kao netko tko nikad nije bio na skijama dozvoljavam si možda glupo pitanje
kako skijaju djeca početnici (recimo napredniji početnici, 3. godina skijanja)?
sa štapovima ili bez štapova?
Printable View
kao netko tko nikad nije bio na skijama dozvoljavam si možda glupo pitanje
kako skijaju djeca početnici (recimo napredniji početnici, 3. godina skijanja)?
sa štapovima ili bez štapova?
mislim da to ovisi o instruktoru/treneru.
kad smo unajmili opremu, rekla sam da je ovo 2. godina i da su prosle godine skijali bez stapova.
tamo su mi rekli da mi ih daju pa ako odluce koristiti, super, ako ne, ne.
samo da jos snijega bude :D
btw. mislim da je to i do uzrasta...ja sam ko dijete pocetnik skijala od pocetka sa stapovima. bila sam malo starije dijete :D
sad sam gledala prošlogodišnje Orkine fotke iz škole skijanja (5. godina učenja), ima slika i sa štapovima i bez njih
znači, ponesi
pitam jer je V išla na skijanje
organizator skijanja je organizirao i posudbu opreme, ali im nisu dali štapove
i sad ona cvili jer nema štapove, a htjela bi brže skijati
sad joj više štapove ne mogu poslati
pa me zanima kakvo je sada pravilo učenja
nekada davno, davno, davno, davno.....:mrgreen: kada je MM prvi put stao na skije, počeo je sa štapovima, koji su mu puno pomagali, pa ga sada čudi što oni to nemaju
štapovi dolaze na kraju
prvo treba savkadati tehniku prebacivanja težine s noge na nogu i postavljanje ramena paralelno sa stazom
tek onda štapovi (u nađem slučaju, 4. godina učenja)
apri, ma nije baš točno tako. Učitelji (a mi idemo u istu ski školu) ih daju kada procijene da treba. F. ih je dobio odmah prve godine, i to valjda već drugi dan. A K. druge godine škole skijanja. S time da oni to rade po danima, a i znaju ostaviti štapove na vrhu i onda malo vježbati bez njih, ako učitelj procijeni da im treba. Tako da sam ja štapove uvijek u zagrebu posuđivala za sbvaki slučaj, a sada više nema frke, jer posuđujemo tamo.
OT, apri, ste spremni? Nama je već teško čekati, ovo nam je do sada najkasniji termin
I kod nas takva situacija sa štapovima - kako kad. A vjerojatno istruktori imaju različite metode. Dob djeteta i skijaško iskustvo sasvim sigurno igraju određenu ulogu. D. je prve dvije godine skija iskljuivo bez štapova (ili s jednim štapom; krenuo je s 3,5 god.), lani (s 6,5) skoro stalno sa štapovima.
OT, ima nas još koji jedva čekamo. I žalimo što ne idemo u istom tjednu.
I ja sam u dobi od 40 godina učila bez štapova :mrgreen:
Ovo je za Freju
ma daj. Kaj i vi opet idete?
Normalno da nema mjesta u istom terminu, kad smo mi zauzeli sve velike apartmane ;)
Ne, nije do mjesta nego ja ne mogu kad vi idete. :(
Da, i mi. Opet. Vi amo, mi tamo.
iduće godine, aBd, idemo ili s njom ili će ići na sljeme gdje mi možemo kontrolirati
Vidiš apri, mogle bi nas dvije kao anchi u ski školu. pustimo muževe nek čuvaju djecu, a mi na usavršavanje tehnike skijanja
hm, hm o kojoj školi se radi...dajte da i ja upišem dijete tamo :-)
sci baranci, san candido
robijeva slika je zadnja na predstavljanju učitelja
onaj sa tirkiznim očima
Neću Robija.
:)
nemaš pojma kako je on drag :heart:
nisu li svi? :heart: :mrgreen:
ne znam
ali on je ... baš!
NanoiBeba :heart:
Ma ostvarit ćemo i to jednom. I angažirati Robija ili koga god za mame. Kad je već tako drag. :mrgreen:
ima li netko sliku od tog robija? :sherlock:
gle nju ,kako se javila ;)
Odeš tu:
http://www.skibaranci.com/de/fotogalerie.php
na učitelje, pa onda zadnji, ao sam dobro skužila. Ja ga ne znam uživo
kak bute pravdali klince u školi za vrijeme skijanja????? kad su već prazici bili predviđeni za to
dok su odlikaši, nema problema
kad prestanu biti, neće više ni ići na skijanje
X
Nažalost, nitko nije pitao roditelje i njihove poslodavce kad bi oni da budu školski praznici. Neki o zimovanju u vrijeme školskih praznika mogu samo sanjati. Znači li to da ta djeca nemaju pravo na zimovanje (s roditeljima) i roditelji na zimski godišnji odmor? Meni je sasvim u redu da škola tolerira takve izostanke dok god su klinci u školi ok i nadoknade propušteno (za št odgovornost preuzimaju roditelji).
Škola ne tolerira izostanke, već ih odobrava ako roditelj pravovremeno uputi zamolbu UV.
Ja kao razrednik, mogu uvažiti roditeljsku ispriku do 3 dana, dalje ide ili liječnička ispričnica ili zamolba na UV ( učiteljsko vijeće ).
Nikad nisam popustila pristiscima roditelja da na mene stave odgovornost ispričavanja izostanka njihove djece zbog njihovih privatnih planova na dulje od 3 dana .
Uglavnom se sve te molbe odobravaju, bar na mojoj školi.
ne znam što znači pritisak roditelja
mi taj izostanak od 5 dana najavimo prvi dan školske godine jer je to konstanta u našemu životu.
za sada nemamo problema jer je razredna nastava u pitanju
tako će biti još sljedeće godine
poslije... vidjet ćemo
najavit ćemo tu mogućnost opet na prvom roditeljskom sastankua
dalje će ovisiti i o tome kako će se dijete snaći u 5. razredu
ako vidimo da se "gubi", naravno da je neću izvlačiti na tjedan dana.
ako bude išlo glatko, hoću.
nisam od onih koji pribavljaju lažne liječničke ispričnice, niti mi to pada na pamet raditi.
dakle, sve ovisi o njezinom uspjehu i trudu.
ako tu sve bude štimalo, spremna sam na 3 dana odobrena od strane razrednice/razrednika, i na 10-12 neopravdanih sati.
kako Freja reče, neki roditelji mogu samo sanjati o tome da u vrijeme školskih praznika mogu negdje otići sa svojom djecom.
PPritisak roditelja postoji u svim segmentima školovanja , no ja se držim propisa. I nema problema.
Ne pada mi na pamet komplicirati život djetetu i njegovoj obitelji , ali bome ni sebi da opravdavam nešto što nije po pravilima.
To što si neki učitelji dozvoljavaju da zažmire na jedno ili oba oka kod opravdavanja izostanaka, to je po meni neprofesionalno.
Znači, nisam protiv skijanja, krstarenja itd, neka djeca i roditelji putuju, ali uz blagoslov UV,
jer ja svojim potpisom u dnevniku jamčim vjerodostojnost opravdavanja izostanaka djeteta, a potpisujemo se na kraju svakog radnog tjedna , pa ako uz peru Perića piše dozvola UV ... sve 5, sretan put i mirno more i dobar snijeg :-)
slažem se s tobom
nisu profesori ti koji trebaju podnositi teret nečijih izostanaka
neka roditelji opravdaju kako znaju i umiju i neka se sami nose s time
ipak, vjerujem kako mnogi roditelji i ne znaju tu proceduru: razrednik_liječnik_učiteljsko vijeće
Slažem se s tobom, to je greška razrednika/ učitelja.
Jer nisu upoznati do kraja s nekim pravilima i onda to ne prenesu roditeljima .I tu opet dolazimo na onu staru temu o padu profesionalnosti u mojoj struci.
Djeca iz mojih razreda su išla i u Dominikansku Republiku, i u Australiju i na skijanje , ali po p.s.-u
A to što je mama ove koja je išla u Australiju protestirala zašto mora pisat zamolbu , to je neka druga priča . Bez zamolbe i blagoslova UV tj NV nikuda, pa ni na Bjelolasicu na 5 dana .
A maloj su i ocjene bile zaključene tjedan dana prije polugodišta i vratila se tjedan dana nakon početka drugog polugodišta.
Treba biti fleksibilan( na obje strane ) ali i poštivati proceduru, tako da u višim razredima tj već i iduće godine ,ako do sad niste, napišite molbu na UV urudžbirajte u tajništvu i veselo na skijanje .