Preuska za prirodni porod?
Drage moje, molim vas da mi odgovorite je li koja od vas imala sličan problem. Naime, još prije nekoliko tjedana (sada sam u 27-mom tjednu) moja gin mi je rekla da sam jako uska i da joj se čini da ću biti za porod carskim rezom. Također mi je rekla da ipak imam još vremena da se tkivo počne razmekšavati i razdvajati (valjda kosti) i da ne brinem još. Na zadnjem pregledu rekla je da se situacija nije promijenila i ako ostane ovako da ćemo dogovoriti CR i prije nego mi počnu trudovi.
Moje razočarenje je ogromno, nisam nikada pomislila da moje tijelo to neće moći "odraditi" kako to žene već stoljećima čine. Isto tako to znači da ću biti duže u bolnici, neću moći ustajati prvih najmanje 12 sati pa tako neću moći ni dobiti bebu u to vrijeme, neću moći početi dojiti odmah, duže će mi trajati oporavak, netko će mi kod kuće morati puno više i duže pomagati, sve to mi je :cry: .
Muči me i da li bih trebala insistirati da probam sa prirodnim porodom, pa ako ne ide uvijek ima vremena za CR.
Svašta mi sada prolazi kroz glavu. Inače su indikacije za CR ozbiljne bolesti i komplikacije tijekom poroda, još nikada nisam čula da žena ide na CR jer je bila preuska.
Šta mislite?
Sanja
Re: Preuska za prirodni porod?
Citiraj:
Sanjaaa prvotno napisa
Inače su indikacije za CR ozbiljne bolesti i komplikacije tijekom poroda, još nikada nisam čula da žena ide na CR jer je bila preuska.
Šta mislite?
Sanja
ne znači da nešto ne postoji, ako ti nisi čula za to.
eto - ja sam bila preuska. iako sam se izborila za cr po drugoj osnovi (temeljem svoje intuicije) - nakon poroda su mi rekli da ne bi bilo šansi da rodim vaginalno. pustili bi me 24h - a zatim na CR... da ne kažem kako je beba već dan prije poroda dobivala manje kisika...
udalji se malo od stereotipa, proširi sliku... imaš dosta topika o svim vrstama poroda, i puno različitih mišljenja.
CR ne radi invalida od tebe. to je samo drukčiji način poroda.
Re: Preuska za prirodni porod?
Citiraj:
Sanjaaa prvotno napisa
...
Šta mislite?
Sanja
Odgovaram samo na uvodni post iako vidim da su u medjuvremenu stigle dobre vijesti.
Mislim da imas jako neozbiljnu lijecnicu koja ti je usadila nepotrebne strahove u glavu prerano. S njene strane je to bilo u najmanju ruku vrlo neodgovorno, obzirom da si bila tek na 2/3 trudnoce, uopce spominjati CR zbog razloga koje je navela! I sama sam imala situaciju kada mi je jedan lijecnik priredio kosmarnih nekoliko tjedana (tema za ventilranje je tu) i toliko mi se zamjerio da sam u svom planu poroda izricito trazila da se on ne smije pojaviti u mojoj sobi ako slucajno bude trebala lijecnicka intervencija prilikom poroda (sto se nije desilo, rodila sam samo uz pomoc babice).
Po meni su sve sumnje koje si imala na pocetku teme osnovane, CR se ne smije tako olako predlagati. Definitvno si u pravu sto vjerujes svom tijelu. Ja sam razmisljala kao i ti: insistirati da probam prirodno, za CR ima vremena. Nije dosa na red.
Zelim ti miran ostatak trudnoce i zao mi je sto si neporebno prozivjela ovakav i ovoliki stres.