stvarno htjela usporediti s buffaloes iz linka koji si prikačila, prvo jer sam ipak čovjek a ne buffalo a drugo stvarno bar ovaj članak fula smjer o kojem je govorila naša Mali Mimi. Što govori u tom članku točno o valjanom, uspješnom, kvalitetnom odabiru jajnih stanica??
Po meni su rezultati u HR vrlo upitni:
- jer nema jedinstvenog registra, tako da stvarno svaka klinika možedavati rezultate kakve hoće, tko ih uopće provjerava? Pa mi ovdje imamo rezultate u Hrvatskoj na samo 3 jajne stanice kao ili čak bolje od liberalnih država u kojima je dozvoljena oplodnja svih jajnih stanica.. Can't be i nema ti to veze s napretkom u biologiji, ma i vani u inozemstvu je biologija napredovala pa im rezultati u protekle tri godine nisu eksplodirali kao kod nas u IVF-u... stoga..... blaženi oni koji vjeruju hrvatskim statistikama
- s druge strane, vidiš i po svom slučaju, tvoj je postupak trebao biti sekundarni ICSI no završio je i punkcijom svježe jajne stanice.... evo ti pokazatelj kako je sve kod nas u Hrvatskoj vrlo "zamagljeno".... ništa nije jasno.
a to da se u Njemačkoj i Švicarskoj uopće ne mogu odabrati embriji..... to je ajmo reći polutočno, no što te zakone, upravo u Švicarskoj i Njemačkoj čini gorim od zakona Milinovićevog u Hrvatskoj?
i još me nešto zanima, odakle ti uzimaš podatke da je uspješnost od transfera 1 embrija 15%?