-
prvo micanje bebe?
Ulazim u 20tj. i zanima kada ste osjetili prvo micanje bebe! Mislim na pravi, jasni udarac kad baš znaš da je to to! Ja ponekad kao da osjetim neke leptiriće u trbuhu ali ne svaki dan...ali trbuh mi, pogotovo navečer, jako pulsira i to vidljivo :)
E sad, kad mogu očekivati pravo micanje bebača? Prva mi je trudnoća!
-
Možeš očekivati svaki dan iako mislim da su leptrići upravo to. Sada je beba još mala i ima puno mjesta za brčkanje pa ju zato ni ne osjetiš baš ali vrti se ona.
Svaki dan kako raste osjetit ćeš ju sve češće i jače.
Ja sam osjetila već u 16. tj. a upravo sada mi cijeli trbuh poskakuje koliko štuca, a da ne kažem kako me nekada opali nogama po rebrima.
-
Draga tvoja beba je još uvijek majušna pa nije ni čudo što osjećaš te leptiriće kako kažeš (to ti se bebica malo proteže, meškolji.Tako je meni bilo s mojim sinom, samo sam ja to osijetila i ranije oko 4 mj. uz to znao mi je poskakivat stomak ko da beba štuca. A tek ono pravo negdje poćetkom 8 mj kad mi je pravio kvrge velićine loptice (pretpostavljali smo da je to glava jer je kvrga bila skroz gore i okrugla Ali mi je zadavao užasne poteškoće kod sjedenja i spavanja jer se stalno protezao ,vrtio.
Jedanput taman pred porod osijetila sam s boćne strane rućicu ili nogicu ali onako ko da me želi totaknuti pa sam i ja stavila ruku na to mjesto a on je samo nastavio nježno kružiti (nešto prekrasno) Inaće sam ga nosila veoma visoko pa sam disala ko riba na suvom(doslovce glava mu je bila direkt tamo ispod rebata kod želuca) A kad se rodio sestre su mu morale obuć benkicu jer se nije dao zamotat totalno u povez.(zaćas bi izvukao ruke van premda je bio dobrano svezan)
-
Mi smo u 22 tjednu i od prije 3 dana osjetim jasne udarce bebe, a sve je pocelo dok sam lezala na krevetu odmarajuci se i slusauci omiljenu glazbu. Ocito beba ima ukus na mamu i tatu :roll:
-
Ja sam prve pokrete osjetila negdje oko 16 tj. Mislim to je bilo nekakvo škakljucanje. Sada sam 23+5 i moja malena se najviše miče ujutro kad se probudim (valjda se jadno dijete isto probudi od zvuka budilice) i navečer prije nego kaj idem spavati. Nisu ti to zapravo neki udarci, nego više kao da ti ribica pliva u trbuhu. Super osjećaj.
-
U 21. tjednu sam osjetila prve stvarne pomake i odmah sam znala da je to- to. Bez greške. Svo ono prije bila su samo nagađanja je li, nije li.
-
ja prvi put s 18 tjedana, prvi put jako plaho, danas je 25+2 i udarci su dosta jaki, posebno kad na plazi lezim na ledima. tad mi se stomak pomice i vidi se:) inace, javlja se cesto u toku dana.
-
i ja sam sa 16 tjedana osječala škakljanje i odmah sam iako sam prvorotkinja znala da je to moje zlato...
a sa 20 tjedana dok sam bebici nekaj pričala (to činim često jer mislim da iako je u bušici da me čuje) osjetila i vidjela njene velike pokrete..
bila sam toliko presretna da sam počela vikati ko sumanuta..
mm je odmah dotrčao jer se prepao da se dogodilo nekaj loše,ali kad je vidio u čemu je stvar,počeo je ljubiti bušu i zajedno samnom pričati našem :angel: svakakve priče,kaj ga čeka kad izađe i sl...
ma jednostavno osjetiš kad te počne dirati..
najslađe je kad se mazimo..
ja mazim bušu kad se ona miče,a ona kao da mi vrača jer osjetim male ručice(koliko god to bilo nemoguče,imam stvarno osječaj da su to ručice) kako mi vračaju dodir..
:heart: :roll: ma nemogu opistai kako me to usrečuje kad znam da je malo biće u meni i da sojeća mojemilovanje..
nekaj zaista prekrasno...
-
Ja sam prvi put osijetila u 17tom tjednu i moj je osjecaj bio takav kao isto da je bila ribica u kesici punoj vode koja je plivala.
Bio je poseban osjecaj koji nikada necu zaboraviti, poslije nekog vremena sam osjecala isto kao da mi trne dojnji dio stomaka i poslije toga su poceli pravi pokreti.
Uzivaj draga :*
-
u 14. tjednu. i sad protrnem kad se toga sjetim. kao leptirić dodir i odmah sam znala da je to moj bembo. znam i točna sat i datum. kako je to divno iskustvo. nema novaca koji bi mi to mogli zamijeniti.
-
ma ja mislim da je ustvari ta komunikacija s bebom najljepša,kaj nije?
kad ti maziš bebu,pa kad ti ona uzvrati taj dodir..
nekaj prelijepo... :roll: ja sam sva u 7 nebu kad mi beba vrati dodir i kad prati moju ruku koja klizi po trbuhu.. :angel:
jel se to i Vama dešava?
da mazite trbuh i da osjetite da beba prti Vaše ruke kojima ih milujete,ili sam ja zabrijala da mi vraća udarce...ma mislim da nisam,jel da? :?
nisam,nisam...evo i sad je baš mazim i osječam isto...joooooooooooj..
puros: iamš pravo,nikakav novac nemože zamjeniti taj osječaj i to iskustvo... :D
-
Nisam osjećala nikakve leptiriće i već me bio strah. Odmah slijedeći dan nakon kontrole kod ginića sa 20+1 osjetila sam prvi pravi udarac, koji se mogao osjetiti pod dodirom ruke, iako je to meni više sličilo kao neko protezanje bebe iznutra i tako sve do kraja - nikakvo nogometno igralište kako to neki opisiju :lol:
-
vesnare, tek sad skuzih da si ti rodila:)))
cestitam!!!
sori sto se ovdje ubacujem.
-
ja sam oko 16-tog tj osjetila nesto, nisam bila sigurna je li to to, posto je bilo slabo, a i mislila sam da su crijeva. Sad, 22+2, znam da je to bila moja beba. Od tad lupa, trbuh mi se zna nakriviti (ode gospodjica na jednu stranu), ponekad prava mala kvrgica u dnu trbuha, a pod rukom je pravi jumping pogotovo ujutro i navecer. Najvise ju osjetim kad lezim na ledjima, tj tada stavim ruku na trbuh i pricam s njom. E da, malo se kao umiri kad tata stavi ruku (nakon mene), ali brzo opet kucne.
Ma :heart: moje malo
...i s obzirom da cesto idem na WC, ponekad imam osjecaj da necu izdrzati ni minutu, a ono par kapi (op.a. ne pece me)..e to 100% moja cvrckica koristi moj mjehur kao trampolin :D
-
ja dugo nisam osjetila jasan udarac, nekako je to počelo kao da se bebač upire u donji dio maternice, najčešće kad bi hodala, pa me to totalno zbunjivalo. A kad bih se smirila i počela osluškivati, toliko bih jasno čula otkucaje srca (svojeg, naravno!) u trbuhu, da uopće ne bih osjetila bebine pomake. Zapravo sam svugdje osjetila srce, gdje god bih se dotakla, čula sam otkucaje! Na kraju uopće ne znam kad sam prvi put osjetila pravi udarac jer sam uvijek bila nekako nesigurna, bilo je to negdje nakon 20. tjedna.
-
Mislim da sa 12-13 tjedana iako mi je prva trudnoca...svi koje sam pitala su rekli da je to osjecaj kao mala ribica ili leptiric, na sto sam ja rekla da je onda ovo moje "jako zivcani leptiric". I zbilja je bila zivahna do kad je mogla (sad joj vec fali mjesta) al ne onak da me tuce vec vise ko da se razgibava. U zadnje vrijeme stuca i po danu, al najvaznije od svega je nacin na koji mi uzvraca dodire, prati ruku ( I MM-ovu)... ceka te jos puno lijepih trenutaka.
(a tek je pocello, jupiii) :D
-
Evo i ja ocekujem taj prvi jasan udarac ali jos uvek nista. Ucinilo mi se par puta da se nesto desava ali to je tako retko i prodje po nekoliko dana da ne osetim nista pa se pitam da li je to zaista to.
-
vidim yellow da smo nas dvije tu negdje po terminima.....(ja sam sad 17+1)...
meni isto tako kao i tebi-jedan dan sam osjetila pravo kuckanje, kao mala ribica ...
i to dva puta za redom tako da mislim da nisu crijeva (moja vječita dvojba) i sad već skoro tjedan dana od toga i još ništa :?
ajde još ne paničarim-to čuvam za 20-ti tjedan :mrgreen:
-
Joooj, kako mi fali taj osjećaj... Ja niti ne znam kada sam ga prvi put osjetila jer jako dugo nisam bila sigurna da je to baš to. A onda se počeo toliko ritati da više nije bilo sumnje - znao je i MM-a probuditi!
-
Ja sam sa 21+5 osjetila prvi puta pokrete bebe, odnosno tada sam definitivno znala da je to to. Dakle, prilično kasno. No, zato to sada nadoknađujemo (26+0). Još uvijek ti pokreti nisu nelagodni ili sl., nego baš onako super osjećaj, uvijek izmami osmijeh na mamino lice. A posebna mi je fora kad skužim da se skroz okreće i mijenja položaj. Onda kao da neki val prolazi utrobom. Mrak. I da, sve češće se pokreti vide i izvana. Sve u svemu, uživamo... ;)
-
Ja sam negdje pod kraj 2o-og tjedna osjetila pravi udarac ali kao neki puls iz trbuha po nekoliko puta. Odmah sam znala da je to to. Bilo je pol 7 ujutro, MM otišao na posao a meni se bebica javila. Nije prošlo ni par dana i već je i MM mogao osjetiti kad stavi ruku na trbuh.To je bilo tak fora!
Do tad sam stalno čekala one "lepiriće" i "ribice" ali ih nikad nisam prepoznala. a možda zato što sam stalno u pokretu.
Sad sam u 22-om tjednu i stvarno nema greške više. Sad osjećam i udarac nogicom ili rukicom, ponekad me i škaklja iznutra, valjda se tad okreće. A posebno se miće kad se najedem, izgleda da voli papati.. Sunce mamino :)
Danas smo MM i ja bili na uzw i vidjeli da ima skvrčene noge prema gore i točno vidjeli kak ih zabacuje i kak me udara u trbuh. Umrli smo od smijeha
-
Ja sam sad 19+5 tj. Počela sam prije par dana osjećati pokrete bebe ali to je jako rijetko . Samo navečer i par puta po danu ali nisam sigurna da je to to.
Kolko se često osjećaju pokreti bebe u početku?
-
18. tjedan, prva trudnoća, ali je posteljica anteriorna pa ona malo amortizira udarce bebe.
-
ja sam sad 18+4 i često osjećam svoje zlato. obično naveče, nakon što tata namaže pupu i pomazi ga ili dok mirujem i gledam tv. prvi put sam osjetila da me mala ribica škakljika sa 16 tjedana i nisam bila sigurna da je to to, ali sada sam sigurna da je to bila moja mala bebica jer je dodir baš nekako poseban i različit od sveg drugog.
-
Možda sam luda - ali ja osjećam lupkalicu :heart:
Taman sam usred 16-og tjedna - i iako mi se čini ful rano ne mogu se oteti tom dojmu jer mi je ovo druga trudnoća i točno znam kakav je osjećaj.
Ma sva sam izbezumljena danas... :)
-
čitam, tražim, gledam....i sve sama sebi govorim da je sve ok...al eto...treba mi da mi netko iskusan kaže da se ne brinem.
prvi put sam osjetila leptiriće sa nekih 16 tjedana, onako kao da me poškaklja po trbuhu. na UZV sam bila prije 6 dana, sve je ok, normalno se razvija, veličinom točno dogovara terminu začeća i sve je pet...ali se već pet dana ne javlja...nema...kao da već pet dana samo spava.
i sad ja naravno zamišljam najgore moguće scenarije i čekam, i osluškujem da se javi. po noći se stalno stišćem uz MM-a ili stavim njegovu i svoju ruku na trbuh da zna da smo tu, pa nek nam se javi...a ona ništa...šuti :cry:
-
bleeda...pa bebica ti je još mala...18. tjedan. Super što si je i osjetila tako rano. Meni se moja bebica javila tek prekjučer u 20. tjednu, a i inače je malo veća beba, tako da....
Sigurno se rita k'o luda, samo se tako namjestila da ju ne možeš osjetiti. Ima još puno mjesta u tvojoj buši :love:
-
ja mora da sam luda jer u sam u 14 tj i točno imam drukčije osjećaje u trbuhu nego prije..
nisu crijeva , a ne znam jel moguće da osjetiš bebu..
ma mora da sam poludila pa mislim da je to beba :lol:
-
Leni, mislim da je to "što se babi htilo....." :lol:
-
Ja ne kužim. Kakvi leptirići?! :?
Kod mene ima samo guranja i premještanja. Cijeli mi stomak šeta sa jedne strane na drugu. Malo gore malo dole. Pa se izdigne pa se spusti.
Pa mi pritišće mjehur, pa ga pusti. Pa se stvrdne, pa omekša!!! :?
Ništa lagano i delikatno, samo grudva kruži i vrti se...
A gdje su leptirići????!!!! :mrgreen:
-
sweety - nemoj zezat :shock:
meni feeling kao da pušta mjehuriće prema van...škaklja iznutra.
A leptiriće sam nakratko osjetila u 16 tjednu...baš kao da te lagano lupa krilcima iznutra... Divan osjećaj :zaljubljen:
-
nadam se da ti neće beba bit takva kad izađe :lol:
-
andiko može svašta biti :lol: :lol:
mora da je to velika količina blitve i zelene salate u kombinaciji s puno voća ovaj vikend :lol:
-
čisto da se nadopunim....
i u drugoj trudnoći osjetila sam tek s nekih 20 tjedana, i to ovaj put znajući točno kakav osjet bi trebala očekivati, iako kažu da po defaultu, drugi put osjetiš ranije... :/
Tko zna, bit će da i mamino salo igra u tome ulogu :mrgreen:
-
Podizem temu iz duuuboke prasine u koju je upala :-)
Ovako, prva mi je uspjesna trudnoca, pocela sam osjecati pokrete bebe na 14+4 :?:
Nikakvi leptirici ni ribice ciji rep me okrzne iznutra :lol:, nego osjet nalik titranju misica negdje unutar zdjelice, s desne strane. Naravno, ispocetka sam i mislila da mi titra misic, ali sad taj misko titra vec 10+ dana, tako da sad vec vjerujem da ipak misko lupka :-)
Osjecam pokrete svaki dan i nemaju veze sa probavom, plinovima... tocno su locirani, ritmicni, ali opet ne posve pravilnih razmaka i uzorka (nije lupanje mog srca).
Inace, na svakom pregledu, bebson veci od mjera po zm, posteljica sprijeda lijevo, valjda zato osjecam titranje samo sa desne strane :unsure:
Sve sto sam pronasla o osjetu prvih pokreta bebe svodi se na to da je vrlo individualno, ne nuzno povezano sa smjestajem posteljice i brojem trudnoca u trbuhu, ovisno o osjetljivosti zene, velicini bebe...
Kad ste vi prvi put osjetili pokrete? Jeste li osjecale leptirice, titranje, baloncice?
-
mislim da je bio 17 tjedan i nešto malo više i baš onako kao ribica da me je poškakljala, tako neki osjećaj!!!
-
Prvo dijete s 17 tjedana mozda a 18 sigurno.
Drugo s 11 tjedana i tu sam mislila da si umisljam pa sam pitala doktora i on mi je rekao da vjerojatno osjecam micanje plodne vode. To su bili kao neki mjehurici koji idu prema povrsini, s vremenom su postali cesci, izrazeniji i na koncu pravi pokreti vec s nekih 16 tj
-
Ovo mi je druga trudnoća i kaže se da se bebica osjeti ranije nego u prvoj trudnoći i istina je,ja sam u 13-tom tjednu trudnoće i osjetim kao leptiriće ili kao mala ribica da pliva,većinom navečer kad ležim,divan osjećaj....
-
Ovo mi je druga trudnoca. Sada sam 15tj. U prvoj sam leptirice osjetila sa 16tj, u ovoj neko meskoljenje sa 13. Ali od tada apsolutno nista. Mozda su tada bila crijeva, ne znam vise. Luda sam, jedva cekam pregled za tjedan dana! Trbuh je tu, cicke napete, to me tjesi. Vec sam paranoicna jer sam imala dva spontana.
-
prva trudnoća-19. tjedan jasno i nedvosmisleno sam osjetila micanje bebe