Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 158

Tema: Ponovno zabrana pušenja - što to znači u praksi?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih pogledala da čovjek možda ne treba pomoć ili da se ozlijedio prilikom pada. možda je doživio srčani udar ili ga je omamila vrućina, vrtoglavica pa djeluje pijano.
    možda.
    a možda je pušač ispred nekoga, čiji vam dim ide u lice zapravo psihički bolesnik koji puši cestom jer ga to smiruje

dorotea, ne moraš zbog mene, hahaha
    da si bliže sad bi te pozvala da zapalimo jednu zajedno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne kužim zašto je ružno vidjeti nekoga da puši na ulici? Meni je veći bed ako hodam cestom i žderem sendvič iz kojeg kapa majoneza, kečap i ostale blagodati, ili se davim u nekom lisnatom koje mi se mrvi po elegantnom crnom kaputu, ali nemam vremena negdje sjesti i na miru pojesti. To, po meni, izgleda gore nego nekakva cigareta u ruci.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

s gornjim postom htjedoh reći da se možemo pretjerivati ovako do besvijesti
    i da je ovakvih topica, kao i svih onih koji isključivo služe zgražavanju pojedinaca
    za moj pojam fakat dosta

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo me. Ne znam što se tu treba objašnjavati. O pušačima se priča kao o nekoj slabije intelektualnoj, nekulturnoj vrsti ljudi koje bi trebalo po mogućnosti izolirati u boksove postavljene po gradovima di će oni moći u miru uživati u svojoj groznoj ovisnosti, bez oštećivanja drugih ljudi (onih uzvišenijih koji ne truju ostale, ne pušu im u lice itd). Ja nemam apsolutno ništa protiv debelih ljudi, dapače, imam debelih prijatelja, moji nedebeli prijatelji imaju debelu djecu, ja bi mogla jednog dana postati debela..kombinacija kolik oćeš. To je bila samo jedna mala digresija koja bi se dala usporediti s onom vašom o gadnom pogledu na ljude koji pušu dim svugdje uokolo. Poanta je: makni se ako ti smeta. Ili zamoli čovjeka da ti ne puše u lice. Ne vidim razloga da se na taj način priča o pušačima.

Zanimljivo kako ste se sve uspaničile kad sam spomenula debelu ženetinu s velikom guzicom a mi nekulturni bi trebali pljeskati ispod svakog vašeg posta o nekulturi pušača.

I još jedan mali dodatak. Debeli ljudi su itekakvi ovisnici, nemaju svi bolest štitnjače pa su se nago udebljali ili nekakve tajne poremećaje koji ih debljaju u enormnim količinama. Ipak je velika većina samo ovisna o hrani. Pa ja eto, imam vrlo dobru kontrolu kad je hrana u pitanju ali sam ovisna o cigaretama. ne ugrrožavam nikoga i vrijeđaju me sve te negativne izjave u vezi pušača. I sad idem popušiti jednu ko što mi je netko savjetovao.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

trina ja na balkonu i uživam u svom poroku, dimni pozdrav

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja isto

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

trina, ne valja ti logika. žena s debelom guzicom NE ČINI ništa što bi, samim tim što
    hoda ispred tebe, čovjeka realno trebalo,moglo smetati.
    dim je pak, vrlo konkretan, znamo to svi, bili pušači ili nepušači. smrdimo svi
    kad izađemo iz zadimljenog kafića, sad neke smeta, neke ne..
    spominješ neku kulturu, ali na ovom topicu nisi baš na nekoj kulturnoj razini.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Trina, zar te fakat toliko omalovažavaju zbog pušenja, nitko za tebe nema razumijevanja? Jer ako to nije slučaj, možda nije u redu generalizirati. Govorim iz osobnog iskustva, kao nepušačica udata za pušača.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dijana, kako ne? Realno gledajući, mnogima bi mogao zasmetati pogled (bezveze sam se uhvatila pretilih, isto bi bilo da sam napisala anoreksična žena, osoba druge rase, punker sa čudnom frizurom, baba koja u torbici drži psića i žvali ga usput). Ne voliš takve i takve ljude i grozno te živcira što baš takva osoba hoda ispred tebe. I uopće ne kužim di se vi to krećete kad svi pušači pušu u vas? A ovo o mojoj kulturi..ne znam što bi ti rekla. ne smatram se nekulturnom niti malo ali smatram da imam pravo braniti sebe i svoje argumente . A to što su neki reagirali na onu guzicu..nekako mislim da to ide pod vaš problem, ne moj.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

gle, postoji razlika između subjektivnog i objektivnog. to da nekog smeta nečija debela guzica je sasvim izvjesno
    subjektivno, ali bome da dim smeta jest objektivno. pa zato debele guzice nisu zabranjene u javnim prostorima, a pušenje jest.
    kužiš sad? tako da ti argument ne valja. općenito ne valja, a tebi izgleda valja. a gdje se sve vani dimi? pa na busnom stajalištu,
    dječjem igralištu, ispred bolnice, svugdje gdje nije (a ponegdje i gdje jest, kao kod mene na poslu) zabranjeno.
    Nije to meni toliki bed, ja se fakat maknem, ali da se ne smije reći da nije baš ugodno, a da netko ne skoči
    kako jest skočio, to ne kužim

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo taman sam je ugasila...
    Ja sam pušač do srži, mislim ne pušim previše, ali ono što popušim je s tolikim gustom da mi se strašno teško toga odreč.
    Niti malo se ne osjećam uvrijeđeno postovima nepušača, dapače sa večinom se i slažem. Zabranila bi cigarete gdje god se može, doslovno bih osudila pušače na male smrdljive komore, pa nek se dave... tj. davimo
    Drago mi je da se na pušače gleda ovako , i drago mi je da pušenje nije više baš in i nadam se da će se trend nastaviti u tom smjeru.
    Ide mi jedino na živce kad mi netko (čitaj nepušač) priča o tome kako bi trebala prestati pušiti i kako je to lako.. i tako to, ali ovo ostalo mi ne smeta, a ne smeta mi zbog naše djece i nade da bar oni neće pušiti, jer.. tko bi želi postati omraženi pušač.

Što se tiče debljine i pušenja, ne znam čemu vrijeđanje, u promilima su oni koji su debeli a da to njihovi zubi nisu natukli, isto kao što su u promilima i pušači kojima je doktor propisao pušenje.
    I jedno i drugo je velikom večinom udovoljavanje sebi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je paralela debljine i pušenja besmislena utoliko što nečija "debela guzica" mene ne truje niti ugrožava (osim "vizualno"). Na isti način kako mi je besmislena paralela prometa i pušenja oko čega smo se prepucavali zadnji put. Jer od pušenja nema koristi (osim ako ne izume cigaretu koja prevozi putnike).

Isključivi razlog zbog čega sam protiv pušenja u zatvorenim prostorima je taj što cigareta truje ostale. Ne zato što mi je ružno vidjeti pušača - to je stvar ukusa. Niti zato što brinem da će pušač baciti čik na pod - to je stvar odgoja.
    Pušenje na cesti mi ne smeta. Jer imam noge da se maknem metar i usta da zamolim pušača da se on pomakne za metar.

U ostalo ne ulazim - kakva je koja ovisnost, jel lako prestati i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Trina ja bi tebe voljela i da imaš 120 kila uz to što pušiš

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je jako drago zbog zabrane pušenja jer mi je stvarno grozno vidjeti igraonice pune male djece i roditelje koji sjede u kafiću dva metra od igraonice i puše sve u šesnaest.. To mi stvarno nije jasno.
    I lijepo mi je ući u trgovačke centre a da mi kosa i odjeća ne smrdi po dimu kad izađem, a da ne pričam da u Čk postoji i slastičarna u čijem je jednom dijelu do sad bilo dozvoljeno pušenje.
    Nemam ništa protiv pušača (moj tata se ne može odreći cigarete) ali neka puše dalje od mene i moje djece. Meni na sam miris dima doslovno pozli i dobijem jaku glavobolju.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam pocela pusiti na zadnjoj godini faksa (glupaca!) i evo pusim vec 15 godina, na zalost.
    da mi je drago - nije. voljela bih prestati, pokusavala sam x puta, ali ne ide. nisam jos slozila taj mozdani sklop.
    jako mi je draga zabrana pusenja u javnim prostorima iako me, kao pusaca, direktno "pogađa". mislim da cu ipak pusiti manje kada izadjem vani, kao sto sam pusenjem na balkonu, a ne u kuci, jako smanjila broj popusenih cigara doma.

ali, moram reci da me ovi nepusacki napadi smetaju. ide ti dim u facu? pa makni se sinko. rekao bi moj stari: znas li na koga uvijek ide dim? na budalu, jer nece da se makne. to je stara narodna.
    ko sto je netko rekao, siroko vam polje. ako ja stojim na rivi i pusim, a tebi ko nepusacu smeta, pa lipo prođi 3 metra dalje i neces ni osjetiti moj dim.
    normalno, nisam nekulturna budaletina koja zapali cigaru dok drugi ljudi jedu,cika ljudima jakete, puse u djecicu i baca cikove po djecjim kolicima. to je stvar (ne)kulture. isto kao bacanje smeca po ulici.

sto se tice napada na pretile ljude, kuzim sta je htjela reci, iako se nespretno izrazila. cinjenica JE da ce, nakon sto velika vecina ljudi prestane pusiti, javna hajka biti usmjerena prema pretilim ljudima, kao sto je vec sada slucaj u americi. tamo su pusaci odavno ljudi 2. reda, a sada su i debeli ljudi.
    a zdravlje nistim jednako ja sa cigarama ko one zene sa 120 kila sa sendvicima i hranom. budimo iskreni i priznajmo. nisu to debele kosti, hormonalni poremecaji i ostale spike. to je papanje. u 90% slucajeva. a mogu i ja lagati da zapalim samo 2 dnevno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zabrana pušenja znači samo jednu stvar - ne smije se pušiti tamo gdje je zabranjeno.

Potpisujem icyoh - bespredmetno je uspoređivati jelo i pušenje, jer prejedanje ne ugrožava nikoga osim onoga tko to čini, a cigareta je ipak druga priča. Moja mama je prestala pušiti nakon "staža" duljeg od 30 godina kad su se rodila moja djeca. Naime, nije dolazilo u obzir da puši kod nas i gotovo. To što je godinama plaćala za upropaštavanje vlastitog zdravlja nije moja stvar. Kad sam bila dijete nisam se mogla obraniti. Svoju djecu mogu i obranila sam ih. Podržavam zabranu pušenja na javnim mjestima.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    jako ja stojim na rivi i pusim, a tebi ko nepusacu smeta, pa lipo prođi 3 metra dalje i neces ni osjetiti moj dim. .
    ne, ne, ne... ti bi se svaki puta kad naiđe jedan nepušač trebala udaljiti još tri koraka i tako skakutati sve dok ne popušiš cigaretu, jer ipak si ti samo jedan nekulturna, bezobrazna parna lokomotiva.

zakon mi je ok, ali mi je baš bez veze ovo prozivanje ne smiješ pušit ovdje, ne smiješ pušiti tamo... nekome smeta u kafiću, nekome vani, nekome na cesti, nekome na stajalištu... gdje bi se točno trebalo ili moglo pušiti?
    nije da me sve to skupa dira, zapalim jednom mjesečno, ne dimim nikome u facu, ali mi smetaju ove krajnosti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hm, ako neko nekog na ovom topicu proziva to su pušači. A ja sam još i budala, jer sam napisala da dim uvijek ide na mene.
    Inače, imam 55 kila, nisam debeljuca.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zašto te smetaju krajnosti?

Ja se nadam da će biti sve veće i veće, toliko da se zatre pušenje bar kod nadolazećih generacija, ali nažalost duhanska industrija to neće dozvolit

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoce li (ne)pusacki kafici imati nekakve naljepnice na vratima koje ih razlikuju?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto te smetaju krajnosti?

Ja se nadam da će biti sve veće i veće, toliko da se zatre pušenje bar kod nadolazećih generacija, ali nažalost duhanska industrija to neće dozvolit
    razumijem da nekome smeta cigareta u kafiću i zato mislim da je potrebno podijeliti kafiće na pušačke i nepušačke pa onda kako se kome sviđa.
    ali ne razumijem da nekome smeta ako ja sjednem na sred livade i zapalim, i onda prođe ana.m i kaže kako joj užasno smeta dim cigarete.
    onda bih se ja trebala skupiti i sjesti 20 m dalje gdje će proći dijana i reći da je baš nju napao moj dim cigarete i tako dalje i tako bliže.
    znači da zapravo za pušače nema mjesta nigdje i ispada da jesu, kako su cure rekle, šljam.

ne volim nekulturu bilo koje vrste, ni hračkanje po cesti, ni pseći drek, ni popišane liftove pa tako niti pušačku nekulturu, ali i oni trebaju svoje mjesto na svijetu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem icyoh - bespredmetno je uspoređivati jelo i pušenje, jer prejedanje ne ugrožava nikoga osim onoga tko to čini, a cigareta je ipak druga priča.
    da, bespredmetno je uspoređivati jelo i pušenje
    jer pušenje truje sve oko pušača, ali i prejedanje indirektno. ne samo radi pogleda. nego jer dodatno opterećuju zdravstvo. a ne plaćaju dodatno
    isto kao i pušači
    isto kao i alkoholičari
    isto kao i narkomani

a sad ajmo skočit na svih i otvorit još nekoliko topica gdje ćemo se na sve njih pojedinačno zgražavat...

ja sam bivši pušač, i zabranila bih pušenje svuda
    zakoniti je pušač, ali to radi samo van kuće i ne kad smo zajedno :teroristica:
    ali ako netko hoće pušit na cesti, a brate, nek puši
    ako idem na piće s pušačima, ne gunđam - moj izbor
    ali kad ja biram, biram nepušačko mjesto

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam zašto i kako, ali taj dim UVIJEK ide na nepušače, kako god se okreneš i kako god sjediš. UVIJEK.

ivarice, ne znam za naljepnice, ali očigledno se svi ugostitelji nadaju ponovnom ukidanju zabrane, zahtjeve za pušačke kafiće je predala neka mizerija. ili će investirat nakon ljeta, kad zahladi.

meni je definitivno najbolja provala bila onog jednog zagrebačkog ugostitelja koji je na svoju terasu stavio natpis: ZABRANJENO ZA NEPUŠAČE!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znači ja sjedim na stanici s dvoje djece i netko dođe, stane pored mene, zapali cigaretu, puše svoj smrdljivi dim u mene i moju djecu i JA sam ta koja se mora maknuti i okretati glavu???
    HALO?????

Ja ne kažem da su pušači šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe! I ponavljam, čast inznimkama! Ali ih je jako malo!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zašto i kako, ali taj dim UVIJEK ide na nepušače, kako god se okreneš i kako god sjediš. UVIJEK.
    To sam i ja primjetila, čak nije važno ni u kom smjeru puše vjetar .
    Možda je to zato što pušači jako izdišu, ispuhuju onako jako, strastveno, a nepušači uzrujano uzdišu
    Posljednje uređivanje od Arijana : 10.04.2010. at 20:27

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    To sam i ja primjetila, čak nije važno ni u kom smjeru puše vjetar .
    Možda je to zato što pušači jako izdišu, ispuhuju onako jako, strastveno, a nepušači uzrujano uzdišu

e tako, sad kad pripeče, sve nepušače treba ugurat unutra u kafiće pa nek se saftaju i uživaju u svom čistom zraku.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tshunica, nisma spominjala livadu nego kućicu na nekoj stanici za čekanje busa ili tramvaja.
    Ili okupljanje večeg broja ljudi, tipa nekog proštenja gdje ni ne vidiš gdje hodaš,g dje ima puno djece kojima čik obično dođe u razinu glave pa ih može skuriti po glavi...
    Lijepo sam napisala na koja mjesta mislim, ne izvlači mi tu nekakve priče koje nisam ni spomenula!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Tshunica, nisma spominjala livadu nego kućicu na nekoj stanici za čekanje busa ili tramvaja.
    Ili okupljanje večeg broja ljudi, tipa nekog proštenja gdje ni ne vidiš gdje hodaš,g dje ima puno djece kojima čik obično dođe u razinu glave pa ih može skuriti po glavi...
    Lijepo sam napisala na koja mjesta mislim, ne izvlači mi tu nekakve priče koje nisam ni spomenula!
    o čemu pričaš ti?
    nadovezala sam se na pinkyn post, ne na tvoj.
    tebe i dianu sam bez veze spomenula.

evo izbacujem tebe ubacujem cvijetu, ja sjedim na livadi i pušim nailazi cvijeta i zasmeta joj dim, sve dalje je povijest...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali ja sam pušač

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ali ja sam pušač
    cvijeto kvariš mi doživljaj

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najbolje bi bilo da kad se sretnu pušač i nepušač da se istodobno počnu micati jedan od drugog...

Šalu na stranu, mislim da je ovdje ključno samo jedno - uzajamna tolerancija.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

potpisujem sreČu tashunicu, sreČu magriŽ ...i cvijetu iz milja
    ostale (ne)sreće neću ni čitat

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A da mi okrenemo ovo s prepucavanja pušači-nepušači u pravom smjeru? Zabrana pušenja je samo još jedan način punjenja proračuna tj. harač. Ja to podržavam, ali u osnovi, čini mi se da je upravo ovo debeli razlog...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naravno, harač je i kad plavci krenu u pola 1 u noći ostavljat čestitke od 500 kn po autima, a kad ih zoveš onda tebe prvo izmaltretiraju i dok tebe ispitaju , ono zbog čega si ih zvao već završi ( buka i tučnjava u birtiji )

Država je licemjerna ,da mi kutija cigareta košta 70 kn, ne bih pušila ni ove 2, 3, na balkonu.

Kad završe sa pušačima, krent će na pretile , i onda ....a ? tko će im ostati XD

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A da mi okrenemo ovo s prepucavanja pušači-nepušači u pravom smjeru? Zabrana pušenja je samo još jedan način punjenja proračuna tj. harač. Ja to podržavam, ali u osnovi, čini mi se da je upravo ovo debeli razlog...
    daj molim te malo ovo izreferiraj. kako misliš punjenje proračuna? od čega? kazni?
    država s jedne strane potiče uzgoj duhana, a s druge brani pušenje. vrlo pametno.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znači ja sjedim na stanici s dvoje djece i netko dođe, stane pored mene, zapali cigaretu, puše svoj smrdljivi dim u mene i moju djecu i JA sam ta koja se mora maknuti i okretati glavu???
    HALO?????

Ja ne kažem da su pušači šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe! I ponavljam, čast inznimkama! Ali ih je jako malo!
    o bože ti mora da si ljepak za pusače. meni se to možda dogodilo par puta u životu i lijepo sam se sklonila. i jednom je jedna žena zapalila u frizerskom dok sam bila trudna pa sam ju zamolila da ugasi jer ne mogu izaći van sa mokrom kosom i nedovršena.
    možda si ti malo preosjetljiva ili se stvarno oko tebe sakuplja cijeli pušački šljam.

evo izbacujem tebe ubacujem cvijetu, ja sjedim na livadi i pušim nailazi cvijeta i zasmeta joj dim, sve dalje je povijest...
    ...i nešto ju ubode, a mislila je da je žar

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se to događa gotovo svakodnevno. Možda se ti ne voziš javnim prijevozom?
    Ja na posao idem vlakom, na stanici postoje stolice, ja sjednem, kraj mene sjedne netko i zapali cigaretu, i to se vrlo često događa.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to događa gotovo svakodnevno.
    I meni.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to događa gotovo svakodnevno. Možda se ti ne voziš javnim prijevozom?
    Ja na posao idem vlakom, na stanici postoje stolice, ja sjednem, kraj mene sjedne netko i zapali cigaretu, i to se vrlo često događa.

e onda je to. skužajte. ja se ne vozim javnim prijevozom. a što da kažem? ja nekako instinktivno to ne bih napravila, sjela pored nekog i zapalila, a da ne pitam jel smeta. očito da se onda mora probuditi ta svijest kod ljudi. pa ove zabrane će sigurno bar malo pridonijeti. nekako mislim da se ljudi najbolje "uče" kulturi kad ih se udari po džepu. na žalost.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

HALO?????

ja sjedim sama na stanici i dođe mama/tata s prekonekoliko djece koja skaču i poprilično glasno pričaju. i ta buka ide drito u moje uši i ne mogu biti na miru. nerviram se izluđuje me. i JA sam ta koja se mora maknuti ili staviti čepiće u uši???

ja ne kažem da su velike familije šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe...

sad umjesto djece stavi živinu. recimo pse, recimo penziće koji se nadvikuju jer su nagluhi, ili tinejđere koji slušaju glasnu muziku...

cure drage, kulturnih ima i pušača i nepušača, ali koliko je ovdje mržnje izašlo prema pušačima, nisam dugo vidila. ja ih ne volim, ali ovo je previše čak i za mene

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana.m, sorry, ali stvarno pretjerujes.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja pušačima ne bih zabranila pušenje po kafićima.
    no zato bih voljela da se ne puši u restoranima, jer mi se ne guta nečiji dim. birtije i kafiće lako zaobiđem, no restorani su druga priča...

i ono što bih da se mene pita (a na sreću pušaća me se ne pita) je da bi opalila cijenu cigara.
    odnosno znatno bi povisila pdv na cigare. pa da kutija bude minimalno 60 kn.

jer samo u državi apsurda kao što je naša, dječja oprema, pelene i otrov koji vrti pare (cigare) imaju isti pdv.

...a baš mi nekad dođe da zapalim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim zašto je ružno vidjeti nekoga da puši na ulici? Meni je veći bed ako hodam cestom i žderem sendvič iz kojeg kapa majoneza, kečap i ostale blagodati, ili se davim u nekom lisnatom koje mi se mrvi po elegantnom crnom kaputu, ali nemam vremena negdje sjesti i na miru pojesti. To, po meni, izgleda gore nego nekakva cigareta u ruci.
    ja sam spomenula da mi je to ružno. ne kužim zašto se netko tome čudi. meni je to ružno, što ja znam, isto kao kad vidim da netko poteže pivsku bocu.
    jednostavno mi je ružno. nisam rekla da tog nekog treba nabit na zid srama, niti da treba zakonom zabranit nego da mi se to ne sviđa.
    tebi se ne sviđa kad netko jede. ok, može izgledat nezgodno, pa nekome, čak, i ružno.

isto mi je ružno kad vidim da netko puši u autu-i na taj način, često, ugrožava promet. i da, bilo bi poželjno to kažnjavat, ne zbog trovanja, već sigurnosti prometa.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Apsolutno podržavam zabranu pušenja na javnim mjestima, ali mi se ne sviđaju napadi na pušače. Samo sam komentirala da ne vidim nešto ružno ili nepristojno u osobi koja puši dok hoda ulicom. Naravno da je tvoje pravo da ti se to ne sviđa, kao što je moje da mi je potpuno svejedno vidjeti takav prizor.

Pušača ima kulturnih i nekulturnih. Općenito ima kulturnih i nekulturnih. Kulturne pušače ostavimo na miru, a od nekulturnih se maknimo ili (bezuspješno) tjerajmo s njima pravdu, kako nas volja.

Ja se maknem kad mi smeta dim. I s tim nemam problema. Kao što se moja kći makne iz sobe kad joj se ne sluša moje sviranje Bachovih Goldberg varijacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam nikoga, od pušaća, NIKAD napala, samo komentirala da je MENI to ružno. ne vidim napad u tome.
    vjerujem da ni tebi nije baš lijepo, jel tak? nije neka divota od prizora, kao npr, gledat vodopad na Plitivcama.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kužim da nisi napala pušače, ali kužim i da pušači mogu takvu izjavu doživjeti kao napad.

Što se prizora tiče, vidjela sam i gorih. Fakat mi je skroz svejedno kad netko puši na ulici.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam nikoga, od pušaća, NIKAD napala, samo komentirala da je MENI to ružno. ne vidim napad u tome.
    vjerujem da ni tebi nije baš lijepo, jel tak? nije neka divota od prizora, kao npr, gledat vodopad na Plitivcama.
    nije da volim pušenje po ulici, ali doživljaj ljepote je osobna stvar tako da mi je taj ulet bez veze.
    meni je strašno ružno kad mi jutrom oko zgrade psi ispuste svoje mine a vlasnici kraj njih i onda moj sin barem tri puta u to ugazi i na kraju ispadne da ja čistim tuđa govna :zbljuv:
    ružno mi je kad čovjek upicanjen u odijelcu, pun sebe, pa hračne zelembać velik ko kesten.
    ružno mi je kada djeca, kao jučer u garden mallu, skuže kako se zaustavljaju ona kružna ulazna vrata pa ih namjerno zaustavljaju dok moje dijete panično urliče unutra.
    i koga je briga što je meni ovo sve ružno, nekome je to možda napeto čim se događa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa dobro, zar se na ovom forumu više ne smije izreći mišljenje???
    i to, pazi, niti sam koga vrijeđala niti koga prozivala za isto.
    ali, eto, mišljenje ne smijem izreć.

i, Tashunica, ako smatraš da nikoga ne bi trebalo biti briga što je tebi nešto ružno, onda ti moj ulet ne bi trebao biti bezveze i baš bi te trebalo biti briga za njega.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro, zar se na ovom forumu više ne smije izreći mišljenje???
    i to, pazi, niti sam koga vrijeđala niti koga prozivala za isto.
    ali, eto, mišljenje ne smijem izreć.

i, Tashunica, ako smatraš da nikoga ne bi trebalo biti briga što je tebi nešto ružno, onda ti moj ulet ne bi trebao biti bezveze i baš bi te trebalo biti briga za njega.
    možda sam ovo malo oštro rekla, ali poanta je bila u tome da je svakom čovjeku nešto drugo ružno i da to ne bi trebalo niti je relevantno da to netko drugi ipak napravi.
    ma živcira me zapravo što oni koji govore protiv pušenja i pušača generaliziraju i neće reći neki rade to i to, nego ispada da su svi pušači neodgovorna i bezobrazna rulja koja u stvari puši samo zato da zagorča život nepušačima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni ni pušenje ni pušači nisu ružni. Meni smeta dim.
    I zbog toga podržavam zabranu pušenja na svim javnim mjestima.
    Točno, mogu se maknuti. I mičem se. Ali ako ga zabrane neću se morati micati.
    Ne vidim tko bi se tu na što imao uvrijediti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •