Echerihia coli - kako liječiti i spriječiti
Drage moje - HELP!
Korina ima 8,5 mjeseci, dobila temperaturu prije 10 dana i dijagnoza Echerihia coli. Pijemo CADEX antibiotik sa Cranactin kapima. Molim savjet, koliko piti Cranactina za tu dob djeteta? Mi uzimamo 2 puta dnevno 0,5ml.
Također molim za help kako što prije uništiti i spriječiti ponovno nastajanje Esherihie.
A sad ono glupo pitanje - kako je to dobila? Već danima se izluđujem tim pitanjem - gdje sam pogriješila? Ne držim djete u sterilnim uvjetima, ali zaista pazim kako brišem guzu, redovito mjenjam pelene, dojim kako bi imala što veći imunitet.... Zašto je ta bakterija toliko često i šta napraviti da se ne ponovi???????????
Thks svim mamama
Re: Echerihia coli - kako liječiti i spriječiti
Citiraj:
Kory prvotno napisa
Mi uzimamo 2 puta dnevno 0,5ml.
to je to, baš ta doza...
i ja sam se pitala otkud... otkad se rodila nisam je ostavljala ni sekundu, nikakvi babyfoni, samo mama... ona je počela kakati, ja sam već bila spremna za prematanje... ali baš uvijek...
dojila sam skroz... i prečesto...
kod prematanja nisam štedjela maramice, trošila sam ih ko luda, samo da ne upotrijebim istu... kod kakanja uvijek tuširanje... i nikada nisam brisala od dolje prema gore, ni milimetarski...
često premotavala...
sa 3,5 mj završila u bolnici i E.Coli, ona ima refluks, pa sam si to tako objasnila... al nema pravila, kao što kaže Pina, dok se desi se desi...
za sprečavanje:
počeli smo se isključivo tuširati, jer u kadi može E.Coli lako prijeći do pipi... a uvijek te neke nevidljive čestice kakača ostanu...
nevjerojatno puno tekućine...
prije godine dana ne slano, kasnije paziti da bude što manje...
trebalo bi piti puno jogurta i posebno acidofilno mlijeko, al moja to neće
...tamo nalaze dobre bakterije... koje rade ravnotežu sa ovim zločestima...
brusnica i čajevac efikasni
SRETNO!
:love: