Stranica 63 od 94 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Brašno je kod nekih stvarno brašno i to bijelo ( i onda jedujući crna ( integralna)ili raženo brašno to je ok), a kod velikih rasta na brašno prelazi u gluten ( znači i pšenica,zob, ječam,pir, raž) ( tak moj ima)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je dermatitična uvijek kad cvatu alergeni koji joj smetaju. Ovo je sada prvi put da je dobila takav veliki ekcem izvan tog doba.

Od nutritivbnih stvari samo je kikiriki bio povišen, ali sada moram pogledati kada smo radili zadnje testiranje. Kako je kod djece? Testiranja treba ponavljati svake dvije ili 3 godine? Znam da je kod odraslih šest godina.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj je isto imao 2x ekcem na stopalima, ali već sad duuugo ne..ne preostaje ti ništa drugo nego izliječiti..bilo kortićem ili čim već..
    možda je bio i štogod bolestan, pa je to posljedica..

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nakon koliko vremena dođe do reakcije kod dojenog deteta, odnosno koliko treba da prođe da ono što sam pojela pređe u mleko? L. je dobila alergiju, pretpostavljam na hranu, a ne znam na šta tačno. Juče se sva osula oko usta i malo manje po vratu i ostatku lica. Danas se to već povlači i nije više crveno. Ja sam kao mala bila alergična na jaja i prvo sam na njih posumnjala, ali baš zadnjih dana ih nisam jela.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cikla, ne mora nužno značiti da moraš pojesti baš jaja..možda si štogod pojela s tragovima jaja..majonezu, kolač i itd..
    ali, opet ne mora biti niti jaje u pitanju...
    kad nastupi rekacija? isto teško za reći..ovisi o stupnju alergije..može čak i reagirati na nešto što ti već jedeš mjesec dana pa joj se tek sad to nakupilo u organizmu i buknulo..to se zove preposjetljivost na neku namirnicu..
    najbolje ti je da zapisuješ što jedeš i pratiš..ili izbaci prvo jaja, pa mlijeko.idi nekim redom..mada ćeš i tako teško skužiti..

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mleko i sve mlečne prerađevine sam već izbacila zbog grčeva, a jaja stvaro nisam ni u kom obliku jela neko vreme. Čitala sam da je često riba problem, a baš sam je zadnjih dana dosta jela, pa sumnjam na nju.
    Paziću, pratiti, možda nešto i skontamo.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo, da se malo javim, nama je sve prošlo osim pupka, uvijek je isto ružičasto oko njega i ne znam više što s tim da radim, da li isto pričekati još malo ( početkom mjeseca sam krenula na dijetu i počela jako paziti na ostale stvari), ili što?.. napisala sam da idemo kod dermatologa radi melanocitnog madeža, ali to je dermatoonkologija gdje će me zasigurno uputiti da se naručim na alergije, a druga stvar je što smo na redu 11.1. 2012. godine ......
    cikla, možda nije hrana u pitanju, moja se znala tako zacrvenjeti ako je imala neku igračku plišanu u ustima, samo što bi joj to crvenilo dosta brzo i prošlo.. ali znam da se ad može dijagnosticirati tek iza 3.mj.života jer do tada su sve to "čišćenja", kako kaže moja pedica. ako se osip seli, onda je to taj novorođenački osip koji prođe sam po sebi. nek me netko ispravi ako griješim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam dijagnosticirala klincu ad kad je bio samo 3 tjedna star,ali samo zato jer sam imala iskustsvo s srednjom klinkom, i pedijatrica je rekla da je to čišćenje, ali ja sam krenula ipak na dijetu i s dva mjeseca k dermatologu na moju inicijativu , jer i tad je tvrdila da je to još čišćenje, zašto ti tak dugo moraščekat dermatologa?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nema nego uzeti stvar u svoje ruke..
    ne znam zašto toliko čekam na pregled, naručila sam se sredinom mjeseca, i dobila obavijest da nam je tad termin. kao da čekam na MR

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa u kojem gradu je to i koja bolnica?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

riječki kbc. i ja sam se začudila kad sam vidjela datum, ali šta je tu je, mogu samo privatno ići a o tom i razmišljam, ali zbog ad ne zbog madeža

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislila sam da je zagreb,ništ vidi kak se bude povlačilo,s vremena na vreme dete malo poslikni.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.10.2011. at 18:49

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

javljamo se opet i mi nakon mirnog ljetnog razdoblja kad se sve povuklo..sad se opet vraca..ne kuzim, jel vama razlicito po godisnjim dobima? mozda grijanje utjece..?!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

od puno njih sam čula da ljeto i more pomaže kod ad. ne znam zašto točno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nekima pomaže nekima ne

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mojem malom je ad počeo s točno 3 tjedna..ali, puno tih osipa kod beba je čišćenje, tak da bez panike..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam paničarila s razlogom koji je star skoro 6 godina, i htjela sam na vrijeme krenut

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja da sad imam treće dijete i ja bi odmah u startu na to obraćala pažnju..to sigurno..prvo dijete mi nema ad, nikakvu (a do bio je s 3 tjedna)..i onda sma tek skužila kaj nas sve čeka..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma, pol teksta sam slučajno izbrisala kad sam pisala..pa rečenice glupo zvuče..
    htjela sam samo reći da mi je mali s 3 tjedna dobio ad, i da onda uopće nisam niti znala kaj je to za bolest, niti da uopće postoji..tek sa njegovih 6mj su mi se kockice posložile u glavi i tek onda sam u biti skužila kaj nas sve čeka..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je naša pedijatrica tvrdila za klinku da bu se sve to posložilo do godine dana, a sad većskoro 6broji i još nije gotova ( ad je) ,ali alergije na hranu i vanjske nisu.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure i mame, na jednom forumu sam čula za Posušku kremu, jedna cura koja studira u Zagrebu je odozdola i dostavlja ju u Zagreb, tu kremu radi njezina mama. Sastojci su propolis, maslinovo ulje, ulje jetre bakalara...nema kortikosteroida u sebi i da daje jako dobre rezultate kod kožnih problema.

Ja sam ju uzela za sebe, imam neki oblik dermatitisa, puca mi koža na prstima, javim za par dana kako djeluje...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kućna radinost? hm... ne znam baš da li bi to na bebu stavljala. zašto je onda nema u apotekama ako je toliko dobra?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam svojeg bebana stavila na to kad je bio cca 4 meseca star,dala mi frendica malo od sebe,i mazali se bilo mu bolje,ali on ima jaaaaaaaaaak atopiski i jaaaku alergiju,tak da je nama trebalo u više navrata to uzimat. prestali smo prije ljeta , i počeli sad pred 2-63 tjedna, koža je bolja , ali uz to mažemo ga i s JGL,i s Shee, ima homeopatiju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

htjela sam reč da sam koristeći tu kremu izblegla kod klinje kortikostereode,koje sam dost ( a opet puno i škrtarila) koristila kod klinke.

veli mi frend da on ima odličan rezultat kod svog klinca,ali moji imaju puuno gore atopisjke od njegovog,ma i od bilo kojeg deteta kojeg znam s atopijom.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da joj mama radi u ljekarni, nisam 100% sigurna...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo upravo mi javila da radi u ljekarni ovu kremu, ja možem svoj dermatitis danas treći dan i vidim da mi je već kože bolje, pričekat' ću još ove jače rane da li će zarasti...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    javljamo se opet i mi nakon mirnog ljetnog razdoblja kad se sve povuklo..sad se opet vraca..ne kuzim, jel vama razlicito po godisnjim dobima? mozda grijanje utjece..?!
    nama je bilo najgore ljeti, a najbolje zimi.
    sad ima 4,5 godine, ovo nam je bilo prvo ljeto sa skoro stalno čistom kožom, a i jesen nam protiče u redu. izgleda da konačno prerasta taj prokleti AD.

btw, prošli tjedan joj je iskočilo par flekica, a u kući nisam imala baš nijednu našu kremu za ad (nakon što sam ih potrošila nisam kupovala nove jer joj je koža bila super). i namažem je s prvim što mi je bilo pod rukom : najobičnija klasična nivea u plavoj metalnoj kutiji. i fleka joj prođe mislim, došlo mi da lupam glavom u zid ako sam joj s tim mogla i prije pomoći, koliko love sam potrošila na fensi kreme baš za ad

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da, ocito bas nema pravila..nama je i prosle godine nahgore bilo preko zime- sezona grijanja + strampli..sad cu se morati dobro potruditi da nadjem sto mekse stramplice jer nam najvise izlaze fleke unutrasnja strana nogu..preko ljeta je bilo super, ni traga nicemu..
    nemam pojma vise mazem adermom exomega sve + aderma dermalibour fleke..to pomaze ali je urnebesno skupo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ni moj klinjo koji nema ad nije mogao nosit štrample,nego duge tanke hlače, i prek toga čarape, a posle sam tak oblačila i druge

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me cure jel netko imao za klince odjelca od svile ili srebra,navodno toje baš za atopijski,i gdi se to nabavi? i naravno kak to izgleda?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mašnica,
    da li znaš je li "recept" od te kreme "zaštićen" ili se može nekako doći do njega?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stvarno ne znam, pitat' ću pa javim. Inače, u roku 7 dana su mi se povukle rane na rukama koje mjesecima već imam, mažem preventivno sada jednom dnevno. Prezadovoljna sam! Koji put namažem i guzu bebaču ako bude crvenila i super!
    Posljednje uređivanje od mašnica : 01.11.2011. at 12:01

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde baš me zanima odgovor

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja mala stara 4 mjeseca , isključivo dojena,ima par fleka oko vrata, tj. ispod brade i sa jedne strane, prema ušima se penje lagani crvenkasti osip, pedijatrici sam to pokazala, promrljala je nešto ATOPIJA;više sebi u bradu, nego meni i rekla je da će to proći kada mala počne dizat glavicu pa će se to osušit, tj. doći će malo zraka do toga mjesta jer je mala bucka pa joj je sva ta koža naborana.
    Taj dan kada smo bile na pregledu fleke su bile suhe, boje kože i gulile su se, ali navečer kada je pala noć mala je cijelu noć to grebala, ( mog mislit kako je to iritira kada tako mala zna pogodit sa svojom ručicom to mjesto i grebati) , ujutro je to mjesto bilo jako crveno i sa par njenih ogrebotina,mazala sam sa kremom koja ima cinka, na ruke joj stavljala čarapice da se ne grebe, a oko vrata malu maramu da ne može doći do dotičnog mjesta...i mazala tom kremom ali ne prolazi...
    ALI, čarapice na rukama joj budu mokre ujutro jer cucla prstiće, a s maramom mi ju je strah stavljat spavat jer ju vjerovato žulja... i šta sada?

Da opet zovem pedijatricu i sve joj to ispričam, da li mi može nešto propisat??? Ili da uzmem nešto na svoju ruku?
    Posljednje uređivanje od mravak : 02.11.2011. at 07:45

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Javila mi je cura da samo mama zna recept posuške kreme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mala stara 4 mjeseca , isključivo dojena,ima par fleka oko vrata, tj. ispod brade i sa jedne strane, prema ušima se penje lagani crvenkasti osip, pedijatrici sam to pokazala, promrljala je nešto ATOPIJA;više sebi u bradu, nego meni i rekla je da će to proći kada mala počne dizat glavicu pa će se to osušit, tj. doći će malo zraka do toga mjesta jer je mala bucka pa joj je sva ta koža naborana.
    Taj dan kada smo bile na pregledu fleke su bile suhe, boje kože i gulile su se, ali navečer kada je pala noć mala je cijelu noć to grebala, ( mog mislit kako je to iritira kada tako mala zna pogodit sa svojom ručicom to mjesto i grebati) , ujutro je to mjesto bilo jako crveno i sa par njenih ogrebotina,mazala sam sa kremom koja ima cinka, na ruke joj stavljala čarapice da se ne grebe, a oko vrata malu maramu da ne može doći do dotičnog mjesta...i mazala tom kremom ali ne prolazi...
    ALI, čarapice na rukama joj budu mokre ujutro jer cucla prstiće, a s maramom mi ju je strah stavljat spavat jer ju vjerovato žulja... i šta sada?

Da opet zovem pedijatricu i sve joj to ispričam, da li mi može nešto propisat??? Ili da uzmem nešto na svoju ruku?
    jel prošlo kaj,na svoju ruku uvijek možeš uzet nekaj od Eucerina napr. omega masne kiseline nama su bile ok 20% ima i 12%,Aderma zelena linija ali to neke klince može peč.

Inače kad je kupaš ili brišeš to posle prođi s maslinovim uljem. javi se!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koristio netko Nevenov melem Herbapharm? http://herbapharm.hr/category/nevenov-melem

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dok je moj mali imao atopijski (sa 4 mj) isprobavali smo sve moguće i nemoguće kreme
    al najviše nam je pomoglo kupanje u vodi sa zobenim pahuljicama
    tj, pol sata prije kupanja namočili bi šaku dvije zobenih pahuljica u vodi, i tu tekućinu iscjedili u mlačnu vodu u kadi...nakon kupanja u tome mu je koža bila mekana i manje crvena....

eto, nadam se da sam vam bar malo pomogla....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    koristio netko Nevenov melem Herbapharm? http://herbapharm.hr/category/nevenov-melem
    nisam, kaj ste ponovo u komi???? Mi smo trenutno opet na posuškoj i malo je bolje,ali se još grebe.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Guglam danas cijeli dan i nikako da nadem odgovore, vjerovatno bi nasla na ovoj temi da imam vremena procitati svih 63 strana al nemam... Pa vas pitam!
    Malenom su se prije 3 tjedna, dakle s 3 mjeseca, poceli crvenit obrazi, par dana kasnije krenuli su pristici, sitni, onakvi kakve imaju obicno skroz male bebice dok im se cisti koza. Pa su ti isti pristici poceli crvenjet da bi sad na svakom obrazu imao otprilike 2x2 cm nakupinu tih pristica, jedan na drugom su, jako su crveni, hrapavo na dodir i kao da se malo ljuste. Tokom dana se crvenilo prosiri po cijelom obrazu pa se opet smiri. Al nikad ne nestane potpuno.
    Ne koristim nikakve kremice ni kupke za njega, perem ga u vodi s par kapi bademovog tako da nije od takvih stvari sigurno. Mazala sam mu to kantarionovim uljem al ne vidim poboljsanje. Idemo pedici za 10 dana na redovnu kontrolu ali to je njemu svaki dan sve jace i bojim se na sta ce licit za 10 dana...Nea nigdje drugdje osim na licu.
    Stariji je imao one lisajeve crvene i suhe, najcesce bi ih dobio zimi ali njemu sam to rjesavala s Exomegom. Al to nije isto sto i ovaj ima.
    Bi li to mogao biti atopijski? Sta ako je?
    Ja ustvari vrlo malo znam o tome, sto vise citam po netu to mi se cini da manje znam. Zato pitam vas drage moje!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To sam danas citala i tek onda mi nis nije bilo jasno... Jel AD genetski, psihosomatski, jel to infekcija, alergija...sta?? Jedino sto prepurucaju neka ulja za mazanje pa mogu s tim probat.
    Al ja ni ne znam jel AD. Jel to pedica moze vidjet ili treba neka posebna pretraga? Fakat nista ne znam o tome.
    Posljednje uređivanje od koksy : 18.11.2011. at 23:11

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama pedica danas ustanovila AD
    mali ima 4 mj i obzirom da je isključivo dojena beba preporučila mi da iz prehrane izbacim citruse, mlijeko i mliječne proizvode, orašaste proizvode, školjkaše i ribu.
    kupila sam u kemigu " bio" primavera losion za bebe sa osjetljivom kožom pa ću vidjeti
    btw. i starije dijete mi je imalo AD koji je nakon nekog vremena nestao

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jaja ti nisu rekli da izbaciš, nažalost ima sve više i više alergija.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, jaja nije spomenula.
    valjda je zaboravila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

izbaci ih za svaki slučaj, kad ideš kod dermičke i traži obavezno risteve i rasteve.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probaj piti dobar probiotik koji pomaže kod alergija i intolerancija tipa VIp premium nama najviše pomaže

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nisam, kaj ste ponovo u komi???? Mi smo trenutno opet na posuškoj i malo je bolje,ali se još grebe.
    jesmo. i stvarno ne znam više od čega... izgleda da je nešto novo razvio
    lice, tijelo, pogotoov noge, izbjegavam Elocom, samo Eucerin, ali sam mu morala malo macnut ipak pred koji dan
    kolegica mi je spomenula da joj je ta krema pomogla (starija žena, isprobavala za ruke Euten i svašta još, ali kaže da joj je ova bila najučinkovitija)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maya, jel tvoj i na grinje, ak je možda je od tog.Koje je na gliste,ali kak ih nema veli doktorica da je vjerovatno na grinje,u 1. mjesecu bumo se opet testirali pa vidli jel je to.kak su vaši testovi, se kaj smanjilo?????

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovaj tjedan idemo (kod nas rade testove... pa recimo svake 2 godine, ako ne i više)
    nadam se da će nas odmah na RAST poslati jer nema šanse da ga držim za prick
    na grinje (kuc kuc) zadnji put nije imao reakciju na koži (a RAST nas nije slala ..)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •