Stranica 40 od 56 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma ja sam danas počela sa pikanjem.
    Stvar je u tom što mislim da nemam što izgubiti, a mislim da to nije u redu što su mi napravili, a sada to si u pravu da vjerojatno od toga ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a gle onda nemas bas previse opcija. Odradi sad ovo, ko zna mozda te iznenadi, a ako ne, ponovno zahtjev. Nazalost puno toga nije u nasoj moci, pa ponekad sve ovisi koliko se mozemo prilagoditi situaciji. Moj savjet ti je da se sada usredotocis na ovaj postupqak i puna optimizma docekas svoj zamotuljak. Nema smisla trenutno se opterećivati zalbom, kad si vec počela s pikanjem. U svakom slucaju sretno.

PS Ja i s dijagnozom menopauze i praktično sasusenim jajnicima jos uvijek vjerujem i potajno se nadam da cu mozda prirodno zatrudniti, pa se ti misli, ko je tu lud.
    Obozavam ove smajlice

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da se nadovežem na onu koja nije pisala...... jučer sam čula da je gđa u najboljim godinama (mojim) ostala prirodno trudna nakon 19 godina braka. na moj upit zašto nije išla na MPO, gđa se bojala (?), al eto bitan je happy end.
    svi se mi ipak nadamo

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hop draga ne znam šta da ti kažem šta da radiš.I meni su odobrili inseminaciju pa sam razmišljala da se žalim ili ne ali meni je hsg ok i sigurno je to bilo presudno,iako su iza mene dvije neuspješne inseminacije koje se ne broje u postupak jer sam ih sama platila i po tome ispada ako inseminacija ne uspije opet će odobriti dvije pa tek onda ivf što je stvarno suludo.
    Ja ću ići u 4 mj probati jer ne prostaje mi ništa drugo.
    Ne znam jesi ti išla na koji postupak?

Bila ja danas kod svoga gin da mu kažem da su odobrili AID i da vidim šta on misli i hoće mi moći napraviti pripremu da ne idem u zg.
    Rekao mi je da Peregona kod nas nema i da pitam dr u PFC koju terapiju točno predlaže da li samo klomifen ili inekcije (gonal f ili menopour) ili kombinaciju obadvoje.
    On mi lijekove ne može pisati na recept a kaže da ni dr u Petrovoj,već da ja kupim pa tražim povrat od hzzo.
    Ne zna se tko pije a tko plaća u hzzo su mi rekli da dr mpo mora mi dati lijekove,a ako neću da tražim od njih napismeno da neću pa će hzzo meni refundirati trošak a njima poslati manje.
    Svatko govori drukcije.Ne znam zašto hzzo kako šalje riješenje za plaćeni postupak i troškove puta zašto na riješenju ne napišu i za lijekove a ne sada da nas šetaju?
    Cure koje idu na postupak koji ih plaća hzzo kako ste riješili lijekove?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Olea77, nazalost ne mogu ti pomoci, ja sam bila na donaciji, pa nije bilo lijekova. Zar nije netko vec prije o tome pisao na ovoj temi?

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    Sela, ne nisam jos dobila rjesenje, trebalo bi biti do 14.03, ali obzirom da je transfer trabao biti 17.03, odustala sam jer mi je to prekratko vrijeme za pripremu puta. Tako da ovaj ciklus samo vjezbqam s estrofemom, a planiram negdje oko 12.4 u PFC. Tako da si napravim gnjezdo za zeku za Uskrs. Valjda ce biti vise nego za Božić. Test sam radila na Bozić u proslom postupku, pa je bilo malo razočaravajuce.
    ona koja nije pisala, znači krećeš ubrzo, meni su rekli da ako financiram iz vlastitih sredstava onda mogu već u 4 mjesecu, ja ću pričekati rješenje HZZO pa krenuti. Smještaj si osigurala??
    Ne znam, možda na ljeto idem za Prag...

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

a gle onda nemas bas previse opcija. Odradi sad ovo, ko zna mozda te iznenadi, a ako ne, ponovno zahtjev. Nazalost puno toga nije u nasoj moci, pa ponekad sve ovisi koliko se mozemo prilagoditi situaciji. Moj savjet ti je da se sada usredotocis na ovaj postupqak i puna optimizma docekas svoj zamotuljak. Nema smisla trenutno se opterećivati zalbom, kad si vec počela s pikanjem. U svakom slucaju sretno.

PS Ja i s dijagnozom menopauze i praktično sasusenim jajnicima jos uvijek vjerujem i potajno se nadam da cu mozda prirodno zatrudniti, pa se ti misli, ko je tu lud.
    Obozavam ove smajlice
    ja bih se samo nadovezala, CURE ČUDA SE DOGAĐAJU....I JA JOŠ UVIJEK VJERUJEM

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da, planirala u ozujku, a bit ce u travnju. Ceka se trece misljenje, pa bi rjesenje moglo biti slijedeci tjedan. Nisam jos rjesila prijevoz i smjestaj, ali budem ovih dana preko ebookersa, obzirom da cemo opet avionom. U svakom slucaju u prosincu za 8 nocenja s doruckom i avionske karte izašlo 4300 kuna, a sad za tri ili četiri dana isto toliko. A sto je tu je, nezgodno nam je zbog posla biti vise dana u Pragu nego sto moramo, iako meni ne bi smetalo. Prag mi je super.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ona koja nije pisala jel ideš ponovno u postupak ili imaš smrzlića?
    Pošto si s dijagnozom menopauze jel koristiš nešto za reguliranje menge.....Kod mene je slično i do sada nisam ništa uzimala osim što sam za stimulaciju koristila estrofem i onda utrogestan!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Venera3 idem na FET ili KET na češkom, koristim estrofem i utrogestane, a menstruaciju sam izazvala Primolut Norom, jos ovaj put jer ga vise nama kod nas. Kad bi cekala da sama dode isla bi na FET za Božić.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Inace kad nisam u pripremi za postupke nista ne koristim za regulaciju ciklusa, štedim na ulošcima, ali me zato peru valunzi i znojenje. Sad sam na estrofemu pa ih vec nekoliko dana nema. Nije da mi fale.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga što da ti velim meni je sad nakon tih postupaka počelo pravo šarati.Evo već dva ciklusa ništa.Isto ako Bog da planiram u Prag po smrzliće ili kako veliš na češkom KET.....samo trebam uraditi resekciju septuma pa onda ću vidjet kad mogu u akciju i put Praga. I meni se Prag jako sviđa samo sam u grču jer moram na knap zbog posla računati i kalkulirati kad i kako!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma nije mi zbog mog posla, tu na srecu nemam problema, nego je dragi super bitan i tražen na poslu. Tako da ne smijem pretjerivati s brojem dana u Pragu. Inace bi ja opet 8 dana, iako on ovaj put ni ne treba ici, ali naravno želi, pa ga moram nekako uskladiti sa svojim zeljama.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma to ti je onda super....a vidim ja i dragi ti je drag i super.Ja ne znam hoćemo li moć slijedeći put oboje ići,ja moram,a za mužića nisam sigurna.Čekaj zašto sad piješ estrofem ,jesi to počela s pripremama već ili sam krivo skužila. Kako piješ Primolut Nor za regulaciju koliko i kad počneš ako ti nema menge kao što je slučaj kod mene. Dogovorila sam histeroskopiju neovisno od toga što mi je menga izostala.Mislila sam da se to mora raditi neposredno poslije menge ali kako mi je izostala dr.veli da nije bitno.Pa sad hade ga znaj....

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Inace kad nisam u pripremi za postupke nista ne koristim za regulaciju ciklusa, štedim na ulošcima, ali me zato peru valunzi i znojenje. Sad sam na estrofemu pa ih vec nekoliko dana nema. Nije da mi fale.
    ja sam na trisequensu više od dvije godine, bez toga i mene bi prali valunzi ...ne znam da li ću piti kad će me pripremati za postupak.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je dr. L rekla Primolut Nor ili Duphastone, ali mi se ne da stalno biti na tabletama, pa pijem samo prije pripreme.

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo drage moje samo da vam kažem da sam danas dobila rješenje...i to NEGATIVNO...zašto..kako..zbog čega? Uglavnom..sad sam trenutno na putu pa nisam pismo niti vidjela nego su mi moji javili...a pošto bez cvika vide samo velika i boldana slova uspjeli su pročitat samo da je rješenje odbijeno..U nedjelju kad se vratim znat ću detalje.. pozdrav

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

monja stvarno mi je žao

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

čini mi se da imamo iste simptome i problem

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Monja zao mi.Pisi kad uspijes da znamo zasto su odbili.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Monja zao mi.Pisi kad uspijes da znamo zasto su odbili.
    to i mene strašno zanima!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Monja grozno. Meni je AMH nalaz manji od 0,1, odnosno nemjerljiv je valjda, osim što mi je i FSH visok. Mislim da je to presudilo. Ti si jos mlada od mene tako da me bas zanima obrazlozenje.
    Posljednje uređivanje od Ona koja nije pisala : 11.03.2011. at 19:43

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

monja,žao mi je javi zašto.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj monja prvotno napisa Vidi poruku
    Evo drage moje samo da vam kažem da sam danas dobila rješenje...i to NEGATIVNO...zašto..kako..zbog čega? Uglavnom..sad sam trenutno na putu pa nisam pismo niti vidjela nego su mi moji javili...a pošto bez cvika vide samo velika i boldana slova uspjeli su pročitat samo da je rješenje odbijeno..U nedjelju kad se vratim znat ću detalje.. pozdrav
    Monja jesi li radila AMH? Ako nisi mozda bi trebala.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Marijakr pun ti je inbox

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Monja jesi li radila AMH? Ako nisi mozda bi trebala.
    pa radila sam AMH..čule smo se nakon toga (jel me ne prepoznaješ? i meni je nalaz bio kao i tebi...i sve sam nalaze priložila...al eto...jedino što ja mislim da je razlog to što ja imam jedno dijete..al to mi je glupo jer ako ja želim još jedno dijete a ne mogu zašto bi mi to uskratili... a mislim da je bilo žena koje su išle i nakon prvog dijeteta na drugo istom metodom....ne znam... trenutno ne znam šta bi mislila..bila sam sigurna da će mi odobrit baš zbog dijagnoze...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sory glupa sam. Nesto sam zabrijala. A gle onda je to ocita diskriminacija prema tebi, u odnosu na one koji rade postupke u RH, jer oni imaju pravo nakon ostvarene trudnoće i poroda na novih 6 postupaka, a ako je donacija u pitanju i placeni postupak HZZO ili vec imas dijete onda ne. To je totalno grozno, ali pricekajmo da procitas zasto su te odbili, pa cemo biti pametnije.

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne mogu ja čekat do nedjelje.. to mi sad ne izlazi iz glave..sutra će mi stari pročitat.. kad ponese očale..

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
    P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dakle...što se tiče moje odbijenice... doktor sa Merkura je napisao da bi još neke nalaze trebala napraviti..al spominje i AMH koji sam već priložila..(bio je manji od 0.1)a isto tako i FSH (oko 40) i ostalo...sumnjam da će se AMH promjenit..al dobro...napravit ću još te nalaze kad se vratim...i napisat žalbu.. nego sad me zanima kad napišem žalbu jel opet moram čekat dva mjeseca na odgovor ili to sad ide brže? hm.. pozdrav

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam danas počela sa decapetylom od sutra gonali i čekam ponedjeljak da detaljniji dogovor, ali vjerojatno idući vikend putujemo u Prag. Napokon!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

monja, ne kužim kako te mogu tražiti ponovno nalaze koje si već priložila? jesu svježi? inače, glacova je išla u postupak s negativnim rješenjem, al prije odlaska u postupak su uložili žalbu i troškovi su im refundirani kad je žalba uvažena, glacova kiss, monja sretno!
    m arta, držimo fige!!!!!!!
    pretorija~~~~~za ponedjeljak!

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mare41 ne znam zašto traže nalaze koje sam radila par dana prije predaje zahtjeva...i AMH i FSH i LH (mislim da se tako pišu) al navodno traži još neke..al to ću sutra kad dođem kući napisat jer ih je stari samo nabrzaka pročitao...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Marijakr pun ti je inbox
    ispraznila sam al nisam dobila niš još!

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

m arta puno, puno sreće ti želim od srca

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dakle...što se tiče moje odbijenice... doktor sa Merkura je napisao da bi još neke nalaze trebala napraviti..al spominje i AMH koji sam već priložila..(bio je manji od 0.1)a isto tako i FSH (oko 40) i ostalo...sumnjam da će se AMH promjenit..al dobro...napravit ću još te nalaze kad se vratim...i napisat žalbu.. nego sad me zanima kad napišem žalbu jel opet moram čekat dva mjeseca na odgovor ili to sad ide brže? hm.. pozdrav
    takve vrijednosti nalaza imam i ja, ne znam kaj bi se trebalo još napraviti???

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj faith79 prvotno napisa Vidi poruku
    takve vrijednosti nalaza imam i ja, ne znam kaj bi se trebalo još napraviti???
    Pa stvarno ne znam...kod kojeg god sam doktora bila rekli bi mi da nema šanse sa takvim nalazima da ostanem prirodno trudna i da mi je jedina šansa donacija js... a bila sam i kod dr. Lučingera (koji me razočarao pristupom...skoro da sa mnom nije htio niti razgovarat..jer kao šta bi ja htjela pa imam jedno dijete..mislim kaj se to njega tiče...ja sam tamo došla sa svojim problemom, a ne da mi on određuje hoću li ja imat još djece ili ne..no dobro) kod jednog privatnika..kod svog doktora u domu zdravlja..i na kraju kod dr. u Petrovoj...i svi su rekli da nema šanse...tako da ja sad stvarno ne znam..možda ovaj iz Merkura zna nešto što ovi ne znaju (daj Bože al sumnjam)..
    Posljednje uređivanje od monja : 12.03.2011. at 20:30

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

monja, zaista se nikog ne tiče da li ideš na prvo dijete, drugo ili peto, i inzistiraj na tome.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

monja,obavezno uloži žalbu prije odlaska u Prag,s napomenom da ćeš naknadno priložiti tražene nalaze!
    mare41
    Posljednje uređivanje od glacova : 13.03.2011. at 08:01

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pisala u PFC u cetvrtak i ne dobijem odgovor vec u petak na sto su nas navikli jel?!i evo sto nadjem na njihovom siteu:
    "Primimo redovno Vaše e-mailove, unaprijed se ispričavamo ako ne primite odgovor u kratkom roku. Za parove koji su u mogućnosti doći, preporučamo prve konzultacije u Pragu prije početka liječenja.

Za prvi kontakt, kontaktirati Mirnu Turčinović, dr. Sonja Lazarovska odgovara na e-mailove srijedom i četvrtkom.itd
    "
    Ocito se obim posla i zaduzenja nase Mirne i centra povecao pa cemo uvaziti isprike....U zadnje vrijeme curke opetovano javljaju kako im Mirna ne odgovara uredno-pa eto svjesni su oni toga.pozz

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, i šta su ti odgovorili? Kad putujete? I ja sam shvatila da im se pošteno zahuktalo.

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo pročitah pismo...ne znam odakle da krenem...uglavnom..doktoru nije baš sve jasno pa bi da ponovim AMH(daj opet 200-300kn), FSH, E2(šta je to?), Prog, PRL i PROG 22-og dana ciklusa.. e onda ga muči to što mi je dr. iz Petrove našao miom..kojeg nema jer sam nakon toga bila i na 3D ultrazvuku i kod privatnika i svi se čude gdje je on vidio miom..kao da dr.iz Merkura nije vidio taj nalaz 3D pa moli da se napravi 3D UZV ... e a onda mu nije jasno da kako mi je jednom FSH bio 59..pa onda 22.. (odkud da to ja znam...valjda varira) znao je biti i 46.8 i 30.92.. eto..tako..to je valjda to.. e bome će sad dobiti knjižicu od sto strana pošto moj problem traje od 2007g pa ću ovaj put kopirati sve što imam od početka do kraja...
    p.s. držim fige za sve koje nešto čekaju...iliti čekalice koječega

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

monja, taj je jako pametan kad ne zna da FSH može varirati (o jako bitno da li je 35 ili 55, nije dobro u svakom slučaju), a ne kužim zašto moraš ponavljati AMH. E2 je estradiol i radi se u kompletu s drugim spolnim hormonima, a ako imaš takve nalaze kakve imaš jako će mu pomoći progesteron 21. (!) dan (kojim se dokazuje ovulacija koje nemaš). Dalje, tako svejedno da li ima mioma ili ga nema jer očito je jako mali (i ako ga ima) i nevažan za cijelu priču. Sad su već počeli tražiti 3D UZV??? Ma genijalci, samo da zezaju i zavlače, jer platit će i tako i tako. E da, ne sjećam se da li si pisala koliki ti je AMH?

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Miom nije baš tako mali da bi se fulao 27x27mm ali ga nema...AMH je manji od 1..piše nemjerljive koncentracije... a 3D UZV sam napravila kaj je najbolje ali veli on nepoznatog i nejasnog datuma ..a lijepo piše 09.12.2010...ma ne znam kaj bi mislila...sve mu je nešto kontradiktorno i nejasno..da poludiš.. kako ovim drugim doktorima nije ništa nejasno...
    Posljednje uređivanje od monja : 13.03.2011. at 16:05

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Miom nije baš tako mali da bi se fulao 27x27mm ali ga nema...AMH je manji od 1..piše nemjerljive koncentracije... a 3D UZV sam napravila kaj je najbolje ali veli on nepoznatog i nejasnog datuma ..a lijepo piše 09.12.2010...ma ne znam kaj bi mislila...sve mu je nešto kontradiktorno i nejasno..da poludiš.. kako ovim drugim doktorima nije ništa nejasno...
    moja je situacija vrlo slična ovoj i baš me zanima kad predam što će meni odgovoriti!!!!
    a jel piše koji je to doktor sa Merkura?

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj đurđa76 prvotno napisa Vidi poruku
    moja je situacija vrlo slična ovoj i baš me zanima kad predam što će meni odgovoriti!!!!
    a jel piše koji je to doktor sa Merkura?
    ne piše niti jedno ime doktora..samo doktor specijalista -konzultant iz Klinike za ženske bolesti i porode KB "Merkur"

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

žao mi je da te toliko gnjave ,ali čini mi se da se sa sve većom količinom zahtjeva za donaciju i oni usavršavaju kako bi čim više odbijenica bilo,odnosno kako bi čim manje zahtjeva odobrili i na kraju platili.treba ih gazit kao što oni gaze nas i ne odustajat,žalba na žalbu do iznemoglosti
    drži se i ne odustaj,odradi sve te preglede ponovo i predaj

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Monja ali zaista!!??Bas se nakacio na tebe.Djurdja vjerovatno si u pravu-odbit zahtjeva max koliko je moguce,trazit kerefeke raznorazne tipa 3 D UZV,prolongirat placanje max moguce..Bezobrazno i nisko.
    Mare nije mi stigao odgovor iz PFC;weekend je,valjda ce sutra ili prekosutra.Jedva cekam da znam kad krecemo.Najedamput sam iz letargije samo uzletjela;vizualiziram si svoje mrvice u epruveti koje cekaju i zamisljam jel koja ona prava...Tocnije,ne moram ih vizualizirati;imam ih na sticku
    Vidim da u PFC ima promjena i sto se tice placanja:sad primaju kartice,prije nisu.Dobro je znati.

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ima li netko kakvu šprancu za žalbu (znam da je svaki slučaj različit)...bar da vidim kako bi to otprilike trebalo izgledat...i šta ste sve navele u žalbi...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da uzimaju kartice uz 2% provizije,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •