Nakon 4 dana nije baš oduševljena

Ima nepunih 5 god., prvi put ide u vrtić, pol grupe je njene dobi, pol su stariji, predškolci. Najveći problem je ono u što sam najviše sumnjala da će se dogoditi, dosadno joj je. Ja sam doma i navikla je na aktivnosti koje zajedno radimo, ili s bakom ide u grad u šetnju, ali stalno se nešto radilo. Komentira da se u vrtiću nitko s njom ne igra i da se svi igraju sami (presramežljiva je da bi se nekom nametnula i da bi sama povela neku igru), tj. nitko se ne igra onak ko doma. Kaže da ako ona bude teta u vrtiću kak odraste ona će se s djecom igrati, a ove tete se baš ne igraju. Čini mi se da odbija surađivati i kad ju teta zove da nekaj radi jer se još ne osjeća opušteno pa je usamljena i sporo joj vrijeme prolazi.
Najveći problem je kad su na dvorištu, a čini mi se da su dosta dugo, oko jedan sat, i to je slobodna igra, pa djeca trče okolo, penju se, idu na tobogan. Sve to voli, ali ne tak dugo, opet joj je dosadno bez neke konkretne aktivnosti. Sporo trči pa ju frustriraju bilo kakve igre lovice i sl.
Razgovarala sam s bakom od jedne curice iz grupe, baka joj je skrbnik i jako puno vremena njoj posvećuje i svašta s njom radi. Isti problem, doma joj je zabavnije, a u vrtiću ne zna kaj bi sa sobom.
Ove dane kad je bila to je izgledalo otprilike ovak, koliko sam ja skužila iz njenih priča:
8:00 - 9:00 igraju se ko kaj hoće
9:00 doručak
do 11 - idu u dvoranu pa vježbaju ili plešu, pjevaju, igraju neke igre svi skupa (ne znam kak dugo su u dvorani) ; u sobi za igranje su, veli da teta nekaj pišei baš se puno ne igra
oko 11 idu van, i minimalno jedan sat su bili vani na dvorištu - to joj je najdosadniji dio
oko 12:45 je ručak, oko 13:00 je išla doma, ne znam kaj poslije rade
Danas je odlučila da će sutra nositi bilježnicu i kemijsku jer se najradije igra škole, rekla je teta da može donijeti nešto što se ona voli igrati. Napisala sam joj zadatke kakve voli rješavati da to radi ako joj bude dosadno, za dosadu na dvorištu nemam neku pomoć.