Nakon x puta sta sam okretala SOS Rodin telefon i uvijek se rasplakala na objasnjavanju naseg problema, odustala sam.
Zato sam odlucila podijeliti nasu pricu s vama, jer ipak zelja i volja za dojenjem ne mogu uvijek pobijediti- na zalost.
Nakon teskog poroda, dijete je u 10 dana izgubilo 450 g, iskljucivo dojeno.
Polozaj u redu, piski, kaka, spava, ne place...Ali gubi na tezini.
Zavrsili u bolnici- uroinfekt.
Kako je on bio preslab da si navuce masno mlijeko, tokom nase hospitalizacije su mu htjeli davati adaptirano sto sam odbila- odlucila sam se izdajati izmedju podoja- nisam spavala uopce/dojenje, izdajanje, cijedjenje zadnje kapi mlijeka, dojke prepune masnica od tiskanja.
Dosli kuci-dijete ne dobiva na tezini. Dobili smo rok od 2 tjedna, medjutim i dalje ne dobiva.
Najbolje od svega je bilo da on uopce nije nikad plakao, pa sam mislila da je sit.
Pedijatrica je inzistirala da mu uvedem adaptirano.
Koliko god da sam bila protiv, morala sam. I dijete je pocelo dobivati na tezini- prvo dojenje koliko hoce, a nakon toga 30 ml adaptiranog.
Nakon sto je dobio 1 kg u drugom mjesecu, pocela sam smanjivati adaptirano u zelji da se vratimo iskljucivom dojenju.
Medjutim, cim sam maknula jednu dozu, on opet stoji sa tezinom. Dva tjedna nije dobio ni grama. Cim sam opet uvela adaptirano, kroz 2 noci je dobio 150 g.
I ajde, pomirit cu se s tim sto mu moram dodavat adaptirano, nekako budemo.
Iako mi je vec puna kapa svega- poslije podoja uvijek izdajam i to skupljam pa mu dam za jutarnji obrok umjesto adaptiranog, tako da mi dani prolaze u dojenju, izdajanju, pripremanju bocice i tako u krug.
Svaki dan placem, ne mogu shvatiti zasto mu moje mlijeko nije dovoljno i zbog cega se samo na mom mlijeku ne moze udebljat??
I ajde, nekako rjesavam to sama sa sobom, da bi unazad dva dana prestao cicati.
Ne odbija dojku, nego ju stavi u usta, igra se bradavicom i zaspi.
Kad krene Let Down, on guta, ali jedva..
Jadna sam da jadnija ne mogu biti. Dojenje sam diplomirala s prvim djetetom, sve sam radila kako treba, ali jednostavno nam ne ide...
On kad krene dojiti, samo zaspi.. Budim ga i po 3-4 puta, ali ne ide. I nikako da shvatim kako dijete od 2.5 mj moze zaspati bez da se najede, i da ni ne place zbog gladi??
Eto, ja sam samo primjer da kad majka odluci dojiti i bori se svim snagama da uspije, ne moze.. Jednostavno..