NETKO OVAKO, NETKO ONAKO..
Pozdrav svima,
dugo već pratim ovaj forum, radujem se kod svakog uspjeha, tugujem kod neuspjeha... i evo me među vas.
MM je 35 god. meni 33, u braku 5, pokušaji, pokušaji, pretrage, brisevi, spermiogrami... sve vam je poznato i predobro, sada čekamo prvu inseminaciju..
Kroz cijelo ovo vrijeme naš stav je da ništa u vezi "našeg slučaja" ne tajimo, ne skrivamo.. Uži članovi obitelji detaljno su upoznati sa svime, daju nam podršku, bodre, i oboma nam to puno znači.
Načelno, ne vičemo na sav glas da imamo problema sa plodnošću, ali isto tako, a znam da je to često slučaj, niti to skrivamo kao zmija noge..
Meni je to nešto što nipošto nije sramotno, a mi nismo neki NEljudi, ili MANJeljudi, ili ČUDNIljudi zato jer (još) nemamo djecu.
Moje je mišljenje, da što otvorenije govorim o tome, manje su glasine oko mene (koje me btw. ne opterećuju), ali ljudi kao ljudi, kada nema "materijala" odmah ga pronađu..
Kada me netko pita " što čekate? ", a takvih pitanja sam se načula u ovih pet godina, ja otvoreno kažem; Čekamo svoj trenutak.
Ne moram naglašavati da zlobnici odmah zašute..
Zanima me Vaš stav, jer sam često bila suočena s optužbama (nekih) da je to nešto preintimno i kako mogu tako otvoreno govoriti o tome?
Naglašavam, da ni ja baš ne dođem na gradski trg, pa obznanjujem svoje termine ovulacije, svoju bazalnu temperaturu.. ali meni bliska okolina je sa svime upoznata..
Isto tako shvaćam i one koji šute, taje...
Samo mi se čini da su oni nekako "više shvaćeni", jer su "jadni ipak u nezavidnoj situaciji i nije ni čudo, čim šute to znači da je to tako bolno, pa ih nitko ništa i ne pita itd. itd."...
Što vi mislite, i kako se nosite sa spomenutim?
Re: NETKO OVAKO, NETKO ONAKO..
i kod nas je uža okolina bila upoznata sa situacijom, nismo imali što tajiti, pa statistike govore koliko danas parova ima problema
dobijali smo maksimalnu podršku, znali su kad idem u Zagreb pa bi zvali da pitaju što i kako dalje
nije sramota imati problem, bar ja tako mislim, svi mi težimo imati djecu jednog dana, netko dođe do njih na lakši, netko na teži način
kad sam išla na prvu inseminaciju i kad je prošlo par dana pitali su jel uspjelo, kad sam rekla da nije bili su žalosni skupa sa nama ali i dali podršku za dalje
kad sam otišla na drugu, čekala sam dan M i kad nije došla isti sam kupila test i čekala drugi dan ujutro da MM ode na posao(prošle god u drugom mj) napravila test ono plus, isplakala se dobrih sat vremena i sišla u prizemlje u ložionu, naložiti centralno, u to svekrva otvori vrata i pita što ja tako rano, ja joj pokažem samo plus sa prstima, žena ne kuži i ja joj kažem imam plus, a ona sva sretna, skakale smo od sreće i naravno probudile i svekra i malo proslavili i ona kaže zar ti nisam rekla da ćeš ovaj put uspjeti :heart:
nadam se da će i tebi inseminacija uspjeti :saint:
razumijem i ljude koji ne žele pričati o tome, nismo svi isti, možda jednostavno ne žele da ih drugi ljudi sažalno gledaju ili žele sačuvati svoju intimu od drugih