Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Dukatino i (kršitelj koda) kašice

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Dukatino i (kršitelj koda) kašice

Može pomoć?

Da li beba od 10 miseci može jesti dukatino?

Ja joj to nisam kupila, nego did i baba, a ja joj inače ne dajem ništa na čemu nema baš oznake na kojoj je njena dob (npr. nešto na čemu je +11 miseci joj ne bi davala)....
    Možete mi reći ako ne može jesti, i zašto ne može...

I još, kakve su (kršitelj koda) kašice? To pitam pošto su najpovoljnije....

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajme, ja se ispričavam što sam navela ime kašice, totalno sam mahinalno to napravila...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da dukatino može kad i kravlji sir. Za kašice ne znam jer ih nikada nisam kupovala, radije bih kupila neku voćku, rižin keks i sl.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nadam se da me neće pobornice zdrave prehrane pojesti. mislim da bi mogla pokušati s dukatinom par žlica i onda ga ponekad, ali baš ponekad dati bebi. moja ela je probala dukatino u dobi od oko godinu dna, a mislim i filip i ponekad ga jedu, npr. na igralištu i sl.
    isto tako kašica, mislim da je posobeno po zimi kad nema svježeg voća uredu dati kašicu. ii stvarno ne znam kako bi dokučili koji je proizvođač bolji a koji gori.
    možda je kršitelj koda ipak na našoj crnoj listi baš zbog kršenja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prosvijetlite me, jel Dukatino puding ili sirni namaz? Ako je sirni namaz (kao što sam mislila), onda ne bi trebalo biti problema, ali sad kad si napisala ovo o pobornicama zdrave prehrane negdje u primozgu mi bljesnula reklama za puding...
    Što se voća tijekom zime tiče, pa uvijek ima banana, jabuka i krušaka, kaj ne?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dukatino je navodno svježi sir s voćem
    ali u njemu nema voća
    i ima hrpu nekog čudnog šećera koji ostavlja onaj slatkasti okus u ustima jaaaaaako dugo nakon što ga pojedeš

meni je bilo dovoljno da pročitam sastav da zaključim da moje dijete od mene to neće dobit (naravno da je dobila od bake, ali ja na to ne mogu utjecati)

mislim da je 100 put pametniji izbor za svu djecu, a pogotovo za tako malu, da jedu svježi sir (ili recimo skutu koja je sad fantastična) s voćem (kojeg sad ima u izobilju) nego dukatino i slične tvorevine.

a to što na nekoj kašici piše za koju je dob djeteta primjerena, apsolutno ništa ne znači. ja bih uvijek dodala bar 4-5-6 mjeseci na te brojke i onda davala.
    npr. kašica špageti bolonjeze, namijenjena djeci nakon 4 mjeseca
    Posljednje uređivanje od puntica : 31.05.2011. at 09:03

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nije za ovaj topic al ne mogu presutjeti: djeca od baka dobiju al STVARNO svakakvog smeca
    jer gle cuda: njihovj djeci nije nista
    a sto tvoje svaki treci dan ima probavne smetnje...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Naša baka zbilja misli da je to zdravo... Pa ona donese, ja poslije bacim... Žao mi ju je razočarati, inače mi je zbilja dobra svekrva i nisu to neke količine (ni financijska šteta). A. je znao tu i tamo pojesti Dukatino kad je imao već preko 2 godine. Mala naravno nije ni primirisala.

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a to što na nekoj kašici piše za koju je dob djeteta primjerena, apsolutno ništa ne znači. ja bih uvijek dodala bar 4-5-6 mjeseci na te brojke i onda davala.
    npr. kašica špageti bolonjeze, namijenjena djeci nakon 4 mjeseca
    Ma ja svojoj uopće ne kupujem nikakve te mixeve kašica... uglavnom su to voćne kašice, eventualno vanilija ili griz, jer joj još uvijek dajem svoje mlijeko, pa joj navečer dam kašice od vanilije ili griza, ili one probiotike, jer se bojim da joj voće ne naškodi prije spavanja...

ma ne kužim te ljude kad mama ili tata kažu da nešto ne daju svom ditetu, pa kad se oni čude ''a je? pa što će joj biti?''

tako mi je isto bilo i sa vodom. ja svojoj za piti dajem čistu vodu, a dođu baba i did i donesu joj vodu sa okusom limuna i borovnice i gusti sok što ga odrasli piju, i ja kažem da ne znam smije li ona to piti, a oni ''ma nego što, pa što će joj biti''...
    i što ću onda ja moram popiti tu vodu, iako je jaca rekla da pijemo samo običnu vodu!
    Posljednje uređivanje od ivana_4 : 31.05.2011. at 11:56

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u dukatinu mislim da ima jagoda (ili barem okusa jagoda) pa ja nisam htjela riskirat dok ne probamo prave jagode... i cini mi se prilicno umjetan...
    vocne kasice smo jeli i jos uvijek jedemo jer nisam htjela dijete cijelu zimu hranit samo jabukama i bananama... samo treba dobro procitat sto pise u sastavu
    povrtne i mesne kasice nikad nismo niti cemo jest

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj ne velite njima da donesu deci koju voćku?????

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To bi trebala biti posebna tema... bake i dohrana... da skupimo na jednom mjestu sve njihove ideje i vjerojatno odahnemo da nase nisu najgore

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je, ovo s bakama je strašno, a inače imam osjećaj da im je djetetu donijeti voćku nekak, preobično... Ono, Dukatino i neki glupi voćni jogurt s aditivima i hrrrrrpom šećera nutra je finiji, mljac! Inače, našoj baki je sve dijetalno, hranjivo i zdravo, tak to opisuje, a npr: salama Poli, paštete, djeci nosi hrenovke, isto kašice i gotove pudinge razne, smokiće, štapiće, gumene bombone i PEZ bombone, čokolade... Zapravo, ispada da je naša baka san snova svakog klinca koji mašta o slatkišima i junk food-u...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dukatino, voda s okusom i h** kasica su jos super - to bar odmah vidis sto je... A ne kao moj slucaj kad sam dala djetetu krumpir-pire na nedjeljnom rucku i nakon 3 mjeseca saznala da po bakinom receptu u krumpir-pire ide obavezno i jedno sirovo jaje Onda sam je pitala u sto sve po njoj ide jaje pa sam shvatila da smo djetetu jaje uveli puno prije navrsenih godinu dana
    Al tjesim se, bar je bila domaca klopa...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    u dukatinu mislim da ima jagoda (ili barem okusa jagoda) pa ja nisam htjela riskirat dok ne probamo prave jagode... i cini mi se prilicno umjetan...
    vocne kasice smo jeli i jos uvijek jedemo jer nisam htjela dijete cijelu zimu hranit samo jabukama i bananama... samo treba dobro procitat sto pise u sastavu
    povrtne i mesne kasice nikad nismo niti cemo jest
    A zašto ne? One nemaju ništa više ni manje vrijednih tvari od ostalog voća. Ja bih radije čekala i davala sezonsko voće, imat će cijeli život da se najede svakojakog voća. Bojim se da tim kašicama nisi ništa vrijedno ponudila djetetu...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

više neznam što da mislim-ja sam svoju dojila do 2,5g..s dohranom je počela s 1,5g..nikad kupovno, nikad kašice, ni danas s 4g ne jede ni salama,paštete,hrenovke itd. -stalno alergije, bronhitisi viroze....
    -sestrina mala, rođena carskim, na adaptiranom, na kupovnim kašicama i seka joj još kuha, ali koristi sve kašicem jede gotovo svu hranu od zdrave do slatkiša-još nema dvije godine i zdrava ko dren...a moja još ni sad ne želi pola hrane koju je prije jela-pa sad ti budi pametan

ali iapk i da ponovno rodim mislim da djetetu nikad ne bi davala kupljene kašice pogotovo tipa Dukatino

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne? One nemaju ništa više ni manje vrijednih tvari od ostalog voća. Ja bih radije čekala i davala sezonsko voće, imat će cijeli život da se najede svakojakog voća. Bojim se da tim kašicama nisi ništa vrijedno ponudila djetetu...
    svatko radi po svom i ima svoje misljenje ja osobno ne mogu jest 5 mjeseci jabuke i banane pa necu niti svoje dijete tjerati na to... jer ne moram i ne mislim da sam mu time naskodila...
    netko je vec jednom napisao - dobar roditelj je onaj koji radi najbolje sto moze
    a ako netko ima nesto protiv toga neka to zadrzi za sebe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam ni mislila drugačije, nemoj shvaćati osobno, samo raspravljamo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivana_4 prvotno napisa Vidi poruku

ma ne kužim te ljude kad mama ili tata kažu da nešto ne daju svom ditetu, pa kad se oni čude ''a je? pa što će joj biti?''
    ivana, nemoj se čuditi.
    pa i ti si otvorila topic sa pitanjem o dukatinu i nekoj kašici koja godinama stoji u staklenci

ja bih najradije pala u nesvijest da itko može i pomisliti na dukatino ili staklenku
    ali, nismo svi isti i nisu nam granice na istome mjestu
    vjerujem da nam smeta ako nam netko djeci "uvaljuje" nešto što mi sami nikada/još ne bismo dali

ali, i za to postoji "lijek" - ne ostavljati djecu nasamo s onima u koje se nema povjerenja

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nemojte me drvljem i kamenjem ali ja doista ne vidim nista alarmantno ni lose u DUkatinu ni u gotovim kasicama za bebe ako se one umjereno/povremeno davaju djeci-
    Narocito mi je nezamislivo da netko BACI Dukatino kojeg je dala baka ali to sad nije tema pa necu...
    Ja sam svojima davala i dajem i dalje i vocne jogurte i dukatino i kasicu kad nemam nista kuhano i sl. I nemaju alergije i nisu ni vise ni manje bolesni nego ostali njihovi vrsnjaci..
    Voce i povrce koje se kupuje na placi i po marketina (sve sto nije iz vlastitog uzgoja) je po mom misljenju daleko od zdravog i kvalitetnog (tretirano svim i svacim) pa mislim da je kljuc raznovrsna prehrana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

BP, nitko neće drvlje ni kamenje: tvoje dijete, tvoj izbor, tvoja odgovornost.

sve to što si nabrojala je meni - smeće (neka se nitko ne uvrijedi što hranu nazivam smećem) i puno mi je draže da se (u)baci u kantu nego u moje dijete.
    i ne možeš na osnovu zdrave djece od 6 i 2 godine tvrditi da im "nije niš".
    pa naravno da su kao djeca - zdravi.
    tek kasnije će se vidjeti.

jest da je ključ raznovrsna prehrana, ali ne loša raznovrsna prehrana.jer neki proizvodi jednostavno nisu dobri.
    ma kakva šarena reklama ih propagirala.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne vidim ni ja nis lose u tome,maloj kupujem kasice od breskve,sljive jer im nije sezona a i meni dosadi jest jedno te isto,a bogami i kad idemo van a nestignem smiksat ,naribat kupim gotove.Mali je jeo i dukatine od godine dana i nis mu ne fali,zdravo dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kakvo bi moglo biti takvo malo dijete?
    pa ne očekujemo valjda u tako ranoj dobi neke metaboličke poremećaje, smetnje u probavnom traktu, krvožilnom sustavu...
    gdje možemo očekivati da će se sada vidjeti posljedice loše prehrane?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I onda djeca odrastu i trk poslije skole u McDonalds popapat koji hamburgercic i pomfri!btw moj ima 5 god i nikad nije nista pojeo u mcdonaldsu ali da cu mu branit da tu i tamo pojede dukatino ili stapice to sigurno necu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

štapići i dukatino nikako ne pripadaju istoj skupini, ne bih to uspoređivala.

i, zašto misliš da bi djeca koja su od rođenja hranjena zdravo (koliko god je to u našoj mogućnosti) poslije škole trčala u McD?
    trčiš li ti?

a to što petogodišnjak nije ništa jeo u McD... pa zar to nije normalno? mislim, zašto to treba posebno isticati? je li McD standard prehrane petogodišnjaka?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne, ne trcim a istaknula sam zato jer vecina djece od poznanika ide,a mislim da sve sta je iskljucivo u ovom slucaju i militantno nije dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gdje vidiš isključivo i militantno?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ninjago prvotno napisa Vidi poruku
    I onda djeca odrastu i trk poslije skole u McDonalds popapat koji hamburgercic i pomfri!
    ja sam uvijek mislila da je ovo oko mcdonldsa samo fama, reklama, nešto. jer, osobno ne poznajem skoro nikoga tko tamo jede ili vodi svoju djecu (osim jedne obitelji koji vode svoju curicu u mcdonalds 2 put godišnje, kao nagradu za nešto)

ali u zadnje vrijeme primijećujem da smo zapravo mi čudni, jer hrpa ljudi često tamo jede, kao i hrpa djece. ja sam mislila da je to američki problem, ali ispada da je i kod nas isto

i nije problem ako netko svako toliko ide tamo, nego je problem što ljudi i doma jedu vrlo slične stvari...i daju ih svojoj djeci. a djeca su sve deblja i deblja, meni nekad u parkiću bude žao kad vidim djecu koja tamane neki đank, a imaju puno previše kila. i uvijek se pitam zar ne bi bilo pametnije da su im umesto đanka dali npr. voće? i bude mi ih baš žao

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

potpis na NInjago

Pod zdavom djecom (ne tvrdim da moji nisu nikad bolesni, naprotiv) mislim na alergije. Bacati Dukatino u smece mi je nepojmljivo iz razloga sto neki ljudi doslovno nemaju nista za jesti pa mi takvo nesto nebi palo napamet!

Svatko ima svoju filozofiju i radi najbolje sto zna i moze za svoje dijete.
    Nezamislivo mi je da bi djetetu BRANILA da si uzme kroki, stapic, dukatino, puding, cips, kolac, casu cole, soka, npr na rodjendanima ili nekim slicnim prilikama to mi je naprosto bezveze.
    Nastojimo se zdravo hraniti cim je vise moguce, ali da cu polemizirati sa bakom sto je dala djetetu dukatino... NE

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

alergije se uvijek stignu razviti
    moje su buknule u pubertetu
    nema garancije

i, mislim da ovdje nema mjesta velikom sažalijevanju onih koji nemaju što jesti dok mi bacamo - ina, -lina i ostale budalaštine.
    jednostavnije je to ne kupiti, nego baciti.
    ili, ponavljam, baciti u smeće nego u dijete.
    jer mu šteti
    šteta mi je i baciti čašu vina, npr.
    pa ga neću dati djetetu da popije e "da se ne baci"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa jeste pročitali ikad deklaraciju na Dukatinu? Aditiva, dodataka kojekakvih... Nitko ne zaslužuje da ga time hranimo.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Naravno da sam procitala deklaraciju.
    Ali me zanima u kojoj to hrani (koja nije iz vlastitog uzgaja pa znas cime zalijevas i sl) sa 100% sigurnoscu mozes tvrditi da nema aditiva, pojacivaca, raznih E-ova, bakterija, antibiotika, Gmo, bile one navedene na deklaracije ili ne?
    MIslis da ako kupis bananu (npr) da si djetetu dala savrseno zdrav obrok? Pa banane se tretiraju plinom da bi dozrijale u komorama na brodu (znam iz prve ruke), stoje danima/mjesecima od berbe do stola i kolika je u njima ostalo hranjivih tvari, vitamina i sl? Tko vrsi analizu (i kako?) a da nije politicki/marketinski/financijski povod?
    Po tome ispada da covijek nebi trebao nista jesti.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj nema previse kila,bas je taman,doma nastojim kuhat zdravo(iako danas rijetko sta da je zdravo),ali da kad dođem umorna s posla nakon 12 sati stajanja na nogama napravim mu cokolino ili uvalim dukatino i fetu kruha,jer eto bas mi se neda nakuhavat zdrave zitarice,i ako me to cini losijom mamom od vas...pozdrav.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dukatino ne bih dala bebi od 10 mjeseci. Za stariju djecu mislim da je ok dok se ubraja u deserte, skupa sa sladoledom i keksima.
    Suncicina baka i ja smo se dogovorile oko hrane, doduše s ponešto uvjeravanja, ali bez svadje i bacanja hrane.
    Kad smo mi bili djeca, vrijedili su drugačiji standardi zdrave hrane i to treba razumjeti.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da sam procitala deklaraciju.
    Ali me zanima u kojoj to hrani (koja nije iz vlastitog uzgaja pa znas cime zalijevas i sl) sa 100% sigurnoscu mozes tvrditi da nema aditiva, pojacivaca, raznih E-ova, bakterija, antibiotika, Gmo, bile one navedene na deklaracije ili ne?
    MIslis da ako kupis bananu (npr) da si djetetu dala savrseno zdrav obrok? Pa banane se tretiraju plinom da bi dozrijale u komorama na brodu (znam iz prve ruke), stoje danima/mjesecima od berbe do stola i kolika je u njima ostalo hranjivih tvari, vitamina i sl? Tko vrsi analizu (i kako?) a da nije politicki/marketinski/financijski povod?
    Po tome ispada da covijek nebi trebao nista jesti.
    X

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo sastava sa deklaracije jedne od tih "zlih" vocnih kasica:
    breskve 45%, blago kiseli koncentrat soka jabuke, voda, rižin griz, škrob, vitamin C

bas sam dijete otrovala...

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ono što apricot govori i ono što je moje uvjerenje je to kako djecu ne treba izlagati u tako ranoj dobi stvarima koje mogu kasnij eu životu naštetiti. Prblem E-ova, konzervansa , šećera i ostalog porizlazi iz nekih činjenica koje su takve kakve jesu.
    A to je:
    Gušterača, jetra, štitnjača rade - slikovito ću opisati kao motor i dijelovi auta. Imaju svoju kilometražu i satove rada. Što ih više trošimo , to ćemo prije trebati na generalku, zamjeniti ih novim ili baciti na otpad. U ljudskom tijelu neke stvari se mogu popraviti, ali neke se ne mogu. Ako će naše dijete s 30 jesti samo slatkiše i junk food, to je njegova stvar, ali odgovornost svakog roditelja je da taj mali auto što očuvaniji dovedemo do doba kada će se moći sam hraniti i znati odabrati ono što je dobro , a što loše...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    evo sastava sa deklaracije jedne od tih "zlih" vocnih kasica:
    breskve 45%, blago kiseli koncentrat soka jabuke, voda, rižin griz, škrob, vitamin C

bas sam dijete otrovala...
    to je sastav dukatina?!
    ne bih rekla

osim toga, na sastavu često nisu navedene sve stvari koje se nalaze u proizvodima (da je to tako svi znamo jer se često dogodi da povuku neke proizvode jer sastav ne odgovara deklaraciji, ili zato što su u njemu pronašli nešto što se tu nikako ne bi trebalo nalaziti)

ali svatko ima svoje, ja bih radije sama smućkala kašicu od bresaka i jabuda, i zgusnula ga grisom, npr.
    I bez obzira na količinu čegaveć u svježem voću, sigurna sam da bi bila zdravija od ove kupovne (koja se, btw. radi s istim tim voćem)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    Gušterača, jetra, štitnjača rade - slikovito ću opisati kao motor i dijelovi auta. Imaju svoju kilometražu i satove rada. Što ih više trošimo , to ćemo prije trebati na generalku, zamjeniti ih novim ili baciti na otpad. U ljudskom tijelu neke stvari se mogu popraviti, ali neke se ne mogu. Ako će naše dijete s 30 jesti samo slatkiše i junk food, to je njegova stvar, ali odgovornost svakog roditelja je da taj mali auto što očuvaniji dovedemo do doba kada će se moći sam hraniti i znati odabrati ono što je dobro , a što loše...
    ovo si odlično napisala

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    to je sastav dukatina?!
    ne bih rekla

osim toga, na sastavu često nisu navedene sve stvari koje se nalaze u proizvodima (da je to tako svi znamo jer se često dogodi da povuku neke proizvode jer sastav ne odgovara deklaraciji, ili zato što su u njemu pronašli nešto što se tu nikako ne bi trebalo nalaziti)
    A ovo u zagradi zapravo i znači da to netko kontrolira, zar ne?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

već sam rekla da zdrava prehrana nije garancija za zdravlje (na primjeru djeteta moje sestre i moga)-mene više od tih kupovni stvari zabrnjava činjenica da danas ništa nije zdravo-ni povrće,voće ni meso-vidmo što se danas događa-hoću reći neki "truju djecu" kupovnim kašicama koje imaju konzervansa ali je moguće da su organski uzgojene, a mi ostali kupujemo povrće i dajemo bijelo pileće meso nakuhavamo i trudimo se a te su namirnice tko zna kako i možda gore tretirane.
    Gledajući tako i jedni i drugi trujemo djecu-o zraku i vodi uopće neću.
    MCDonalds-ja ga ne volim a moje 3 sestre ga vole, sve su odgojena na kuhanoj hrani jer mi je mama profi.kuharica- eto sve osim mene vole tu smeće hranu povremeno ju konzumiraju a mršavije su i zdravije od mene.
    Meni tamo jednostavno smrdi.
    Moja mala je bila pozvana na jedan rođendan tamo-morala je ić-i jedina ništa nije tamo jela(osim malo pomfria) ali ne zato što sam joj ja zabranila, meni bi bilo drago da to djete toliko ne birka hranu ,već zato što sama neće i ne voli.
    Kao mala dojila je,pila vodu i jela sva variva a kasnije i malo bijeloga mesa-što je starija jede sve mane vrsta hrane-moram izmišljati jela da joj uvalim barem blitvu i špinat-jede samo špagete, nekad rižu i krumpir-te pileće meso.
    Svi mi se smiju i govere da je to zato jer sam dijete izludila zdravom hranom, povrćemo voćem i da joj je to u 3g dojadilo.
    Ona za doručak jede samo palentu- čokolino i lino ladu je probala s 4g, i ako znam da to nije dobro i ako sam sretna da ne jede salame i paštete, vjerte mi da je teško s djetetom kojem nemate šta dati za doručak (on žitarica bi samo one čokoladne tako da sam to ukinula)-kad idemo na put ja ne mogu njoj složiti sendvić vežć u termosici nosim rižoto od povrća, u vrtiću prođe cijeli dan da ništa ne jede, a u bolnici mi je sad izgubila 2kg u 6 dana jer nije htjela ništa od te hrane (a ja dobila 2kg).
    Susjeda me tješi da je to prolazna faza, da je nejzin mali 1g živo s jednom hrenovkom na dan, a nju je frustracija i sve moguće nakuhavanje dovelo do ludila.
    Neznam kad je moja mala poćela birati hranu, samo se odjednom dogodilo u jednome danu..u vrtiću je čak jela leću i neke stvari koje doma nisam kuhala, pa sam ih poćela i doma spremat-ali ubrzo je i to odbacila.
    Kao majka sam frustrirana jer na dan kuham po 3 ručka-i šta da radim smršavjela je 2kg izgleda ko smrt a hoće svaki dan špagete-sad joj ih dajem svaki drugi dan ali s raznim dodacima samo da jede-je li to zdravo-nije-ali ne mogu pustit da mi djete umre od gladi.
    Uvalim joj juhu od povrća ili krem-jer salate i voće neće-samo jabuku.
    Probala sam s farapeom ali neće ništa!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ovo u zagradi zapravo i znači da to netko kontrolira, zar ne?
    da, normalno da znači, i sva sreća da je tako (iako bih voljela da se kod nas ipak mrvicu više kontroliraju neke stvari)

samo, nije mi baš utješno kad pročitam: proizvođač xy povlaći svoje proizvode sa polica jer sadrže xy sasatojak koji je opasan bla bla. - neki dan su tako povukli cipelice iz c&a (?)

ako već kupuješ od nekog renomiranog proizvođača, onda očekuješ i neku kvalitetu, kontrolu, sigurnost u krajnoj liniji. a ne dobiješ je
    to mi ide na živce

radije kupujem svježe, za koje mi isto tako nitko ne garantira kakvo je, ali bar sam svjesna da može biti svakako, i trudim se nabaviti ono koje je manje svakakvo. i barem me nitko ne zavarava da je bio i super zdravo i super sigurno kad nije, kao ni kašice

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma naravno. Htjedoh reći da se hrana u nas kontrolira. Pa i deklarirani sastav. Tako da ako na kašici piše što piše, malo je vjerojatno da je nešto drugo.
    A neovisno o deklaraciji, prozivodi se testiraju na zabranjene tvari. I kemijske i biološke. I naravno da bude neodgovarajućih. Pogotovo što masa proizvoda danas dolazi iz super produktivnog dalekog istoka.

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ivana, nemoj se čuditi.
    pa i ti si otvorila topic sa pitanjem o dukatinu i nekoj kašici koja godinama stoji u staklenci
    Da, otvorila san ovu temu upravo iz razloga što se brinem o tome što će moje dite isti... isto tako san mogla strpati u nju sve što joj drugi nude, od kroasana od vanilije, šećera, soli, vegete, ali nisan to uradila, baš zato što ja, ko i sve ostale normalne mame žele najbolje za svoje dite..

prije nego san krenula sa dohranom san proučavala da li kašice ili prirodno voće...
    i nakon toga san se odlučila za kašice... zato jer smatran da je prirodno voće kupljeno u dućanu za mene nepoznanica, jer ga nisan osobno posadila i nisan uvjerena da nije špricano, a niti iman pojma kako je obrađivano i što je sve s njim rađeno...

kad čujem sve što se radi s hranom najradije bi stavila malu pod stakleno zvono i dojila je do 18. godine pa da sama odluči želi li isti smeće koje mi svaki dan idemo...

Jednom je u emisiji ''Provjereno'' bila tema domaća ili kupovna hrana, pa su uzimali uzorke domaćeg sira, jaja, kokoši, salate itd... i onih namirnica koje nisu iz domaćeg uzgoja, pa se na kraju ustvrdilo da su namirnice iz domaće proizvodnje jednake, a neke čak i gore od ovih kupovnih, jer se u npr. domaćem mlijeku razviju loše bakterije, kojih kod kupovnog mlijeka nema jer je mlijeko obrađeno tako da se te bakterije unište...

to je nažalost naša današnjica, dok pokušavamo napraviti najbolje, nešto drugo z.ser.mo i tako u krug.

nažalost više sami ne znamo što je dobro ni za nas,a ni za našu dicu... ali nas za nas nije toliko briga ko za mališane, jer imamo taj gen u sebi da bi najradije sve što će doći u doticaj s našim bebama stavili u sito, tako da sve loše ostane u situ, a sve dobro ostane za njih....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    to je sastav dukatina?!
    ne bih rekla

ali svatko ima svoje, ja bih radije sama smućkala kašicu od bresaka i jabuda, i zgusnula ga grisom, npr.
    I bez obzira na količinu čegaveć u svježem voću, sigurna sam da bi bila zdravija od ove kupovne (koja se, btw. radi s istim tim voćem)
    ne, to nije sastav dukatina nego jedne od kasica koje sam davala djetetu (rekla sam vec da dukatino nisam jer mi se po sastavu nije svidio i da gledam sto kupujem)...
    realnost je takva da moramo vjerovat deklaracijama jer nam jedino onda preostaje sami uzgajat apsolutno sve sto stavljamo u usta (ukljucujuci i vodu koju pijemo, iz pipe ili kupovnu)
    e sad, ako postoji mogucnost da na deklaraciji lazu onda isto tako postoji mogucnost da bakica s placa laze da nije nikad pospricala te jabuke i da je hrana u bio ducanima ustvari ista ko i iz konzuma... ne mozes onda nikom vjerovat...
    zivimo u vremenu u kojem zivimo i iz njega ne mozemo pobjec... ako zelim bebi usred zime dat breskvu onda mi jedino preostaje vjerovat deklaraciji na vec spomenutoj kasici i dat mu to... a netko moze cijelu zimu hranit dijete jabukama (koje su mozda spricane a mozda i nisu) i bananama (o njihovoj kvaliteti je vec netko tu nesto napisao)...
    odluka je na svakom od nas...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lukab, a zašto bi dijete usred zime jelo breskvu?

istina je da ne možemo nikome vjerovati.
    ali ja onda znam da tu jabuku dooobro operem i ogulim pa dam djetetu.

ako me to cini losijom mamom od vas...pozdrav.
    ma imaš pravo, najbolje je tako.
    čim se pojavi netko tko ima drugačije mišljenje, zalupi vrata i odi.
    to je najbolji način da argumentirano staneš uz svoj stav.

zamisli da se tako ponašaju ljudi na raznim sučeljavanjima, okruglim stolovima, raspravama...
    nitko nikada i ništa naučio ne bi.
    šteta!

ovo gore mi je na nivou: moj tata je jači od tvoga.
    a bolje i lošije majke nitko osim tebe spomenuo nije.
    niti je, vjerujem, uopće pomislio u tom smjeru.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo ajmo raspravljat dalje,moj malac je danas pojeo sladoled, Ledov kornet!Ajmo da cujem misljenja,se zgrazate ili vam je to ok ili same doma radite sladolede od super zdravog voća s placa

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    lukab, a zašto bi dijete usred zime jelo breskvu?
    zato sto ga ne mogu niti zelim 5 mjeseci (od pocetka dohrane u 11.mj. do 4.mj. kad se pojavi prvo nekakvo sezonsko voce - sto su jagode koje opet ne smije) hraniti jabukama, bananama i kruskama, tablica dohrane cijeli 7.mj. starosti predvidja samo voce, a ni povrca bas nema u to doba nesto...
    sljedece zime cemo imat i agrume pa ce nam bit lakse...
    a i zasto ne? moj sin recimo jako voli breskve i ne vidim razloga zasto ne bi nasla prihvatljiv nacin da mu ih omogucim... jer ja u toj kasici s tim sastavom ne vidim problem... a ima i prihvatljivijih sastava nekih drugih proizvodaca...
    u dukatinu recimo vidim problem, u ovome ne...
    ja mislim da ne treba bit toliko ekstremno iskljuciv nego se informirati i onda odluciti sto je tebi prihvatljivo a sto nije... meni ovo je...
    i ne mislim da sam time niti bolja niti losija majka (da ne bi rasprava krenula u tom smjeru...)

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo ajmo raspravljat dalje,moj malac je danas pojeo sladoled, Ledov kornet!Ajmo da cujem misljenja,se zgrazate ili vam je to ok ili same doma radite sladolede od super zdravog voća s placa
    meni je to super i ne pada mi na pamet radit doma sladoled...
    i ne znam koji je sastav sladoleda ali bome nemam namjeru djetetu branit da ga pojede kada ce htjet jer za sada nije niti zainteresiran za to...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je doista ton kojim se poziva na dijalog.
    ne znam čemu ovaj izazivački stav.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •