Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: da li je ekonomski napredak drustva povezan sa emocionalnom inteligencijom i svijesti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako nemaš zemlju za kopati nit posao za zaraditi :/
    ma, znam da će zvučati bahato, ali zemlje za raditi uvijek ima
    naravno, ni ja se ne bih odvažila i ostavila sve i otišla, ne znam gdje raditi zemlju
    nisam to htjela reći... govorila sam o zadovoljstvu u malim stvarima nasuprot stvarima koje nam se nameću kao "vrijednosti" i napredak u današnje vrijeme
    zaista jest napredak leći u krevet i pogledati mailove na nekome od gadgeta, ali čemu
    ako sam legla u krevet, legla sam u krevet, šta sad imam od provjere mailova
    ako stvarno moram toliko raditi da si priuštim takav gadget kojem ću opet robovati kad god se netko sjeti, onda ću radije raditi za malo i buljiti u prazan zid
    ali, svatko zna svoje
    ja samo ne volim one (a o tome sam već puno pisala) koji se stalno žale da nemaju novaca, da puno rade, a mijenaju aute kao neki, pa mogla bih reći i čarape (ne mislim na dnevnoj bazi ) jer neke moje čarape duže traju (i po deset godina) nego njihovi auti
    i ta kuknjava kako se puno radi, kako je tempo lud, kako su svi jadni...

a ovo moia što ti pričaš, ma, radije se ne bih upuštala u raspravu jer imam osjećaj da bi me daleko odnijelo, a treba ići spavati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ma, znam da će zvučati bahato, ali zemlje za raditi uvijek ima
    naravno, ni ja se ne bih odvažila i ostavila sve i otišla, ne znam gdje raditi zemlju
    nisam to htjela reći... govorila sam o zadovoljstvu u malim stvarima nasuprot stvarima koje nam se nameću kao "vrijednosti" i napredak u današnje vrijeme
    zaista jest napredak leći u krevet i pogledati mailove na nekome od gadgeta, ali čemu
    ako sam legla u krevet, legla sam u krevet, šta sad imam od provjere mailova
    ako stvarno moram toliko raditi da si priuštim takav gadget kojem ću opet robovati kad god se netko sjeti, onda ću radije raditi za malo i buljiti u prazan zid
    ali, svatko zna svoje
    ja samo ne volim one (a o tome sam već puno pisala) koji se stalno žale da nemaju novaca, da puno rade, a mijenaju aute kao neki, pa mogla bih reći i čarape (ne mislim na dnevnoj bazi ) jer neke moje čarape duže traju (i po deset godina) nego njihovi auti
    i ta kuknjava kako se puno radi, kako je tempo lud, kako su svi jadni...

a ovo moia što ti pričaš, ma, radije se ne bih upuštala u raspravu jer imam osjećaj da bi me daleko odnijelo, a treba ići spavati
    Ovo što kažeš isto kužim. Ima ljudi i ovakvih i onakvih. Žao mi kad stagniramo u najboljim godinama, kad nemamo šanse ako nismo vezaši, kad ljudi rade al za neku crkavicu godinama a lokalni lole lako i dobro prođu.

A da su ljudi opčinjeni time koliko drugi mogu kupit, što voze, oblače, jedu i kud se kreću, jesu i priko mire.

Iako, popravljaju se i najstarije krntije koje su bile zaboravljene i registriraju se, ne kupuju se auta ka blesava ka prije par godina, ne dižu se ni krediti toliko ko do nedavno. Mislim da i statistike daju rezultate takvih trendova.
    Ja nisam neki ekonomist, al onda kažu da je i smanjena opća potrošnja i da to nije dobro za ekonomski rast

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam neki ekonomist, al onda kažu da je i smanjena opća potrošnja i da to nije dobro za ekonomski rast
    Mene ovo toliko ne zabrinjava jer ionako nemamo baš neku proizvodnju, firme nam ionako propadaju i to nema pretjerane veze s tim koliko mi možemo kupit. Ne volim kad nas pokušavaju nasanjkat na ideju da svijet može opstat samo ako i dalje kupujemo kupujemo kupujemo. Sigurno bi mogao funkcionirat i kad bismo kupovali samo onoliko koliko nam treba.

Na postavljenu temu: ni najmanje ne vežem bijedu duha uz siromaštvo, a ni uz bogatstvo. Duh je duh, a novčanik je novčanik.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •