jelatica prvotno napisa
Molim mišljenje?? Mama sam 8 ipo mjesečne curice, koja nije vježbač, ali sam u zadnje vrijeme zabrinuta.. Čini se da u gruboj mototrici kasni.... barem od idealnog, dok joj fina motorika ide i bolje od prosjeka, ne znam možda bi se to moglo povezati s tim da je JAKO VELIKA za dob, prije mjesec dana je imala 75 cm i 10 kg. Tada smo i bili na pregledu, tada još nije mogla sjediti, što je pedicu zabrinulo, pa joj je za provjjeru u ruke dala dva štapića s kojim se ona vješto igrala, to ju je umirilo.... Inače se okretaa s leđa na drob i obrnuto jako rano, već s 5 mjeseci.. NEDUGO nakon pregleda, sva zabrinuta, počela sam bebu posjedati, što nisam radila prije jer sam mislila da je najbolje da se ona sama digne u sjeeći stav, ali me pedica zabrinula te sam je počela posjedati, i ona je gotovo u pola dana čvrsto prosjedila, posebno kad joj dam igračku u ruke, gotovo pa joj i ne treba potpora. To me umirilo, "uspila je čvrsto sjediti s točno punih 8 mjeseci" i to bi sve bilo dobro da se nekako u slično vrijeme nije počela opirat, kao nikada do tad, čak se povremeno izvija kad joj nešto nije po volji, što nije nikada radila ovo se najčešće događa u visokoj stolici za hranjenje. (možda protestira zbog voća koje nevoli) E sad muči me to, smijem li ju posjedat ili ne??? Kako da je hranim ako je nesmim posjest? Kome da se obratim.... kao sve je normalno, a ja zabrinuta..