Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: vjecna tema: spavanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    lili kad ih ja vodim, tj. kad nemam sabotera u kuci, oni su u krevetu prije 9, do 9 procitamo knjigu/e i spavaju (oboje starijih) do negdje 9 15. kod nas nema rostiljanja. srednja rostilja ako je slucajno spavala popodne. f. zaspe ko top. nisu nikad u svojim kratkim zivotima lezali budni u krevetu vise od uvrh glave pola sata da ne mogu zaspati. tak da to kad ja kolo vodim ide vrlo jednostavno. a on ima neki svoj trip i obrni-okreni rijetko kad zaspu prije 22-22 30. valjda misli da ce bog zna sta izgubiti ako ne odigraju svaku vecer igru prije spavanja (naravno, to nije jedina igra u danu, naprotiv, to je peta, ili deseta, ili dvadeseta). ja nemam problema s tim i ide se u krevet po kratkom postupku.
    sad kužim sve mikka, moje skromno mišljenje je da si ti u pravu

al ovo kod kate mi je onak, baš mi je žao da dijete mora ležati 2 h i pokušavat zaspat, kako bi bilo vama da vas netko tako drži 2h?! uh,..tko voli nek izvoli...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    / baš mi je žao da dijete mora ležati 2 h i pokušavat zaspat, kako bi bilo vama da vas netko tako drži 2h?! uh,..tko voli nek izvoli...
    pa rekla je da ju je probala stavi kasnije, onda su se ta 2 sata roštiljanja pomakla od 22-24h

moja je ljetos zaspala popodne, to sam spomenula
    i ja zaspem i probudim se u 2 h
    ona gleda u strop
    i ajde Vanja, probaj zaspati
    ne može
    pa smo se digle da pije vode
    pa se divila ljetnoj noći
    da bi ja u 3h, ne mogavši više ne spavati, rekla "dobro, upali svjetlo i čitaj"
    i ona je čitala do 4 sata i tad zaspala
    teško je to kad se ne može spavati

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam ovdje nova i htjela bi sa vama podijeliti moj veeeliki problem i možda čuti koji dobar savjet. Imam curicu od 5 godina koja ide u vrtić. Ujutro ide u dežurstvo i diže se u 6,15, u vrtiću spava (preko vikenda kada je doma ne spava već godinu dana) a naveče legne oko 21,30 ali ne može zaspati do 23 pa i duže. Ja je još uspavljujem pričama, pjasmicama ili joj čitam ali u to doba ja više neznam za sebe. Pričam joj priču i spavam pa joj počnem pričati ono što sanjam u tom momentu, pa se ona ljuti i kaže pa ne ide tako priča itd. Već par puta sam joj rekla ispričam ti jednu priču i dvije pjesmice i gotovo a ti se smiri i probaj zaspati. To izaziva u njoj veliku ljutnju pa se onda svađa i duri i želi da ja budem uz nju i pričam joj skroz dok ne zaspi. Možete misliti kako je meni koja sam budna još od 5,30 i narintala sam se na poslu pa poslije doma itd. Inače ovo ljeto je bila na operaciji slijepog crijeva i od tada je skoro mjesec i pol imala nočne strahove, ono buđenje sat dva nakon što usne i plakanje, udaranje rukama i nogama i ne možeš ju smiriti i do 45 min. Jednom riječju grozno. Tako ako se sada prije spavanja zaoštre odnosi njoj gotovo uredno svaki put dođu ti nočni strahovi u kojima ona izbaci sve svoje frustracije a vjerujte mi to mi izgleda grozno kao da nije moje dijete. Inaće nikada nismo imali problema tipa bacanja po podu, urlanja i sl. tako da ju ja ovakvu neznam i strašno me brine takvo ponašanje. Ne znam kako da na neki bezbolan način prekinem tu torturu i natjeram ju da zaspi barem do 22. Ja sam od tih njenih novčin ispada i nespavanja (a inače sam spavalica) već jako nervozna i dođe mi muka kada se približava vrijeme spavanja valjda i ona osjeti moju frustraciju. Neznam kako da tome stanem na kraj....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •