Ajde i da odgovorim na tvoja pitanja, kad si se već toliko raspojasala s topicima zadnjih dana:
Citiraj:
koliko dugo je za vas dugo dojenje? Godinu, dvije, do škole? i dalje?
Dugo mi je preko dvije godine.
Citiraj:
koliko normalno? 9 mjeseci?
Sve je normalno. Odnosno, ne bi mi bilo normalno da čujem da netko doji dijete od 10 godina, ali nikad nisam čula za takav slučaj. Ali ajmo upotrijebiti riječ uobičajeno - voljela bih da je uobičajeno dojiti barem godinu dana.
Citiraj:
koliko obavezno? mjesec-dva?
Šest. Da se izbjegne mišomor prije dohrane.
Citiraj:
Ako ste dojile, koliko dugo ste dojile? Zašto ste prestale? Zbog problema koji su se javili, pa vam nije imao ko pomoći prebroditi ih?
Dojim 6. mjeseci i nemam prestanak u jednogodišnjem planu. Ne znam zašto ću prestati kad prestanem, vjerojatno zato što će nekom od nas biti dosta. Možda oboje odustanemo.
Citiraj:
Ako ste prestale nakon par godine da li mislite da ste trebale još dojiti ili vam je to bilo sasvim dovoljno?
/
Citiraj:
Ako ste dojile par mjeseci da li vam je bilo teško? Jeste li se imale kome obratiti za pomoć? S kakvim problemima ste se susretale? U kome ste imale podršku?
Jednom sam zbog vlastite gluposti popušila mastitis i cure na SOS-u su mi puuuuuuuuuno pomogle. :heart: MD mi je podrška od prvog dana.
Citiraj:
Jeste li se morale vratiti na posao? Koliko je to utjecalo i na koji način na prestanak dojenja?
Radim od doma, tako da ne moram razmišljati o tome, no ne bih prestala dojiti zbog povratka na posao, ne vidim zbog čega.
Citiraj:
I zanima me da li ste imale podršku muževa ili partnera?
Apsolutno.
Citiraj:
Što oni misle gdje je granica dojenja?
Godina dana. Naivac.
Citiraj:
Ako niste dojile-zašto niste? Pretpostavljam da ste bar pokušale?
/