ne znam zasto jos nitko nije stavio, pa evo....
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210
upisi od srijede do 16.05. Rezultati 30.05.
Printable View
ne znam zasto jos nitko nije stavio, pa evo....
upisi od srijede do 16.05. Rezultati 30.05.
bilo je na općem
mene zanima, ako netko zna od prošle godine, kako funkcionira ta "umreženost"?
naš kvartovski vrtić koji želimo pod a) prilično je bukiran, pa namjeravamo staviti jedan pod b) (u susjednom kvartu) i jedan pod c) (u blizini posla). Sve mi je jasno - nosi se zahtjev u 1, ostalo se piše na tom istom papiru.
e, sad - zanima me, ukoliko dijete ne bude primljeno u željeni vrtić pod a) - da li onda u istom krugu tj. na dan rezultata gledamo i vrtić pod b i c ili tek naknadno, primjerice, kad završe rokovi za žalbe u lipnju ili na jesen?
Mene za zanima koji su to dokumenti na osnovu kojih se ostvaruje prednost. Neka potvrda s posla? Ja radim honorarno, tj kako to kod nas cesto biva, na puno radno vrijeme, sve isto kao stalno zaposleni, ali nisam prijavljena... Imamo li sanse ako nisam stalno zaposlena?
Ako nisi zaposlena i prijavljenja imaš jako male šanse.
Ako radiš na ugovor o djelu ili autorski to svakako navedi.
Ako radiš na crno, e to ne bi komentirala.
čujem da se ove godine inicijalni razgovori sa roditeljem i djetetom rade PRIJE objavljenih rezultata upisa, navodno i oni imaju selekcijski karakter?
da li je to istina i zna li netko nešto o tome?
kad sam starije dijete upisivala, na razgovor ugodni smo išli tek nakon što smo vidjeli listu da smo primljeni (negdje u lipnju), i tamo smo pročavrljali o njegovim navikama, zato mi je ovo prvi glas al kazu da je tako od prošle godine
čujem mame u parku kako njurgaju da je lani taj intervju imao selekcijski karakter obzirom da je bilo puno djece sa istim brojem bodova pa su nekako morali napravit izbor i da im je to došao naputak iz grada (tipa, nije skinuo pelene do neznam koje dobi - nije primljen, ne uspavljuje se i ne hrani samostalno - nije primljen... zvuči nebulozno i ne znam da li je to samo gnjev mama u pitanju al ako ima imalo istine...hm...nemam riječi)
nadam se nekako da su to ipak samo parkovske priče...
da, i meni je to zvučalo suludo al puno toga mi je do sad u vezi vrtića zvučalo isto tako pa se pokazalo točnim
nego, zanima me - koji su selekcijski elementi prilikom upisa kada se nađe velika skupina djece sa istim brojem bodova? o tome ne nalazim ništa
dakle nakon što svi ostvare svoj broj bodova i ostane, primjerice, 20 djece sa 10 bodova, kako onda među njima naprave izbor ?
mi sutra predjemo papire pa cu isto pitati :-)
kod starijeg se uopce nisam zabrinjavala, primljen je iz prve al sad smo u kvartu gdje je puno veća navala
sjećam se liste neupisanih od prošle godine i ostalo mi je u sjećanju to da je velik broj djece imao jednak broj bodova - od njih su neki upali a neki ne
Mi smo danas predali i isto dobili termin za razgovor, mislim da je muž rekao za ponedjeljak. Šokirana sam ako je istina da rade selekciju na temelju karaktera djeteta ili njegovih sposobnosti. Moja J. je teže odgojivo i zahtjevnije dijete. Znači da lažem na razgovoru jer ako im ispričam cijelu istinu nema šanse da ju prime, ne zato što nije divna i prekrasna i pametna nego zato što s njom ima puno posla :-).
mame a sta s djecom koja su rodjena poslje 1.9 kak da znam da ce upasti naknadno? odnosno dal da pisem odmah zalbu ili da zovem vrtic poslje prvog rodjendan i vidim jel ima mjesta?
mene samo zanima šta sa djecom koja do 31.08. neće napuniti godinu dana...
moja E. je rođena u 3. mjesecu i šta ću ja s njom od 3. do 9. mjeseca ako ne dobijemo vrtić....
zahtjev za upis ću svakako predati sada
koliko sam shvatila za gradske vrtiće se predaje u samo jednom vrtiću. A za vjerske, da li u svakom odabranom ili kako?
Meni je u jednom vrtiću tajnica rekla da će u situaciji hrpe djece s istim brojem bodova uzimati djecu iz kvarta u kojem je vrtić. Što znači da djeca koja su iz kvarta koji nema svoj vrtić će uvijek biti korak iza u odnosu na kvartovsku djecu jer oni ne pripadaju nijednom kvartu (od ovih koji imaju svoje vrtiće). Npr. moj kvart nema svoj vrtić i u koji god od susjednih kvartova ja predala zahtjev za upis ako se budu povodili pravilom navedenog vrtića, moje dijete će u svakom biti u nedostatku u odnosu na drugu djecu.
Nisam priznajem stigla ove godine pratiti temu iako mi je bitna, ali vidim da neki od vas predaju papire sad i u privatne? Zar i oni imaju sad upise?
Meni mali nece imati godinu dana 31.8. ali se nadam da mozda ipak naknadno upadne, pa ako ne onda tek traziti pivatne. Oni su prije primajli djecu kroz cijelu godinu, zar se tu nesto promijenilo s novim subvencijama?
Meni danas rekli da gledaju, koji si kvart, kada si predao i razgovor.
sto znaci- kada si predao? da li si predao i prosle godine ili da li si predao na pocetku ili kraju ovog upisnog roka?
da li si predao na početku ili na kraju upisnog roka
mislim da to ne bi smjela bit prepreka
možda misle da li si predao prošle godine
pa ti dijete nije upalo
i ove godine ta djeca imaju prednost.
Meni je tako rekla ravnateljica,još mi je rekla predajte što prije jer u toj grupi ima još mjesta.
Prednost također imaju djeca iz tog kvarta, ali i iz susjednih, graničnih. Ako se netko javi iz centra grada za vrtić u Novom Zagrebu onda ima manje šanse od onih koji stanuju u NZ.
Sto s njima? Pa vjerojatno u privatni vrtic, pa ces imati adaptaciju tamo i taman kad se navikne dodje ljeto, i onda jos jedna adaptacija u gradski vrtic (ako opet ne "izvisite"). Isprobano na prvom djetetu :roll: Zahtjev predaj svakako, to oni vode evidenciju da ti nije prvi put i obicno je neka nepisana prednost ali koja ne garantira nista.
Moj mladji je rodjen u desetom, znaci fali mu mjesec i pol, i starija mi ide u vrtic, pa se opet ne nadam previse da ce upasti u gradski nakon sto se upisu svi koji 31.8. su imala navrsenih godinu dana ili vise :-(
Mene interesiraju ti famozni bodovi, kak se to boduje: ono imaš mamu i tatu koji rade - 2 boda, imaš još 2 braće - 2 boda, ...
Ja nemogu još predati papire u vrtić jer još nemogu sve pribaviti (duga i komplicirana storija) ali u svakom slučaju da ću do 16.5. predati i kaj onda? Ispada da predajem prekasno, da nisam baš zainteresirana???!!! Glupost!
na ovom linku ti je pravilnik pa pogledaj
Dojam, šta to znaći - tko može procijeniti na osnovi razgovora od 15 min da li meni treba vrtić više/manje od nekog drugog? Da li smo došli na razgovor predobro ili preloše odjeveni, mislim, dojam je stvarno subjektivna stvar. I ne kužim šta znaći pitanje: kako idete na posao, autom ili javnim prijevozom? Od kakvog je to značaja? Mislim, radim daleko pa idem autom. Ili to znaći da bi mogla pješice na posao, prodati auto i platiti čuvalicu? :-)
sjećam se od starijeg tog razgovora, baš je bilo ugodno, ali sve je to obavljeno tek nakon objave rezultata, i razgovaralo se isključivo o djetetu i njegovim navikama/potrebama
ovo su se lani domislili... i stvarno mi je suluda stvar
meni je suludo da se ocjenjuje kada si predao zahtjev. mi cemo ga predati tek ovaj tjedan jer moramo kod javnog bilj. pa na mup i sve to iskordinirati s radnim vremenom mm, mojom bakom kod koje se prijavljujemo i bla bla. zar smo mi manje zainteresirani od nekog ko je predao prvi dan?!