Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 159

Tema: Školsko testiranje plivanja (u drugom razredu)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto baš trećeg razreda? Kad sam ja išla u školu na plivanje smo išli u petom razredu, i to mi se čini puno primjerenije doba.
    Ova današnja djeca su izgleda puno naprednija.
    Naš učitelj kaže da mora svakom drugom djetetu sušiti kosu jer si ne posuše sami.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne znam
    ja možda gledam po svojima
    meni je 9 godina plafon za biti samostalan plivač

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U starom Zakonu o osnovnom školstvu je pisao da je osnovna škola dužna naučiti učenike plivati.
    Ne znam stoji li to i dalje.
    (Ako se pitate zašto uopće sve to rade.)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je bolje da idu dok su manji, u kasnijoj dobi već se razvijaju frustracije, sram radi neuspjeha, nelagoda radi skidanja u kupaći pred razredom...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ste kupili plivačku kapu, a da nije neki shopping centar da moram sjest u auto? Zatvorio se onaj Intersport na Trgu, ima li toga gdje po centru za kupiti?

Plivačkih kapa ima u Nami .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a i ovo što deaedi kaže stoji.
    mene je dok su bili neplivači baš bilo strah. mislim, imaš ih stalno na oko, al nikad ne znaš.
    neću nikad zaboraviti događaj. moja nona nije dobro znala plivati. održavala se na vodi, al onako, oprezno. jednom smo nas dvije bile same na kupanju, ona se u plićaku probala okrenuti na leđa. mogu svi pa da i ona proba. u plićaku. skoro se utopila. najozbiljnije. ja sam bila negdje dalje, ovi oko nje nisu ozbiljno shvatili situaciju (kao, plićak je) i da ju jedan čovjek nije izvukao vani, ne znam što bi bilo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene je više strah otkad zna plivati jer misli da sve može. Dok nije plivala imala je kolutiće.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je više strah otkad zna plivati jer misli da sve može. .
    a što joj se može desiti u moru ako zna plivati
    naravno, i ako ne ide 200 m od obale.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, ljetos je recimo otplivala prilično daleko, i jako se umorila tako da joj je bilo vrlo teško natrag plivati.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je još jedna Bandićeva glupost za dizanje love na nekvalitetnim obaveznim programima
    nije da Bandića previše volim ali ovo stvarno ne možemo pripisati njemu
    ja sam išla na testiranje plivanja prije više od 25 godina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

fakat
    pa i ja
    prije 35!

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da budem iskrena, ni meni samo održavanje na vodi nije plivanje
    ako plivaš, moraš i skočiti i zaroniti i stati i okrenuti se, i okrenuti se oko svoje osi, i plutati na leđima i prsima...
    naravno da nije način gurnuti dijete u vodu, ali po mom mišljenju nijedno dijete ne bi trebalo izaći iz 3. razreda, a da ne posjeduje navedene vještine
    Ali ima djece koja jedva da su vidjela koji bazen, a ne odlaze baš ni previše na more...a za 5 dana godišnje na moru - tek se stignu sprijateljiti s vodom...a kamoli izvoditi lupinge u vodi (skočiti i zaroniti i stati i okrenuti se) - to mogu djeca koja imaju sreću da provedu cijelo ljeto na moru...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a što joj se može desiti u moru ako zna plivati
    naravno, i ako ne ide 200 m od obale.
    Ja sam recimo imala bliski susret s dupinom...ali u tom trenutku nisam bila sigurna jel morski pas ili štogod i samo sam htjela zbrisati...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa baš je za takvu djecu ovo super
    da nauče ipak malo više od pukog održavanja na vodi
    ponavljam, ovo je po meni stvarno hvale vrijedno i žao mi je da ćemo mi u svemu naći manu i neke skrivene interese
    a tko stvarno misli da to njegovom djetetu nije potrebno uvijek može odbiti

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa baš je za takvu djecu ovo super da nauče ipak malo više od pukog održavanja na vodi ponavljam, ovo je po meni stvarno hvale vrijedno i žao mi je da ćemo mi u svemu naći manu i neke skrivene interese
    lijepo rečeno, slažem se

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da stvarno može

Uostalom, pokušat ću ga nagovoriti da pristane bar na tu plivačku školu, ali ga ne želim prisiljavati jer to daje jako loše rezultate. Sumnjam da će u školi i na bazenu itko biti benevolentan prema njegovim strahovima i kočnicama, a na kraju ćemo trpjeti on i ja, nitko drugi. Napreduje svojim (sporim) tempom, i da, neće s 9 godina biti besprijekoran plivač, ali će možda to savladati s 10 ili 11 godina, i ne vidim ništa loše u tome.
    I nemam ništa protiv obuke plivanja za neplivače, ali ne sviđa mi se ovakvo masovno testiranje ni način na koji se provodi u nekim školama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam tko bi te mogao prisiliti
    ako dijete ima strahove onda možete ići na usavršavanje plivanja, 2x tjedno, na utrinama je u 18 i 19 h
    razgovarate s trenerom, svi su tamo super
    možda će mu biti tako lakše nego pred ekipom iz razreda

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super informacija, baš tražim nešto takvo pa ne nalazim.
    Mi već neko vrijeme tražimo nekakvu školu plivanja da navježba tehnike, ali moralo bi biti pod našim uvjetima.

edit: sad sam vidjela da na Utrinama ima i individualnih satova. To se traži, super!
    Posljednje uređivanje od Mima : 14.09.2012. at 10:33

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam sve ovo ali to je nama neizvedivo iz raznih razloga, a najvažniji je da nema šanse da idemo svaki dan tri tjedna na bazen, nema ju tko voditi svaki dan, ima aktivnosti i tako dalje. Nama bi odgovarao neki intenzivni tečaj preko praznika (bilo je preko ljeta lai mi smo tada na moru) ili pak nešto gdje možemo otići kad uspijemo ubaciti u raspored.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam na usavršavanje 2x tjedno
    to bi možda mogli izvesti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, bazen je dušu dao za poboljšanje tehnike i postepeno oslobađanje od strahova.
    Moja je pretprošle i ove godine dok je bila kod bake na moru išla na tečaj plivanja na bazen. Ove godine je zahvaljući tome počela skakati na glavu. Ja nikad to nisam naučila iako sam preko ljeta bila dugo na moru.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ambrosia prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ima djece koja jedva da su vidjela koji bazen, a ne odlaze baš ni previše na more...a za 5 dana godišnje na moru - tek se stignu sprijateljiti s vodom...a kamoli izvoditi lupinge u vodi (skočiti i zaroniti i stati i okrenuti se) - to mogu djeca koja imaju sreću da provedu cijelo ljeto na moru...
    a što misliš, za koga i radi koga se to i organizira
    za takvu djecu ili za onu kao što je moja, koja je te "lupinge" izvodila sa 6 godina?

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Znam sve ovo ali to je nama neizvedivo iz raznih razloga, a najvažniji je da nema šanse da idemo svaki dan tri tjedna na bazen, nema ju tko voditi svaki dan, ima aktivnosti i tako dalje. Nama bi odgovarao neki intenzivni tečaj preko praznika (bilo je preko ljeta lai mi smo tada na moru) ili pak nešto gdje možemo otići kad uspijemo ubaciti u raspored.
    Mi smo preko KupiMe uzeli za 75 kuna 4-satni tečaj plivanja u Stubičkim toplicama...to je početnički tečaj - a ima i napredni....izgubiš jedan dan i djete zna plivati....

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

fakat
    pa i ja
    prije 35!
    I ja! Prije, hmmmm, calculating...... 26 godina! I nastavila plivati iduće 4 godine, prilično daleko dogurala, da me nisu zeznule neke ozljede, nevezane za plivanje, i operacija mandula, tko zna gdje bih danas bila. Uglavnom, sve u svemu, jako jako lijepo iskustvo.

Zapravo, tek čitajući ovaj topic mi je sinulo kako sam uopće krenula s treninzima. Jedino čega se sjećam je bilo da sam počela s 8 godina. A to je upravo ovo kaj pišete, 2. razred.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo preko KupiMe uzeli za 75 kuna 4-satni tečaj plivanja u Stubičkim toplicama...to je početnički tečaj - a ima i napredni....izgubiš jedan dan i djete zna plivati....
    Ovo super zvuči, osim što je baš u Stubičkima nedavno bio neki incident sa vodom.
    Ja se zapravo grozim bazena, nisu ovi gradski ništa bolji od toplica.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U Tuheljskima se dogodio kvar (previše klora isteklo), ne znam za Stubičke. Zapamtila jer smo tjedan dana prije toga bili u Tuhelju, baš na tom dječjem bazenčiću proveli većinu vremena.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo super zvuči, osim što je baš u Stubičkima nedavno bio neki incident sa vodom.
    Ja se zapravo grozim bazena, nisu ovi gradski ništa bolji od toplica.
    Stubičke toplice su najbolje za izbjegavati.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

a što misliš, za koga i radi koga se to i organizira
    za takvu djecu ili za onu kao što je moja, koja je te "lupinge" izvodila sa 6 godina?
    Pretpostavljam da se radi za SVU djecu - da nauče plivati - i to je SUPER!
    Ja želim naglasiti činjenicu koja se provlači kroz ovu temu (a prema onome što čitam iz svjedočenja drugih) - da dijete koje ne zna plivati sigurno neće biti oduševljeno sa "školom plivanja" ili testiranjem - ako ga na inicijalnom satu bace ili gurnu u bazen - pa onda izvlače! U toj dobi djeca još uvijek imaju i razvijen strah od vode (ako se s njom često ne druže), isto tako djeca već i sa 7 ili 8 godina imaju i osjećaj srama i neugode - i kako će se osjećati ako ga izvlače iz vode - vjerojatno će se i rasplakati - a to će sve gledati njegovi razredni kolege...dalje možete i sami pretpostaviti - djeca znaju biti okrutna...
    Eto ja sam samo željela istaknuti da nije pravedno nikoga na ništa prisiljavati, niti primjenjivati nekakve rigorozne metode za obuku plivanja ili provjeru istog...
    batina je istjerana iz škole, pa može i s bazena...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i zatvorene su nedavno zbog neispravne vode, čini mi se...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Kažu da sad više paze...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ambrosia ako sam dobro skužila dijete koje je neplivač može se tako izjasniti i onda ne mora pokušavati skakati u bazen.

za stubičke je nedavno pisalo da je sanitarna inspekcija zatvorila bazene.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja želim naglasiti činjenicu koja se provlači kroz ovu temu (a prema onome što čitam iz svjedočenja drugih) - da dijete koje ne zna plivati sigurno neće biti oduševljeno sa "školom plivanja" ili testiranjem - ako ga na inicijalnom satu bace ili gurnu u bazen - pa onda izvlače! U toj dobi djeca još uvijek imaju i razvijen strah od vode (ako se s njom često ne druže), isto tako djeca već i sa 7 ili 8 godina imaju i osjećaj srama i neugode - i kako će se osjećati ako ga izvlače iz vode - vjerojatno će se i rasplakati - a to će sve gledati njegovi razredni kolege...dalje možete i sami pretpostaviti - djeca znaju biti okrutna...
    Eto ja sam samo željela istaknuti da nije pravedno nikoga na ništa prisiljavati, niti primjenjivati nekakve rigorozne metode za obuku plivanja ili provjeru istog...
    batina je istjerana iz škole, pa može i s bazena...
    Slažem se u potpunosti.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zašto? Kažu da sad više paze...

Ne paze, problem kvalitete vode i neodržavanja iste postoji tamo od kad je znam za sebe. Da, srećom su zatvorene. Ja tamo imam kuću i dovoljno je reći da ne poznajem nikog od lokalnog stanovništva ko se tamo kupao. Mi smo znali ići prije cca 15-20 godina (kao djeca) i živo se sjaćam kako su se svi čudili zašto idemo jer je to rasadnik bolesti.

Dok recimo za Jezerčicu nisam čula ništa loše i tamo ta ista rodbila i prijatelji uredno odlaze na kupanje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[QUOTE=Mima;2222731]ambrosia ako sam dobro skužila dijete koje je neplivač može se tako izjasniti i onda ne mora pokušavati skakati u bazen.
    QUOTE]
    točno ovako je bilo kod nas
    djeca su se izjasnila da ne znaju ili (u jednom slučaju) da ih je strah - nisu ni ušli u bazen
    sjedili su sa strane i, veli sin, nije ih bilo malo, iz svakog razreda po jedna grupica, tako da ih se skupilo
    najbolje od svega: sad se oni vesele što će ići na bazen svaki dan, organizirano, a moj plače zašto ne može on

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je ova akcija stvarno pohvalna
    moja je jedva čekala da ide, pažljivo si je spremala torbu i birala badić :D
    poslije je pričala tko je imao jednodjelni, tko dvodjelni
    bila je sva sretna jer je nosila neki moj serum za kosu

žalosna jedino što nije mogla skakati bombu

ovaj intenzivni tečaj koji je Mima spomenula... moja mlađa je išla na to
    svaka čast mom mužu što je to uspio. svaki dan tri tjedna pravac mladost
    ja sam se elegantno izvukla iz toga
    mala nas je na pokaznom satu oduševila! znala se održavati na vodi (prethodno) i plivati "ćukeći" :D, a kad je završila tečaj, plivala je predobro. kraul, zaronjena glava, ma oduševili smo se!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

filip nije želio skočiti u bazen. rekao je da ne želi skočiti jer je duboko i peku ga oči u bazenu (ja imam isti problem). bio je tužan što nije mogao ući i plivati, a ne zato što nije prošao.
    netko je spominjao da djeca smiju imati naočale za plivanje?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa, naravno da smiju? zar im je netko zabranio?
    moje su cure išle na mladost i uvijek su nosile naočale.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja bila prošli tjedan, oduševljena i tužna.
    Oduševljena- bilo je super, preplivala je 25 metara od šuba (proplivala samostalno s 3,5 godine)
    Tužna- neće ići ponovo, ne mora u školu plivanja, nije smjela skakati, nego ući po lojtrama u bazen.
    Neplivaći -nisu ni trebali plivati.
    Oni kaj su rekli da ih je strah bazena i dubine- nisu ni trebali ulaziti.
    Nitko ih nije gurao, bacao, utapljao.
    Trener cijelo vrijeme pliva uz dijete.
    Kapu kupili u Hervisu u Garden Mallu za 22 kune, onu gumenu Speedo kaj smrdi po balonima.
    Nosili poseban ruksak sa- kapom, badićem, šlapama, ručnikom i fenom- dobili upute pismeno od učiteljice.
    Razred išao u 2 ture, prvo dečki s učiteljicom, pa cure s učiteljicom (dva paralelna razreda).
    Mi smo škola u Dubravi i išli su u Zagorku isto u Dubravi.
    Mala je sama rekla tuuužno da ne mora ići ponovo na plivanje, nismo dobili rezultate od trenera/učiteljice, niti nam je itko nametao da bi išla na tečaj/školu/pripremu za olimpijske igre.

Hvalevrijedan projekt grada-Bandića-kogagod i mislim da ljudi koji imaju vlastite strahove ne bi iste trebali prenositi na dijete ili pljuvati po ovome, te tražiti dlaku ili urotu u tome da ti stručna osoba provjer plivačke mogućnosti djeteta...besplatno (vjerojatno da košta parsto kuna i ima stranjsko fancy ime, bilo bi jako dobro).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    pa, naravno da smiju? zar im je netko zabranio?
    moje su cure išle na mladost i uvijek su nosile naočale.
    u dubravi u skoli nisu smjeli staviti ni masku (bez dihalice), ni obicne naocale :ne zna:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    nije da Bandića previše volim ali ovo stvarno ne možemo pripisati njemu
    ovakvi se programi provode i u drugim gradovima popriličan broj godina i definitivno nemaju veze s bandićem
    Kod nas se zove "Rijeka pliva".

djeca koja za ovako nešto nemaju uvjeta (bazena ili mora, jel' te) ljeti imaju škole plivanja u primorskim krajevima. znam da maleni Ličani dolaze k nama na Kvarner.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm..nisam baš pratila cijelu temu, ali ne kužim što nekome smeta da dijete ide učiti plivati?

Moj onako...Pliva na pola ajmo reći. A i kad da nauči? Da je svake godine bio na moru po bar 10 dana već bi znao, ali premalo je bio da bio znao supe.
    Išao je na testiranje u petak. Kaže da je skočio i proplivao pol bazena i sam je kreoa da bi htio ići u školu. Zaštoi ne, neka ide!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    netko je spominjao da djeca smiju imati naočale za plivanje?
    da, naravno. moja je išla s naočalama

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čukeći

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stubičke su zatvorene - zatvorila ih inspekcija. Imate u D. Stubici na Jezerčici školu plivanja, a i trener koji je imao u Stubičkima (odličan je) sad ima individualne satove na Jezerčici. Možda mogu nabaviti broj, ako netko treba.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

imate i u educareni skolu plivanja, cak ja mislim malu i veliku.
    to je nama dosta blizu, ali moram vidjeti kako se cijena krece ( zavrtilo mi se u glavi kad sam oko rođendana istrazivala )

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas će 8 djece ići u školu plivanja na zimu ili zato što nisu preplivali ili zato što nisu skočili! Dakle, mora se skočiti, bilo kako.

Nositi kapu za bazen, običnu kapu za van, kostim, šlape, ručnik, normalan fen (ne neki mali) i može naočale za plivanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas će 8 djece ići u školu plivanja na zimu ili zato što nisu preplivali ili zato što nisu skočili! Dakle, mora se skočiti, bilo kako.
    I još jednom - očito se kriteriji jako razlikuju od škole do škole. Zbog ovog skakanja ja sam bila spremna ispričati dijete s tog testiranja, jer je već kod kuće počeo paničariti da on neće skakati u bazen, da ga je strah i sram pred drugima, itd, itd. Na kraju je ipak išao. Nisu morali skakati - tj. mogli su, ali nije bilo obavezno. On je ušao u vodu po lojtricama, otplivao koliko su mu rekli, i to je bilo to. Dva dečkića iz razreda su u startu rekli da ne znaju plivati, ostali su svi išli u bazen. I da, toj dvojici se sad cure (!!) u razredu rugaju zbog toga što su rekli da ne znaju plivati

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rekla je i učiteljica ako se na početku škole pokaže da djeca ipak skoče ili otplivaju, ne moraju ići dalje sva 4 tjedna.
    Posljednje uređivanje od kate : 21.09.2012. at 10:21

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    . I da, toj dvojici se sad cure (!!) u razredu rugaju zbog toga što su rekli da ne znaju plivati
    evo vidiš. a što bi bilo da doguraju do petog, a ne znaju plivati. a dogurali bi sigurno, ako ih do sad nitko nije naučio, teško da bi i nadalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •