venera, sigurno će ti neko znati odgovoriti, ja bi ovako napamet rekla da je doza bila premala...(ne znam)
venera, sigurno će ti neko znati odgovoriti, ja bi ovako napamet rekla da je doza bila premala...(ne znam)
uhh..pojma nemam...trebala bih na histero pa si mislim uvijek nešto kako ne treba biti....
Hvala ti mare....kako si ti ....kad planiraš ponovno...u ožujku?
cure je li ijedna uzimala Trisequens tablete? ja idem na donaciju j.s. i uzimala sam estrofem pa u kombinaciji s duphastonom pa bih trebala dobiti menzes pa nastaviti s prvim danom menzesa s Trisequensom..inače kako podnosite hormone? ja sam zasad ok s estrofemom iako ga uzimam 2x2mg ( povećali su mi dozu ) i 2x1 duphaston.
Ja sam uzimala Trisequens, ali mi nije jasno sto si ti napisala da kada dobijes mengu trebas nastaviti s Trisequensom?
Ja bi uzimala Trisequens do krvarenja, onda bi kretala s Estrofemom i Estradermom TTS 100. 2 dana prije transfera sam pocinjala uzimati Utrogestane.
Inace sam bila na veeeeeeelllllllliiikim dozama Estrofema, tesko je dolazilo do zadebljanja endometrija.
Nisam imala nikakve nuspojave od hormoma, osim 2-3 kg vise nego sto sam imala uobicajeno.
Kako me dugo nije bilo svima ~~~~~~~~~~~~~~ za sve sto vam treba!!!!
prag, kad onda prestaješ s lijekovima da dobiješ M? A zašto su ti povećali estrofem prije krvarenja? Ni meni estrofem nimalo ne smeta, kao ni utrići.
mare41, koliko si Estrofema najviše uzimala? Ja uzimam 5 x 2mg dnevno i već par dana imam neke mučnine. Nadam se da će uskoro prestati, ali eto čisto da pitam je li netko imao slično iskustvo i je li to normalno?
Sad sam u nekom probnom ciklusu gdje samo pratimo debljinu endometrija. Jedva čekam slijedeći ciklus i stimulaciju![]()
missixty, ja sam uvijek na uobičajenoj dozi od 6 mg dnevno, al znam da cure budu na 8, pretpostavljam da neke budu i na više. Kad onda ideš na uzv da vidiš kako reagiraš? Sretnoooooooo!
Hvala ti od srca, i ja tebi draga moja želim svu sreću jer to zaslužuješ! Kad je tebi FET? Koliko imaš smrzlića? Oprosti nisam skroz u toku.
Ja u ponedjeljak idem na uzv vidjeti debljinu endića, i ako je sve ok, uvode mi utriće da bi dobila M.
Inače, u posljednjih 4-5 godina uopće više nemam ovulaciju niti M. U posljednja 3 postupka, prilikom ET bio mi je endometrij jako tanak, pa dr.L kaže da je to isto kao da sam bacila embrije. Zato smo se sad odlučili na ovaj probni ciklus. Nadam se da će biti sve ok. Koliko tebi naraste kad ideš na FET (ili prilikom punkcije)?
Posljednje uređivanje od missixty : 16.02.2011. at 09:30
djurdja sretno sutra ~~~~~~~~~~~~~~~ za +
Posljednje uređivanje od amaria 23 : 16.02.2011. at 23:44
uvjerena sam da nije uspjelo,nekako mislim da bi nešta trebala osjetiti već
ko će izdržati do dva sata-poludjet ću
hvala vam što mislite na mene
Draga đurđa poznat mi je taj osjećaj i što ti god sad da kažem bit će ponavljanje .....moraš se nadati,a što će bit bit će.....mi svi navijamo za ono najbolje što i sebi želimo i u mislima smo s tobom svih ovih dana!
missixty od kad i koliko trebaš piti utrogestana da bih dobila mengu....Meni je isto menga počela šarat i ne mogu je upratit više!
Ako ti sve bude ok kad planiraš u Prag'
Djurdja da ti zavibram za tvoj plusic iz dalekog Lisabona!!!
ako smijem primijetiti- i meni, čekamo, čekamo..........
joj đurđa i ja sam ko na iglama,nadam se lijepoj vijesti.pusa
A joj![]()
Draga đurđa jako mi je žao, ne mogu to riječima niti opisati. Drži se, odtuguj i samo hrabro naprijed! Neka ti slijedeći bude dobitni, od srca ti želim.
venera3, estrofem pijem do 12.dc, a onda utrogestan po dvije navečer još slijedećih 14 dana. To bi mi trebalo izazvati M par dana nakon zadnje tabletice.
U Prag planiramo za cca mjesec dana, ako sve bude po planu. Zasad sam uzbuđena i optimistična jer je doktorica ipak malo promijenila stimulaciju, ali budemo vidjeli![]()
djurdja moja drzi mi se!!!sto da ti kazem!!!saljem ti zagrljaj u nadi da ce te utjesiti...pusa velika...biti ce...mora...
Draga djurdja , nemam rijeci ,bas mi je zao!!! drzi se
hvala vam svima drage moje,šta je tu je,idemo dalje,što nas ne slomi to nas ojača
očito postoji neka viša sila koja je odredila da se još moramo boriti,pa kad tako želi ja sam spremna!!!!
doći će i naših pet minuta,ljubim vas sve
đurđa, nisam ni očekivala ništa drugo od tebe, jesi bila na prednisonu i andolu 100?
đurđa, žao mi je što nije uspjelo, ali mi je drago što ne odustaješ!
BTW - gledam tvoj potpis i pitam se je li to moguće?! moj potpis bi bio isti takav s tim da bi ja kod sebe još dodala endometriozu i hipoteriozu.
pa dakle, ako sam ja uspjela, ti koja imaš manje dijagnoza i manje godina (po nicku) ćeš isto tako uspjeti!
i zato glavu gore, malo odmora i ponovno put pod noge i u prag!
![]()
ako je riječ o mom potpisumoram reći da sam ga stavila znatno prije nego što sam uspjela ostati trudna.
jednostavno sam zaključila da ja jesam najsretnija žena na svijetu, imala ja dijete ili ne, a zbog svih drugih životnih okolnosti.
i da će dijete obogatiti naš život i u slučaju ako ostanem trudna i u slučaju ako posvojimo dijete (i na tome smo radili).
i mislim da mi je takav stav pomogao da idem dalje i da svladam sve prepreke i da dođem do svoje princeze.
osim ovog potpisa imam još jedan omiljen - kakve su ti misli, takav ti je život!!
zato glavu gore, optimizam u srce i glavu i naprijed! prag i beba/e su naše!!!![]()
đurđa što da ti kažem,jako mi je žao al idemo dalje dobro si rekla što nas ne slomi ojača nas još više i zato idemo do kraja i jednom će doći naše vrijeme![]()
Draga đurđa toliko mi je žao da ti ne mogu reći....što da kažem drži se....Pozdrav ti i nek ti Bog da snage!
missixty.....znači to ti je stimulacija u dogovoru s dr.L.
Pitala sam te za utrogestan zato što mi je menga kasnila ohho i pila sam deset dana utrogestan 2x1 uvečer da je izazovem ali evo nema je još...Ineče trebam obaviti histeroskopiju a to se radi neposredno nakon menstruacije pa onda planirati Prag.Ciklusi su mi nakon postupaka počeli šarati,a i godine očito je počelo s menopauzom. Tebi draga moja sretno i da bude sve po planu.
Durda draga jako mi je zao da je tako kako je,ali sta moremo novi pokusaj i nova nada
Moj endo popizdio i narastao 10 dan od upotrebe estrofema vec je trolinijski i 7.9 mm
Isla sam ranije na UZ jer sam dobila bolne grceve u stomaku.
Javila sam rezultate u PFC pa sad cekam nadam se da ce mi smanjit estrofem sada uzimam 8mg na dan.
Ocigledno sam od tableta dobila grceve i lagane micnine.
pretorija, javi kad ti odgovore, uvijek neko iznenađenje, prije nisi tako reagirala na estrofem?
draga mia
situacija je sljedeća...ja sam u ranoj menopauzi i dr Mardešić je radio probnu terapiju da vidi kako ću reagirati na estrofeme..
najprije sam 14 dana uzimala 3x2mg pa je endometrij bio 6mm. onda mi je povećao na 2x4mg još 6 dana i onda je endometrij bio 7,2mm. onda je rekao da to više nije proba, da smo na redu pa da samo produžim s tom dozom estrofema još 10 dana u kombinaciji s duphastonom 2x1. jučer sam prestala i očekujem ovih dana menzes a s prvim danom menzesa mi je rekao da počnem piti trisequens.
Djurdja sorry tek sad vidim tvoj potpis.Zao mi je.sto reci
Nada je uvijek ogromna,i onda pad zna biti dosta tezak.Ali vidim da si ti vec sebi sve poslozila u glavi i da ce tu biti jos nastavaka price
Pozdrav svima
Bok cure, ja vas pratim neko vrijeme i konačno sam smogla snage da se registriram. prije nekoliko dana sam saznala da sam u menopauzi i jedina opcija koju imamo je presađivanje jajne stanice ( preporučili su mi Češku ) ili posvajanje ( sa mužem je sve ok ). imam 32 godine, muž 34 godine. vidim da vas je već dosta cura bilo u Češkoj ( Pragu ) pa ako bi mi mogle reći svoja iskustva npr.koliko vas je sve koštalo, da li vam je HZZO vratio troškove i koliko se čeka taj zahvat, mislim koliko te ovdje pripremaju???? znam da pričam malo z brda-z dola,,, nemam iskustva u svemu tome i iskreno nisam nikad ni mislila da ću imati iskustva kaj se toga tiče
Draga Faith 79 dobrodosla i brzo otisla. Sto se tice Praga tamo je sve na jednom drugom nivou i nema veze s ovim kod nas. Pripremi svu svoju dokumentaciju, svakako napravi i AMH, ako nisi, na HZZO stranici skini zahtjev za liječenje u inozemstvu (pod obrasci) i predaj zahtjev u Direkciju HZZO u Margaretskoj ili posalji postom s povratnicom. Sami postupak donacije ti dode od 3800 do 4500 Eura, stim da je PFC jeftiniji i manja je guzva kod dr. L. Moras imati MPO lijecnika iz klinike koja ima ugovor s HZZO (Petrova, Markur, Sv, Duh ili Vinogradska u Zg ili neka druga državna bolnica u RH, eventualno privatna klinika koja ima ugovor s HZZO). Rješenje se ceka nekoliko mjeseci, ovisno kojiko je potrebno liječnicima konzultantima da daju svoje misljenje. Sama priprema je, kad stupis u kontakt s ceskom klinikom, manje vise jednostavan, pijes uglavnom estrofem za zadebljavanje endometrija i u dogovoru s Cesima tamo putujes u određeni dan. Ne znam da li si odradila koji postupak u RH, ali procitaj si cijelu temu uglavnom su odgovori su tu. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj. Pozdrav
Svim ostalim dobro jutro i puno uspjeha
lijep pozdrav onoj koja nije pisala
puno puno hvala na korisnim informacijama, napravila sam AMH i inhibin B, po preporuci dr.Lučingera koji me je oduševio svojom ljudskošću...očigledno najdulje se čeka naša divna birokracija u Hzzo.
ćao ćao
ja sam u istoj situaciji kao i ti, s dijagnozom rane menopauze i idem na donaciju jajne stanice
U HRvatskoj ne možeš riješiti donaciju jajne stanice pa ti je najbolja opcija Češka, oni imaju dosta liberalne zakone i možeš relativno brzo doći na red.
Kako u nas ne možeš biti liječena onda imaš pravo od HZZO da dobiješ pravo na liječenje u inozemstvu.
Skupi sve svoje i muževe papire, napiši napismeno molbu za liječenje u ino i skini s stranice HZZO zahtjev formular za liječenje u ino.
To ti treba popuniti liječnik koji ima potpisano ugovor s HZZO-om. Dakle može biti i privatnik ali da ima ugovor s HZZO.
To šalješ na Margaretska 3. Zagreb, Povjerenstvo za odobravanje liječenja u ino. To oni šalju na 3 konzulatanta i može potrajati i do 5 mj kako su neke cure pisale. Nekoga zafrkavaju više nekog manje ali principu moraš dobiti jer po zakonu ako ne možeš riješiti u nas imaš pravo na liječenje vani.
Što se tiče klinika, imaš Pronatal koja je poznata jer je drži u Pragu naš liječnik dr Mardešić a imaš i PFC koji drži dr Lazarovska a ona je prešla iz Pronatala skupa s embriologom iz Pronatala pa su cure dosta zadovoljne. Ja sam išla u Pronatal i isto sam zadovoljna.
PFC je nešto jeftiniji i prije dođeš na red.
KAd se naručiš prvi put ideš na konzultacije od nekih 1h vremena i dr ti objasni zakone i postupak i pogleda nalaze i tebe.
ONda se čeka 4-6mj na postupak u Pronatala a u PFC nešto brže jer su novi i nije im gužva.
Samo pazi, nemoj dogovoriti postupak prije nego dobiješ riješenje od HZZO jer oni ne daju retrogradno sredstva.
Dakle prvo izganjaj riješenje pa onda prilagodi termin postupka nakon riješenja.
Riješenje kad dobiješ vrijedi 60 dana ali ne brini, produžuje se s molbom na narednih 60 dana pa opet 60 sve dok ne dođeš tamo na red.
Moj savjet odmah šalji papire HZZO da što prije dobiješ riješenje.
Kad bude neko pitao kako se traži da HZZO odobri plaćanje donacijskog postupka-pamtit ćemo da su na stranici 33 dva detaljna objašnjenja.
faith, kakvi su ti nalazi? Jesi radila AMH-to će tražiti za odobrenje (ako već nisi).
pretorija, kako je?
sad mi je jasnije.nisam znala da je krenuo i sa probnim terapijama. drago mi je da je, jer je to u jednu ruku i dobar nacin da se bolje pripremis za transfer.
kao sto sam bila napisla, ja sam bila na isto velikim dozama hormona: Estrofem 2x4, Estradiol TTS 100 2x tjedno, Prednizon, Andol 100...pa Folna, B komplex, Choline&Inositol, a prije svega toga Trisequens.
S obzirom da si jucer prestala s Estrofemom, vjerojatno ces kroz 2-4 dana poceti krvariti i pocesti s Trisequensom. Zelim ti svu srecu u ovom postupku!