Znam da je o ovoj temi bilo i previše rasprave , ali samo želim da me netko suptilno usmjeri na ' pravi put ' gdje me čeka samo moja fly lady.
:oops:
Da , znam , situacija je nezavidna kad želim njenu pomoć . Vrijedi pokušati ...
Hvala ! :heart:
Printable View
Znam da je o ovoj temi bilo i previše rasprave , ali samo želim da me netko suptilno usmjeri na ' pravi put ' gdje me čeka samo moja fly lady.
:oops:
Da , znam , situacija je nezavidna kad želim njenu pomoć . Vrijedi pokušati ...
Hvala ! :heart:
:lol:
http://www.flylady.com/
Daj , šta si takva , zašto mi se tako smiješ ?! :cry:
Znaš kako se kaže - očajni ljudi čine očajne stvari ...
:?
ne smijem se tebi
smijem se što je fly lady opet ustala iz mrtvih
da je zatučemo ? :mrgreen:
Uff , sad mi je lakše . Ali , budimo realni , nije ona nikada ni umrla zapravo , samo se malo pritajila , jer se , brižna , ubija od posla po cijele dane .
Lako nama ...
Puse !!! :*
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Iako..moja je već mrtva :mrgreen:
nisam bila aktivna sljedbenica, ali par stvarčica sam bome naučila od nje. meni dobro i dosta.
npr.???????Citiraj:
aleta prvotno napisa
podijeli sa nama please, please, please!!!!!!!
ja jesam!Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:mrgreen:
Kroz moja vrata nije uspjela provaliti. Imamo dobru bravu :lol:
ma nije nikakva mudrost.Citiraj:
bucka prvotno napisa
- svaku večer sve potrpati u mašinu za pranje suđa, oprati sudoper, štednjak i pult - dok mm tušira klince - 15-20 minuta
- vlažnim maramicama (onim za čišćenje) proći po tv-u, kompu i polici svaki dan - 2 minute
- svaku večer blaznicom za skidanje šminke (upotrijebljenom, na kojoj još ima tonika za lice) proći po wc dasci i onom dijelu ispod daske - 1 minuta
- ujutro dok zalijevam cvijeće usput i prebrisati prozorske daske - 5 minuta
- kad ustanem pospremiti krevete (ovo nekad i preskočim)
- subotom natjerati muža da on usisa, sina da mu pomaže, a kćer da pobriše prašinu - neograničeno vrijeme, nek uživaju... :saint:
moja sustav ne podržava brisanje prašine svaki dan
a s druge strane ne volim otisak maskare na dupetu
dobro, neću te zvat u goste.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ma nije nikakva mudrost.
- svaku večer sve potrpati u mašinu za pranje suđa, oprati sudoper, štednjak i pult - 15-20 minuta
- vlažnim maramicama (onim za čišćenje) proći po tv-u, kompu i polici svaki dan - 2 minute
- svaku večer blaznicom za skidanje šminke (neupotrijebljenom, na kojoj nema tonika za lice) proći po wc dasci i onom dijelu ispod daske - 1 minuta
- ujutro dok zalijevam cvijeće usput i prebrisati prozorske daske - 5 minuta
- kad ustanem pospremiti krevete (ovo skoro uvijek preskočim)
- subotom natjerati muža da on usisa, [/quote]
ja sam naucila ovo od svoje " fly mame" da radim svaka 2-3 dana :mrgreen: i meni super :mrgreen:
treba samo nauciti se organizirati nista drugo ;)
Evo, s nostalgijom se sjećam onih dana prije par godina kad sam svaku večer manijakalno glancala sudoper :roll: . Već mi se muž zabrinuo da mi se nije nešto pomaknulo u glavi! Sad mi je to smiješno, ali onda...čak sam razmatrala i opciju "cipele za po kući", ali mi je to previše vuklo na Žuži Jelinek pa sam odbacila tu misao. Eh, to su bili dani.... (Hvala bogu, prošli su!) Mislim, nije da nekog želim demoralizirati, to su samo moje reminiscencije na davno minule događaje...
mene su cipele po kuci totalno demoralizirale...
ne dolazi u obzir! 8)
pa sam i glancanje sudopera demonstrativno izbojkotirala :roll:
ostalo mi je tu i tamo 15 min decluttering...
kad me uhvati siza!
graskic, sto je s tvojim starim nickom?
može jedno glupo pitanje?
zašto prebrisavati WC dasku s tonicom za lice?
kad možeš i običnim alkoholom
a za cvijeće sam nabavila sustav za navodnjavanje :mrgreen: , sad ima neke šanse da prežive
joj tako je od pokojne babe sestra sve brisala alkoholom.....
neću dalje :mrgreen:
XCitiraj:
Magdalena prvotno napisa
meni se flylady bila uvukla pod kožu i u kuću prije cca dvije godine, al mi se onda život u par mjeseci pretumbao preko svake mjere, i flylady se od tog udarca nije nikad oporavila. No, kako dobrim dijelom JESAM Marla, neću reći 'nikad više'.
ja prvi put čujem za tu fly lady pa ako me može netko usmjeriti :trep:
hvala
sto nam je fly-ica jos ziva? :mrgreen:
zato što lice navečer očistim mlijekom za čišćenje, a onda još prođem jednom blaznicom s tonikom, pa tijekom pokreta da vatu bacim u koš skrenem i prvo prođem dasku, pa je onda bacim.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
i lijepo molim MGrubi da se suzdrži od ponovnog ukazivanja kako je to njoj nepotrebno i glupo.
ja sam svoju zatuklaCitiraj:
maria71 prvotno napisa
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ja je brišem vlažnom maramicom. neupotrijebljenom, da me ne bi krivo razumjeli, je l'...
i ja, iako declutteringa se držim.
što se ostalog tiče, jednom tjedno čisti teta koju platimo i to je to!
nitko :/Citiraj:
anima prvotno napisa
stavila je lutonjica gore link
uglavnom tips and tricks da u što kraće vreemna imaš urednu kuću
:naklon: hvalaCitiraj:
maria71 prvotno napisa
ali meni za to ne treba fly lady :P
nisam rekla nepotrebno, a pitanje je glupo samo od sebeCitiraj:
aleta prvotno napisa
mene nemoš ušutkat, samo banat
dakle : zašto tonik? ako je alkohol free kako onda dezinficira?
tako bi izgledalo pametno pitanje
ja sam shvatila da ona postavlja glupo pitanje a ne da je to njoj glupo :?Citiraj:
aleta prvotno napisa
vako:
mene je bucka pitala što ja radim, pa sam to i napisala. nisam napisala da bi itko od vas to trebao ili ne trebao raditi, pa niti ne razumijem zašto bi se to komentiralo u stilu da nečiji sustav to podržava ili ne. :?
to što se tiče prvog komentara.
drugi je išao glede maskare na guzici. još jedan :?
i treće glede glupog pitanja: moja poanta nije bila da svaki dan dezinficiram zahodsku dasku, to napravim jednom tjedno. svaku večer mahnem po njoj tom fakin blaznicom jer mi je ionako u ruci jer sam njome upravo prošla po faci, jer je na njoj tonik pa je vlažna i pokupit će neku eventualnu kapljicu ili dlaku, kad već moram bit eksplicitna, i jer je ionako čista jer sam već svu šminku s face pokupila prije toga mlijekom za čišćenje.
ja gledam da mi svakodnevno čišćenje bude što brže i jednostavnije, tj. da ga uklopim u neku rutinu, a da ipak održavam stan onoliko čistim koliko smatram da treba biti. ako sam ustanovila tu svoju rutinu stvarno smatram nepotrebnim da mi netko dokazuje kako je to njemu neprihvatljivo. mislim - koja korist od toga? stvarno.
pretpostavljam da svaka od nas ima neki sustav kojim čisti stan - nekome paše svaki dan po nešto, nekome jednom mjesečno sve. meni su fore fly lady pomogle utoliko što su mi dale neke ideje koje sam prilagodila svom stilu.
trudim se ne praviti one hot spotove, pri nedavnoj selidbi sam nemilosrdno profiltrirala sve što imamo, kupila sam space bag-ove i rasteretila ormare. točno je da me je svemu tome učila i vlastita mater, ali tetka fly lady me malo podsjetila...
ok, onda se nadam da ćeš prihvatiti moju iskrenu ispriku
jer sam ja shvatila da su to savjeti od fly lady, ne tvoji osobni, pa me je zblesirao kasniji osobni odgovor
prvi put čujem za fly lady
ono je sve bila šala, ja ću rado poslušati savijete za brže čišćenje
MGrubi, sve ok, malo su me tvoji komentari bili podsjetili na moju svekrvu pa sam poživčanila, sorry.
;)
:lol: :lol:Citiraj:
aleta prvotno napisa
LOOL :lol:
Aleta, taman si me podsjetila da bi mi bilo bolje da se primim kupaone, umjesto da čekam večer i vrijeme za šetnju po Bundeku; ali prije nego odem, baš sam se pitala zašto se ljutiš na Grubicu, kod nje je grub jedino nick, ama baš ništa više!
I da, ti savjeti koje upražnjavaš od fly lady mi se čine, ono, fakat OK.
Svi, osim onog s tonikom i WC daskom. :mrgreen:
Šalim se. :*
sve je ok dok se ne penjete na dasku....tako ova moja gošća od prije neki dan.... boji se bakterija pa se svuda penje po veceima....
ne kažem da je kod mene sterilno, ali je čisto
no ovaj put sam joj dala deci alkohola i komad vate da si izbriše dasku
i inače ja s alkoholom prijeđem po dasci..... ne volim domestos
znam za jednu koja je to radila pa je daska grunula ispod nje i moš mislit kako je to završilo.....Citiraj:
maria71 prvotno napisa