Marinadom, I kratkim przenjem, ne treba ubit boga U njoj :)
Printable View
Marinadom, I kratkim przenjem, ne treba ubit boga U njoj :)
Pa vjerojatno možeš. :)
Skuhala sam kelj (bez ikakvih začina) i zblendala ga. Batate sam isto tako skuhala i zgnječila. Onda sam sve pomiješala, dodala malo maslaca i kajmaka (nisam imala kiselog vrhnja), mrvicu posolila i voila! :) Nisam znala hoću li kelj moći zgnječiti štapnim mikserom pa sam zato blendala.
Mi općenito volimo takve piree, npr. od graška, tikvica... :mljac:
juha od povrća, pečeni oslić file i restani krumpir
Srdelice zapecene s aromaticnim krumpirom
Hvala; ja sam isto jedno vrijeme muku mucila sto za dorucak jer kruhovi, salame itd mi nisu bas fora pa sam s vremenom razvila paletu ideja.
Nedavno sam kupila kalupe za muffine, one malo vece od standardne velicine pa sam jucer pravila muffine od spinata, fete, svjezev sira, kukuruza, jaja i palente.
Sada se zabavljam sa idejama za slatke i slane muffine.
Danas za rucak: peceni pureci zabatak, mlinci uz to, tursija.
Sutra: cufte od puretine; pire krumpir.
Za iduci tjedan jos nisam isplanirala.
jučer varivo od crvene leće i zagrebački od purećih odrezaka
večeras idemo kod prijatelja na ranu večeru pa će biti brzinski ručak
pizza
danas- poriluk čušpajz s junetinom
sutra- pileća juhica s griz knedlama, picek s curryjem, riža, salata puterica i kolač od rozen kora ala mađarica(pošto MM ima ročkas u pon, obožava mađaricu, ali ja se nikak dogovorit s tim pečenjem kora- ovo sam friško saznala za te rozen kore i radim prvi put, pljuc-pljuc!)
danas riba u soli i povrce na pari
sutra se dovumim izmedju aprine lazne sarme i one piletine sa kiselim kupusom koju je jednom na neki topic stavila peterlin ( MM i ja smo ove godine prvi put radili svoj kupus pa mi je gust jos veci :) )
zapečene tortilje s tunom i kukuruzom
crveni kupus salata
juha od mrkve i korabe
šaran s krompirima
Paradajz juha, rižoto sa puretinom tikvicama i šampinjonima,cikla
Rižoto od piletine i povrća i radič za salatu,pita od jabuka
pizza i lchf pizza
Domaca kokosja juhica i pirjana svinjetina s mrkvom u woku. Za desert palacinke i preeefini kolac Cokoladni borici: http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-borici/ :mrgreen:
danas bila sarma i pire... ima je još dosta ali ću ju zamrznuti da ne jedemo dva dana isto... nije da smo izbirljivi, al volim da me iznenadi u zamrzivaču kad je se poželim :-D
a ovo imamo kao desert http://www.coolinarika.com/recept/inzenjer-torta/ i super je
Jučer: doručak, ribane jabuke sa zobenim pahuljicama,ručak, goveđa juha, teletina pečena s krumpirom i matovilac, a za desert sweet potatoe pie iliti pita od slatkog krumpira (batata) :-), a za veceru carbonara!
Danas još nemam pojma što ću :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
petak: oslić na mornarski + štrukli
subota: juha (govedina, povrće), roštilj, krumpir u roli, razne salate, torta, kolači
nedjelja: varivo kelj (umjesto juhe, jer se zalomilo više mesnih dana) + ostaci roštilja
ponedjeljak: varivo grah s makaronima + palačinke
I ja ću danas grah varivo sa kobasicama, mrkvom i sitnim tijestom
varivo od mjesavine grahorica i razne domace salate
sutra: juha od povrca, riba i kelj na salatu
Mislim da cu danas leso spinat i filete kolje, ahh, valjda pohati mada mi je to :unsure: ali gledaju me iz frizera vec dva mjeseca...
Kratki pregled:
u petak je bilo varivo od leće + domaća kobasica
u subotu kelj na lešo s krumpirom i malo mrkve + pastrve pečene u tavi
u nedjelju juha od pileće sitnine s gris knedlima, druga polovica božićne purice pečena u pećnici + mlinci
danas bolonjez + špecli i cikla na salatu
sutra ili prekosutra bit će kisela repa s grahom
Od kolača za vikend napravila lažnu mađaricu i obični uljni biskvit s voćem iz leda, a od ne-kolača pekla sam klipiće od miješanog polubijelog i kukuruznog brašna (meni je to bolje od svakog kolača :oops:)
Netko je pitao za ideje za doručak/večeru: kupila na placu dva svježa sira i staklenku vrhnja, kupila na Kvatriću domaćih čvaraka, ako ostane kruha spoham ga na mrvici masnoće ili napravim žemljaču, a od ostataka jučerašnje puretine napravit ću neku salatu (tjestenina + kockice puretine + kockice kiselih krastavaca + konzerva kukuruza + malo majoneze + jogurt + začini) i udri...
Ponedjeljak: povrtna juha sa tjesteninom (zvjezdice); kupus s paradajzom i fasiranci. Za desert krema od limuna.
Utorak: juha, pohana tunjevina, za prilog kiselis-salata.
Srijeda: neka krem-juha; brokula i karfiol, zapeceni u bijelom umaku, piletina iz pecnice.
Cetvrtak: povrtna krem-juha; 'domaci' cheeseburger od puretine, salata od mrkve.
Petak: sampinjoni i jaja zapeceni u pecnici, zelena salata; za desert cheesecake.
Subota: juha; struca od mljevenog mesa punjena sirom, prilog od povrca iz pecnice.
Nedjelja: pohana piletina ali pecena u pecnici + spinat na mlijeku; za desert cheesecake cokolada+vanilija.
jučer krem juha od vrganja
pečena teletina i mlinci/krumpir/povrće
ribana cikla na salatu
danas mahune varivo
danas lazanje - mljac - toliko smo ih napravili da će ostati i za sutra ;)
e da i kaj jedete na poslu - meni već sendviči, peciva i slično idu na nos - a nemam mogućnosti toplog obroka u nekoj kantini - please ideje - ponekad odnesem sir i vrhnje - ali to se ne može tak često...
Danas varivo od tikvica, faširanci i ledene kocke :)
Ja sam si često znala ponest u nekoj posudici ako mi ostane ručka od dana prije, tipa grah, neko varivo, rižoto!nešto što mogu podgrijat, a da nije bljak idući dan!imamo mikrovalku i hladnjak na poslu pa mi nije bio problem nosit od doma hranu!
To i nas muči...
Neki dan smo odnijeli musaku od riže i poriluka na posao - bilo je super jer se to uredno može jesti i hladno.
Isto vrijedi za slane gris štrudle i obične savijače od sira, ja često imam svoje domaće klipiće iako je meni dosta voće (jabuka + banana) ali mm treba nešto konkretno pa u sendviču završi jučerašnji faširanac, komad odojka ili slično. Zna ponekad uzeti riblju konzervu (onu malu tunjevinu) ali već dugo nije.
Ja pak volim nositi salatu od mahuna ili graha, pohani karfiol ili one bućkuriše s tjesteninom i vrhnjem, ali moram priznati da nisam već dugo. U stolu na poslu uvijek imam suhog voća, ponekad kekse (svoje domaće na špricu) i to je to. Nažalost, ništa revolucionarno. Eh, da, znam u sendvič staviti grill tikvice ili sušene paradajze iz maslinovog ulja (nažalost, nemam trenutno) ali kako god okreneš - puno je to kruha. Jedemo i hummus... drugo mi ne pada na pamet.
varivo od lece zelene i crvene
pileca prsa pohana u sezamu
Za nošenje na posao, danas sam nosila matovilac, nasjeckano meso zaostalo od ručka i kukuruz. Najviše volim takve kombinacije, sa salatom neko meso, tvrdi sir, jaja, tuna, šta se nađe. Cous-cous je jako zgodan za spremiti u 6 ujutro, sa raznim stvarima, i još jedna ideja: kuhani slanutak, neki tvrdi sir i bučino ulje.
Isto krenem smišljat takve stvari kad skužim da svaki dan jedem kruh, i svaki tjedan nekakve salame i paštete.
jučer: paradajz juha, pohana piletina sa sezamom, pire krumpir, zelena salata
danas: još razmišljam
jučer: začena tjestenina sa brokulom i bešamelom
danas: krumpir gulaš
na poslu: jučer sam si donijela tuna paštetu koju sam napravila pa ju imam i za danas...uz to si prepečem tost (imamo malu kuhinjicu sa tosterom)...
Kisela repa s grahom.
jučer:
juha od poriluka
tortelini u umako od brokule i miješana salata
danas:
pržene trlje i kauli na lešo.
imam i bukovače možda ću i njih dodat ko prilog.
Paketici s ribom i povrcem - za velike s lemon grasom i korijanderom a za male neutralna verzija. kao prilog riza s jasminom
Maxime, na koju ribu stavljaš lemongrass?