Ja isto mislim da je to individualno...
Evo moja (3,5 g) je jucer spavala od 22h-8,5h i to em nakon sto dan prije nije spavala preko dana em jucer opet nije spavala preko dana i isla je spavati iza 22 a nije bila uopce nervozna, a tablica kaze da je minimum 11,5 znaci nije ga dosegla. Sad cemo vidjeti kako ce biti ujutro jer je trebam probuditi u 7,30 znaci maksimalno ce imati 8 h sna, ali vec ce nadoknaditi u vrticu. Ona definitivno ne spava dulje od 10h po noci a po danu kako kad ponekad da a ponekad ne, uglavnom rijetko dosegne tih "minimalnih" 11,5h koje spominju za 3 godine, a 15,5h nije valjda imala otkad je navrsila 3 mjeseca zivota.

MM ima isto traume iz djetinjstva da su ga tjerali rano spavati a on nije taj tip, dan danas kad ide "rano" spavati to je u 01 a inace iza 03, cak je i nasao posao gdje radi 10-18 i nije problema ako ponekad kasni. Ja se ponekad malo nerviram ako mala zaspi iza 23 jer ako ne odspava bar 8h onda se ujutro tesko probudi ali vec imam taktike za oraspolozivanje... iz te perspektive mi se spavanje skolskog djeteta u 20h cini kao sf, 22h mi se cini sasvim ok ako je dizanje u 7.