Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da li vama vaša dječica ispričaju kako je bilo u vrtiću? moja izbjegavati pričati o tome ili kaže da joj ništa nisu dali jesti, da se ništa nisu igrali, da nije bila susjeda koju poznaje (iako teta kaže da je jela malo, da se igrala, susjedu i sama vidim) jedino mi se pohvalila da je puhala u svječice na torti-to joj se jako svidjelo očito (jedna curica je imala rođendan pa su slavili)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja za sad ne priča, osim što kaže da ima puno djece. Danas nije htjela doma tako da sutra produžujemo boravak do spavanja

Tete mi se nisu predstavile, ali su se predstavljale curki, pa sam ja iskoristila priliku i pružila ruku da se i mi upoznamo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja ima 6 godina pa mi kroz dan ispriča ponešto, a polovicu preokrene, dok navečer prije spavanja ispriča istinu i ono što ju muči
    Ne vole oni baš puno o tome pričati osim osnovno.

Mojoj je i dalje to premali prostor i dosadno joj je jer ona nije tip da se igra jedan sat frizerke ili sl...već je tip
    da jedan sad radi plastelin, drugi sat piše, treći boja, ljepi, stvara, ona je za kreativu i neke zadatke.
    Kaže ona dosadno mi je, unutra sam se sve proigrala, vani i to je to, a još ništa ne rade konkretno, a i to što će raditi zanima me koliko
    će to biti, ustvari znam da će njoj to biti premalo jer je takva.
    A baš tražim neku kreativnu radionicu u Vž, ali ništa ne nalazim.
    A možda sam fulala, možda sam ju trebala upisati u prvi razred, a ne u predškolski vrtić

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda dok s vremenom stvori neku svoju ekipu, vjerovatno će joj biti bolje, ali i dalje će joj faliti rad.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jooj nama strasno; dvogodisnjak u pitanju

prvi dan ja bila s njim pola sata a on lijepo uzeo stolicu i sjeo kraj mene da se igramo...
    sutradan ga dovela i otisla (takvo je dijete: aha, ides raditi i ok, dodji po mene kad budes gotova), nakon sat vremena pitao za mene: pokupila ga i isli kuci. kad je pitao zamolila sam tetu da mu kaze da sam na poslu jer to kod njega pali. al ne. neka ide kuci.
    danas ga odveo muz. sav sretan ide. teta ga nakon sat vremena poslala kuci.
    privikavanje cemo zavrsiti nikada.

kcer je treci dan ostala spavati.
    tete su bile drugacije. kad su vidjele da zeli i moze jednostavno ostala. problema nije bilo dok nije dosla u najstariju vrticku (nakon 3 godine, i odbila malog brata pa se pocela duriti).

tako da o tetama sve ovisi.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo i nas ovdje!
    danas smo obavili prvi dan vrtića i sve je prošlo super!
    radi se o mješovitoj jasličkoj grupi
    ušli smo u sobu i odmah van u dvorište,
    malac (21,5 mj) je vidio mali plastični tobogan i juriš na njega...nije me fermao 5% pa mi je teta odmah rekla da se sakrijem u kupaonu i od tamo ga pratim!
    tih 0,5 sata je prošlo za tren! sutra smo 1 sat u vrtiću!
    kad ga je teta dovela, moje dijete je uletilo u drugu jasličku grupu jer nije htio doma!

inače u našoj grupi je bilo danas cca 10-ak djece (od toga ih je 5 urlikalo kao da ih netko kolje, a jedna mala je imala histerične ispade)
    svaka čast tetama (bile su dvije) jer su svakom djetetu poklonile jednako pažnje (i malim urlikavcima i mojem koji se samostalno igrao)

apropo rena7 kad smo ušli u sobu obje tete su se predstavile (iako su to napravile i na roditeljskom prošli tjedan) i pitale kako se sin zove
    također na panou pored ulaznih vrata stoji i taj podatak kao i popis djece koja su u toj grupi te plan i program
    stoji i obavijest kao podsjetnik za roditelje što treba donijeti u vrtić (pelene, maramice, rezervna robica) iako je sve to bilo rečeno na roditeljskom

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas ide super, jučer je bila od 10-12,30, jela je ručak, tražila je čak repete jer su bile lasagne , danas je bila od 9-12, ja prezadovoljna. Jučer se bacala prilikom ostavljanja, danas nije, ali sve je to normalno. S tetama i vrtićem sam preeeeezadovoljna, tete su predivne, strpljive, pune razumijevanja, vrtić na nivou. Ma sve u svemu iznad očekivanja!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Inače, nastavljamo s dobrim trendom vrtića i jaslica; mlađa cijeli tjedan fura od 8 do 9.30 sama, bez problema, i doručkuje tamo, ide na wc, sve 5; starija je jučer bila na ručku, danas na spavanju (ne nije zaspala), sutra ostaje od 8 do 14 h. Jako sam zadovoljna, sve tete su mi super, jako se trude oko djece i jako su zainteresirane za njih!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I kod nas se nastavlja dobar trend

Od 6 ujutro je bila budna i čekala vrtić...

Danas je ostala od 9-12 prema planu, tete kažu da se malo rasplakala kad su morali ponovno u sobu, nakon igranja vani...pretpostavljam da to nije bio plač za mamom nego za pijeskom

Htjela je ostati i na spavanju, ali to ćemo pokušati sutra. Ne očekujem da će zbilja spavati, sve ovo do sada je već izvan svih očekivanja!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nakon 4 dana nije baš oduševljena Ima nepunih 5 god., prvi put ide u vrtić, pol grupe je njene dobi, pol su stariji, predškolci. Najveći problem je ono u što sam najviše sumnjala da će se dogoditi, dosadno joj je. Ja sam doma i navikla je na aktivnosti koje zajedno radimo, ili s bakom ide u grad u šetnju, ali stalno se nešto radilo. Komentira da se u vrtiću nitko s njom ne igra i da se svi igraju sami (presramežljiva je da bi se nekom nametnula i da bi sama povela neku igru), tj. nitko se ne igra onak ko doma. Kaže da ako ona bude teta u vrtiću kak odraste ona će se s djecom igrati, a ove tete se baš ne igraju. Čini mi se da odbija surađivati i kad ju teta zove da nekaj radi jer se još ne osjeća opušteno pa je usamljena i sporo joj vrijeme prolazi.
    Najveći problem je kad su na dvorištu, a čini mi se da su dosta dugo, oko jedan sat, i to je slobodna igra, pa djeca trče okolo, penju se, idu na tobogan. Sve to voli, ali ne tak dugo, opet joj je dosadno bez neke konkretne aktivnosti. Sporo trči pa ju frustriraju bilo kakve igre lovice i sl.
    Razgovarala sam s bakom od jedne curice iz grupe, baka joj je skrbnik i jako puno vremena njoj posvećuje i svašta s njom radi. Isti problem, doma joj je zabavnije, a u vrtiću ne zna kaj bi sa sobom.
    Ove dane kad je bila to je izgledalo otprilike ovak, koliko sam ja skužila iz njenih priča:
    8:00 - 9:00 igraju se ko kaj hoće
    9:00 doručak
    do 11 - idu u dvoranu pa vježbaju ili plešu, pjevaju, igraju neke igre svi skupa (ne znam kak dugo su u dvorani) ; u sobi za igranje su, veli da teta nekaj pišei baš se puno ne igra
    oko 11 idu van, i minimalno jedan sat su bili vani na dvorištu - to joj je najdosadniji dio
    oko 12:45 je ručak, oko 13:00 je išla doma, ne znam kaj poslije rade

Danas je odlučila da će sutra nositi bilježnicu i kemijsku jer se najradije igra škole, rekla je teta da može donijeti nešto što se ona voli igrati. Napisala sam joj zadatke kakve voli rješavati da to radi ako joj bude dosadno, za dosadu na dvorištu nemam neku pomoć.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sirius
    I mojoj je dosadno, tvoji se bar igraju neke igre svi zajedno, moji niti to, samo slobodna igra.
    U zadnja 4 dana donesla mi je tonu crteža i obojanih listova bojanki i to svaki dan isti crtež.
    Za sad nema nikakve kreative, nadam se da će biti bolje, a sama se pripremam da ćemo subotom i nedjeljom doma puno raditi
    kreativnih aktivnosti, tijesto, plastelini, ljepljenje, tempere, zadatci...na to je navikla, a i želim da ide naprijed velikim koracima,
    a ovdje je sve presporo.
    Sirius, možda ti znaš za neke kreativne radionice u Vž?
    Znam samo za DND Vž, ali to je predška i termin nam ne odgovara, ima li još negdje nešto?
    Možda u kod placa u onoj igraonici, ono je neki klub mama, tako nešto ili nešto drugo?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 4 dana nije baš oduševljena Ima nepunih 5 god., prvi put ide u vrtić, pol grupe je njene dobi, pol su stariji, predškolci. Najveći problem je ono u što sam najviše sumnjala da će se dogoditi, dosadno joj je. Ja sam doma i navikla je na aktivnosti koje zajedno radimo, ili s bakom ide u grad u šetnju, ali stalno se nešto radilo. Komentira da se u vrtiću nitko s njom ne igra i da se svi igraju sami (presramežljiva je da bi se nekom nametnula i da bi sama povela neku igru), tj. nitko se ne igra onak ko doma. Kaže da ako ona bude teta u vrtiću kak odraste ona će se s djecom igrati, a ove tete se baš ne igraju. Čini mi se da odbija surađivati i kad ju teta zove da nekaj radi jer se još ne osjeća opušteno pa je usamljena i sporo joj vrijeme prolazi.
    Najveći problem je kad su na dvorištu, a čini mi se da su dosta dugo, oko jedan sat, i to je slobodna igra, pa djeca trče okolo, penju se, idu na tobogan. Sve to voli, ali ne tak dugo, opet joj je dosadno bez neke konkretne aktivnosti. Sporo trči pa ju frustriraju bilo kakve igre lovice i sl.
    Razgovarala sam s bakom od jedne curice iz grupe, baka joj je skrbnik i jako puno vremena njoj posvećuje i svašta s njom radi. Isti problem, doma joj je zabavnije, a u vrtiću ne zna kaj bi sa sobom.
    Ove dane kad je bila to je izgledalo otprilike ovak, koliko sam ja skužila iz njenih priča:
    8:00 - 9:00 igraju se ko kaj hoće
    9:00 doručak
    do 11 - idu u dvoranu pa vježbaju ili plešu, pjevaju, igraju neke igre svi skupa (ne znam kak dugo su u dvorani) ; u sobi za igranje su, veli da teta nekaj pišei baš se puno ne igra
    oko 11 idu van, i minimalno jedan sat su bili vani na dvorištu - to joj je najdosadniji dio
    oko 12:45 je ručak, oko 13:00 je išla doma, ne znam kaj poslije rade

Danas je odlučila da će sutra nositi bilježnicu i kemijsku jer se najradije igra škole, rekla je teta da može donijeti nešto što se ona voli igrati. Napisala sam joj zadatke kakve voli rješavati da to radi ako joj bude dosadno, za dosadu na dvorištu nemam neku pomoć.
    Mislim da tu nije u pitanju u prvom redu dosada , nego nemogućnost ostvarivanja (brzog)kontakta sa vršnjacima pa se u tom smislu osjeća izolirano. Da li je grupa u koju je ušla bila već formirana prije njezinog upisa? Ako je, tada joj još teže. Vjerujem da će sa vremenom stvari krenuti na bolje.

E. je isto krenula u vrtić, ali je grupa tek formirana, svi su novi i dinamika se tek uspostavlja . Osim toga ona je uvijek puno vremena provodila u slobodnoj igri i kod kuće , sama ili sa vršnjacima, tako da sad nema problem sa takvim načinom igranja (zapravo tete rade isto kao i ja kod kuće, predlažu ili ponude aktivnost , pa očekuju da je ona nastavi).
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.09.2012. at 06:05

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj je u mješovitoj grupi, jedan od najstarijih. Veselo ide u vrtić, prihvatio ga je bez problema. Ima skoro 4 godine. Odavno nema dude, pelene ili tješilice, ali bome je kopirao mlađe od sebe. Želi nositi nekakve plišance. Da je to jedan određeni pa hajde, nego svaki dan bira nešto novo. Nije mi problem, odustat će on kada sam oduči, ali krenuli smo korak unatrag.
    Isto mislim da mu je dosadno. Ne rade ništa osim što se slobodno igraju, malo u vrtiću, malo u dvorištu. Baš me zanima što će kreativno raditi i kada, te kako će to u mješovitoj grupi biti organizirano. Primjećujem da je zainteresiran za nekakav vlak, ali da ga uredno prepušta mlađoj djeci. Zato, kada dođe kući, evo već četiri dana, vlakovi su nam glavna igračka. Idem na temu mješovita grupa, ako je ima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da tu nije u pitanju u prvom redu dosada , nego nemogućnost ostvarivanja (brzog)kontakta sa vršnjacima pa se u tom smislu osjeća izolirano. Da li je grupa u koju je ušla bila već formirana prije njezinog upisa? Ako je, tada joj još teže. Vjerujem da će sa vremenom stvari krenuti na bolje.
    Ovako i ja mislim. Kad u našu grupu dođe novo dijete (a svakih par mjeseci dođe netko novi) treba mu mjesec i pol do dva da se zapravo uklopi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja se slažem sa sirius, to je i kod moje cure, ali opet ostaje činjenica da se krestivnog
    ovog tjedna nije radilo ništa, da recimo takva djeca koja to vole isto dođu na svoje.
    Pa npr. da se dok idu u vrtić imaju nečemu nadati pa da ih to što baš vole povede.

Evo moja danas nije htjela ići i rado bih joj rekla da će raditi xy nešto zanimljivo, kreativno,
    a ne mogu jer mi više ne vjeruje. Al, dobro,
    A kad u drugoj grupi teta dočeka dijecu tijestom i radnjom kolačića pa
    to je divno, a ne npr šalicom jutarnje kave.

Znam da će sve sjesti na svoje mjesto, ali bilo bi logičnije da se trude
    taj prvi tjedan uvesti novu djecu u kolktiv kroz kreativne i igre gdje svi sudjeluju,
    Tako će se djeci prije pomoći da se uklope, a ne ih prepustiti slobodnoj igri.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

oka, da su mom sinu prvi tjedan u vrtiću odmah krenuli sa kreativnim radionicama, pobjegao bi glavom bez obzira , tako da ovisi i o karakteru djeteta.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo u trogodišnjaka gdje svi prvi puta kreću u vrtić, teta kaže da su inače puno vani, ali zasad ne idu van (dok se grupa ne privikne), a nemaju mogućnosti ni za neke aktivnosti jer još uvijek stalno netko plače
    ipak ja sam zadovoljna, imaju tjedni plan, vidim da piše da čitaju priče, i mislim da će to biti super kad se formira grupa
    ali nije ni njima lako raditi u novoj grupi gdje se svi privikavaju i uvesti aktivnosti

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    oka, da su mom sinu prvi tjedan u vrtiću odmah krenuli sa kreativnim radionicama, pobjegao bi glavom bez obzira , tako da ovisi i o karakteru djeteta.
    Ma ne mislim ja sad da se utapljaju u kreativnosti, ali da imaju osim slušanja priča bar
    jednu stvar dnevno da rade kolektivno npr. Jedan dan boja je vodenima,
    Drugi dan plastelin, znači cilj je da svi sjednu za stol i tade nešto, a ne po želji.
    Mislim da je smiješno da toga nema.
    Posljednje uređivanje od oka : 07.09.2012. at 09:38

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne mislim ja sad da se utapljaju u kreativnosti, ali da imaju osim slušanja priča bar
    jednu stvar dnevno da rade kolektivno npr. Jedan dan boja je vodenima,
    Drugi dan plastelin, znači cilj je da svi sjednu za stol i tade nešto, a ne po želji.
    Mislim da je smiješno da toga nema.
    ima toga ima, samo je ovo prvi tjedan kad se grupe formiraju, mjenjaju dolaze nova djeca....pa dok sve to sjedne na mjesto, počet će i kreativne radionice jedino je sa onim najmanjim jasličarima teško nešto konkretno raditi, jer su premali...

ali eto moj je prošle godine dolazio svaki put sa nekim pjesmicama koje su pjevali i imali male igrokaze, crtali su, svako malo nešto....ma ima toga, sa starijom djecom još i više...samo da se uhodaju, dajte tetama još barem tjedan do dva da sve sjedne na svoje mjesto, pa ćete vidjeti
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 07.09.2012. at 09:42

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo u našoj grupi već ima kreativnih radionica , danas je bilo plastelima i modlica za izrezivanje, imaju žive pužiće koje promatraju sa povećalima i donose im listiće svaki dan, ima poseban udubljeni stol u kojem se nalazi par kila žganaca te posude i sita sa kopanje i presipavanje..., ali bez obzira na sve danas je bila kriza i nije htjela ostati . Možda joj je peti dan u tjednu malo previše , pa sam ju odvela kući, ali drugi tjedan opet ide.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Blago vama sirius
    A što se tiče ostanka, ja mislim da njima je već sad na kraju tjedna polako dosta i da tek sad polako počinju shvaćati da to stvarno moraju ići
    i da im to postaje svakodnevna obveza, koja će se nastaviti preko škole pa na cijeli život.
    I moja je danas prvi puta bila nezadovoljna da opet mora ići, ali eto, to im je prva životna stepenica

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, mi krećemo u ponedjeljak ispočetka...
    Prvi dan će odraditi tata.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Deaedi, držimo fige da ovaj ponedjeljak bolje prođe od prethodnog.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Blago vama sirius
    A što se tiče ostanka, ja mislim da njima je već sad na kraju tjedna polako dosta i da tek sad polako počinju shvaćati da to stvarno moraju ići
    i da im to postaje svakodnevna obveza, koja će se nastaviti preko škole pa na cijeli život.
    I moja je danas prvi puta bila nezadovoljna da opet mora ići, ali eto, to im je prva životna stepenica
    Moj je prvi put plakao nakon 3 tjedna, točno kako su nam tete rekle (u startu je bio oduševljen i nije htio ići doma) . Tad je shvatio da je vrtić obaveza, i da mora ići svaki dan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kakva je hrana, jel ste zadovoljne?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mene zanima kako vremenski ide prilagodba. Vidim da su neki bili samo pola sata, neke je teta nakon sat(??) poslala doma, neki su ostali 2 sata. Ne razumijem, tko to odredjuje?
    Ja sam zamislila da ostaje prvih par dana od 9-11, pa onda lagano po sat produzavati svaki dan.
    Iako, koliko ga poznajem, mogao bi on slobodno i prvi dan barem do rucka ostati.

Zavisi li to od ponasanja djeteta ili postoji neko zadano pravilo koliko se smije ostati?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako vremenski ide prilagodba. Vidim da su neki bili samo pola sata, neke je teta nakon sat(??) poslala doma, neki su ostali 2 sata. Ne razumijem, tko to odredjuje?
    Ja sam zamislila da ostaje prvih par dana od 9-11, pa onda lagano po sat produzavati svaki dan.
    Iako, koliko ga poznajem, mogao bi on slobodno i prvi dan barem do rucka ostati.

Zavisi li to od ponasanja djeteta ili postoji neko zadano pravilo koliko se smije ostati?
    kod nas nema zadanog pravila, svaki vrtići ide po svom, a onda i svaka teta u dogovoru s roditeljem opet po drugom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi, držimo fige da ovaj ponedjeljak bolje prođe od prethodnog.
    Uh, MM je isao u vrtic dogovoriti nastavak adaptacije i rekli su mu da nece moci biti sa malim tih 1 sat, jer bi onda druga djeca koja su se prosli tj navikla biti sama, rasplaka ako neciji roditelj ostane. Razumijem, ali nije moje dijete krivo sto se razboljelo nakon 1 dana. Mislim da cu ici ja u pon. Sta mislite, kako se postaviti?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a da probaš dogovoriti da vodiš dijete ranije u dežurstvo dok nema druge djece i onda ostaneš malo s njim? a i bolje će se možda skompati s tetama dok ih je manje
    ako ne daju, ostavljati ga kratko i polako produljivati

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo isto trebali krenut u pon ali smo morali hitno na put i vratili se u srijedu. Zvala sam jaslice i rekli su nam da je bolje da krenemo opet od pon a ne od cetvrtka. Nisu spominjali da necemo moc bit na adaptaciji; cak stovise, na roditeljskom pred ljeto su bili rekli da ako netko ima mogucnost da ne krene prvi tjedan, da je to cak i pozeljno, jer ih drugi tjedan place manje a ne svi pa je adaptacija lakša.
    Mene zanima zbunjuje li dijete da pola adaptacije obavim ja, a pola muz? I opcenito, jel bolje da adaptaciju obavi onaj tko ce ga cesce vodit u jaslice (ja) ili onaj od koga ce se lakse odlijepit (mozda mm)?
    Posljednje uređivanje od hatatitla : 08.09.2012. at 18:42

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, MM je isao u vrtic dogovoriti nastavak adaptacije i rekli su mu da nece moci biti sa malim tih 1 sat, jer bi onda druga djeca koja su se prosli tj navikla biti sama, rasplaka ako neciji roditelj ostane. Razumijem, ali nije moje dijete krivo sto se razboljelo nakon 1 dana. Mislim da cu ici ja u pon. Sta mislite, kako se postaviti?
    Jako me čudi ovakav pristup koji je očito da ne ide u korist djetetu. Naše tete su rekle da možemo ići tempom koji će god curki odgovarati, pa ako treba i mjesec dana samo po par sati (ja sam na rodiljnom pa mogu), druga stvar je što se ona za sad dobro prilagođava pa smo tempo ubrzali...nije bilo riječi da bi nekome smetalo moj boravak s njom. Također su nam na roditeljskom rekli da je super ako neko od roditelja ima mogućnost startati s privikavanjem malo kasnije.

Ne znam kako bih se postavila u ovakvoj situaciji, želim imati povjerenja u tete da postupaju u najboljoj koristi mog djeteta, ali srce bi mi se kidalo da ju odmah ostavljam uplakanu i ustrašenu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Čini mi se da sve ovisi od tete do tete; neke prate tempo djeteta i u skladu s tim savjetuju roditelje, druge se drže nekih svojih pravila bez obzira na prirodu i tempo privikavanja djeteta.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Obicno adaptacija traje dva tjedna tako da ne vidim zasto ne bi mogla biti s njime.
    U svakom slucaju, ja bi lijepo dosla, obula sebi i djetetu papuce i unutra. Bez puno raspravljanja.
    Pitaj ih kako adaptiraju djecu koja krenu usred godinu u formiranu grupu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo to odradjivali u dogovoru s tetama s time da sam ja, u skladu s ponasanjem cura, odredjivala neki tempo.
    Kad sam izlazila iz sobe i ostavljala ih same, glavna uputa teti je bila da me zovu cim pocnu plakati (jer sam s d vidjela par djece koja su strasno plakala kad su im mame izasle i to mi je bilo koma)
    Posljednje uređivanje od jurisnik : 08.09.2012. at 20:32

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    U svakom slucaju, ja bi lijepo dosla, obula sebi i djetetu papuce i unutra. Bez puno raspravljanja.
    .
    Ovako bi i ja napravila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi nismo prošli tjedan krenuli na adaptaciju jer me zdrastvena molila da odgodimo za tjedan dana, tak da ćemo i mi u pol formiranu grupu. Inače mi veli jedna mama da su klinci u susjednoj grupi dosta plakali.

Kad je moj najstariji krenuo u vrtić upao je u 4.mjesecu u formiranu grupu koja je bila skupa već 2 godine, ja sam odradila svoj dio od 3 dana kaj sam bila s njime unutra, pa on postepeno dalje sam,pošto je bio najmanji i tek novi uzela fga jedna starija cura pod svoje i ona ga tješila.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo mi danas idemo u pola deset.
    E sad nema pojima tete su rekle da dođemo tada da nije od 8 kad su ovi koji plaču.
    Samo ne znam da ostanem sa njim ili kaj.
    Jer smo već išli u taj vrtić u 4 mjesecu nekih 1,5 i onda se razboli pa ga nisam vodila i onda smo u 5 išli na more mjesec dana pa ga 6 opet nisam vodila i naravno ni 7 i 8.
    Tako da je bio nekih tih 1,5, pa nemam pojima jel bi trebala biti sa njim.
    Kad sam tetu zvala ona je rekla da dođemo kasnije ali nisam ju pitala da ja ostanem sa njim, pa si ja razmišljam da se ja fino skinem i uđem sa njim mislim da će to biti bolje za njega, pa da vidim kako će reagirati pa možda da poslije odem malo
    Kaj vi mislite?
    Posljednje uređivanje od domy : 10.09.2012. at 08:30

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa probaj ući barem malo, kod nas to nije dopušteno, ali ja sam se provukla na barem 15 minuta prva 2 dana

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

domy, vidim da ste već u vrtiću

nadam se da si ušla s njim, ja bih svakako da njemu bude lakše, kad se zaigra neće mu biti toliki stres kad odeš. ipak je od 4. mjeseca do sada duuugo vrijeme, posebno klincima, njima vrijeme sporije teče...6 mjeseci su za njih kao nama godine.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi smo danas bili malo više od pola sata. Ja sam htjela otići, ali su mi tete rekle da ostanem. Svi su skupno plakali osim njega. Otišao se odmah igrati, nije mene bendao ni 5 posto. Tek nakon nekih pola sat je došao do mene i to zato jer sam držala neku curicu koja me ugrabila čim sam ušla. Toliko je plakala da je na kraju završilo tako da sam ja nju držala i zabavljala je, a sin se sam igrao.
    Vidjet ćemo sutra kad sam ostane, ali nekako mi se čini da će biti ok, osim ako ga ovi drugi ne uplaše plačem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    da li vama vaša dječica ispričaju kako je bilo u vrtiću? moja izbjegavati pričati o tome ili kaže da joj ništa nisu dali jesti, da se ništa nisu igrali, da nije bila susjeda koju poznaje (iako teta kaže da je jela malo, da se igrala, susjedu i sama vidim) jedino mi se pohvalila da je puhala u svječice na torti-to joj se jako svidjelo očito (jedna curica je imala rođendan pa su slavili)
    tina, ništa ne brini to ti je razvojna faza vezana uz njenu dob, ima djece koja tako izmišljaju i govore potpuno drugačije nego što je tko zna što je u njihovim glavicama...to ti je normalno, kaže da nema nekog djeteta a ti vidiš svojim očima da je tu ha,ha,...Moja L. je bila primejr djeteta (takvi su inače rjeđi) koje je vrlo rano počelo prepričavat doma što se događa u vrtiću sve njihove dogodovštine al fakat ja provjeravala i sve istina tako da smo ja i moj krug frendica "koristile" moju špijunku za neke informacije, ništa posebno al tete nisu ni sanjale što sve mi znamo naravno nismo otkrile kako sve to znamo.

sirius i druge cure super za prilagodbu, i nama ide super maleni 13 mj danas ostaje od doručka pa sve do nakon ručka, tete predivne, bolje nisam mogla poželit.

oka, drž te se, čula sam da inače zna djeci bit dosadno u toj zadnjoj godini pred vrtić a tvoja je tek i krenula, daj malo više vremena i njoj i tetama da se sve uhoda, ipak su sad prvi tjedni. Pogledaj na vašoj ploči koje su planirane aktivnosti rada s djecom taj tjedan, kod nas uvijek visi i možemo pogledat što su radili taj dan, a nekad nam uradak završi i doma. Bilo bi super ako neko dijete poznaje bar iz viđenja, prakića pa se s nekim skompa, pridošlicama bude teže kad dođu u već formiranu grupu, tako je inama odraslima a kako ne bi bilo djeci, srteno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jutros sam ja bila s njim, ostala sam 1h, tete su rekle da sutra treba ostati sam. Nisam se tim slozila, rekla sam da mogu probati izaći na 15tak minuta, ali da ako bude plakao, da sigurno ga necu ostavljati da place 1h.

Uglavnom, atmosfera u grupi je strasna, od njih cca. 15tak, uvijek ih barem pola place, a tete ih ne mogu sve utjesiti. Oko nekih se trude vise, a neke bas i ne pokusavaju smiriti.

Nadam se da moj R nece biti medju ovim drugima.

R je bio OK, puno bolje nego prosli put, ali me stalno drzao na oku. Vidjeti cemo sutra kako ce proci kada budem izlazila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Deadi, samo tako, bit će to bolje,ti vidi kako ćeš, iako ja ne bih previše dana bila s djetetom na adaptaciji (osim ako osjećaš kao mama da je to najbolji način za njega) jer te onda dijete tamo očekuje i samo se produžava agonija. Da ne spominjem kad te vide druga djeca sjete se svojih roditelja pa onda oni koji i ne bi plakali, plaču i oni,a time se otežava situacija tvome djetetu i ostaloj djeci.Mislim da tete razmišljaju na taj način jer kod nas kad je mir čim vide nekog od roditelja neka djeca počnu plakat, šta bi tek bilo da je neki roditelj tamo cijelo vrijeme a oni svoje nemaju, ne znam teško m i je i zamislit. Ovo ti dobronamjerno pokušavam dočarat što se događa u njihovim glavicama.

A da uđeš u sobu s djetetom i onda izađeš nakon 15 min i dođeš za 30-45 min, pa pitaš tete kako je bilo jel se brzo smirio i tako po tome prosudiš što i kako dalje.Ne znači ako plače kod razdvajanja da će tako bit i nakon 5 min.

Sretno, drž se, ti znaš najbolje, ja uvijek najviše vjerujem majčinskom instinktu!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Istina što Lili kaže. Kad sam ja ušla skoro svi su počeli plakati, a njih 3-4 su htjeli da ih uzmem, na kraju sam tu malu jednu koja se nije htjela odlijepiti od mene nosala više od 20 minuta dok se nije utješila, tek se onda počela igrati. Ali tada je došla još jedna mama ostavim dijete i svi su opet počeli.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

OT Jel se kod vas potpisivala neka izjava da dopuštate snimanje djece??? Kao prvi dio ide da dozvoljavam da se radovi i crteži šalju na natječaje i dječje časopise, a onda da dozvoljavam fotografiranje i RTV snimanje.
    Poludila sam, jer sam novinarka i znam kako se djeca znaju zloupotrebljavati u raznim novinama za ilustraciju, a isto tako na TV-u. Kako to uopće mogu staviti u istu kategoriju tj na istu izjavu o suglasnosti sa slanjem crteža u dječje časopise. Potpisala sam i napisala napomenu da se slažem s prvim dijelom, ali ne i drugim.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Deadi, samo tako, bit će to bolje,ti vidi kako ćeš, iako ja ne bih previše dana bila s djetetom na adaptaciji (osim ako osjećaš kao mama da je to najbolji način za njega) jer te onda dijete tamo očekuje i samo se produžava agonija. Da ne spominjem kad te vide druga djeca sjete se svojih roditelja pa onda oni koji i ne bi plakali, plaču i oni,a time se otežava situacija tvome djetetu i ostaloj djeci.Mislim da tete razmišljaju na taj način jer kod nas kad je mir čim vide nekog od roditelja neka djeca počnu plakat, šta bi tek bilo da je neki roditelj tamo cijelo vrijeme a oni svoje nemaju, ne znam teško m i je i zamislit. Ovo ti dobronamjerno pokušavam dočarat što se događa u njihovim glavicama.

A da uđeš u sobu s djetetom i onda izađeš nakon 15 min i dođeš za 30-45 min, pa pitaš tete kako je bilo jel se brzo smirio i tako po tome prosudiš što i kako dalje.Ne znači ako plače kod razdvajanja da će tako bit i nakon 5 min.

Sretno, drž se, ti znaš najbolje, ja uvijek najviše vjerujem majčinskom instinktu!
    to su i meni tete savjetovale i kažu da je prava adaptacija tek kad nema roditelja, ovako se samo produžuje agonija, kažu da svi oni plaču kod odvajanja, ali dalje se lijepo igraju, moja se jedan dan rasplakala, pitala gdje mama, teta ju je tješila, nosila (sva je mirišala po tetinom parfemu po čemu vidim da nije bila ostavljena), teta je pokušavala nekih 20 minuta i nakon toga je išla zvat roditelje da se djetetu ne bi zamjerilo, ali mi smo taman bili na vratima
    to mi je u redu, najbolje je bit malo s njima, ali ne previše, potom polako da probaju sami, a teti možete reći da vas zovu ako plač traje dulje od 15-tak minuta ili koliko vam je u redu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

OT Jel se kod vas potpisivala neka izjava da dopuštate snimanje djece??? Kao prvi dio ide da dozvoljavam da se radovi i crteži šalju na natječaje i dječje časopise, a onda da dozvoljavam fotografiranje i RTV snimanje.
    Poludila sam, jer sam novinarka i znam kako se djeca znaju zloupotrebljavati u raznim novinama za ilustraciju, a isto tako na TV-u. Kako to uopće mogu staviti u istu kategoriju tj na istu izjavu o suglasnosti sa slanjem crteža u dječje časopise. Potpisala sam i napisala napomenu da se slažem s prvim dijelom, ali ne i drugim.

Ma kakvi. O tome sam lani otvorila temu i pisala na njoj. Tada sam mislila upisati dijete u vrtić, ali nisam. Ove godine jesam i u tom smislu nas nitko ništa nije pitao. Vjerujem da bi u grupi svi roditelji potpisali, bez razmišljanja potpisali. Na sastanku nitko nije pitao ni slova o mješovitoj grupi, o programu, o hrani, o spavanju svaki puta na tuđoj posteljini i tako... ovo pitanje bi bilo sf.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kakvi. O tome sam lani otvorila temu i pisala na njoj. Tada sam mislila upisati dijete u vrtić, ali nisam. Ove godine jesam i u tom smislu nas nitko ništa nije pitao. Vjerujem da bi u grupi svi roditelji potpisali, bez razmišljanja potpisali. Na sastanku nitko nije pitao ni slova o mješovitoj grupi, o programu, o hrani, o spavanju svaki puta na tuđoj posteljini i tako... ovo pitanje bi bilo sf.
    Ma ja bi ovo sad najradje prijavila pravobraniteljici.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    daj molim te otkud ti ovo??? pa djeca imaju oznake na svojoj posteljini, plahti i jastučnici, čak je i krevetić označen, i jako se pazi na higijenu, moja L. je slonić imala svugdje,a sad će F. imat kamiončić.
    Nemojmo generalizirat!!! uostalom možda će ljudi pitat za hranu, program kad sve polako krene pa vide kako to ide, netko ima 1. dijete pa ne zna kako to izgleda unaprijed, nekome je to 12. dijete pa već sve ionako zna. Tko želi pitata, nek pita, ja sam pitala što me zanimalo.

mi smo imali samo jesmo li suglasni da to bude za potrebe vrtića,ako se ne varam.ništa za tv i javno....????

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislila sam jelte 2. dijete

Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •