Svašta sam korisnog našla i puno toga pročitala.... ako negdje ima odgovor moja isprika na ponavljanju.
Kada odem na rodiljni dopust (28 dana prije termina poroda) imati ću nešto manje od 6 mj staža u kontinuitetu. Prije toga bila sam nezaposlena skoro 2 godine (tj. na trudničkim komplikacijama sam ostala bez ugovora, pa sam rodila i do 20.05.2011. bila na porodiljnom), znam da bi na trudničkim komplikacijama
sada dobivala 800 i nešto kuna jer nemam 12 mj staža (ili 18 mj u roku 2.g.), znam da ću dobivati na rodiljnom dopustu 1663 kn (valjda sam zapamtila iznos), ali mene zanima onaj drugi dio roditeljskog dopusta, tj. drugih 6 mj. Tada ću imati 12 mj staža u kontinuitetu (ako roditeljski dopust ulazi u staž) i da li se meni naknada može povećati tj. pobnovno obračunati da ne dobivam više minimalac već naknadu od 2000 i nešto kuna? Ako je to moguće, da li se to radi kada idem predati zahtjev za drugih 6 mj ili...? I da li to moram sama tražiti ili će oni to napraviti automatizmom....? UF.....
Nadam se da nisam zakomplicirala i da sam točno napisala ovo što "kao znam".