Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
Čitam ovu dugu temu, ali nigdje nisam pronašla onako ukratko i sažeto na što bi trebalo posebno obratiti pažnju kad ti teta čistilica dolazi na prvi razgovor. Što je bitno naglasiti, pitati i sl. Meni je važno da je nepušač, to je broj jedan. Dajte, molim, još ideja. Hvala!
Po mom osobnom iskustvu, a to je korištenje usluga čistilice u dva navrata u životu, jednom prije nekoliko godina par mjeseci, te sad od nedavno, osobna preporuka nekoga kod koga je već radila je ključna.
Naime, bila sam dala sama oglas na placu u kvartu, zvale su me razne žene, to je bila strahota koga sam sve ugostila na tom prvom razgovoru u vlastitom domu i koliko mi je bilo neugodno otpraviti uz odbijenicu žene koje su mi očistile taj prvi put jadno, površno, presporo, bez ikakve osobne inicijative...da ne kažem da sam se nekih likova uz to i malo bojala (bilo je stvarno živopisnih) pa sam jedva čekala da mi odu iz kuće.
Rekla sam samoj sebi nakon toga - bez osobne preporuke nikad više.
To je li pušač isto ne mora biti bitno ako žena puši isključivo vani ili na balkonu i ako nije totalni kroner pa da pali jednu za drugom. I ja sam nepušač, ali mi ne smeta što ženskica izađe van svakih sat vremena zapalit jednu cigaretu.

Najbolji ćeš dojam dobiti nakon što ti nekoliko puta pospremi, ne znam kako drugačije unaprijed procijeniti.
Meni je bio bitan i prvi dojam - uredna osoba, pristojna...preporuke su uvijek dobrodošle, pogotovo od poznanika.
Dobro je teti dati točno popis što se od nje sve očekuje, a što da ne dira (kod mene recimo veš volim razvrstavati sama ali smije stavit u pranje posteljinu koju skine - i druge sitnice) i što su prioriteti - tipa da prvo oriba kupaonice i wc, opere podove a pegla samo ako joj ostane vremena. Kad postoje takva okvirna pravila vjerujem da je i tetama lakše
S ovim se slažem. Ne možeš znati dok jednom ne obavi posao, a tada odmah skužim kako se obavi. Ovaj put sam dobila preporuku od poznanice da je čistilica brza, vrlo pedantna (iznimno mi je to bitno jer bi me živciralo da moram prebrisavati nešto iza nje), a sama sam se naknadno uvjerila i da se sama sjeti što bi trebalo, jednostavno je ženska spretna i poduzetna, vidi jesu li kritični prozori ili je taj put pametnije krenuti elemente čistiti, ako ima zaostalih suđa, nije joj problem ni to brzinski u mašinu utrpati, ako dijete zaplače, a ja trenutno radim nešto drugo, zabavit će ga taj tren, jednostavno, čistilica za poželjeti. Spasila mi je živce zadnjih mjeseci. Taj dan kad ona dolazi postao mi je omiljeni u tjednu, muž redovito pita što sam dobre volje, e, kad cijela kuća istovremeno zablista, a ne samo jedna po jedna prostorija, kako ja stignem, kako neću biti dobre volje.