pa rekla je da ju je probala stavi kasnije, onda su se ta 2 sata roštiljanja pomakla od 22-24h
moja je ljetos zaspala popodne, to sam spomenula
i ja zaspem i probudim se u 2 h
ona gleda u strop
i ajde Vanja, probaj zaspati
ne može
pa smo se digle da pije vode
pa se divila ljetnoj noći
da bi ja u 3h, ne mogavši više ne spavati, rekla "dobro, upali svjetlo i čitaj"
i ona je čitala do 4 sata i tad zaspala
teško je to kad se ne može spavati
Ja sam ovdje nova i htjela bi sa vama podijeliti moj veeeliki problem i možda čuti koji dobar savjet. Imam curicu od 5 godina koja ide u vrtić. Ujutro ide u dežurstvo i diže se u 6,15, u vrtiću spava (preko vikenda kada je doma ne spava već godinu dana) a naveče legne oko 21,30 ali ne može zaspati do 23 pa i duže. Ja je još uspavljujem pričama, pjasmicama ili joj čitam ali u to doba ja više neznam za sebe. Pričam joj priču i spavam pa joj počnem pričati ono što sanjam u tom momentu, pa se ona ljuti i kaže pa ne ide tako priča itd. Već par puta sam joj rekla ispričam ti jednu priču i dvije pjesmice i gotovo a ti se smiri i probaj zaspati. To izaziva u njoj veliku ljutnju pa se onda svađa i duri i želi da ja budem uz nju i pričam joj skroz dok ne zaspi. Možete misliti kako je meni koja sam budna još od 5,30 i narintala sam se na poslu pa poslije doma itd. Inače ovo ljeto je bila na operaciji slijepog crijeva i od tada je skoro mjesec i pol imala nočne strahove, ono buđenje sat dva nakon što usne i plakanje, udaranje rukama i nogama i ne možeš ju smiriti i do 45 min. Jednom riječju grozno. Tako ako se sada prije spavanja zaoštre odnosi njoj gotovo uredno svaki put dođu ti nočni strahovi u kojima ona izbaci sve svoje frustracije a vjerujte mi to mi izgleda grozno kao da nije moje dijete. Inaće nikada nismo imali problema tipa bacanja po podu, urlanja i sl. tako da ju ja ovakvu neznam i strašno me brine takvo ponašanje. Ne znam kako da na neki bezbolan način prekinem tu torturu i natjeram ju da zaspi barem do 22. Ja sam od tih njenih novčin ispada i nespavanja (a inače sam spavalica) već jako nervozna i dođe mi muka kada se približava vrijeme spavanja valjda i ona osjeti moju frustraciju. Neznam kako da tome stanem na kraj....