Valamala u očekivanju tvoje prekrasne bete da ti malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mare i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za nastavak trudničkog niza![]()
Valamala u očekivanju tvoje prekrasne bete da ti malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mare i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za nastavak trudničkog niza![]()
I ja bih kavicu..... hvala vam Sretna i Ksena. Iako jedva čekam da sve skupa na forumskoj na Bundeku popijemu onu pravu
I svima danas, a posebno čekalicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
danas zvala dr. resa da vidi hoce li sta zamrznuti i kaze da nisu prezivjeli ,nazalost!
malo mi je to i ucudno jer na dan transvera je rekao da su dobri , e sad kakva je to njegova teorija tko ce znati .
po mom misljenju iz iskustva sam zakljucila da on ne rado zamrzava i pored dobrih ili mozda grijesim?
Bok curke, moja beta je 0, tako da se privremeno odjavljujem s ove liste. No, dobro je što odmah idemo u novi klomifenski ivf, tako da se uskoro opet "vidimo" ovdje. Svima puno vibrrrrrrrrrrrrrrrrrica. Pusa
seka 35 na početku su se možda činili kao dobri, ali kako vrijeme teče sve više embrija pokazuje neke kromosomske pogreške i jednostavno odumru tj. prestanu se djeliti i ne dočekaju taj 5. dan da ih se zamrzne, eto kod mene je isto embrij zadnji put jako lijep i pravilan i sve je bilo super i onda se prestao djeliti pa nisam ni imala transfer, tako da nije greška u dr. jednostavno je prirodna takva da samo najbolji i najjači opstaju a takvih je jako malo nažalost npr. od 12 j.s. 5. dan će dočekati samo 3,4 embrija i na kraju će biti samo 1 dijete
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 11.02.2011. at 13:42
mali mimi, to mi je sve jasno ,ali ja sam imala u Mariboru iskustvo malo drugacije ,pa zato mi malo cudno.
u mariboru sam imala 21 jajnu stanicu i oplodilo se 19 ,a zamrznuli smo 8 kom i to sve blastociste i zbog toga mi malo cudno .
jest da sdam ovaj put isla sa blazom stimulacijom ,pa mislim da je mozda i zbog toga
pridružujem se listi čekalica koječega....
aurora ,ja stvarno sam ubjedena da on nece zamrzavati rado ,a da mozda samo daje tako neke nade pacijentima i onda ipak radi po svom.
mozda grijesim ,ali dugo sam u ovome o vo mi nije prvi postupak .
ja mislim da je on privatnik i da nije bas puno iskren sa pacijentima.
ja sam se kod njega odlucila samo zato sto se puno ne ceka i ide sve nekako brze nego kod drugih .
ali bez obzira na sve ja dajem velike nade u ovaj postupak
seka35 jako sam blizu tvom razmisljanju. Nakon postupka kod njega mislila sam da se vise necu vracati tamo, ali sada ipak ponovo razmisljam o tome. Nejgova velika prednost je sto nema cekanja, a i cijena je vrlo povoljna u odnosu na druge. Ono najbitnije je da kod njega mozes isi u postupak prema svim normalnim standardima, bez nekih glupih ogranicenja, kao sto su recimo ova nasa zakonska u Hrvatskoj. A sve ostalo ionako na kraju ovisi o sreci. Bez srece ni u najboljoj klinici nece uspjeti...
Zato, naravno da polazes velike nade u ovaj postupak, a ja ti zelim i svu onu potrebnu srecu da on ovaj put bude dobitni!
ValaMala![]()
ValaMala žao mi je.samo ne odustaj. idemo dalje.drži se
Seka35, moja prijateljica je imala smrzliće kod njega iako je dobila 7,8 j.s. tako da sve ovisi i o kvaliteti tih embrija, pa ne znam baš da bi ih bacao ako valjaju
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 11.02.2011. at 17:11
Seka 35 ja sam u pretprosloj stimulaciji imala 12 jajnih celija,oplodjeno 10 a na kraju zamrznuli 1 embrion koji se nije kasnije uspio odmrznuti,tako da sam ponovo morala na stimulaciju.Naravno da si razocarana iu puna sumnji,ali razmisljaj i ovako,bolje je da se nisu razvili onako u epruveti nego da su se u tebi prestali razvijati ili ne daj Boze da nesto ne bude u redu(a ocito da nisu bili dobri cim nisu prezivjeli).To je prirodna selekcija,zvuci grubo ali je na zalost tako.Misli pozitivno i zibraj za pozitivnu betu uskoro
ValaMala![]()
Hvala vam curke, dobro sam ja. Mislim tužna sam, ali što sad, idemo dalje.
Ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a ovdje vas je puno s razno raznim iskustvima. Dakle, odmah sada idemo u novi postupak s istom dozom klomifena 2 dnevno 5 dana. Prvi put kada sam tako uzimala imala sam 1-2 folikula i išli smo na ciljane odnose. Drugi put (ovo sad zadnje što je beta 0) smo opet išli na istu stimulaciju i bilo je 4-5 folikula i ivf umjesto planiranog aih-a. Doktor će me vjerojatno staviti na istu stimulaciju, a čitam da su neke cure bile na 3 klomifena dnevno 5 dana. Ono što me zanima je da li veća doza klomifena daje i više folikula?
Hvala, hvala! Vibram za sve vaše bete da budu debele i vesele uskoro!![]()
Nakon onako lijepih jučerašnjih vijesti, današnji dan i nije počeo baš sjajno... Ranim jutrom zvono telefona, Dr. Baranović s druge strane i loše vijesti. Jako puno (kaže: kao i prošli put) nezrelih stanica kod mene, mužev uzorak gotovo katastrofa... moje stanice ostavili ne bi li sazrile do danas, a on da dođe ponovno dat sjeme... Otišao i dao, dobila još par poziva, situacija nije obećavajuća, ali je uzorak MM-a jakooooo dobar (ovaj put ozbiljno) i bilo bi super da je takav bio jučer ... Sutra će me opet zvat i reći mi šta dalje, ako uopće... Lagano ludim i već u glavi otpisujem ovaj postupak....![]()
ValaMalai svaka čast za stav, tako treba! Ne mogu ti odgovoriti na zadnje pitanje, nadam se da će se skoro javiti neka cura sa sličnim iskustvom
![]()
Medena, jos se svasta moze dogoditi, znas da u CITA cine cuda. A zna li netko zasto ima tako puno nezrelih js, da li je mozda kod tebe trebalo kasnije punktirati (sorry ako je pitanje glupo).
Obzirom na prošli put (6 JS, 3 nezrele) preporuka embriologa je bila punktirati kasnije i tako je napravljeno... (prošli put 11dc, ovaj put 12dc)
Ja sam danas i pitala dr. P. ima li to veze i ima li to slučajno kakve veze s mojim prirodnim ciklusom koji je 33-35 dana, ovulacija mi bude 19dc gotovo svaki put..... Rekao je da nema i da može biti svašta, čak i nešto genetski, al' da ćemo o tome kad vidimo kako će se ova situacija odviti.... Nije glupo, naravno, nikad!
I mene zanima ima li još cura sa sličnim iskustvom, tj. većim br. nezrelih stanica i koji su razlozi kod njih! Hvala vam unaprijed svima!
Posljednje uređivanje od medena8 : 11.02.2011. at 19:22
Ja imam s obrnutim slučajem tj. prekasnim punkcijama i prezrelim j.s., a razlog je po mom mišljenju da nismo svi isti i mislim da većinom dr daju štopericu kad su folikuli 17,18 mm a meni je recimo potrebno ranije već na 16 mm inače ode voz
Medena, ja sam u stimulaciji u Vg dobila štopericu na 17 mm najveći folikul i ostalo sve manje, a bilo ih je 7 i 1 js koja se nije ni oplodila-nezrela, punktirana 13 dc, u Mariboru štoperica na 20 mm, 13 js, 12 se oplodilo, punkcija 16 dc...inace ciklusi produženi i prof. V je rekao odmah da ćemo duže cekati...Sada sam trudna 12 tjedana...![]()
Čitam vas... ne javljam se... sorry... malo sam izgubljena i pokušavam se zaokupiti drugim stvarima dok ne smislim što ću i kako ću dalje jer dijete jako želimo.
Boli činjenica da više vjerojatno neću biti u MPO postupcima zbog plućne embolije od prije nešto više od 3 mjeseca.
Imam potrebu reći da sam emboliju dobila zbog kontracepcijskih tableta - Jasmin. Spletom dobrih okolnosti (iznimno brza reakcija doktorice) uspjelo je sve završiti dobro. A to znači malo više od tjedan dana intenzivne i još 2 tjedna hospitalizacije. I dalje sam na terapiji ali danas sam dobila nalaz sintigrafije pluća gdje piše da je nalaz uredanA bila je masovna embolija u oba plućna krila.
Kada još malo zaboravim ovu traumu pokušati ću napraviti nešto da se žene (a i doktori) bolje informiraju o velikom broju žena koje dobiju emboliju nakon ili za vrijeme uzimanja tableta Jasmin.
Pišem ovdje je vas ima dosta koje čitate ovaj pdf i nadam se da će se neka od vas sjetiti ovog posta pri kupovini kontracepcije i izabrati nešto drugo a ne Jasmin. Biti na rubu uopće nije zabavno
.
Hvala svima koje ste mislile na mene i poslale prekrasne poruke podrške.
Trudnicama i onima kojima tek čekaju da se trudnoća dokaže želim osmjehe na licima i dobre vibre za školske trudnoće.![]()
Posljednje uređivanje od Dodirko : 11.02.2011. at 20:14
Dodirkobitno da je sve dobro završilo.
Iskreno vjerujem da ćete naći način kako jednog dana grliti svoje dijete ...svi čemo ga mi naći![]()
Potpisujem amyx jer je to jako lijepo napisala.
Dodirko, puse od nas troje![]()
Cure imam pitanje za sve one koje su bile u postupku FET.Koliko ste morali cekati na slijedeci postupak(mislim sa fizickog aspekta a ne proceduralnog koji je razlicit kako vidim).Ja sam u pripremi za FET i cijelo vrijeme do cekanja bete pila Progynova 8mg dnevno i naravno Utrogestan.U srijedu sam popila zadnju ''turu'' i prestala ih piti jer sam saznala da mi je beta 0.Danas(nakon 3 dana) sam dobila menstruaciju i dr mi je rekao da opet pocnem piti Proginova 4mg dnevno, sedmi dan menstruacije da povecam na 8mg i da dodjem na UZ.To znaci fakticki da necu ni imati menstruaciju kako treba jer znam da ce mi krvarenje prestati vec sutra ako danas pocnem piti tablete(tako mi je bilo i prosli put).Ja se nekako bojim da mi je to sve prebrzo
Sta su vama vasi dr.po tim svim bolnicama u raznoraznim zemljama savjetovali? Ne bih da se pravim pametna i radim nesto na svoju ruku,trudim se da slusam sta mi dr. govori,ali opet meni se cini da je to prerano.Psihicki mogu opet u postupak,od ''odbrojavanja'' za betu su prosla ''citava'' 3 dana
![]()
Uh sad kad sam procitala sta sam sve napisala izgleda mi malo ''zbrckano''.Imala sam FET postupak prosli mjesec i 27.01. mi je vracem nedan ''smrzlic'' koji se nije bas proslavio sa betom sad u utorak,a eto izgleda da od danas trebam opet u FET postupak![]()
Draga naša Dodirko, hvala ti za korisnu informaciju. Strašno zvuči kada napišeš da si bila na rubu.
Nadam se da će se konačno i tebi posrećiti, ipak na ovom terenu naša forumska lijepa čuda su poprilično česta. A puno ~~~~~~šaljem da se osjećaš dobro.
medena8~~~~~~šaljem. Ako ti je O oko 19-tog dana, onda je 11-12.d.c.izgleda prerano za punkciju.
Dodirko drago mi je da si se oporavila! Šaljem ti ogromnu
Od Jasmina je meni bio došao endometralni polip, recidivni, stoga i moj aple glasi - NE pijte Jasmin!
Dodirko draga nadam se da će se uvesti neke dodatne mjere opreza oko uzimanja kontracepcije, ti si imala tu nesreću da budeš u onom postotku koji ima itekakve posljedica od uzimanja pilula, a hvala Bogu da si dobro završila![]()
Dodirko,
hvala što si svoje iskustvo podijelila s nama i žao mi je zbog toga što si sve proživjela
Želim ti brzo ozdravljenje i tijela i duše, a od svega srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da unatoč svemu postaneš sretna mamica i da možeš bezgranično dijeliti ljubav sa svojom bebicom![]()
Dodirko žao mi je što si sve to prošla, grozno je to čitati. Vjerujem da će ti se ostvariti najveća želja i da ćeš doći do svog djeteta.
Dodirko
prošli mj si mi stalno bila u mislima (pila sam yasmin)
Lua ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~sretno
Dodirko hvala na javljanju, za tvog malog medeka koji sigurno stiže evo jedno veliko![]()
Dodirko, hvala ti što si svoju priču podijelila s nama, odti želim da te zdravlje i dalje služi i da se nikad ne ponovi niti nešto slično, a vjerujem da ćeš ipak uspjeti ostvariti svoj san (san svih nas ovdje) i postati majka!
Kod mene danas ipak dobre vijesti, pisala sam na Potpomognutoj u St-u... Jučerašnji dan nam se računa kao dan punkcije, dr. Romac je zadovoljan razvojem situacijei najvjerovatnije ću imati transfer 3d, na Valentinovo, kako sam i priželjkivala... Vjerujem u Cito čuda!!!
A što se tiče nezrelih JS-a, ja sam isto mišljenja da stimulirani ciklus IPAK ima veze sa prirodnim, pogotovo ako je riječ o produženim ciklusima, ali se ne želim dovoditi u situaciju da ispadne "kako ja znam više od liječnika" stoga ću vjerovat da on zna najbolje!!!
Cure, hvala vam!![]()
Dodirko, jedan velikiti šaljem.
A zašto kažeš da završavate mpo priču? Iz medincinskih razloga zato što sad postaje preriskantno za tvoje zdravlje ili zato što psihički to više ne možeš izdržavati nakon svega što si prošla svih ovih godina?
U svakom slučaju, odti želim da jednog dana i ti postaneš mama, kojim god putem to bilo, jer smatram da si zaista to i zaslužila.
![]()
Dodirko
Od srca ti želim da te život pozitivno iznenadi i da ubrzo u naručju držiš svoj mali mirišljivi smotuljak. Velika pusica za tebe draga moja.
Dodirko, ono što ti je suđeno, doći će k tebi! A suđeno ti je sigurnoKako ono pjeva Gibo: ..nebo strpljive voli
Sreća te čeka iza negdje iza ugla, samo trebaš proviriti![]()
Curke, čini se da ću natrag k vama prije nego sam se i nadala. Dakle beta je bila jučer, prestala sam s utrićima i UVIJEK mi menga dođe tri dana nakon prestanka, to bi značilo sad ponedjeljak, utorak. Ali jutros eto iznenađenja, menga! 3dc mi je ponedjeljak, mislim da doktor neće vjerovati kad me vidi opet, haha. U petak mi objavi betu-0, a u ponedjeljak sam opet na stolu...
A što se tiče nezrelih JS-a, ja sam isto mišljenja da stimulirani ciklus IPAK ima veze sa prirodnim, pogotovo ako je riječ o produženim ciklusima, ali se ne želim dovoditi u situaciju da ispadne "kako ja znam više od liječnika" stoga ću vjerovat da on zna najbolje!!!
Cure, hvala vam![/QUOTE]
Medena Ja imam isto tako duge prirodne cikluse obično od 30 dana na dalje (iako sam znala imati i iznimno kratke kad sam pod stresom) a punkciju u stimuliranom mi rade oko 12, 13 dana i očito je i to prekasno, inače su mi ovulacije kasnije tako da ja mislim prema svom iskustvu da je svaki ciklus drugačiji a pogotovo stimulirani meni se O pomakne puno ranije nego uobičajeno, sad se samo opusti i nadaj se najbolje ionako više ništa nije u tvojim rukama
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 12.02.2011. at 20:12