otmica djeteta a sud zakazao
ja sam nova ovdje,pa da počnem odmah.
udala sam se 2003 god u njemačkoj, i par mjeseci poslije crkveno u hr.
godinu i pol prije toga rodila sam curicu(za njenog oca sam se udala).brzo nakon toga smo se razišli i ja sam u 4 mj 2004 predala zahtjev za rastavu u centar.
postupak posredovanja je trajao 6 mj,jer se gospodin niti jednom nije htio odazvati njihovom pozivu.
u 8 mj 2005 sam predala tužbu za rastavu na sud.pošto nisam ni u snu mogla sanjati da će me zadesit ovakva situacija nikada nisam tražila nikakve privremen odluke.
dakle otac mog djeteta živi u njemačkoj i ona je 1-2 puta godišnje odlazila k njemu.nastajao je problem kad ju je trebao vratiti doma al da sad ne duljim.
prošle god sam ostala trudna sa drugim i u 1 mj sam rodila još mjedno dijete.
po dogovoru otac curice ju je odveo kod sebe u nj. 3.1. i trebao ju je vratiti po našem dogovoru 19.1.
nije ju vratitio DO DAN DANAS.moj otac je u prvom mj išao po nju pa mu nije dao,reko je da će ju on vratiti za par dana.u drugom mj smo imali ročište(ja sam u međuvremenu uzela odvjetnika jer sam do onda vjerovala da mi netreba) i na tom ročištu smo tražili privremenu mjeru da će dijete do završetka postupka živjeti samnom.do 1.1.ove god to je radio centar,a od 1.1. to sve radi sud.naravno sudac to nije znao napravit jer su se očito našli u situaciji za koju nisu spremni.na tom ročištu je žena iz centra rekla da se to u ovom slučaju tretira u skladu sa haškom konvencijom kao otmica djeteta.ja sam skupila sve moguče papire koji mi trebaju za taj zahtjev i predali smo ih na ministarstvo(naravno trebalo je 10 dana da papiri dođu do žena koja radi na tome).dobila ih je tek danas.prije par dana smo opet imali ročište i opet smo tražili privremenu mjeru i sudac još nije napravio riješenje o tom.a gospodin je u međuvremenu otišao na njemački sud i tražio da mu sa izda privremena mjera za djetetov boravak tamo.to je dobio istu sekundu jer je dao izjavu pod prisegom da je djete tu nezbrinuto,da sam ja alkoholičarka,da nema uvjete za život itd itd.ali naravno nije naveo da se mi tu već razvodimo jer u tom slučaju naš sud je nadležan za sve odluke.ja naravno imam sve moguče potrde iz vrtića, od doktora, od centra i sve je ok sa te strane, jedini je problem kaj sam se baš našla u situaciji kad niko na sudu nezna odraditi svoj dio posla.
moja curica nema ni 4 god a on ju je odveo od njenog doma,njene poznate okoline u stranu zemlju i neda ju doma.
i ja sam prije 2 tjedna bila u njemačkoj, uspjela sam ju vidjet na par sati al mi nije dao da ju odvedem doma.
samo se nadam da zbog neznanja sudaca u ovoj situaciji moje dijete neće još dugo ostati tamo di ne živi.
pozdrav svima koji ste tu, i jako bi mi dobro došao i pokoji svajet ako ga ko ima jer ja sam već iscrpila sve svoje ideje i napravila sam sve kaj je u mojoj moći
:?