Stranica 121 od 155 PrviPrvi ... 2171111119120121122123131 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,001 do 6,050 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Angely4you prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, poslala sam u PFC dva maila u roku četiri dana i još mi se nitko nije javio? Hoće li?
    Hoće, nisu baš toliko brzi kad nisi u samom postupku, a zbilja su zakrcani pozivima i mailovima, i ja sam odgovor za konzultacije čekala kroz tjedan dana.
    Ako se ne jave kroz 2-3 dana (a sad je i vikend), zovi ih!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

marianax, dobrodošla na forum! žao mi je što su te odbili, ni meni nije jasno kako su zaključili da su ti jajovodi nakon što su prije dvije godine bili neprohodni odjednom sada postali prohodni. ali ako su te već odbili za ivf, mislim da ti ne ostaje puno mogućnosti: ili raditi laparoskopiju ili slati za zahtjev za aid. moj savjet ti je da napraviš laparoskopiju i ako tada nalaz pokaže da su stvarno neprohodni, onda ti moraju odobriti ivf. inače ćeš samo bezveze ići na aid i gubiti vrijeme. ili, ako možete, idite o svom trošku. u drugim državama se sa donorskom sjemenom ne radi aid, oni odmah rade ivf, bez obzira stanje jajovoda. ali mi nažalost nismo nismo te države. mi smo mi... drži se i javljaj nam daljnji tijek i naravno puno sreće!

marianax avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

bmaric, hvala ti na savjetu,baš sam si sad razmišljala da bi mi laparoskopija bila najbolje rješenje.(baš mi se i ne ide) U stvari meni je samo jedan jajovod upitan drugi je prohodan. Kada mogu poslije laparoskopije na postupak?Jesi li ti to radila i ako jesi gdje?Znam da se ne radi inseminacija u drugim državama, u PFC su mi rekli da su najbolji rezultati sa doniranim sjemenom IVF.Vidim da smo ja i ti u istim problemima??U kojoj si ti fazi?pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    nina, i ja sam bila na 5 mg Decortina sve do 12 tt, a imam endo (po jednoj teoriji isto autoimuna, otežava začeće/implantaciju); znam da skoro svima daju Decortin, ali doza varira, mislim da su neke cure recimo bile na 2,5 mg.
    Naravno, ja bih ti preporučila PFC, ne zato jer je tamo "upalilo" nego smo si jednostavno "kliknuli" na prvu, bili su mi pravo osvježenje nakon našeg zdravstva i olakog, površnog pristupa kompleksnoj problematici, a i dr.L. mi se na prvu svidjela, odmah smo našle "zajednički jezik".
    Dakako, i Pronatal je jednako dobar (dr.L. je tamo radila pa je otvorila PFC sa dr. Hlinkom - Mare, ispravi ako griješim ), a i puno drugih, manje razvikanih klinika, mislim da su mi rekli da su samo u Pragu 22 klinike za MPO!
    Mislim da, ukoliko možete financijski/vremenski, obavezno put Češke po svoju šansu... I sretno, nek uspije iz prvog, novog i sretnijeg početka
    Kismet puno ti hvala na odgovoru.Poslat ću im mail i probati dogovorit konzultacije u travnju.Javim se kako je prošlo..

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

marianax i ja sam imala isti problem sa jajovodima i tražili su me laparoskopiju ali sam uspjela dobiti od doktora potvrdu da se to ne radi u mojim godinama(ne znam koliko je tebi ja sam 39) i priznali su mi i odobrili IVF....a sada da moram opet tražiti ne znam dali bi opet izmislili nešto novo...u svakom slučaju puno uspjeha i tebi i ostalim članicama foruma..sejli lak porod...sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

marianax, ja nisam radila laparoskopiju, meni je hsg skroz uredan. u zd se laparoskopija radi u bolnici. ne znam od kud si ti, ali vjerojatno to rade i kod vas u bolnici. moja rodica je radila laparoskopiju i mogla je u postupak (inseminacija) nakon ciklusa pauze. a mi smo ti već bili na AID-u u Pragu u 2. mjesecu - ćorak. neki dan sam slala u hzzo novi zahtjev, sada čekam na novo rješenje, pa planiramo opet u 5. ili 6. mjesecu via Prag. opet ćemo na AID, pa što bude. mislili smo o svom trošku na IVF, ali smo rekli sami sebi, ako nam je suđeno, onda će i AID uspjeti.

marianax avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

meki, pozdrav,
    drago mi je da si se javila,žao mi je što je s tobom završilo kako vidim u potpisu,ali samo hrabro naprijed, nedamo se.Meni je 34 godine..
    bmaric,slažem se sa tobom ako nam je suđeno uspjet će.Ne razumijem zašto mi HZZO nije rekao da učinim laparo i dostavim nalaz ako im već nešto nije jasno pa na temelju toga donijeti rješenje a ne na ovakav način, u stvari jasno mi je-kriza je i sad odugovlače namjerno.Hvala cure na savjetima,čujemo se.

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

bmaric pozz..vidim da si iz Zadra pa te molim ako mi možeš reći ko ti je potpisivao papire za HZZO?ja sam prije išla u ZG ali jednom sam vidjela da je netko na forumu napisao da to sad može dr.Matas u Zadarskoj bolnici pa me zanima treba li se naručiti ili kako već doći do njega?ja trebam potpis za FET...Unaprijed HVALA

marianax avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Meki, pozdrav,meni je 34 godine.Do koje dobne granice se radi laparoskopija?
    bmaric, slažem se ako nam je suđeno bi će i aid s pozitivnim ishodom,pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

meki, ja sam to pisala za dr. Matasa prije nekih godinu dana. hzzo mi je prvi zahtjev od njega prihvatio, ali su mi tražili dodatno hsg, a kad sam poslala nalaz hsg-a, onda su mi poslali da ipak dr. Matas ne može potpisati zahtjev, jer još nema subspecijalizaciju. tako da sam i ja išla u zg. kod nas je najbliži subspecijalist u splitu, dr. budimir (ili tako nekako), ali ti preporučujem da njega ne zoveš, jer je mene otpilao na stvarno bezobrazan način. dok dr. Matas ne dobije subspecijalizaciju, a rekao mi je da bi trebao dobiti do kraja ove godine, nažalost smo "osuđeni" na zg. ali kod njega možeš raditi sve potrebne pretrage. naručuješ se na 023/505 150. ja uvijek tražim njega, pa direktno s njim sve tel. dogovorim, a jako je susretljiv.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage moje cure, hvala vam od na pitanjima i brizi, divne ste
    Evo da vam pokažem svog anđelka! Ema je rođena carskim rezom ovaj utorak nakon prokidanja vodenjaka i troipolsatnih trudova pod dripom. Budući da je u zadnji čas krivo namjestila glavicu, bilo bi opasno vaginalno. Bila je 2760g teška i 48cm duga. Obje smo dobro, odmah isti dan na intenzivnoj uspostavile dojenje Iako sam imala strahove od carskog, super sam ga podnijela, rez savršen, a trbuh već ravan ko i prije t
    Od jučer uživamo kod kuće u maženju i paženju, još uvijek ne mogu vjerovati da je to majušno savršenstvo moja kćer

svima velika pusa i puno sreće u pripremama, postupcima, trudnoćama....naravno javljat ću se!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sejla ostavila si me bez daha cestitam!

marianax avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sejla,
    čestitam,predivna cura, nadam se da ćemo sve imati ovakvu lijepu bebu!!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj meki prvotno napisa Vidi poruku
    bmaric pozz..vidim da si iz Zadra pa te molim ako mi možeš reći ko ti je potpisivao papire za HZZO?ja sam prije išla u ZG ali jednom sam vidjela da je netko na forumu napisao da to sad može dr.Matas u Zadarskoj bolnici pa me zanima treba li se naručiti ili kako već doći do njega?ja trebam potpis za FET...Unaprijed HVALA
    meki,ja sam ti prije mjesec dana poslala prvi put zahtjev na HZZO,,u Splitu u bolnici mi ga je potpisala jedna mlada doktorica Jelena Marušić,,ona je subspecijalist, pa pokušaj i ti mogu dati broj tel,ako hoćeš. Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

sejla,,,,,čestitam

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cestitam sejla....dobro nam dosla Emice...
    Posljednje uređivanje od krol : 10.03.2013. at 20:56

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sejla

Boze kako je medena,savrsena...neka vam je ziva,zdrava i sretna 1000 godina....Svu srecu svijeta uz nju da docekate....Bas sam brinula...

Sad se opusti i uzivaj.....svijet nikad vise nece biti isti....

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

sejla ČESTITAM !!!!1 SRETNO i tebi i bebici..uživajte jedna u drugoj..

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

daani13 puno si mi pomogla,hvala ti...ja kad sam bila pretprošle godine u Splitu svi su bili jako bezobrazni i govorili da su oni liječnici a ne administratori i da ih ne zanima!!!!jedino je bila jedna mlada doktorica koja je htjela razgovarati(to je vjerojatno ona)i rekla mi je da bi mi ona rado ispunila ali još joj fali koji mjesec do kraja subspecijalizacije...bila bih ti zahvalna za broj....i molim te još jesi ju ti zvala i dogovorila termin ili..??

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sejla, rasplakala sam se od srece! Ma nema rijeci za opisati to maleno savrsenstvo, i da ona je vasa!!! Uzivajte u svakoj minuti <3

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Sejla sve cestitke od srca i tebi i cijeloj obitelji ! Prekrasnaa jee

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ma nema problema,,,drago mi je da mogu pomoći,,,tel 551.422,,,meni je jedan dr,dogovorio da dođem kod nje i ja sam ponijela sve svoje papire i to sam ostavila da ih pregleda pa sam nakon dva dana došla po popunjeni zahtjev, vrlo je ljubazna,,slobodno je nazovi i dogovori kad ćeš doći,reci da si čula da ona potpisiva zahtjeve za HZZO,u biti njoj sam ja prvi slučaj što se tiče zahtjeva,ali mi je rekla da ima i još jedan kolega koji potpisiva zahtjeve tu u bolnici i da navodno toj pacijentici nisu odobrili lječenje ,pa sad vidjet ćemo kakvo ću ja rješenje dobiti,,ja se nadam pozitivno,,,,kakva je tebi dijagnoza? Vidim da si bila i u Pronatalu i PFC? Ja 10.04.idem na konnzultacije kod dr.Mardešića,radit ću postupak sa smrznutim doniranim embrijima,,,,čak je je i dr.Marušić rekla da se ima više uspjeha sa smrznutim embrijima nego sa svježim,e sad vidjet ćemo,,,valjda to misli što tiče mog slučaja....

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ma nema problema,,,drago mi je da mogu pomoći,,,tel 551.422,,,meni je jedan dr,dogovorio da dođem kod nje i ja sam ponijela sve svoje papire i to sam ostavila da ih pregleda pa sam nakon dva dana došla po popunjeni zahtjev, vrlo je ljubazna,,slobodno je nazovi i dogovori kad ćeš doći,reci da si čula da ona potpisiva zahtjeve za HZZO,u biti njoj sam ja prvi slučaj što se tiče zahtjeva,ali mi je rekla da ima i još jedan kolega koji potpisiva zahtjeve tu u bolnici i da navodno toj pacijentici nisu odobrili lječenje ,pa sad vidjet ćemo kakvo ću ja rješenje dobiti,,ja se nadam pozitivno,,,,kakva je tebi dijagnoza? Vidim da si bila i u Pronatalu i PFC? Ja 10.04.idem na konnzultacije kod dr.Mardešića,radit ću postupak sa smrznutim doniranim embrijima,,,,čak je je i dr.Marušić rekla da se ima više uspjeha sa smrznutim embrijima nego sa svježim,e sad vidjet ćemo,,,valjda to misli što tiče mog slučaja....

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sejla, prekrasna je, prava princezica; puse šaljem

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

sejla, čestitam!!! prekrasna je!!!!!!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga sejla, cestitke ponosnoj mami i tati i najljepsa dobrodoslica jos jednoj praskoj princezi!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Sejla, najljepše čestitke tebi i tvojoj obitelji tvoja princeza Emica je preslatka ......hvala Bogu da se dobro
    Uživaj u svakom momentu!!
    Mi smo dobili odobrenje i ako će sve biti po planu ponovno putujemo sredinom travnja ..čujemo se

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sejla cestitam od srca!!!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga sejla,Ema je prekrasna. Čestitam!!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Sejla postala mama!

Draga Sejla,
    Čestitam!

Emi želim dug, sretan i ispunjen život!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Cestitke Sejla! Uzivajte!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čestitke mami i tati!!
    Ema dobrodošla!!!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Draga cestitam od srca sad uzivaj sa svojim malim anđelom

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam Sejla, malena je preslatka!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sejla draga, svu radost ovog svijeta ti želim . Dobro nam došla mala Ema...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga Sejla, čestitke od srca!! Malena Ema je preslatka, svu sreću vam želim!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje cure, hvala vam od na pitanjima i brizi, divne ste
    Evo da vam pokažem svog anđelka! Ema je rođena carskim rezom ovaj utorak nakon prokidanja vodenjaka i troipolsatnih trudova pod dripom. Budući da je u zadnji čas krivo namjestila glavicu, bilo bi opasno vaginalno. Bila je 2760g teška i 48cm duga. Obje smo dobro, odmah isti dan na intenzivnoj uspostavile dojenje Iako sam imala strahove od carskog, super sam ga podnijela, rez savršen, a trbuh već ravan ko i prije t
    Od jučer uživamo kod kuće u maženju i paženju, još uvijek ne mogu vjerovati da je to majušno savršenstvo moja kćer

svima velika pusa i puno sreće u pripremama, postupcima, trudnoćama....naravno javljat ću se!
    draga sejla.. curica je preslatka.. čestitam

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj marianax prvotno napisa Vidi poruku
    Meki, pozdrav,meni je 34 godine.Do koje dobne granice se radi laparoskopija?
    bmaric, slažem se ako nam je suđeno bi će i aid s pozitivnim ishodom,pozdrav svima!
    Ne znam do koje dobne granice se radi laparoskopija,mislim da je to sve individualno...ili ako imaš sreću pa ti se dr.sažali i vidi da nemaš vremena za HZZO-ove igrice sa AID-om i upotrijebi malo doktorskog umijeća pa kaže da to sve s obzirom na god.nema smisla i može doći do komplikacija..možda sam samo imala sreće pa su mi to priznali....

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Draga Sejla čestitam od srca!

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj daani13 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok onda ću pokušati kod nje..nadam se da ćeš Ti dobiti pozitivno rješenje,a naravno i ja i da će dr.Marušić biti spas za nas sa područja Dalmacije i ušparati nam put u ZG...
    Bila sam u Pronatalu na AID-u o svom trošku dok još nisam znala da može preko HZZO-a i da su mi jajovodi neprohodni(pošto nijedan doktor nije došao na ideju da i mene pošalje na koji pregled!!)naime suprugu je dijagnosticiran Klinefelterov sindrom pa nemamo drugog rješenja...,a što se tiče transfera smrznutih embrija sam i ja čula da je bolje i uspješnije(općenito,ne samo u tvom slučaju)nemam pojma zašto...ja imam još 3 smrzlića i spremam se u akciju..

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sejla cestitam na prekrasnoj Emi!!!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sejla, cura je predivna,čestitam od srca!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Draga Šejla, čestitam od srca. Malena ima predivno ime

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

sejla, čestitam na prekrasnoj bebici!
    evo kad sam to pročitala, radila sam danas test, jel možda ipak prerano? ali nisam mogla izdržati, danas mi je 9 dan od transfera 2 blastociste, donacija js Pronatal češke Budejovice i dobila sam plusić, ne mogu se još radovati, ali... u petak sam odlučila vaditi Betu, to će mi biti 13 dan i nadam se da je sve u redu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sejla, čestitam! Predivna je!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    Hoće, nisu baš toliko brzi kad nisi u samom postupku, a zbilja su zakrcani pozivima i mailovima, i ja sam odgovor za konzultacije čekala kroz tjedan dana.
    Ako se ne jave kroz 2-3 dana (a sad je i vikend), zovi ih!
    U subotu sam dobila mail a pročitala sam ga tek danas...uzbuđena i sretna sam

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hej curke

napokon sam dobila mail od Mirne, i stvarno je super kao što ste i rekle.
    Moram joj poslati papire koje imamo i upitnik koji mi je poslala, to je prvo na redu čim dođem s posla doma
    Rekla mi je da čak i ne moramo dolaziti na konzultacije, da sve možemo telefonom i mailom jer je problem samo u suprugu.
    Jako sam uzbuđena i sretna...

Jedino imam problem sa HZZO-om, trebam napisati molbu a ne znam kako
    zato vas molim za pomoć, ako nije bed može li mi koja poslati u privat, čisto da vidim kako to mora izgledati...

Još malo i ja ću za Prag
    Nadam se već iza ljeta
    :

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sejla, rodila si prelijepu.... ma savršenu malu princezicu
    Iskrene čestitke i uživajte

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno