Stranica 8 od 21 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bit će da je do boje, garant neka opako roza :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    vidim, samo ne kužim je li stvar u boji ili što je već polupotrošen
    Oboje.

Zezam se. Uopće nije bilo potrebno dati ikakav poklon, ako je osoba željela, mogla mi je donijeti čokoladu. Dati nekome vidljivo rabljeni poklon pod novi mi je neprihvatljivo, vrijeđa onog kome daješ, a bome vrijeđa i onog koji daje (iako on to možda u prvom trenutku ne kuži).

Da demistificiram ove polovne igračke, jer vidim da dolazi do nesporazuma. Riječ je o osobi koja je mojoj djeci uvijek i bez iznimke davala fantastične, pomno izabrane i često vrlo skupe poklone. Njih dvije su tada bile male, nisu znale, a možda tada još ni htjele, čuvati i paziti svoje stvari. Sve im je bilo zanimljivo dva i pol dana, a nakon toga bi barbike završile na jednoj hrpi, haljine na drugoj, a cipelice bi se zauvijek zagubile tko zna gdje. I mene je zaista pekla savjest kad sam vidjela kako se njih dvije (usprkos mojim odgojnim, je l', poticajima ) ponašaju prema poklonima u koje je uloženo mnogo, mnogo pažnje i novca. I kad sam vidjela da se frendičina curka počela nemilice rješavati tih lutaka, sama sam predložila (a kao odgovor na pitanje što da curama kupi za rođendan) da one budu i rođendanski poklon. Frendica je najprije bila šokirana, pa je negodovala, ali na kraju je popustila (ali nije izdržala, pa im je kupila i prekrasnu oblekicu). Curke su otvorile poklone, reagirale oduševljeno i te dvije lutkice se i dan-danas maze i paze. Eto, da ne ispadne da je neka vještica išla uštedjeti na poklonima i uvaljala sirotoj dječici nekakvu starudiju. Ideja je bila moja.

Što se tiče polovnih stvari općenito, meni je ok da cirkuliraju među prijateljima, ali onda se kaže: "Čuj, imam lak za nokte/košulju/parfem koji mi ne odgovara, malo sam potrošila/nosila, ali više neću, stoji mi u ormaru i zauzima mjesto. Hoćeš?" Ali vidljivo korištenu stvar prošvercati kao poklon, misleći da nitko neće primijetiti da nije nova, to mi je... Uh.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 01.10.2012. at 23:51

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    jao, sanja, ti sve nek pacijente imaš!
    Ajde, Anči, dvoje u četrdeset godina, pa to i nije tako strašno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja imam poznanike koji se više vesele recikliranim, poklonima nego novima... jer imaju priču.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima priču i bombonjera Ephraima Kishona.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima naravno i ona

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima priču i bombonjera Ephraima Kishona.
    Joj, da!

BTW, jucer me je kontaktirala jedna mama sa molbom da joj napisem sto bi E. htjela za rodjendan.
    Ona zna da sluzbene feste radi naseg putovanja nece biti, no curica joj zeli pokloniti nesto za rodjendan....
    Zamolila sam ju da se ne trosi, da cemo sa nase strane sa curicom izaci na sladoled/kolac/kino/stovec kad se vratimo, ali ona inzistira na poklonu.
    Pa sam pitala E. sto bi htjela, ona je malo razmislila, i onda je izjavila da bi htjela zmaja, pa da ga ona i A. (curica ciji bi to poklon bio) idu zajedno pustati.
    S obzirom na to da znam da takav zmaj kosta cca 4 €, proslijedila sam informaciju dalje.

Znaci, odgovor na pitanje sto djeca zele, eto, E. za 9. zeli - zmaja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme, ovaj topik je sve bolji i bolji
    đizs sanja
    slažem se za te loše igračke, niti ja ih ne kupujem.
    kako su cure rekle, paket flomastera, to uvijek treba, i bojanka ili bez bojanke, uz to jedna čokolada - što fali takvom poklonu? niš.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene samo duša boli kad ja potrošim vrime na biranje poklona, stvarno se potrudim, potrošim oko 200 kn a onda dite još za vrime rođendana taj poklon doslovno baca okolo jer eto barbika ima krila........uf onda mi bude žao svake kune.
    Zadnjih par rođendana sam napravila male tortice 10 cm x 20 cm i ukrasim ih ticinom to je oduševljenej kakvog nema a torta me dođe ni 50 kn...

i uvik me druga dica mole d ai njima za rođendan napravim tako
    Posljednje uređivanje od ardnas : 02.10.2012. at 08:56

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i moje dijete bi bilo odusevljeno labelom
    ili onim glupostima u vrecicama za 10-15 kuna s kioska (đepni ljubimci, dinosauri, cars, hello kitty i sl.)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    e ovako je i nama i to me ždere
    Sorry cure, ali meni je to besmisleno, pa onda uopće nismo sa svojom djecom.
    Kad se kod nas nakrka pozivnica i to ne baš od bliskih jednostavno objasnim svojima
    da je previše. Pa nedam se maltletirati s tim rođenanima.

I još nešto, na rođendane vrtićkih i školskih frendova se rijetko/gotovo nikad ne odazivamo
    vikendom
    . Vikend je za našu obitelj, bliske prijatelje, a ne da ga programiram prema rođendanima
    djece koje jedva poznajem.

Others pokloni do 40, 50 kn ili reciklirani.
    Meni je osobno najdraže kad moji dobiju npr. šampon, čarapice, pribor i sl.
    Upotrebljivo je, korisno i drago mi je da se ljudi nisu istrošili

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja

Nama su se u rasponu od 5-9 kao super pokloni godina pokazali (naravno, ovisno o afinitetima slavljenika):
    - kojekakve lopte (nađe se ne preskupih, a prilično dobrih u Hervisu ili Intersportu)
    - reket za tenis i loptice (jedne godine je frendica ubola super reket za manje od 50 kn, a jako je dobar - naravno, ne za profesionalno bavljenje tenisom, ali nije se niti raspao nakon 3 godine)
    - reketi i loptice za stolni tenis (za 30-40 kn može se kupiti prilično dobar reket)
    - setovi za badminton i sl. (pogotovo ako su na sniženjima, onda se za ne preskupe novce može kupiti prilično pristojan set)
    - ruksak za školu
    - društvene igre (nama je sada zakon Potapanje brodova)
    - štapovi za planinarenje (kad su na sniženju)
    - stripovi
    - šalice/zdjelice s omiljenim likovima iz crtića
    - igrice za kompjuter
    - filmovi
    - čarape/majice/donje rublje s omiljenim likovima iz filmova/crtića
    - budilica
    - novčanik
    - kasica i sl.
    - baterijska lampa
    - kompas

Ne mogu se više sjetiti...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa da se i ja javim sa prošlomjesečnim iskustvom! Ukupno smo imali 9 rođendana! 10-i smo morali izbjeći, jer nije dijete sa kojim se L druži. Inače. nakon 5-og joj je bilo dosta jer su u igri sve iste isgraonice, pa se scenarij ponavlja...

Kupujemo:
    - za cure: majicu, tuniku ili neki ukras za kosu u kombinaciji sa tajicama - max 70kn
    - za dečke: majicu, čarape, piđamicu - max 70kn
    Pa sad izračunajte bankrot nakon 9-og rođendana... Plus benzin...
    Gađam sniženja, prođem više dućana, imam provjerene kombinacije, ponavljam poklone...nastojim što je moguće više uštedjeti...

I da, svi su nam ti rođendani važni, odnosno, dragi ljudi, dobri prijatelji... Šalimo se da je velikom broju ljudi bilo dosadno u siječnju!

A za rođendane od L uvijek se trudimo da budu neobični, posebni, negdje na otvorenom (sredina ljeta)... Ove godine je spisak uzvanika narastao na 30 djece!!! (samo djece...inače smo zvali i roditelje!), pa smo morali osmisliti novu strategiju - slavila je u Cinestaru, gledali su Madagaskar 3, 3D, paket usluga sa kokicama i napitkom po želji došao nas je 50kn po djetetu. Za poklon smo zamolili 50kn i čestitku - pokrili smo troškove i svi sretni!
    Kod nas je ok ako poklanjamo novce - svima se olakšava, a dijete može kupiti poklon po želji - pr. Lego, ili sudjelovati u nekim drugim troškovima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    slavila je u Cinestaru, gledali su Madagaskar 3, 3D, paket usluga sa kokicama i napitkom po želji došao nas je 50kn po djetetu. Za poklon smo zamolili 50kn i čestitku - pokrili smo troškove i svi sretni!
    mi smo imali isti aranžman ljetos
    i to je ono što napisah na prošlo stranici: ako ne možeš, što se upuštaš?
    nije da ja mogu, ali ako sam tako odlučila onda neću ljude tražiti da mi plate svoj dio mog rođendana, to mi je van pameti.
    nije da me dvoje roditelja nije pitalo treba li platiti... naravno da ne treba, to je slavljeničin način da počasti svoje prijatelje, oni su nju počastili poklonom kako se priliči
    uostalom, svatko zna za 50 kuna odvesti svoje dijete u cinestar, ne trebam mu ja da mu vodim dijete

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su koma ti rođendani u kinu
    djeca se uopće ne podruže
    slavljenica/slavljenik uopće nisu u centru pažnje
    ono, sjede i gledaju film

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa gledaju film, a onda dođu kod slavljenice doma na tortu, grickalice, pizzu, sokove i igru na svježem zraku na selu
    je li ti sad lakše?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja cu sad ko kate
    ljudi moji pa to je samo rodjendan, kakvo pokrivanje troskova, kakvo narucivanje poklona (OK usmjeravanje, ali naruciavnje poklona). meni to sve ide na zivce za pireve, a da to primjenjujem na rodjnedane

deadi ovi tvoji i sanjini sa zamolbom poklona od 400, tj 130 eura su mi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa gledaju film, a onda dođu kod slavljenice doma na tortu, grickalice, pizzu, sokove i igru na svježem zraku na selu
    je li ti sad lakše?
    je
    ali i moje dijete je bilo nekoliko puta pozvano na to
    i 4 puta u mjesec dana se gledao isti film
    a sa svima si je dobra i nije mogla odbiti
    i nije bilo nekog druženja poslije doma

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajde ajde kazu da je ponavljanje majka znanja

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni su koma ti rođendani u kinu
    djeca se uopće ne podruže
    slavljenica/slavljenik uopće nisu u centru pažnje
    ono, sjede i gledaju film
    N. je bila prije par mjeseci na kino-rodjendanu (CC1 je u pitanju)
    pogledali su film
    nakon toga su otisli u restoran kraj kina (mama je dogovorila ranije, da mogu doci i na terasi pojesti tortu), pojeli tortu, malo klafrali
    za kraju otisli u igraonicu (besplatnu), i nadjipali se ko majmuncici
    svi odusevljeni

sad bi i ona tako za svoj rodjkas

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare, slazem se s tobom.

No cini mi se da je to postalo normalno (barem ovdje kod mene); vec smo bili pozvani na rodjendanske proslave u kinu i kazalistu gdje su djeca uredno donosila novce za ulaznicu (+ poklon).
    Roditelj slavljenika kasnije plate pizzu ili slatkis + sokic, + kavu roditeljima kad dodju po djecu, ako se zadrze, i to bude to.

E. voli proslave u kinu i kazalistu, pod uvjetom da prije/poslije toga idu na pizzu/slatkis, jer imaju priliku da se jos malo poigraju.
    Ako se sve vodi na film+kokice, pa doma - to ni ne smatra rodjendanskom proslavom, vise obicnim kino-izlaskom, tako da se slazem i sa Apri.
    Posljednje uređivanje od Elly : 02.10.2012. at 10:33

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

slažem se i s am, al i s apri vezano uz rođendan u kinu.
    ovo s filmom, pa druženjem poslije je super (al košta ), al samo kino mi je stvarno bezveze.
    i još da dobijem zamolbu da uplatim 50 kn...
    najte se ljutiti, al to mi je - koma.
    tu se stvarno gubi svaka svrha i smisao rođendana.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima djece koja žele baš takav rođendan. svake godine. i ne smeta ih ako su isti mjesec još tri takva (s drugim filmom dakako)...

i to baš dobro ispadne ako im je majka alergična na igraonice.

druženje, tj. jurnjavu obave prije filma a kokice i sok/cola ih očaraju da ne povjeruješ (valjda jer ih inače ne konzumiraju).

btw, ja ne smatram da se mora otići na baš svaki rođendan. ni nama ne dođu svi pozvani. primjećujem da se ni djeci ne da ako im je program dosadan ili s tim djetetom nisu osobito bliski. i još ako planiramo nešto zabavnije taj vikend, lako odustanu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

on topic o troskovima rodjendana
    ne gledam tko je sto poklonio u kojoj vrijednosti (kad se slavi u igraonici, za vecinu ni ne znamo tko je sto donio, jer uglavnom ne napisu cestitku, a pokloni se otvaraju doma ili u autu do doma)

poklanjam prema svojim mogucnostima, uglavnom 50-100 kuna vrijednost, i moze se svasta zgodnog i fora naci (pricam za uzrast moje kceri koja ima 10 godina) - razne biljeznice, majice, fora tunike, tajice, djindje za kosu ili "nakit" za curke, knjige, dnevnici, leksikoni.... stvarno hrpetine dobrih poklona (dobrih=koji se svidjaju djeci)
    i da imam puno vise novaca, ne bih kupovala skupe poklone

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sve mi je to palo na pamet, apri
    išli smo na premijeru madagaskara, tako da sam bila sigurna da ga nitko nije gledao
    što se mene tiče, mogao je rođendan biti i samo doma - meni je jednostavnije i jeftinije
    međutim, u toj svoj ponudi igraonica i svega ostaloga, htjela sam maloj smiriti duhove
    naravno da im je kod nas doma uz najobičniji graničar bilo najzabavnije
    a i ja sam, kako anči kaže stara škola, najviše volim doma.
    ali njena je želja bila nešto organizirano vani, i kino mi se, plus ovo doma, učinilo najboljim izborom.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

otkad čitaju, uvijek prolazi knjiga. savjest mi je mirna jer znam da sam kupila dobar poklon, a moguće razočaranje se može neutralizirati paketićem špangica/narukvicom/figuricom s kioska/čokoladom. u svakom slučaju 70-80 kn je optimalan iznos za ne-baš-blisku djecu.

druga varijanta je da dijete zna čime se prijatelj/ica trenutno najviše igra pa kupimo to, i to je najbolje ali moram ograničiti iznos (moje velikodušno dijete krene ravno na lego pakete od 300 kn).

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene je negdiprije A nagrdio da zašto uz igračku nisam kupila neke traperice ili tako nešto

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiona je samo dvaput do sad bila pozvana na proslave u kinu. Prvi put kod jedne curice iz razreda i jako smo se iznenadili što je pozvana, jer se inače baš ne druže, a curica je pozvala samo troje iz razreda (i nekoliko djece koja nisu iz škole). Kad sam ju dovela u kino, pitala sam slavljeničinog tatu mogu li participirati u trošku karte (inače smo donijeli uobičajeni poklon), pa se uvrijedio. Nakon kina su išli na pizzu i sok, imali su rezervirane stolove u obližnjoj pizzeriji. To je ispalo jako dobro, jer je vrijeme bilo očajno, pa ionako ne bi mogli biti vani. Drugi put smo bili u kinu sa sinovima jedne moje dobre frendice, pa smo nakon filma zajedno išli na kavu, sladoled i igranje.

MalaSirena, nabrojala si baš prave, lijepe, "starinske" (u pozitivnom smislu) poklone. Lopte, reketi, gumi-gumi, uže za preskakanje... Što ćeš bolje za proljetno-ljetno-ranojesensku djecu. Mi smo cijelo proljeće davali razne setove za istraživanje prirode (bude zgodnih kombinacija knjige i mikroskopa), rekete, lopte i slično. Djeca su bila oduševljena.

Moja djeca imaju par frendova rođenih u kasno proljeće ili rano ljeto, koja uvijek slave u parkovima. Jedni od toga naprave baš piknik, u pozivnicu napišu da si svaka obitelj donese dekicu, oni se pobrinu za tortu i hranu i to bude prekrasno druženje. (U kojem uvijek dođu do izražaja naši pokloni tipa lopta-reket-guma za skakanje. )

Inače, AdioMare i Spajalica, posve se slažem s vama. Od rođendana se već rade kerefeki, prave male svadbe.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    vec smo bili pozvani na rodjendanske proslave u kinu i kazalistu gdje su djeca uredno donosila novce za ulaznicu (+ poklon).
    nikada ne bih željela išta slaviti na ovakav način, od kćerinog rođendana do sinove svadbe
    daj Bože da mogu napraviti feštu, veliku ili malu, bila bogata ili skromna
    a od svega mi je najvažnije, vjerovali vi meni ili ne, da mi se odazovu svi pozvani!
    koji će doći na rođendan sa šalicom za mlijeko ili u svatove sa servisom za kavu ili tim redom veličine poklona
    naravno, ne bismo se ljutiti niti na eure , ali da radim feštu i kasnije grčevito zbrajam jesam li se "pokrila" ili zaradila...
    to mi je fešta sa figom u džepu i takvih sam odgulila koliko hoćeš.
    (ono kad se prije vjenčanja šapuće koliko košta "stolac".... boli mene džon koliko košta tvoj stolac, ja ću ti i tako dati puno više nego što mogu, bilo da si u bežanecu ili pod dvorišnim šatorom)

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj to sa stolcima....pa to se uvijek zna koliko je, zamalo da nisam otisla na jednu svadbu gdje su mladi sami rekli koliko kosta stolac (poslije sam saznala da je stolac kostao manje!!) i da primaju samo novce s tim da je minimum cifra cijena stolca + koliko ko moze dodati jer bi si oni kupili novu kutnu od toga. djeci pristup zabranjen da ne odvracaju paznju roditelja sa slavlja- ne karikiram!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikada ne bih željela išta slaviti na ovakav način, od kćerinog rođendana do sinove svadbe
    Ponavljam se, no da, slazem se s tobom.

Ali eto, izgleda da takve stvari vec pocinju ulaziti pod normalno (ovdje barem, a po procitanom vidim da toga ima i u HR).

Meni nije, i ako slavim nesto i zovem uzvanike, uvijek platim sve - ja. Nema kod mene placanja stolice.
    Posljednje uređivanje od Elly : 02.10.2012. at 11:46

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se da nije u redu da tebi netko poklanja slona za 500 kn, a ti njemu figuricu s kioska za 15, ali bome ovo brojanje i kalkuliranje koliko kosta stolac/dijete mi je blago receno antipaticno, da ne kazem seljacki, uopce ne zelim sudjelovati u tome ni na koji nacin, pa ako me i oni koji tako razmisljaju i odluce dalje ne pozivati jos i bolje.

narucivanje poklona mi je ok, meni je vazno da ne kupujem nesto promaseno, potrosim novce, a poslije ljudi ne znaju sto bi s tim, to mi uopce nije ekonomicno, ali ako mi netko naruci nesto sto smatram da je glupost ili je preskupo, ignoriram i kupim nesto po svom izboru. ocekujem da nas u skoroj buducnosti sve manje i manje ljudi zovu na rodendane.

ono sto me pocelo zivcirat vise od samih poklona, je sjedenje na tim rodendanima. uzasno mi je to postalo naporno, djeca su vec dosta velika da se sama zabavljaju, i ne da mi se sjedit i klafrat, a nekad ne mogu izbjec jer su rodendani na nekim cudnim lokacijama.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

da antipatično? pa to je nekulturno. sta netko ima raspolagati s tvojim novcanikom? to mi je isto ko da mi ulazi u torbicu/novcanik. valjda cu ja sama odrediti koliko cu/zelim potrositi odnosno koliko mogu potrositi. citam tu neke postove i kuzim da je vecini 50kn kikiriki i prakticki nista za potrošiti. i meni je to jedna jako prihvatljiva cifra. no paralelno s tim se sjetim prijateljice koja 3 ili 4 dana kuha rucak za njih 4 od istih 50kn!!! sada toj osobi staviti trošak od 50 da bi se dijete otišlo igrati s drustvom? stvarno ne znamo kako neki ljudi zive.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se da nije u redu da tebi netko poklanja slona za 500 kn, a ti njemu figuricu s kioska za 15, ali bome ovo brojanje i kalkuliranje koliko kosta stolac/dijete mi je blago receno antipaticno, da ne kazem seljacki, uopce ne zelim sudjelovati u tome ni na koji nacin, pa ako me i oni koji tako razmisljaju i odluce dalje ne pozivati jos i bolje.

ono sto me pocelo zivcirat vise od samih poklona, je sjedenje na tim rodendanima. uzasno mi je to postalo naporno, djeca su vec dosta velika da se sama zabavljaju, i ne da mi se sjedit i klafrat, a nekad ne mogu izbjec jer su rodendani na nekim cudnim lokacijama.
    ovo sve mogu potpisati!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ovdje ipak moram reći da mi volimo rođendane i još uvijek su nam veće veselje nego opterećenje u bilo kojem pogledu
    sviđa nam se svaka organizacija, od igraonice, kina, prirode, vlastitog doma - svaki je rođendan svoj i poseban zbog djeteta koje ga slavi i u njega je uložen izvjestan trud i novac
    tako da, ja se nadam da ćemo biti pozvani na još puno rođendana, moje dijete se svakom pozivu danima veseli, a torte i svjećice od rođenja obožava kao dio folklora
    eto i sada, a ima 9 godina
    nema problema ni sa reprizom crtića, i doma iste gleda po nekoliko puta
    i nikada se nismo oglušili na rođendanski poziv, niti ćemo, dok se mene pita.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I meni smeta vaganje poklona. Štajaznam, meni je važno da su od srca, u oba smjera i kad ih dajemo i kad nam se daju.
    Ne želim odbijati rođendane ni jednom djetetu, ali mučim se kako izaći na kraj, a da svi budemo sretni i zadvoljni.

Ovo sam odlučila nakon naših prepisivanja:

- ako rođendan traje 3h, dolazit ćemo kasnije, pa će nam trajati 2h.
    - nedjeljom nećemo ići nikome na rođendane, taj dan ćemo ostaviti isključivo za obitelj.
    - Racionalizirat ću fin. dječje poklone (50-70kn), em da drugi ne osjećaju obvezu, a i da mi lakše prođemo. Koristit ću listu koju ste predlagale, nema više izmišljanja tople vode.
    - kupovat ćemo poklone unaprijed, kad naletim na nešto što je zgodno i povoljno, a znam da bi se djetetu moglo svidjeti

Stvarno nema smisla da više vremena ( i novca i živaca) odvajamo za rođendane, nego što nas koštaju dodatne aktivnosti ili što imamo vremena za vlastito obiteljsko druženje. Ne odem frizeru jer nemam vremena, ali zato stalno jurcam tražiti poklone, često i za djecu koju ni ne poznam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja obožavam naš ljetni rođendan doma na dvorištu. Naradim se malo više, ali mislim da se odlično zabavimo i najedemo.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se već dugo vremena pitam, kako će se slaviti 15. ili 18. rođendan ako
    već sa 7, 8 idu u kino + po mogućnosti i party doma, ili ih isporučimo u igraonicu
    u kojoj skaču na Jelenu Roz. jedina 2 sata u danu koja su imali priliku provesti s
    roditeljima...

pa cijeli dan su ionako zajedno u školi ili vrtiću, s tim da u vrtiću taj dan lijepo proslave
    ročkas i zaista mi je nonsense da ih popodne vozamo nekamo gdje će provesti vrijeme
    na upitno kvalitetan način, a potrošački mentalitet će nas još natjerati da bjesomučno
    trčimo po trgovinama kupujući manje više nepotrebne stvari kao poklone...

ne sjećam se tko nam je i kad naredio da to moramo raditi?

moja kći je rekla da slijedeći rođendan slavi doma sa par najboljih prijateljica,
    a ja ponosna na pametno mamino...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    jedina 2 sata u danu koja su imali priliku provesti s
    roditeljima...

.
    morate se pomiriti s činjenicom da nismo mi našoj djeci baš tako dobro i najbolje društvo kakvo bi voljeli da jesmo.
    i, potpisujem zadnji post od am.
    ako su nam rođendani i slavlja postali opterećenje, u bilo kojem pogledu - nešto s nama ne valja, a ne s onima koji ih slave, kako god i kamo god
    ok, ovdje izuzimam one sanjine i deaedine pacijente od 130 eura.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.10.2012. at 13:16

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne volim narucivanje poklona, a niti ne narucujem nista. Jedino bakama i bas bliskim prijateljima.

A sto se tice slavljenja rodendana starije djece, moram reci ( iz svog iskustva) da je sve lakse. Moji decki slave doma ( tako zele), pozovu do 10 prijatelja, ispecem pizzu, tortu, sokovi i to je to. Sjede na podu, pricaju, igraju neku drustvenu igru, slusaju glazbu. Cijeli rodendan me dode 350-400 kn max. I nakon toga imam pola sata pospremanja.
    U ovoj cijeloj prici oko rodendana djeca nisu niti malo kriva, sve su to roditeljska prekenjavanja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ovdje ipak moram reći da mi volimo rođendane i još uvijek su nam veće veselje nego opterećenje u bilo kojem pogledu
    sviđa nam se svaka organizacija, od igraonice, kina, prirode, vlastitog doma - svaki je rođendan svoj i poseban zbog djeteta koje ga slavi i u njega je uložen izvjestan trud i novac
    tako da, ja se nadam da ćemo biti pozvani na još puno rođendana, moje dijete se svakom pozivu danima veseli, a torte i svjećice od rođenja obožava kao dio folklora
    X

samim time sto vidim koliko zadovoljstvo i kakva sreca i euforija ju pere na spomen slavlja, drago je i meni.
    pa makar se postavila na trepavice i kolnirala, odvest cu je.
    i nikad necu kupiti smece poklon niti gledam od koga je sta dobila. pokusavam naci sto osobniji poklon za dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se već dugo vremena pitam, kako će se slaviti 15. ili 18. rođendan ako
    već sa 7, 8 idu u kino + po mogućnosti i party doma, ili ih isporučimo u igraonicu
    u kojoj skaču na Jelenu Roz. jedina 2 sata u danu koja su imali priliku provesti s
    roditeljima...

pa cijeli dan su ionako zajedno u školi ili vrtiću, s tim da u vrtiću taj dan lijepo proslave
    ročkas i zaista mi je nonsense da ih popodne vozamo nekamo gdje će provesti vrijeme
    na upitno kvalitetan način, a potrošački mentalitet će nas još natjerati da bjesomučno
    trčimo po trgovinama kupujući manje više nepotrebne stvari kao poklone...

ne sjećam se tko nam je i kad naredio da to moramo raditi?

moja kći je rekla da slijedeći rođendan slavi doma sa par najboljih prijateljica,
    a ja ponosna na pametno mamino...
    druzenje u vrticu i druzenje van vrtica nisu isto. ne njima.
    jel tebi isto kad provedes cijeli dan s kolegama na poslu ili 2h vani na kavi/cugi?
    drukcije je.
    ako nista drugo drugaciji ambijent, drugacije situacije i drugacije reakcije.
    sto se tice kvalitete vremena...meni je kvalitetno ako je dijete zadovoljno.
    sto je kvalitetno u 2h spustanja niz tobogan? nista, de facto. ali je. njoj je puno kvalitetnije nego sjedenja na podu s nama 2h i pricanja.
    izmedju ostalog, uce se socijalizaciji i interakciji. van poznatog terena- vrtica.

i nikad nisam kupila nepotreban poklon. bljuje mi se od roditelja koji kupuju poklon samo da bi ga kupili. onda radje nemoj.
    i svi pokloni su do 100kn.
    a za to se fakat moze naci puno toga i korisnog i lijepog i osobnog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi obožavamo roćkase. Svih vrsta. I idemo na svaki, bilo gdje. Poklon uvijek kupujem u one2playu za 60-80 kn i tako skupljam bodove za proslavu roćkasa u njihovoj igraonici. Meni i djeci je gušt. Već se zna. Na roćkas ide ona curka koja je pozvana (ako nisu obje) a druga u slastićarnicu na sladoled i kolač. Kad saznam za nečiji rođendan odmah mu beziciram termin u tom vikendu. I ja mislim da je djeci bolje na roćkasu prijatelja nego kod bake i dede na ručku.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidiš, mojem malcu su rođendani u igraonicama dugo bili c/p vrtića i nije htio ići. uvijek je pitao zašto ne idemo tom djetetu doma - to je obožavao.

tek od cca školske dobi voli te gungula/divljanje po spravama rođendane u igraonicama, i to sa što više fizičke aktivnosti nauštrb društvenih igara, muzike i sl.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

krojachica: jedina 2 sata u danu koja su imali priliku provesti sroditeljima...

Da, upravo to, željno očekivana 2h. Jedan rođendan mjesečno prosječno i sve pet (to je 12 prijatelja), ali iz vikenda u vikend, previše !
    Posljednje uređivanje od kate : 02.10.2012. at 13:40

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja potpisujem AM,
    mi volimo rodjendane, ne mjerimo koliko smo dali, niti primili, mi rado slavimo doma, ali ako neko voli igraonicu/kino rado cemo otici, samo ne planiram participirati troskove istih.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi rado slavila doma kad bi mogla ugostiti cijelo krdo. no ne mogu. i razumijem zbog toga ostale roditelje koji slave u igraonici.
    nemaju svi kuce, vrtove i rodjendane u tople susne dane

(kaj nije bila vec tema o tome? )

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tema je kako vremenski i financijski izaći na kraj s brojnim rođendanima, ostalo oko rođendana je sve već sto puta razglabano..

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja te potpisujem!

Inače, Fiona je izjavila da će idući rođendan proslaviti kod kuće. Baš me zanima hoće li se predomisliti, vidjet ćemo. Ja sam spremna na sve!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

..i ne dovodimo u pitanje ljubav prema rođendanskim proslavama.

Stranica 8 od 21 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •