Dvogodišnjakinja grize - vrtić diže uzbunu!
Dakle, curica ima točno dvije godine, ide u jaslice i kad je ljuta (kad joj se npr. uzme omiljena igračka) zna ugristi. Nekada više, nekada manje.. počela je iza prvoga rođendana.
Neki je dan ugrizla vršnjakinju za usnicu, usnica je jako krvarila, pozvana je medicinska sestra koja je zvala roditelje i poslala ih doktoru. Je li to bilo nepohodno, ne bih sudila.
Pozvani su i roditelji male grickalice, u velikom su stresu, žao im je, ne žele da im se dijete na bilo koji način etiketira, mislili su da će je to već proći..naravno da joj govore da to nije u redu, da jako boli, baš i ne djeluje.
Koliko ja znam, jako puno jasličara tu i tamo ugrize u ljutnji. Ili se varam?
Uglavnom, pozvani su na razgovor na kojem će biti defektolog, tete, psiholog i ravnateljica! Je li to baš bilo nužno? Zašto npr. defektolog? Roditelji su baš jadni... A do tada će se curica igrati malo odvojeno od djece!!!?
Što mislite o svemu?
Re: Dvogodišnjakinja grize - vrtić diže uzbunu!
Po protokolu vrtića ( nema univerzalnog, ali su više-manje slični ) ako se u vrtiću dogodi nezgoda, odgajatelj koji je u tom trenu bio sa djecom mora podnijeti pismeno izvješće ravnatelju. Ako je medicinska sestra bila pozvana i zaključila je da je potrebna liječnička pomoć ugriz očito nije bio mali. Samim time se uključuje stručni tim.
Smatram da je jako dobro da su roditelji pozvani na razgovor, sigurno ne zato da ih se poziva na odgovornost, već da se zajedno dogovore o rješavanju problema.
To samo znači da stručni tim radi svoj posao, zato oni i postoje.
Ono što nikako ne odobravam u cijeloj priči je da će se djevojčica do tada igrati odvojeno od djece.
Ne postoji apsolutno nikakav razlog da se dijete izolira iz skupine. Na taj način se ona etiketira i kod svojih prijatelja.
Jadno dijete, kako se ona samo mora grozno osjećati zbog svega. Po meni je to prejaka i jako nepotrebna kazna.
Re: Dvogodišnjakinja grize - vrtić diže uzbunu!
Citiraj:
Veki prvotno napisa
Smatram da je jako dobro da su roditelji pozvani na razgovor, sigurno ne zato da ih se poziva na odgovornost, već da se zajedno dogovore o rješavanju problema.
To samo znači da stručni tim radi svoj posao, zato oni i postoje.
Ono što nikako ne odobravam u cijeloj priči je da će se djevojčica do tada igrati odvojeno od djece.
ovo potpisujem.
iskreno meni bi bilo groznije da svi okreću glavu i cijelo to ponašanje i griženje pripisuju fazi dvogodišnjakinje. ovaj postupak mi je skroz normalan i za pohvalu.
da je moje dite u pitanju i da je netko grize u vrtiću ja bi bila ta koja bi pozvala i roditelje i tete i ravnateljicu. sigurno se i roditelji ugriženog diteta ne osjećaju bajno što im neko drugo dite grize (ugrizlo je) njihovo dite. ja bi poludila i ispalila na živce.
malu gizačicu ne triba nikako odvojit od druge dice, ali triba na nju itekako dobro motrit. jer ako danas grize sutra može nekom razbit glavu 8ne baš doslovno, ali....).