jeftinija vs. skuplja struja
Je l se netko bavio izračunima uštede struje u kućanstvu?
Evo, ja kao prava domaćica :mrgreen: čekam da stroj za pranje rublja završi s pranjem da mogu prostrijeti robu - i tako najmanje 3 puta tjedno.
Suđerica se isto pali uglavnom tek nakon 22 sata.
Hoću li ja uštedjeti takvim režimom pranja ili da ove kasne noćne sate iskoristim za nešto pametnije - tipa spavanje?!
Čekate li vi jeftiniju struju za paljenje strojeva za pranje i sl.?
Žale li se susjedi na buku?
(Mislim da se prema kućnom redu ne bi smjeli paliti kućanski aparati (koji stvaraju buku) nakon 22 sata. No, nedavno je na radiju neki gospodin iz HEP-a pedložio uštedu baš na način pranja rublja nakon 22 sata - očito nije upoznat s kućnim redom u zgradama. Op. ja živim u kući, a to što "ovima" na katu smeta :roll: )
Re: jeftinija vs. skuplja struja
Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Op. ja živim u kući, a to što "ovima" na katu smeta :roll: )
ti si sretna žena. ne stanuješ iznad mene! :lol: :lol:
ja sam u pola noći digla dreku susjedu, jer je mašina užasno lupala. nije bilo šansi da zaspim :evil: ...
ušteda? možda ima, možda nema. pitanje je da koju klasu potrošnje imaju tvoji uređaji. ja perem i po danu i po noći (nariktam tajmer) - ovisno o tome kakvo je vrijeme, koliko ja imam vremena, itd...
moja mašina ne lupa (hehehe) pa mi je to prednost. jedino malo zuji kad centrifugira.
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Op. ja živim u kući, a to što "ovima" na katu smeta )
ja sam u pola noći digla dreku susjedu, jer je mašina užasno lupala. nije bilo šansi da zaspim
A ja sam u pola noci budila susjede jer su zaboravili crijevo za odvod vode prikljuciti na odvod, pa je perilica svu vodu ispustala na pod odakle se ravno slijevala u moje kupatilo. Najzalosnije je sto im se to dogodilo tri puta. Prestalo im se dogadjati kad su platili radove u mojem kupatilu. :mrgreen:
Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Čekate li vi jeftiniju struju za paljenje strojeva za pranje i sl.?
Uglavnom ves perem/susim u masini navecer po jeftinoj struji ako je neki duzi program, ako mi je hitno ili je kratki program (onaj na 40 C), onda to nabrzinu obavim i preko dana.
U HR imam dvotarifno brojilo za svaki stan u kuci, s limitatorom kad pretjeram, sto se pokazalo OK.
Ljetni racuni su cca 100 Kn, zimski 300 Kn, s time da je u stanu sve na struji.
Imam razliku od 367 Kn u moju korist. :P
U Italiji imam jednu tarifu pa perem kad me volja. :)
Susjedi mi se nikad nisu bunili :D