Udruga Roda i napadi na Katoličku Crkvu
Već dosta dugo pratim web portal udruge Roda, puno su mi pomogli i tekstovi i savjeti na forumu, a zvala sam i SOS telefon i puno mi je pomogla Lidija kojoj iskreno zahvaljujem. Razmišljala sam o učlanjenju u udrugu i bila spremna pripomoći da se udruga u Osijeku malo oformi i aktivira. Ono što me svaki put odvrati od te odluke je vrlo arogantan i napadački stav udruge prema katoličkoj Crkvi kojoj pripadam, pa svaki takav stav doživljavam kao izravni napad na sebe. Ovaj napadački i, usuđujem se reći, pljuvački stav udruge prema katoličkoj Crkvi posebno se ističe nastupima gospođe Rivoseki-Simić u gotovo svakoj emisiji Denisa Latina, Latnici.
Dobar dio članova udruge Roda i sami su katolici, neki od njih i praktični vjernici, pa me čudi njihova šutnja i pristajanje na ovakav govor mržnje. Zbog sveg dobrog što udruga čini za majke i djecu, zbog prekrasnih i korisnih akcija koje provodi žao mi je što dobar dio naše javnosti udrugu povezuje isključivo s istupima o potpomognutoj oplodnji i napadima na katoličku Crkvu. Napada se mučki i podmuklo jer se zna da crkva neće odgovoriti istom mjerom nego će okrenuti i drugi obraz. Mislila sam da su prošla vremena u kojima sam kao vjernica morala šutjeti i trpjeti uvrede i šikaniranja. Ovo sada je puno perfidinije, lukavije i gore. A gdje su moja ljudska i vjernička prava?
Tražilo se od posjetitelja Rodinog portala da potpišu peticiju o hitnom izglasavanju novog zakona o potpomognitoj oplodnji, a da se na istom tom portalu ( niti na ijednom drugom mjestu) mogao pročitati prijedlog tog zakona. Znači trebali smo «bjanko» potpisati ono što nam je gospođa Rivoseki-Simić u Latinicama prepričavala.
Drage Rode katolkinje pa gdje ste? Zašto šutite?
Re: Udruga Roda i napadi na Katoličku Crkvu
Citiraj:
lidija_33 prvotno napisa
Tražilo se od posjetitelja Rodinog portala da potpišu peticiju o hitnom izglasavanju novog zakona o potpomognitoj oplodnji, a da se na istom tom portalu ( niti na ijednom drugom mjestu) mogao pročitati prijedlog tog zakona. Znači trebali smo «bjanko» potpisati ono što nam je gospođa Rivoseki-Simić u Latinicama prepričavala.
ovo nije istina
u pozivu na potpis peticije na nasim stranicama:
http://www.roda.hr/apeli.php?ID=3
stoji link na Vladin prijedlog Zakona o MPO!
Citiraj:
lidija_33 prvotno napisa
Ja cu odgovoriti samo na ovaj dio, jer to jednostavno nije istina. Na stranici gdje se posjetitelji poticu da potpisu peticiju (link je ovdje) pise:
Tocno ovako kako sam citirala, sa linkom koji vodi na prijedlog Zakona. Dakle, svatko koga je zanimalo je isti mogao procitati i prouciti prije potpisivanja peticije.
Citiraj:
lidija_33 prvotno napisa
dobar dio naše javnosti udrugu povezuje isključivo s istupima o potpomognutoj oplodnji i napadima na katoličku Crkvu. Napada se mučki i podmuklo jer se zna da crkva neće odgovoriti istom mjerom nego će okrenuti i drugi obraz.
Ja nisam članica Udruge. Nisam se učlanila i sigurno još neko vrijeme neću, ali ne iz ovih nego iz nekih svojih razloga koji nisu bitni za ovu priču.
Smatram se vjernicom, odgovjena sam u katoličkoj vjeri, ali to me ne sprečava da imam itekako kritički stav o Crkvi kao instituciji, pogotovo po pitanju MPO, da abortus, homoseksualce i tisuću drugih stvari ne spominjem.
Smatram da u Crkvi ima i dobrog, i da se nažalost to dobro rjeđe gleda, ne samo ovdje, nego i u ostalim medijima - ako netko radi kako treba nitko ga neće hvalit, naravno da će tražit dodatne greške.
Ali se nikako ne mogu složit s tobom oko činjenice da Crkva okreće drugi obraz.
Ako hoćeš poslat ću ti na mail njihov letak u kojem se djeca rođena putem MPO nazivaju 'stvarima', što je itekako pogodilo cure koje su vjernice a moraju ići na MPO.
Pa kad je došlo do reakcije od strane hrpe ljudi koji isto tako nisu članovi udruge, kao i od samih Roda, njihovo okretanje drugog obraza se svelo na nove ispade njihovog doktora 'stručnjaka' koji je za MPO djecu izjavio da su rođeni 'iz zločina'... :D :D Ma bravo, ako se tako okreće drugi obraz ja bi trebala do sad već bit serijski ubojica
Dakle x roditelja na ovom svijetu su zločinci, griješili su u svom životu prije, ševili navodno na sve strane i zato 'zaradili kaznu' da su neplodni.
To možeš probat reć mojoj frendici, koja ima 22 godine o probleme sa štitnjačom, koja je nećakinja istaknutog svećenika, i koja je konačno, nakon mukotrpnog truda, trudna nakon jednog spontanog pobačaja prije dvije godine, do kojeg je bila dvije godine u braku i bezuspješno pokušavala začeti. NJM joj je bio prvi i jedini seksualni partner.
Za razliku od nje, nemam namjeru ovdje otkrit koliko sam ih imala prije MMa, ali po toj logici Crkve i mojim grijesima bi ja trebala bit 'kažnjena', a ne ona, pogotovo obzirom da je moje prvo dijete začeto prije braka, koji k tome još nije ozakonjen crkveno, nego samo u općini.
A kako mi se čini i po ovoj trudnoći koja mi je pri kraju, izgleda da sam jednostavno izuzetno plodna - 07.10 prošle godine smo rekli 'ajmo napravit bebu', 08.10 smo imali odnos, deset dana kasnije test je pokazao željeni plus.
Ne mogu ni zamislit kako je curama s MPO, čak i nevjernicama, kad čitaju izjave pojedinih svećenika o MPO, kamoli onima koje se smatraju vjernicama, praktičnim, idu u crkvu, mole Boga da konačno dobiju svoje dijete - ako se meni povraća kad tako nešto pročitam.
A ti bi malo više razumijevanja od strane njih, i nas koje ih gledamo i čitamo kako to prolaze, za one koji ih osuđuju i otvaraju maltene lov na vještice...Malo morgen.
A gospođa Rivoseki-Simić...Da sam ja na njenom mjestu ne bi ni najavljivala moguće tužbe nakon prvog protesta, samo bi je jedan dan zaprimili.