Dojenje kao glavna hrana...
Dakle, moj 19-mjesečnjak je već duže vrijeme u fazi pojačanog cicanja, a to se odrazilo i na njegov apetit. Ne znam je li prije bila kokoš ili jaje, odnosno, je li pojačano cicanje rezultat odbijanja hrane ili je odbijanje hrane rezultat pojačanog cicanja, no što je da je - neizdrživo je.
Uvijek je puno cicao po noći (minimalno 5, ponekad i 15 puta :roll: ) i na to sam se nekako navikla, držale su me one bolje (i rjeđe) noći. Nije mi baš bilo drago, ali sve što smo probali (osim barbarskih metoda s plakanjem, naravno) pokazalo se neuspješnim.
No, ova situacija mi se nimalo ne sviđa. Ja znam da on može biti na mom mlijeku i da mu ništa neće faliti, ali ja to ne želim. Želim da normalno jede, a cica da bude kao potpora, a ne obrnuto. Njegova hrana svodi se na 2-3 mandarine dnevno (obožava ih), eventualno malo kruha, par žlica juhice, koja banana, ponekad malo rižinih pahuljica s rižinim mlijekom... Naravno, čokoladu i muffine bi jeo kad god i koliko god, pa mu to više ni ne nudim. Ne dolazi u obzir da mi se tako hrani, kao što mu ne želim ni ponuditi hranu s milijun pojačivača okusa koju bi, vrlo vjerojatno, prihvatio. Normalnu hranu brlja i jedva da ima jedan obrok dnevno. Uz to ne želi više jesti za stolom, što me isto izluđuje.
Ne želim ga forsirati da jede - sam zna je li gladan ili nije, ali isto tako ne dolazi u obzir da siše kao kad je imao 5 mjeseci.
Ima li tko kakav savjet? Nismo imali nikakvih stresnih situacija, ne ide u vrtić, ne ostavljam ga na čuvanju... Koji mu je vrag?