marianax, dobrodošla na forum! žao mi je što su te odbili, ni meni nije jasno kako su zaključili da su ti jajovodi nakon što su prije dvije godine bili neprohodni odjednom sada postali prohodni. ali ako su te već odbili za ivf, mislim da ti ne ostaje puno mogućnosti: ili raditi laparoskopiju ili slati za zahtjev za aid. moj savjet ti je da napraviš laparoskopiju i ako tada nalaz pokaže da su stvarno neprohodni, onda ti moraju odobriti ivf. inače ćeš samo bezveze ići na aid i gubiti vrijeme. ili, ako možete, idite o svom trošku. u drugim državama se sa donorskom sjemenom ne radi aid, oni odmah rade ivf, bez obzira stanje jajovoda. ali mi nažalost nismo nismo te države. mi smo mi... drži se i javljaj nam daljnji tijek i naravno puno sreće!
bmaric, hvala ti na savjetu,baš sam si sad razmišljala da bi mi laparoskopija bila najbolje rješenje.(baš mi se i ne ide) U stvari meni je samo jedan jajovod upitan drugi je prohodan. Kada mogu poslije laparoskopije na postupak?Jesi li ti to radila i ako jesi gdje?Znam da se ne radi inseminacija u drugim državama, u PFC su mi rekli da su najbolji rezultati sa doniranim sjemenom IVF.Vidim da smo ja i ti u istim problemima??U kojoj si ti fazi?pozdrav
marianax i ja sam imala isti problem sa jajovodima i tražili su me laparoskopiju ali sam uspjela dobiti od doktora potvrdu da se to ne radi u mojim godinama(ne znam koliko je tebi ja sam 39) i priznali su mi i odobrili IVF....a sada da moram opet tražiti ne znam dali bi opet izmislili nešto novo...u svakom slučaju puno uspjeha i tebi i ostalim članicama foruma..sejli lak porod...sretno
marianax, ja nisam radila laparoskopiju, meni je hsg skroz uredan. u zd se laparoskopija radi u bolnici. ne znam od kud si ti, ali vjerojatno to rade i kod vas u bolnici. moja rodica je radila laparoskopiju i mogla je u postupak (inseminacija) nakon ciklusa pauze. a mi smo ti već bili na AID-u u Pragu u 2. mjesecu - ćorak. neki dan sam slala u hzzo novi zahtjev, sada čekam na novo rješenje, pa planiramo opet u 5. ili 6. mjesecu via Prag. opet ćemo na AID, pa što bude. mislili smo o svom trošku na IVF, ali smo rekli sami sebi, ako nam je suđeno, onda će i AID uspjeti.
meki, pozdrav,
drago mi je da si se javila,žao mi je što je s tobom završilo kako vidim u potpisu,ali samo hrabro naprijed, nedamo se.Meni je 34 godine..
bmaric,slažem se sa tobom ako nam je suđeno uspjet će.Ne razumijem zašto mi HZZO nije rekao da učinim laparo i dostavim nalaz ako im već nešto nije jasno pa na temelju toga donijeti rješenje a ne na ovakav način, u stvari jasno mi je-kriza je i sad odugovlače namjerno.Hvala cure na savjetima,čujemo se.
bmaric pozz..vidim da si iz Zadra pa te molim ako mi možeš reći ko ti je potpisivao papire za HZZO?ja sam prije išla u ZG ali jednom sam vidjela da je netko na forumu napisao da to sad može dr.Matas u Zadarskoj bolnici pa me zanima treba li se naručiti ili kako već doći do njega?ja trebam potpis za FET...Unaprijed HVALA
Meki, pozdrav,meni je 34 godine.Do koje dobne granice se radi laparoskopija?
bmaric, slažem se ako nam je suđeno bi će i aid s pozitivnim ishodom,pozdrav svima!
meki, ja sam to pisala za dr. Matasa prije nekih godinu dana. hzzo mi je prvi zahtjev od njega prihvatio, ali su mi tražili dodatno hsg, a kad sam poslala nalaz hsg-a, onda su mi poslali da ipak dr. Matas ne može potpisati zahtjev, jer još nema subspecijalizaciju. tako da sam i ja išla u zg. kod nas je najbliži subspecijalist u splitu, dr. budimir (ili tako nekako), ali ti preporučujem da njega ne zoveš, jer je mene otpilao na stvarno bezobrazan način. dok dr. Matas ne dobije subspecijalizaciju, a rekao mi je da bi trebao dobiti do kraja ove godine, nažalost smo "osuđeni" na zg. ali kod njega možeš raditi sve potrebne pretrage. naručuješ se na 023/505 150. ja uvijek tražim njega, pa direktno s njim sve tel. dogovorim, a jako je susretljiv.
Drage moje cure, hvala vam odna pitanjima i brizi, divne ste
Evo da vam pokažem svog anđelka! Ema je rođena carskim rezom ovaj utorak nakon prokidanja vodenjaka i troipolsatnih trudova pod dripom. Budući da je u zadnji čas krivo namjestila glavicu, bilo bi opasno vaginalno. Bila je 2760g teška i 48cm duga. Obje smo dobro, odmah isti dan na intenzivnoj uspostavile dojenjeIako sam imala strahove od carskog, super sam ga podnijela, rez savršen, a trbuh već ravan ko i prije t
Od jučer uživamo kod kuće u maženju i paženju, još uvijek ne mogu vjerovati da je to majušno savršenstvo moja kćer
svima velika pusa i puno sreće u pripremama, postupcima, trudnoćama....naravno javljat ću se!
sejla ostavila si me bez dahacestitam!
Sejla,
čestitam,predivna cura, nadam se da ćemo sve imati ovakvu lijepu bebu!!
sejla,,,,,čestitam![]()
Cestitam sejla....dobro nam dosla Emice...![]()
Posljednje uređivanje od krol : 10.03.2013. at 20:56
Sejla
Boze kako je medena,savrsena...neka vam je ziva,zdrava i sretna 1000 godina....Svu srecu svijeta uz nju da docekate....Bas sam brinula...
Sad se opusti i uzivaj.....svijet nikad vise nece biti isti....![]()
sejla ČESTITAM !!!!1 SRETNO i tebi i bebici..uživajte jedna u drugoj..![]()
daani13 puno si mi pomogla,hvala ti...ja kad sam bila pretprošle godine u Splitu svi su bili jako bezobrazni i govorili da su oni liječnici a ne administratori i da ih ne zanima!!!!jedino je bila jedna mlada doktorica koja je htjela razgovarati(to je vjerojatno ona)i rekla mi je da bi mi ona rado ispunila ali još joj fali koji mjesec do kraja subspecijalizacije...bila bih ti zahvalna za broj....i molim te još jesi ju ti zvala i dogovorila termin ili..??
Sejla, rasplakala sam se od srece! Ma nema rijeci za opisati to maleno savrsenstvo, i da ona je vasa!!! Uzivajte u svakoj minuti <3
Sejla sve cestitke od srca i tebi i cijeloj obitelji ! Prekrasnaa jee![]()
ma nema problema,,,drago mi je da mogu pomoći,,,tel 551.422,,,meni je jedan dr,dogovorio da dođem kod nje i ja sam ponijela sve svoje papire i to sam ostavila da ih pregleda pa sam nakon dva dana došla po popunjeni zahtjev, vrlo je ljubazna,,slobodno je nazovi i dogovori kad ćeš doći,reci da si čula da ona potpisiva zahtjeve za HZZO,u biti njoj sam ja prvi slučaj što se tiče zahtjeva,ali mi je rekla da ima i još jedan kolega koji potpisiva zahtjeve tu u bolnici i da navodno toj pacijentici nisu odobrili lječenje ,pa sad vidjet ćemo kakvo ću ja rješenje dobiti,,ja se nadam pozitivno,,,,kakva je tebi dijagnoza? Vidim da si bila i u Pronatalu i PFC? Ja 10.04.idem na konnzultacije kod dr.Mardešića,radit ću postupak sa smrznutim doniranim embrijima,,,,čak je je i dr.Marušić rekla da se ima više uspjeha sa smrznutim embrijima nego sa svježim,e sad vidjet ćemo,,,valjda to misli što tiče mog slučaja....
ma nema problema,,,drago mi je da mogu pomoći,,,tel 551.422,,,meni je jedan dr,dogovorio da dođem kod nje i ja sam ponijela sve svoje papire i to sam ostavila da ih pregleda pa sam nakon dva dana došla po popunjeni zahtjev, vrlo je ljubazna,,slobodno je nazovi i dogovori kad ćeš doći,reci da si čula da ona potpisiva zahtjeve za HZZO,u biti njoj sam ja prvi slučaj što se tiče zahtjeva,ali mi je rekla da ima i još jedan kolega koji potpisiva zahtjeve tu u bolnici i da navodno toj pacijentici nisu odobrili lječenje ,pa sad vidjet ćemo kakvo ću ja rješenje dobiti,,ja se nadam pozitivno,,,,kakva je tebi dijagnoza? Vidim da si bila i u Pronatalu i PFC? Ja 10.04.idem na konnzultacije kod dr.Mardešića,radit ću postupak sa smrznutim doniranim embrijima,,,,čak je je i dr.Marušić rekla da se ima više uspjeha sa smrznutim embrijima nego sa svježim,e sad vidjet ćemo,,,valjda to misli što tiče mog slučaja....
sejla, čestitam!!! prekrasna je!!!!!!![]()
Draga sejla, cestitke ponosnoj mami i tati i najljepsa dobrodoslica jos jednoj praskoj princezi!
Draga Sejla, najljepše čestitke tebi i tvojoj obiteljitvoja princeza Emica je preslatka ......hvala Bogu da se dobro
Uživaj u svakom momentu!!
Mi smo dobili odobrenje i ako će sve biti po planu ponovno putujemo sredinom travnja ..čujemo se![]()
Sejla cestitam od srca!!!
Draga sejla,Ema je prekrasna. Čestitam!!
Draga Sejla,
Čestitam!
Emi želim dug, sretan i ispunjen život!![]()
Cestitke Sejla! Uzivajte!
Čestitke mami i tati!!
Ema dobrodošla!!!
Draga cestitam od srca sad uzivaj sa svojim malim anđelom
Sejla draga, svu radost ovog svijeta ti želim .Dobro nam došla mala Ema...
Draga Sejla, čestitke od srca!! Malena Ema je preslatka, svu sreću vam želim!!
Ne znam do koje dobne granice se radi laparoskopija,mislim da je to sve individualno...ili ako imaš sreću pa ti se dr.sažali i vidi da nemaš vremena za HZZO-ove igrice sa AID-om i upotrijebi malo doktorskog umijeća pa kaže da to sve s obzirom na god.nema smisla i može doći do komplikacija..možda sam samo imala sreće pa su mi to priznali....
Ok onda ću pokušati kod nje..nadam se da ćeš Ti dobiti pozitivno rješenje,a naravno i ja i da će dr.Marušić biti spas za nas sa područja Dalmacije i ušparati nam put u ZG...
Bila sam u Pronatalu na AID-u o svom trošku dok još nisam znala da može preko HZZO-a i da su mi jajovodi neprohodni(pošto nijedan doktor nije došao na ideju da i mene pošalje na koji pregled!!)naime suprugu je dijagnosticiran Klinefelterov sindrom pa nemamo drugog rješenja...,a što se tiče transfera smrznutih embrija sam i ja čula da je bolje i uspješnije(općenito,ne samo u tvom slučaju)nemam pojma zašto...ja imam još 3 smrzlića i spremam se u akciju..
Draga Šejla, čestitam od srca. Malena ima predivno ime![]()
sejla, čestitam na prekrasnoj bebici!
evo kad sam to pročitala, radila sam danas test, jel možda ipak prerano? ali nisam mogla izdržati, danas mi je 9 dan od transfera 2 blastociste, donacija js Pronatal češke Budejovice i dobila sam plusić, ne mogu se još radovati, ali... u petak sam odlučila vaditi Betu, to će mi biti 13 dan i nadam se da je sve u redu
Hej curke
napokon sam dobila mail od Mirne, i stvarno je super kao što ste i rekle.
Moram joj poslati papire koje imamo i upitnik koji mi je poslala, to je prvo na redu čim dođem s posla doma
Rekla mi je da čak i ne moramo dolaziti na konzultacije, da sve možemo telefonom i mailom jer je problem samo u suprugu.
Jako sam uzbuđena i sretna...
Jedino imam problem sa HZZO-om, trebam napisati molbu a ne znam kako
zato vas molim za pomoć, ako nije bed može li mi koja poslati u privat, čisto da vidim kako to mora izgledati...
Još malo i ja ću za Prag
Nadam se već iza ljeta
![]()
:
![]()
Sejla, rodila si prelijepu.... ma savršenu malu princezicu
Iskrene čestitke i uživajte![]()
sejla,čestitam na prekrasnoj curici!!!
Sejla iskrene cestitke
![]()