Pokazuje rezultate 1 do 50 od 145

Tema: Bušenje ušiju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa morska voda je ljekovita

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa morska voda je ljekovita
    Ma znam, ali rađe pitam.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moze li mi netko iz iskustva preporuciti gdje da vodim curku (11 godina) na busenje usiju. citam clanke u kojima preporucuju busenje kod pedijatara. koji pedijatri to rade? kakva su vasa iskustva kod zlatara?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    moze li mi netko iz iskustva preporuciti gdje da vodim curku (11 godina) na busenje usiju. citam clanke u kojima preporucuju busenje kod pedijatara. koji pedijatri to rade? kakva su vasa iskustva kod zlatara?
    Na tvom mjestu ja ne bih... iz vlastitog iskustva. Prvi put sam bušila uši s 18 godina u bolnici na orl odjelu u sterilnim uvjetima. Nisam izbjegla gnojenje i stvaranje krasta samo na jednoj strani, druga je bila ok. Cijela ta procedura izgledala je dramatično - operacijska dvorana, zelena krpa preko glave, doktor s maskom itd...

Par godina kasnije otišla kod zlatara da mi probuši treću rupu. Zlatarskim pištoljem mi je ubacio medicinku u sekundi - ni boli ni brige ni pameti. I ta rupa je bolje zarasla. (I da - oni dezinficiraju taj pribor i naušnice.)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.02.2014. at 11:02

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    iskustvo kod zlatara odlicno
    moja kcer, necakinje, sestra
    sve pet

ja sam busila usi kod dermatologa, prije 30 godina

ali ni to nije sprijecilo da imam non stop neke probleme s usima, bila bizuterija, zlato, srebro, platina, kirurski celik, you name it
    i danas ne mogu nikakve nausnice nositi smrc, a obozavam ih
    totalno alergicna na sve moguce metale

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    iskustvo kod zlatara odlicno
    moja kcer, necakinje, sestra
    sve pet

ja sam busila usi kod dermatologa, prije 30 godina

ali ni to nije sprijecilo da imam non stop neke probleme s usima, bila bizuterija, zlato, srebro, platina, kirurski celik, you name it
    i danas ne mogu nikakve nausnice nositi smrc, a obozavam ih
    totalno alergicna na sve moguce metale
    da te pitam nesto
    moja je busila, sad ce skoro godina dana. rupica je zarasla ali usna resica sa straznje strane nije, tamo gdje se naslanja kopca.
    uredno je krvarilo, radila se krasta, bolilo.
    promjenili smo u zlatne i dalje je. ali samo na jednom uhu.
    prije tjedan dana smo joj skinuli i sad cekam da skroz zaraste rana pa cemo vidjeti, ako rupica jos bude postojana, hoce li i dalje reagirati.
    ja iskljucivo mogu nositi zlatne, ali reakciju imam na oba uha.
    imas li mozda ideju/iskustvo samo s jednim uhom i to ne u rupici vec na vanjskoj strani?

btw moja je busila s nepunih 7 kod zlatara.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 11.02.2014. at 13:11

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    da te pitam nesto
    moja je busila, sad ce skoro godina dana. rupica je zarasla ali usna resica sa straznje strane nije, tamo gdje se naslanja kopca.
    prije tjedan dana smo joj skinuli i sad cekam da skroz zaraste rana pa cemo vidjeti, ako rupica jos bude postojana, hoce li i dalje reagirati.
    imas li mozda ideju/iskustvo samo s jednim uhom i to ne u rupici vec na vanjskoj strani?

Ja sam imala 2 pokušaja, sa 7 i 14. Danas nemam probušene uši. A nemam ni 21 da ponovo pokušam.
    U prvi put je bilo problema pa nije uspjelo, ali drugi put je bio užas, cijelo ljeto se to vuklo i na kraju prošlo tek s kortikosterodima u kremi.

Nisam te utješila, sorry.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da te pitam nesto

nemam pojma

ja sam ranije imala probleme samo ako nije bilo zlato
    tipa zagnoji mi se uho, pa skidaj, pa malo zaraste
    pa guraj opet nausnicu
    onda opet curi, pa zaraste skroz
    onda jedno duze vrijeme nisam nosila nausnice, pa su mi rupice zarasle
    pa sam opet busila

jako volim nausnice, zato sam toliko i forsirala

ali zadnjih par godina uopce ne mogu nista staviti, apsolutno nikakav nakit
    u roku 10 minuta mi se zacrveni usna resica, natekne i uzasno me svrbi
    nakon toga tek za 2-3 dana mi se vrati u normalu

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da te pitam nesto

Meni se to isto događa kada nosim minđuše sa kopčom koja se naslanja na uvo. Uvek sam nosila isključivo zlatne, ali pretpostavljam da se u leguri nađe kod nekih i neki metal koji mi neodgovara, pa koža odreaguje. Problem sam rešila tako što nosim alkice, kad nema kopče, nema ni reakcije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to isto događa kada nosim minđuše sa kopčom koja se naslanja na uvo. Uvek sam nosila isključivo zlatne, ali pretpostavljam da se u leguri nađe kod nekih i neki metal koji mi neodgovara, pa koža odreaguje. Problem sam rešila tako što nosim alkice, kad nema kopče, nema ni reakcije.
    Ovako je i kod mene. Viseće (s kukom) i alkice mogu nositi doslovce od bilo čega. One koje imaju kopču su mi problem, ali samo na jednom uhu. Naime, prilikom bušenja su mi baš pogodili lojnu žlijezdu i to uho uvijek "curi". Ako se taj sekret skuplja ispod kopče, dođe do upale bez obzira od kojeg materijala su naušnice. Ako nosim bilo kakav drot, ali da je rupa slobodna, nema problema. Ali svejedno se nisam okanila lijepih točkastih sitnih naušnica s kopčom. Već sam pisala o tome kako rješavam - u iglu navedem svileni konac, namočim sve to skupa u medicinski alkohol, pa onda kroz uho tj. rupicu za naušnicu (tupom stranom igle, pa provučem konac koji na sebe pokupi sav zaostali loj iz rupe za naušnicu) i sve pet.

Nažalost, bušenje ušiju je uvijek rizik - nema nikakve garancije bez obzira na način bušenja da li će ili neće pogoditi žlijezdu. Ako se to dogodi, takva rupa često hoće spontano zarasti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2014. at 08:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •