Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 208

Tema: Porodiljne naknade po novom zakonu - 2.dio

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imam još jedno pitanje.
    Koliko razdoblje se uzima u obzir za izračun?
    6 mjeseci?
    da li isplata bonusa ili pak regresa ulazi u taj prosjek?
    naime, ja sam svoj prosjek dobrano srušila bolovanjem od 5 tjedana kada su djeca bila bolesna (još uvijek su), pa bi mi isplata bonusa dobro došla u prosjek.
    Na uplati piše uplata primanja, kao kad dobivam plaću...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bolovanje preko hzzo-a ne ulazi u prosjek pa ti ga neće niti narušiti. Na er-1 obrascu će biti naznačeno koliko sati si radila i koliko si zaradila za to i još će biti naznačena i satnica za bo preko hzzo-a, ali se neće zbrajati. To je sigurno!

6 mj prije mjeseca u kojem otvaraš komplikacije ili rodiljni se upisuje na obrazac.

Sve na šta se uplaćuju doprinosi bi trebalo biti na obrascu. Na hzzo-u ćeš čuti drugačije, tj. oni kažu da se stavlja samo osnovno, a oni koji imaju veća odstupanja u isplatama u mjesecima idu na reviziju.
    Pitala sam šta im ta revizija znači - rečeno mi je da provjeravaju da li je to napuhivanje plaće radi prosjeka ili ne. I ako nije, dobiješ puni iznos. Pa možeš priložiti potvrdu o tome šta su ti kad isplatili i gotovo.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super za ovo sa bolovanjem, to nisam znala, jer će mi prosjek biti puno veći ako ne ulazi u projek, tada mi nije ni bitno ovaj bonus, koje je ustvari refundacija troška - sad sam pogledala, i ona ne ulazi u prosjek.
    Ima li taj obrazac negdje, da malo pogledam?
    S obzirom da smo relativno "stara" firma i da u zadnjih 7 godina jedino ja sam odlazila na porodiljni, ne znam koliko znaju o tome, da li se takav obrazac ispunjava za još nešto ili je to specifičan za porodiljni?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znam da imam milion pitanja, ali ne bih htjela da si pokvarim prosjek, dok djeca još ne smiju u vrtić (imaju bakteriju, ali oni su dobro pa ih može neka baka pričuvati).
    A opet, ovo mi je prilika da budem s njima i da se malo više družimo.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Obrazac je ER-1. Možde ima na netu. To je za komplikacije i porodiljni.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bog svima imam jedno pitanje,u radnom odnosu sam od 8.02.2010.g.ugovor mi se produzuje svako 3.mjes.sada sam u 7.tjednu trudn.a ugovor mi istce 15.10.11.g mene zanima hocu li dobivati puni iznos porodiljnog i bolovanja(neprekidno sam, u radu preko 12.mj.)Molim da mi neko pomogne jer u hzzo mi nisu mogli nista konkretno re

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure koje imate iskustva- molim malu pomoć za frendicu. Trudna je 7 tjedana i razmišlja o komplikacijama jer radi u drugom gradu.
    Ona inače ima plaću 8.000 KN. Ako ode sad na komplikacije dobivat će onih 4220 (ili tako nešto) KN. Međutim, kad rodi- koliko će dobivati? Zapravo je moje pitanje da li se u prosjek zadnjih 6 primanja računa i ova naknada za bolovanje ili baš čistih 6 plaća od prije bolovanja?
    Pokušavam čitati teme po svuda a informacije su toliko oprečne i drugačije da ne znam što je zapravo točno.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dobivati će svoju plaću prije otvaranja komplikacija. Nakon 6 mj.slijedi 2660kn

nenidane avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

e pa zar nije žalosno da oni u hzzo-u nemaju pojma??? stvarno smišno i tužno u isti čas! pa to im je posaoooo?!?!

ruby5 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

imam jedno pitanjce.rodila sam mjesec i pol ranije, nisam bila na održavanju i taman kad sam trebala ići na onih mjesec i pol prije rođenja djeteta sam rodila.znam da imam pravo na produljenje onoliko koliko je dijete ranije rođeno.e sad mene zanima, jel u tih mjesec i pol što bi m i produžili dobivam prosjek plaće ili i to ide na onih 2600?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dobit ćeš punu plaću, ali to moraš ražiti prije isteka rodiljnog, točnije, najbolje kad dijete navrši 5 mj.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tonili hvala ti mislim da će ju to veseliti

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas sam dobila u firmi taj ER1 obrazac (na bolovanju sam od 1.06.) i vidjela da su mi navedene zadnje 6 plaće bez putnog troška. Rekla mi je frendica da su njoj uzeli u obzir i putni trošak u plaću (ne radimo u istoj firmi pa mi nije jasno jel to onda ovisi o poslodavcu?!). Kad mi se isplaćuje plaća dobijem ukupni iznos, ne posebno plaća, a posebno p.trošak. Na odresku piše posebno kolika je naknada za prijevoz.
    Jel to stvarno tako ili su mi nešto zeznuli?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dobar dan.. imam pitanje.. na komplikacijama sam od 24.2.2011.Do otvaranja komplikacija imala sam 10 mj radnog staža bez prekida. Pošto mi se sa 15.7.2011. otvara rodiljni dopust,a za vrijeme komplikacija sam ispunila uvijet godine dana neprekidnog staža, zanima me kolika će mi biti porodiljna naknada u prvih 6 mj. Hvala!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako ispunjavaš uvjet o stažu onda ćeš prvih 6 mjeseci dobivati punu plaću.

Ja opet ponavljam pitanje vezano za putni trošak (2 posta iznad), ako netko zna pliiiiz ....i imam još jedno;

Da li trebam donijeti novi ER-1 obrazac u HZZO kad budem otvarala porodiljni 45 dana prije termina? U ovaj koji sam im odnijela nije mi navedena zadnja plaća koju sam dobila 5.06., nego samo 6 plaća primljenih do 31.05. Meni bi to odgovaralo jer mi zadnja plaća nešto povećava prosjek, al neznam jel se to tako može.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja opet ponavljam pitanje vezano za putni trošak (2 posta iznad), ako netko zna pliiiiz ....i imam još jedno;

Da li trebam donijeti novi ER-1 obrazac u HZZO kad budem otvarala porodiljni 45 dana prije termina? U ovaj koji sam im odnijela nije mi navedena zadnja plaća koju sam dobila 5.06., nego samo 6 plaća primljenih do 31.05. Meni bi to odgovaralo jer mi zadnja plaća nešto povećava prosjek, al neznam jel se to tako može.

1.meni nije bio navedeni putni trošak
    2.ne nosiš novi ER-1 jer se prosjek izraćunava za vrijeme prije komplikacija (ako si na bolovanju od 1.6 u obračun ti ulaze plaće za 4,3,2,1,12 i 11 mjesec)

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moze mala pomoc? Neznam gdje da se okrenem pa evo uputite me na pravo mjesto...dakle frisko sam saznala da samtrudna. Zivim u kuci sa roditeljima na katu. Dragi ne radi, niti je ikada bio na burzi, red.student. Ja pak nisam na burzi od 2.mj.ove godine jer nemam nikakve koristi od njih. Nezaposlena vec godinu dana. Prije toga na zadnjem radnom mjestu radila godinu i pol od 2009 do 6.mj 2010. Od tada nista. Zdravstveno imam preko HZZO, placam dopunsko. Pobacaj ne dolazi u obzir.
    Jel imam ikakvo pravo pod ovim nebom na ista?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    1.meni nije bio navedeni putni trošak
    2.ne nosiš novi ER-1 jer se prosjek izraćunava za vrijeme prije komplikacija (ako si na bolovanju od 1.6 u obračun ti ulaze plaće za 4,3,2,1,12 i 11 mjesec)
    Koji prosjek ulazi u obračun, ako sam radila do 1.2. i onda bila na komplikacijama do 10.3., a zatim nastavila raditi, s time da mi je termin 29.9.
    i neću uhvatiti punih 6 mjeseci bez obzira otvaram li 28 ili 45 dana porodiljnog prije termina?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj wanna prvotno napisa Vidi poruku
    moze mala pomoc? Neznam gdje da se okrenem pa evo uputite me na pravo mjesto...dakle frisko sam saznala da samtrudna. Zivim u kuci sa roditeljima na katu. Dragi ne radi, niti je ikada bio na burzi, red.student. Ja pak nisam na burzi od 2.mj.ove godine jer nemam nikakve koristi od njih. Nezaposlena vec godinu dana. Prije toga na zadnjem radnom mjestu radila godinu i pol od 2009 do 6.mj 2010. Od tada nista. Zdravstveno imam preko HZZO, placam dopunsko. Pobacaj ne dolazi u obzir.
    Jel imam ikakvo pravo pod ovim nebom na ista?

Tek sad vidim pitanje.

Ako imas prebivaliste u RH 5 godina, onda dobivas naknadu od 1663 kn do godine dana djeteta kao majka van sustava rada.

Hzzo takodjer daje jednokratnu naknadu za opremu djeteta u iznosu od cca 2325 kn.

Neki gradovi i opcine takodjer daju jednokratne naknade za opremu pa se raspitaj i za to.

Imat cete pravo i na djecji doplatak cca 200-300 kn. To daje mirovinsko pa se tamo raspitaj.

Cestitam na bebici i sretno!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Koji prosjek ulazi u obračun, ako sam radila do 1.2. i onda bila na komplikacijama do 10.3., a zatim nastavila raditi, s time da mi je termin 29.9.
    i neću uhvatiti punih 6 mjeseci bez obzira otvaram li 28 ili 45 dana porodiljnog prije termina?
    dovoljno ti je da imas 2 place na ER-1 obrascu.

Upisat ce ti sve place koji ti je isplatio poslodavac unatrag 6 mj. Naknadu za bolovanje nece upisati jer to nije oporezivo.
    Zbrajat ce se samo sati koje si radila ili koristila bo na teret poslodavca ili go. Tako da ces dobiti prosjek svojih primanja, bez brige.

Cestitam na bebici i sretno!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MarijaP, hvala na odgovoru i čestitci

Ako sam dobro shvatila, sasvim mi je svejedno otvorim li porodiljni 45 ili 28 dana prije, nema mi razlike za plaću, tj.njenu visinu jer će gledati zadnje dvije plaće koje će biti najmjerodavnije. Ili će uzimati za prosjek 6 plaća prije tih 1,5 mjesečnih komplikacija ili će mi brojati 6mjeseci od kolovoza unazad s time da će preskočiti tih 1,5 mj.koje sam bila na bolovanju. Još malo mi je to nejasno.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo zadnje

i svejedno ti je 28-45 dana
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 31.07.2011. at 19:03

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ode edit, nerazumljivo sam napisala

bit ce ti kako si zadnje navela.

Pravilo je tako da se na er-1 obrazac unosi zadnjih 6 placa isplacenih do mjeseca u kojem otvaras komplikacije/porodiljni. Znaci, ako u kolovozu otvoris porodiljski, upisat ce se place za 2-7 mj. Preskocit ce ovo dok si bila na porodiljskom i to je to.

Meni su upisali zadnjih 6 placa, a nisu unijeli stanku za dojenje i bo preko hzzo. To su neoporezive naknade pa se ne racunaju.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala ti još jednom na objašnjenju

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ej, moze li mi netko pomoci? Zaposlena sam od 1.9. prosle godine sto bi znacilo da cu do porodiljnog nakupiti 11mj i 25 dana neprekidnog radnog staza jer mi je termin za rodit 23.9. *Da li ima itko ideju kako da izmislim jos tih 5 dana rada posto zelim dobiti puni iznos place. Da li mi doktor moze napisati da cu roditi pet dana poslije?? Pomagajte

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na žalost, nema izmišljavanja. Jedino ako je doktor utvrdio da je izračunao krivi termin poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam jedno pitanje vezano uz prekid rodiljnog dopusta.

Prekinula bih ga pa bi isla na godisnji pa bi opet nastavila na rodiljni dopust. U HZZO su mi rekli da kod prekida rodiljnog, naknada vise nije 2660 vec 2160 kuna za taj nastavak koristenja rodiljnog.

pa me zanima ako netko zna zasto je to tako?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bok, ne mogu pronaći pa ak je nešto slično bilo ispričavam se unaprijed.
    Dakle: trenutno sam na rodiljnoj naknadi do treće godine starosti djeteta pošto se radi o trećem djetetu, danas sam napravila test i opet sam trudna, zanima me koliku ću (naravno ako cijela trudnoća prođe uredu) imati porodiljnu naknadu obzirom da sam stalno zaposlena od 2003. godine, da li ću dobivati iznos plaće cca 6000 kn ili ću dobivati 2600.
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj L&L prvotno napisa Vidi poruku
    bok, ne mogu pronaći pa ak je nešto slično bilo ispričavam se unaprijed.
    Dakle: trenutno sam na rodiljnoj naknadi do treće godine starosti djeteta pošto se radi o trećem djetetu, danas sam napravila test i opet sam trudna, zanima me koliku ću (naravno ako cijela trudnoća prođe uredu) imati porodiljnu naknadu obzirom da sam stalno zaposlena od 2003. godine, da li ću dobivati iznos plaće cca 6000 kn ili ću dobivati 2600.
    Hvala
    Ako otvoriš novi rodiljni dopust točno naredni dan nakon zatvaranja starog roditeljskog dopusta, naknada bi ti trebala iznositi koliko je iznosila na prvom rodiljnom dopustu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Ako otvoriš novi rodiljni dopust točno naredni dan nakon zatvaranja starog roditeljskog dopusta, naknada bi ti trebala iznositi koliko je iznosila na prvom rodiljnom dopustu.
    htjela je reć kolko si imala na zadnjem porodiljnom

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno pitanje vezano uz prekid rodiljnog dopusta.

Prekinula bih ga pa bi isla na godisnji pa bi opet nastavila na rodiljni dopust. U HZZO su mi rekli da kod prekida rodiljnog, naknada vise nije 2660 vec 2160 kuna za taj nastavak koristenja rodiljnog.

pa me zanima ako netko zna zasto je to tako?
    Mislis na rodiljni (prvih 6 mj) ili na roditeljski (ostatak)?

Koliko znam, rodiljni ne smijes prekidati, tj smijes, ali gubis pravo na kasnije koristenje, a roditeljski mozes prekidati. Ako je prekid kraci od 30 kalendarskih dana (ne 30 radnih dana, kako se cesto misli), onda ne trebas novi obracun place, vec ti ide po starom obracunu.
    Ako je prekid duzi od 30 kalendarskih dana, onda se trazi novi obracun place. Ukoliko na tom obracunu nemas upisano min 2 place, padas na minimalac 1663 kn.

Ne znam od kud im ona cifra od 2160 kn.

Mene isto zanima da li je ovo sto sam ja navela 100% tocno jer bih si uzela 29 kalendarskih dana go izmedju rodiljnog i roditeljskog, ali mi se to ne isplati ako mi naknada pada na minimalac.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala, ako sam dobro skužila imala bi od 28 dana prije termina do 6 mj. starosti djeteta istu plaću kao i sada dok sam bila na porodiljnom s trećim djetetom.
    Pitam zato što imam mogućnosti u firmi se dogovoriti da radim par mjeseci ako će mi to kasnije pomoći, ali obzirom na moje prethodne dvije trudnoće i mirovanje od 24 tjedna nisam sigurna koliko bi uopće mogla raditi i koliko bi onda dobivala za komplikacije i porodiljnu

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

L&L kod mene ti je slična situacija na roditeljskom sam tri god za treće dijete koje mi istiće 16.01. a termin mi je u 2. mjesecu i u HZZOu su mi rekli da ako nema prekida znači ne idem na komplikacije onda mi je naknada prvih 6 mjeseci kao i za treće dijete prvih 6 mjeseci (prosjek plaće) ali ono što me iznenadilo je da oni onda računaju isključivo 28 dana do poroda nema onih 45 dana.
    I da da li slučajno znate onih 500 kn što se dobije uvečan DD na treče dijete da li se dobije još +500kn za četvrto ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    L&L kod mene ti je slična situacija na roditeljskom sam tri god za treće dijete koje mi istiće 16.01. a termin mi je u 2. mjesecu i u HZZOu su mi rekli da ako nema prekida znači ne idem na komplikacije onda mi je naknada prvih 6 mjeseci kao i za treće dijete prvih 6 mjeseci (prosjek plaće) ali ono što me iznenadilo je da oni onda računaju isključivo 28 dana do poroda nema onih 45 dana.
    I da da li slučajno znate onih 500 kn što se dobije uvečan DD na treče dijete da li se dobije još +500kn za četvrto ili ne?
    dobije se i za četvrto +500, ali za peto itd ne, s time da moraju svi bit maloljetni ( što tvoji jesu)

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Svašta sam korisnog našla i puno toga pročitala.... ako negdje ima odgovor moja isprika na ponavljanju.

Kada odem na rodiljni dopust (28 dana prije termina poroda) imati ću nešto manje od 6 mj staža u kontinuitetu. Prije toga bila sam nezaposlena skoro 2 godine (tj. na trudničkim komplikacijama sam ostala bez ugovora, pa sam rodila i do 20.05.2011. bila na porodiljnom), znam da bi na trudničkim komplikacijama sada dobivala 800 i nešto kuna jer nemam 12 mj staža (ili 18 mj u roku 2.g.), znam da ću dobivati na rodiljnom dopustu 1663 kn (valjda sam zapamtila iznos), ali mene zanima onaj drugi dio roditeljskog dopusta, tj. drugih 6 mj. Tada ću imati 12 mj staža u kontinuitetu (ako roditeljski dopust ulazi u staž) i da li se meni naknada može povećati tj. pobnovno obračunati da ne dobivam više minimalac već naknadu od 2000 i nešto kuna? Ako je to moguće, da li se to radi kada idem predati zahtjev za drugih 6 mj ili...? I da li to moram sama tražiti ili će oni to napraviti automatizmom....? UF.....

Nadam se da nisam zakomplicirala i da sam točno napisala ovo što "kao znam".

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko dana smije biti prekid radnog staža između jednog i drugog poslodavca?Za sad imam 2,5 g neprekidnog radnog staža i za 15 dana mi se firma zatvara, otkazni rok mi ističe zadnji petak u mjesecu, dakle u novoj firmi bi se morala zaposliti od sub ili od pon kako se nebi računalo kao prekid?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pardon, sad gledam datume na kalendaru u utorak mi ističe otkazni rok, dakle moram li se od srijede negdje zaposliti ili mogu npr od pon da se ne smatra prekidom r .staža.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Podižem temu... zna li netko odgovor???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    pardon, sad gledam datume na kalendaru u utorak mi ističe otkazni rok, dakle moram li se od srijede negdje zaposliti ili mogu npr od pon da se ne smatra prekidom r .staža.
    da.
    makar, po izmjenama zakona ne pstoji više samo jedan uvjet (12 mjeseci neprekidnog staža) već je dodan i uvjet za bolovanje (znači - 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci staža rada u prekidima u zadnje 2 godine).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj slavonka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Svašta sam korisnog našla i puno toga pročitala.... ako negdje ima odgovor moja isprika na ponavljanju.

Kada odem na rodiljni dopust (28 dana prije termina poroda) imati ću nešto manje od 6 mj staža u kontinuitetu. Prije toga bila sam nezaposlena skoro 2 godine (tj. na trudničkim komplikacijama sam ostala bez ugovora, pa sam rodila i do 20.05.2011. bila na porodiljnom), znam da bi na trudničkim komplikacijama sada dobivala 800 i nešto kuna jer nemam 12 mj staža (ili 18 mj u roku 2.g.), znam da ću dobivati na rodiljnom dopustu 1663 kn (valjda sam zapamtila iznos), ali mene zanima onaj drugi dio roditeljskog dopusta, tj. drugih 6 mj. Tada ću imati 12 mj staža u kontinuitetu (ako roditeljski dopust ulazi u staž) i da li se meni naknada može povećati tj. pobnovno obračunati da ne dobivam više minimalac već naknadu od 2000 i nešto kuna? Ako je to moguće, da li se to radi kada idem predati zahtjev za drugih 6 mj ili...? I da li to moram sama tražiti ili će oni to napraviti automatizmom....? UF.....

Nadam se da nisam zakomplicirala i da sam točno napisala ovo što "kao znam".
    možeš zatražiti reobračun naknade priikom podnošenja zahtjeva za roditeljski dopust. no nekako se bojim da se isti neće nešto promjeniti. U svakom slučaju, probaj.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pozdrav cure,
    imam jedno pitanje. Ovako,radim već 8 godina neprekidno. u firmi sam ostala bez posla (firma se zatvorila) 06.06. ove godine, 07.06. se prijavljujem na mirovinsko i zdravstveno kao samostalni obrtnik. (obrt radi od 2005g.). Porezna mi je odredila prosjek plaće (4900kn) na osnovu kojeg plaćam zdrvstveno i mirovinsko i sva ostala davanja državi. E sad me zanima, ja tu svoju plaću sebi ne isplaćujem jer se (kako su mi rekli) sve što je na računu smatra mojom plaćom. Postoji šansa da sam trudna. Zanima me da li ja sad trebam sebi isplatiti tih šest plaća ili će mi se plaća računati po cifri koju mi je odredila porezna? Ajde help!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Dobivati će svoju plaću prije otvaranja komplikacija. Nakon 6 mj.slijedi 2660kn
    I ja sam već postavila isto pitanje na jednom podforumu i dobila odgovor da ako imam plaću 6000,00 kn na komplikacijama dobivam upravo toliko. Međutim, u NN novinama stoji malo nerazumljiva formulacija te sam ja shvatila da 100% plaću dobiva ona koja ima manje od 4.200,00 kn, a ona koja ima više može dobit maksimalno tih 4.200,00 i nešto kuna??? Ima milijun izmjena i dopuna zakona pa se ni ja baš ne snalazim a i nemam vremena na pretek da istražujem, tako da ste mi vi najbrža pomoć. Hvala unaprijed.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Jedno pitanje!

Do 01.07.2011 sam bila prijavljena na zavod za zapošljavanje, od 01.07.2011 imam otvoren vlastiti obrt, a rodit ću 29.11.2011 ako na porodiljni moram 28 dana prije termina to bi bilo 4mj radnog staža mene sad zanima kako će izgledat moja porodiljna naknada i imam li pravo na opremu za novorođenče šta daje hzzo?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo link na pročišćeni tekst zakona: http://www.zakon.hr/z/214/Zakon-o-ro...skim-potporama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nina70 to ti je stari zakon ima i noviji koji je povoljniji

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Imaš li kakav link na pročišćenu verziju jer mi se neda satima visit na netu...ali čini mi se da se vezano za naknade (na komplikacijama, za vrijeme rodiljnog i roditeljskog) nije ništa promjenilo. U međuvemenu sam provjerila na HZZO-o i rekli mi da za vrijeme komplikacija mogu dobiti najviše 4.225,00 kn, a od trenutka otvaranja porodiljnog pa do 6.mj.bebinog života punu plaću (računa se prosjek 6 zadnjih plaća prije komplikacija). Bitno je da ne prekidaš komplikacije jer onda i ta cifra ulazi u prosjek. Sve ovo mi je već rekla i jedna forumašica samo sam ja u prethodnom postu malo krivo napisala pa je ispalo da i na komplikacijama ide puna plaća - to je točno samo ako ti je manja od gore navedenih 4.225,00 kn.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne kužim, koliko se onda po novom dobiva za prvih 6 a koliko za drugih 6 mjeseci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš li kakav link na pročišćenu verziju jer mi se neda satima visit na netu...ali čini mi se da se vezano za naknade (na komplikacijama, za vrijeme rodiljnog i roditeljskog) nije ništa promjenilo. U međuvemenu sam provjerila na HZZO-o i rekli mi da za vrijeme komplikacija mogu dobiti najviše 4.225,00 kn, a od trenutka otvaranja porodiljnog pa do 6.mj.bebinog života punu plaću (računa se prosjek 6 zadnjih plaća prije komplikacija). Bitno je da ne prekidaš komplikacije jer onda i ta cifra ulazi u prosjek. Sve ovo mi je već rekla i jedna forumašica samo sam ja u prethodnom postu malo krivo napisala pa je ispalo da i na komplikacijama ide puna plaća - to je točno samo ako ti je manja od gore navedenih 4.225,00 kn.
    pročišćenju verziju dobiš ak platiš jedan sms i oni ti pošalju natrag pin s kojim otključavašili možešmeni poslati svoj e-mail pa ti pošaljem natrag .da kaj se tiče komplikacija još uvijek je max. 4225 ( ilislična suma) za sve koji imaju >= od 4225kn,ko ima do te cifre točno kolko ima.
    za drugih točno 180 dana( ne idućih 6mjeseci) dobijaš maximum 2660 kn ( za ve koji imaju >= od 2660kn),ko ima manje točno kolko ima.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.09.2011. at 15:28

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, koliko se onda po novom dobiva za prvih 6 a koliko za drugih 6 mjeseci.
    Za odgovor na tvoje pitanje mogu ti linkati jedan Zakon i još jedan pravilnik pa probaj prokopati. .... :green:

Točka, koje je točno tvoje pitanje?
    Koji je tvoj slučaj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče Zakona, imate na ovom podforumu topic sa linkovima na zakone koji nam najčešće trebaju

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •