dječja kozmetika i testiranje na životinjama
Kao pravi Lush fanatik, AA-a kupam isključivo njihovim krutim uljnim kupkama (btw, od jedne mu je nestao ekcem na nožnim prstićima) pa me oduševilo kad sam prošle godine vidjela da će prodavati dječji šampon Assisi. Međutim, nisam ga mogla nigdje kupiti, prodavačice su mi poklonile jedan, ali mi nisu htjele reći zašto ga neće biti u prodaji.
Prošli tjedan sam kupovala neke stvari za sebe pa sam usput pitala planiraju li pokrenuti neku liniju samo za bebe/djecu i saznala da se to ne može dogoditi jer zakoni EU i RH nalažu da sva kozmetika namijenjena djeci MORA biti testirana na životinjama! :evil: Drugim riječima, apsolutno sve što u RH možemo kupiti za kupanje potomaka je testirano na životinjama.
Da li ste to znali?
Znam da nekima nije važno je li kozmetika testirana na životinjama ili ne, ali meni je to jedan od najvažnijih kriterija za kupnju.
Re: dječja kozmetika i testiranje na životinjama
Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
Drugim riječima, apsolutno sve što u RH možemo kupiti za kupanje potomaka je testirano na životinjama.
Da li ste to znali?
Znam da nekima nije važno je li kozmetika testirana na životinjama ili ne, ali meni je to jedan od najvažnijih kriterija za kupnju.
Zar je stvarno tako. Ja živim u uvjerenju da se proizvodi koje doma trošimo ne testiraju...
Čitala na listi prijatelja životinja i to nam je svetinja.
Drugim riječima, apsolutno sve što u RH možemo kupiti za kupanje potomaka je testirano na životinjama.
Da li ste to znali?
Znam da nekima nije važno je li kozmetika testirana na životinjama ili ne, ali meni je to jedan od najvažnijih kriterija za kupnju.[/quote]
I meni je to jedan od najvažnijih kriterija - reci, zar i DM-ovi i Niveini proizvodi, pa oni su na bijeloj listi? :?
Ovo gore je citat mommy plesačice i moje pitanje je upućeno njoj - odnosno, može odgovoriti i netko drugi ako zna, samo da vas ne zbuni forma jer izgleda kao da repliciram sama sebi. :P