I meni je dosta glasanja za manje zlo.
ovaj puta glasam za Milana Bandića redatelja
Printable View
I meni je dosta glasanja za manje zlo.
ovaj puta glasam za Milana Bandića redatelja
Ja razmišljam ne izaći. Prvi put u životu. Ne računam drugi krug kad je pobijedila KGK, ali tad nismo bili u zemlji.
Ali vjerojatno ću ipak izaći. I glasati. Za nekog . Hoce li to biti ZM ili MB ne znam još, malo ovisi o anketama. No ako u drugi krug idu MS i KGK onda sigurno poništavam listić.
He he, i ja čekam ankete da odlučim, a onda na kraju ima 10% takvih neodlučnih pa se opet možeš zeznuti ;). Nadam se samo da ti neodlucni nisu KGK i MŠ klan, a vjerojatno nisu, njihovi su svi i više nego odlučni.
A da bi glasala za Zokija izbjegavam u potpunosti sve sto on radi i govori, samo da se ne predomislim ako se odlučim za njega :lol:
Ako u drugom krugu budemo imali samo dark side, dat ću glas Kolindi samo zbog ovog što se našla sa ženom čiji su auto ogrebali busom, kakav PR, kakva carica :lol:. A moram priznati da bi joj dala glas i zbog ustrajnosti u njezinim ispadima, treba cijeniti takav talent. :mrgreen:
Ma užas i bljak na sve!
Kad čovjek još gleda UK i SAD, treba ukinuti demokraciju.
BB :mrgreen: ima nešto i u tome.
no, šalu na stranu, nadam se da je onima koji odbijaju birati manje zlo, jasno, da automatski biraju veće zlo.
mada gledajući raznorazne izbore zadnjih dvadesetak godina, sto u nas, sto u svijetu, te naknadne analize, sto se sve te pristojne opcije, ili u nedostatku istih manja zla, krivo napravila u pr kampanji i slično. Sto su trebala a nisu, ili nisu trebala, a jesu...
pitam se,
hoće li se naći netko, tko će napokon staviti u fokus, odgovornost birača?
I njihovu sukrivnju u svakom ukradenom milijunu, a svakoj korupcijskoj aferi, u svakom Srebrnjaku i Agrokoru, u moralnom kolapsu društva?
Evo, priznajem, automatski cu ne biranjem u drugom krugu birat vece zlo i bolit ce me patka. Molim i druge gastarbajtere da mi odrze prodiku.
Ne bih ja svoj post nazvala prodikom.
No svatko čita i razumije onako kako može i želi.
Što moje “gastarbajterstvo” (kojim mi se tu i tamo replicira, da li bi to trebao biti neki argument? Ili neka diskvalifikacija?) ima ili nema sa onim što pišem, nisam još dokučila, a i ne zelim ići na taj nivo neukusa.
No u svakom slučaju ako bi to trebao biti bitni dio kvalifikacije ili diskvalifikacije u bilo čemu, možda da predložite, da se ukine strana literatura u školama, jer sto tamo neki ljudi iz nekih drugih zemalja i jezika, uopće imaju tražiti u našem diskursu. A možemo ići i dalje, sve te strani znanstvenike humanističke i prirodoznanstvene provincijencija bi trebalo naprosto trebalo podvrgnuti kvalifikacijskom testu: oklen si ti?
a i pregledavanje stranog tiska bi mogla biti jedna sumnjiva rabota...
Gastarbajterstvo u kontekstu “lako je tudjim k... po gloginjama mlatit”...
Pa marta ne vidim ja to tako. Osim sto ovdje žive ili su doskora živjeli roditelji mm i mene,
moja opservacija o odgovornosti građana odnosi se i na mene kao i na sve ostale građane nevezano na kontekst u kojem stalno ili trenutno žive. Dakle to se odnosi i na Austriju i na Englesku i Brazil i Ameriku, na kraju krajeva na cijelu svijet.
U svakom slučaju hodam gradom i mislim si kako svako četvrto lice bira one krkane od slobodnjaka, koju su nam u svom Ibica videu zorno pokazali da bi prodali i nas sve i majku rođenu, za šaku eura i vlast i moć.
nema tu tuđeg k.... i gloginja.
sve su to naši k....
Ma kako su to sve naši k, naravno da nisu niti približno, zar tvrdiš da izbori u Hrvatskoj u jednakoj mjeri kroje tvoj život i moj, seni?
Dobro, predsjednički čak i da
Al za parlamentarne se slažem sa Martom
Ona misli općenito na građanstvu odgovornost u svakoj demokratskoj zemlji.
Kolika je izlaznost na izbore u Austriji?
I ja mislim da neizlaskom / ponistavanjem itd. u drugom krugu automatski birate vece zlo.
Biramo :). Ja cu izac ziher, i to pogtovo bude li izbor skoro vs kolinda. Uvijek moze gore :)
Ja razumijem o cemu Seni govori. Svatko od nas snosi odgovornost. Ne samo zli, korumpirani politicari, a bome ni samo njihovi glasaci. Jer smo svi (i ne samo u Hrvatskoj) skloni ljutiti se na te druge. Mislim ako ja glasam za Milana Bandica sto je moga srca zelja, moram prihvatiti da ako Milanovic ne udje u drugi krug da je to bio i moj izbor. Mislim ja se osjecam grozno i ucjenjeno, i jos uvijek ne znam za koga cu glasati, ali sto god odlucila, glasala, ne glasala i koliko god me to frustriralo sudjelovala sam. Outati cu se- ja nisam glasala na zadnjim predsjednickim izborima, bila sam dezurna, Josipovic mi je isao beskrajno na zivce, i nisam.
Nikada se nisam gore postizborno osjecala nego tada. Dobro mozda je gore bilo kad je dobio Karamarko. Ali taj osjecaj da sam tako aktivno doprinijela Kolindinoj pobjedi- grozomorno!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, ali mislim da većina ljudi koji ne glasaju, ne jednom, već valjda skoro nikada, nema niti približno takve osjećaje. Pa ja znam x ljudi koji nikad ne izlaze na izbore, koji vijesti ne prate... kojima nista ne znaci ni Kolinda ni Milanović, osim možda kad pročitaju neki dobar vic, ono, njih se ništa od toga ne tiče, nemaju oni ni pojma niti ih briga. Npr. nemaju blage veze da će Hrvatska predsjedati tamo nekom EU, nije to nešto sto se njih tiče. I to su pretežno mlađe generacije.
Pa ne znam sto bi njima uopće značila priča (ili prodika ;)) o neizlaženju na izbore. Ne bi oni to ni čuli, na jedno uho unutra, na drugo van.
A mislim da je takvih vise nego onih koji se bore i bore sami sa sobom pa na kraju ne odu zaokružiti SDP ili 7. fora kandidata, pa se onda još malo grizu oko toga sto nisu, ili su čak išli tako daleko sa su otišli na biralište i uništili taj listić. To je manjina među neglasačima.
Ja sam htjela reci da se vise necu zivcirat poradi politike. Niti malo. Prelazim u hipstere. Aktivno cu doprinijeti da nitko ne dobije moj glas ako nije to TO, makar to znacilo da ce oniiii dobit. I bolit ce me dupe. Dosta je bilo.
Meni isto ne znace nista ni Milanovic ni Kolinda, oboje su mi fuj. Zasto bi ikome od njih dala svoj glas? Gade mi se i jedno i drugo. Da im dajem svoj glas zato da Skoro ne bi dobio? Ma nabijem ih sve i njega skup s njima na neomasten kolac.
Radije cu te nedjelje brojat kamenje u planini i drvece u sumi.
A ne Marta, nisi ti ta kategorija. Tebe ipak živciraju i ljuta si na sve. Ovi o kojima ja pričam nemaju nikakvu emociju u vezi dotičnih.
Koji MB? Onaj koji se zeza, jer mi se čini da pravi Bandić nije kandidat? Ili je?
Meni je jednostavno, ne pratim kampanju, izabrala sam davno koga zaokružujem. :)
Meni se cini da se vise zeza s nama gradonacelnik Bandic, nego predsjednicki kandidat.
Usput, vidim da je dobio dosta donacija, najvise od svih outsidera.
https://www.jutarnji.hr/izbori2019/k...-kuna/9750346/
A Škoro je potrosio preko 2 milijuna kuna, a dobio od donacija oko 300 000 kn. Ostalo vecinom trose priblizno u skladu s dobivenim. Ovaj vec pokazuje svoj program kako s novcem u svoju korist. Odakle mu 2 milijuna kuna?
kolinda potpuno skrenula, Vigilare napada Linoladu, kad otvorim neki portal osjećam se kao Diane Lockhart kad bi se najela droge.
Ne čitam portale, ne čitam ništa, i bolje mi je ako mislim izaći na izbore.
Mislim da sam odlučila, glas "za protiv" ide Zokiju, mislim da je Dario Milan Bandić skupio sasvim pristojan broj glasova od simpatizera, pa neću rasipati.
Ako u drugom krugu budu ona i škoro, idem glasati za nju. (Nemamo smajli koji povraća?). Možda mi se osuši ruka, al mi se neće osušiti noga jer nisam otišla dati glas protiv njega. I mozak i duša i tijelo ako on pobijedi.
I onda nakon toga još 2 mjeseca ne pratim medije ne bi li slučajno čula neku njezinu budalaštinu. A nakon toga ćemo svi zaboraviti na ove izbore... i mirni smo neko vrijeme...
Ajme sad sam bila na fejsu. Ako u drugom krugu budu ona i skoro, iseljavam više.
Zašto, šta je na fejsu?
Jel bi vi stvarno odselili? Ja i sto stalno lupetam o selidbi, ali svejedno mislim da bi me ljuta muka morala na to natjerati - zbog djece. Kad pomislim da njihovo snalaženje negdje vani, na to nasilno čupanje iz svega što znaju i vole, baš mi je teško donijet tu odluku.
Ja sam jednom dobila dvije avionske karte: isti let: ekonomska i poslovna. Cijena poslovne je bila niža od ekonomske (ponavljam, isti let)
Mislim da imamo samo opcije drugog kruga
Skoro i Kolinda
Kolinda i Milanovic
Opcija Milanovic i Skoro mi se ne cini realnom
Ja iskreno ne znam za koga glasati. Milanovic mi je odvratan, ne mogu ga smisliti na mjestu predsjednika. Skoro, ma molim vas, iako i cudnije se stvari dogadale. Kolinde mi puna kapa vise.
Uglavnom hrpa tuge i jada.
Inace ne planiram cijeli zivot provesti u HR. Ima nekoliko stvari koje me trenutno tu drze,ali kad ne budu... Muz je ionako vec imao ponude za van (informaticar)
a što se selidbe tiče, mislim da treba seliti ili dok su djeca jako mala (prije škole) ili kad su tamo negdje srednja škola
mislim, to je neka moja osobna procjena da im je tada najbezbolnije, ne mislim da je univerzalno
ne znam, ja još uvijek živim ok u hrvatskoj iako me politička klima tjera da se osjećam neugodno
da krpam kraj s krajem a istovremeno mogu negdje vani lijepo živjeti, sigurno ne bih vagala i gledala ima li dijete 4 ili 8 godina
Hm, pa bas im u srednjoj skoli prijatelji postanu osobito bitni, a oni sami zbunjeni i nesigurni- ja bih uvijek rekla da je period latencije (6-12g) zahvalnjji od puberteta. Ako ne uzimamo u obzir individualne razlike i karakteristike.
Sent from my iPhone using Tapatalk
slažem se, meni isto ta politička situacija nije razlog za seljenje
nekad se borim, nekad se štitim, nekad se naravno nerviram
ima više lijekova, nekad čitam onu pjesmu od Borisa Marune "Hrvati mi idu na jetra" pa me to malo smiri