Uvijek sam se pitala, zar im ama bas nikada ne dajete slatkise :roll: Ako dajete, kada i sta???
Moji jedu, ali gledam da je to poslije rucka i da nije mnogo. :mrgreen:
Printable View
Uvijek sam se pitala, zar im ama bas nikada ne dajete slatkise :roll: Ako dajete, kada i sta???
Moji jedu, ali gledam da je to poslije rucka i da nije mnogo. :mrgreen:
Mia jede. JA mama freak skratila sam sve što se dalo skratiti pa je ostalo malo slatkiša.
Toliko da je neki dan dok ju je baka čuvala i dala joj slatkiš, reče:
Bako kod nas ti doma toga nema, samo zdrava hrana!
:mrgreen:
slično i kod nas..pa se prejede na rođendanima.. :roll:
Ian jede sladoled kad hoće, nikad ne pojede cijeli, al jede ga u zadnje vrijeme svaki dan.
do godinu i pol nije ništa (liznuo bi čokoladu nekad) a od onda tu i tamo kockicu dvije čokolade (jednom tjedno, jer se češće ne sjeti)
bombone tvrde ne jede "jer se ljepe za zubeke i ne mogu se žvakat", a mekane tipa kiki kad mu neko da vani i to me pita jel može, odgrize pola i ostalo mi da
na ročkasima nekad jede nekad ne, al ne prežderava se jer doma nema. e, da, i kolače jede kad ih ima, al malo, jer ne želi više
ja sam tu dosta liberalna, tako da jedu, ali pazim sto i koliko.
Tonka jede sladoled, cokoladu i kekse (malo).
Toncek ono sto sam odabere (ja moderiram u ducanu), jedan slatkis dnevno (nekad me prevari). I kad jede bombone, bananke i sl. mora jesti poskrivecki da ga tonka ne vidi :roll:
ja ponekad dam mrvicu čokse i ovo je ljeto jeo sladoled....smokije ,pudinge,bonkase ne dajem uopće.Loše sam se osjećalakad je prvi put pojeo kockicu,ali opet mi je bilo drago kad sam vidjelasa kojim gušto ju je potamanio.malo sam otpustila kočnicu kaj se tiče prehrane a jel sam u krivu pokazat će se nadam se na vrijeme
m. dugo nije jela, a negdje oko drugog rodjendana je pocela sve vise jesti slatkise. medjutim jos uvijek se trudim da to bude barem domace. recimo baka joj kuha pekmeze bez secera, ja stalno pravim neke makrobioticke kolace. od gotovog joj dajem med, karabelu (i slicne namaze iz bio&bio ducana), suho voce, kvalitetnu crnu cokoladu.
od pravog junka jedino sto ponekad pojede je sladoled, i naravno na djecjim rodjendanima joj dajem sve sto uzme, ne bih joj nikada direktno branila.
Mejra katastrofalno slabo jede pa smo slatkise skroz ukunuli. Kada vidi komadic cokoladice citav dan nece nista dok ju ne dobije! Sa MM-om non stop bitka. On bi zivio na slatkisima ko djetesce. Uposte slatkise nedam u kucu pa ih on po svom autu voza. :lol:
Namjesto slatkisa grickamo orahe, grozdjice, voce (Mejri su jabuke 'na listice" kako ona veli, najdraze).
Jedino ponekad dobije kuglicu sladoleda i to nakon obroka i to ne da je brljala nego da je pojela po mojoj volji...
Cujem vec i price 'izgladnjuje dijete', a familija mi najvise ide na zivce. Misle krv su pa mogu podvaliti lizu kad mene nema. Najgore je kada nesto donesu kada posjecuju pa nemogu to od djeteta ni sakriti...
Ja Lei nekad dam ŽC čokoladicu i ponekad sladoled, ali danas sam uz Jutarnji list dobila lizalicu koju je ona uspjela dohvatiti - ajme koja sreća :mrgreen:
Ne zabranjujemo slatkiše, ali ih ni nemamo u kući, pa ih Andrej gotovo uopće ne jede.
Ponekad jede kekse (i to uglavnom kod tete čuvalice), ponekad pojede koji kolač (uglavnom kod bake, majka-nemajka rijetko radi kolače), ljetos smo mu dali sladoled (ali ga se nije prejedao, pojeo bi koliko ide). Za rođendan se najeo torte (prigodno). Bombone i lizalice od mene neće nikad ni dobiti, zasad ni ne zna što je to (dokad?)
A kad ste poceli davat to sitno(cokolade,sladoleda..) sto dajete,a kad susene stvarcice?
Martin prvi slatkiš su bile grožđice, i duuuugo, duuugo su se održale kao prva i jedina poslastica.
Uglavnom, doma najviše od slatkog jede voće (pogotovo ono sitno), voćne jogurte i puding.
Jedno vrijeme nas je izluđivala čokoladom (samo i jedino ŽC), sad joj je manija Peza i liza, jednom je na u pojela kod nekog par gumenih bombona i jedva ih je zaboravila.
Kekse rijetko jede, štapić, ribice i grickalice isto ne voli, smoki voli "potamanit", ali ga u kući ionako nikad nema...
bojan bi sad potamanio sve slatko čega se dočepa, zato fakat moram paziti; doma nikad nema ništa, barem ne u njegovom vidokrugu :mrgreen:
ja sam mu prek ljeta znala kupiti sladoled, ponekad pojede životinjsko carstvo, krafnu ili kolač iz kućne radinosti
al kad smo na nekom ročkasu, onda se bome natrpa :roll:
za sada je to rezervirano za mamu
Meni inače Lei uopće nije bed dati slatkiš jer ona generalno ne voli jesti pa slatkiše uopće niti ne traži - zapravo više teoretizira o tome kako ona voli čokoladu, ali uopće nikad ne inzistira da ju dobije. tako i ta lizalica koju je jučer probala - to će joj sad danima biti glavna tema (danas ujutro kad se probudila je prvo rekla kad ja lizem lizalicu jezik mi je cjven), ali nije da će ona sad tražiti da dobije lizalicu.
neki milupini keksi (bez secera,pa ne znam jesu li to slatkisi) ili plasmon keks... one kukuruzne s portala mi se ne da vise peci... to mu znam dati za desert...
suho voce (marelice najcesce) mu stavljam u kasice povremeno jerje bogato zeljezom... a nekad dam da gricka,pa pljune kozicu...
probao je sladoled 2 ili 3 puta od mene ili mm-a...
u hr je sa malom susjedom tamanio one mini perece (kao stapici)... ja ne dam...
doma bas ne drzimo slatkise jer ni mm ni ja nismo bas fanovi...
niti bas pecem kolace iz istog razloga...
jadno moje dijete... :mrgreen:
Ja ih imam u kuci jer ih ja moram jesti....(moram... :roll: ). Presladak je bio neki dan. Ja krisom maznem ledenu kocku, a on za mnom ide i plazi jezik. Umalo se nisam ugusila gutajuci kocku, da mogu mirne savjesti i ja isplaziti jezik.....
Ali dam mu tu i tamo kocku cokolade.
33, kako vam baka kuha te pekmeze od šećera. Mislim, nešto ih treba održati da se ne pokvare. (ili šećer ili konzervans-biraj šta je manje zlo). Ili ih vi brzo pojedete? Ajd napiši, pliz, baš me zanima.Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Ja Mrvici više ne dajem nikakve slatkiše. Pa dokle ide. I mogu vam reći da joj je apetit fantastičan, osjetno je otežala. Sad je li ima veze s nejedenjem slatkiša ili nema - ja volim misliti da ima. Kad hoće slatko pita za grožđice, a rado bi potamanila i sušeni ananas, papaju i sl., ali to je puno preslatko pa joj ne dajem rado. Ali i to je bolje od bombona.
Ona za bombone, čokolade, smokiće uopće ni ne pita. Kad neko donese, spremim (i nemam pojma šta ću s tim).
baka kuha pekmez od sljiva tako da ih izmiksa sa stapnim mikserom, a onda pece u rerni oko dva sata. vruce sipa u sterilizirane staklenke i tvrdi da joj se nikada nije pokvarilo. bez secera i bez konzervansa. valjda ih drzi vlasiti secer?Citiraj:
Dijana prvotno napisa
njoj je inace muz bio dijabeticar pa je puna fora sto se tice slastica bez secera.
Hm,nitko ne rece tocno,kad mogu dat to suseno voce da proba? To je isto zapravo slatko il mi se samo cini? Bas zadnjih par dana grickam susene marelice(nisu mi nes divne,al prica se da je zdravo),pa me Buba gleda i hoce mi otet to..pa ne znam moze li to prozvakat s svojih 7 zubica?
ja mislim da je Marta počela tamaniti grožđice s nekoh 8-9 mjeseci.
Citiraj:
retha prvotno napisa
Ja mislim da su sušene marelice pretvrde za sedam zubeka. Možeš joj dati malo grožđica.
Ja sam na moru otpustila kocnicu, tj. popustila pred nagovorom drugih :oops: Do tada, Asja nije jela nista slatko, ali na moru je probala i sladoled, i puding, i cokoladu. I sta reci, odusevljena je time :/
Evo dali smo joj da proba grozdice,hm..i nije bas nesto odusevljena. Malo pocucla,pokusa nes zgristi i vrlo brzo ispljune van. Ako nes proguta,sve komadice smo nasli u kakici. Njoj je najdraze njupkat slatku jabuku i ja sam time presretna,uopce nema potrebe da postane ovisnik o slatkom ko mama i tata. :oops:
Domaći voćni sladoled, par puta čokolada i par puta neki integralni keksić.
sladoled, kocka-dvije cokolade, zvakace, keksi domaci (ja radim), kupovne zitarice
ja sam takodjer dala svom BeBe-u cokoladu, ali onu sa 70% kakaoa. i ja volim tu pa onda sam i njemu dala i naravno da mu se svidja. dobije malo povremeno. ostale slatkise nije probao niti sladoled, niti bombone, a bome niti jedan kolac, jer bjelanjak jos nismo probali. a da imamo 13 mjeseci
Trenutno papamo Makrolačiće. Fino!
Citiraj:
ninet prvotno napisa
:lol:
m. obozava TRUKI, kukuruzne pahuljice. imaju oblik kao smoki i mi to zovemo slatkis. kad druga djeca oko nas klopaju smokije, kinderice, lize... mi izvadimo naš trukač :) ...
ponekad pojede komadic nekakvog integralnog keksa.
alergičan je na mlijeko...
ne jedem ni ja slatkiše. ponekad samo.
ja sam još jako odlučna da ne proba ništa što je umjetno zaslađeno
bitka s okolinom je nevjerojatna :roll:
I moja L nije jos probala nikakav slatkis (je li se Plasmon racuna?) niti joj imam namjeru ponuditi skoro. Nekidan sam na plazi borila bitku s frendicom zbog cokolade, napale me sve redom da sam rigidna sto se tice ishrane moje kikice, kao trebam se opustit (mos mislit :roll: ) i da sto bi joj bilo ako proba malo cokolade? A ja sam odgovorila; A sto ce joj biti ako ne proba?
Tanja, Truki zvuci dobro, gdje kupujes?
Hm...a šta je to truki?
truki je zakon!!!!
kupujem ga u plodinama, tamo di je zdrava prehrana, piše "vega vita". obično stoji pored rizinih pahuljica. ima izgled kao smoki.
ne znam da li ga ima u DM.
Odoh u potragu ;)
shiny, javi kad nades..
vidjet ćeš da ce biti odusevljen:)
Shiny javi gdje si našla da i ja probam uvaliti šefici.
Bitka s okolinom za mnoge stvari je nevjerojatna,vec me frustrira. Moji ne kuze da je i liz cokolade nedopusten..stalno nes pokusavaju uvalit. Danas npr. kao Kinder cokoladica je super,probaj,obogacena kalcijem,za djecu..Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Sizim! :x
ja danas imala okršaj s mužem po tom pitanju. teta u dućanu im poklonila životinjsko carstvo i on joj pametan dao, kao samo kockicu. i iskreno je uvjeren kako sam luda jer da što će joj bit :evil:Citiraj:
retha prvotno napisa
Samo da javim kako trukija nigdje u metropoli! Ok, nisam baš obišla sve dućane zdrave hrane ali MBee, čisto da znaš u onim bio&bio dućanima ga nema, bila sam u još jednom dućanu zdrave hrane kod mene u Maksimirskoj pa sljedeći tjedan odoh opet u izvidnicu! Ak' ga netko prije mene pronađe-vičite!