smisljam novu kuhinju pa me zanima da li ima ko samo dvije police umjesto dva gornja elementa? to mi se jako svidja, al ne znam koliko se praši-tu bi isla mikrovalna, svakodnevne stvari u staklenkama, zacini-dakle sve sto je zatvoreno
smisljam novu kuhinju pa me zanima da li ima ko samo dvije police umjesto dva gornja elementa? to mi se jako svidja, al ne znam koliko se praši-tu bi isla mikrovalna, svakodnevne stvari u staklenkama, zacini-dakle sve sto je zatvoreno
nemoj
nikad kraja čišćenju
već smo o tome razgovarali
svima nam se to sviđa
ali skoro svaki dan moraš prebrisati vlažnom krpom, ako hoćeš da je čisto
ne moraš
ali vrlo brzo postanje ljepljivo i muljavo
Na istom tragu.... Ja sam si našla tipsku kuhinju koja mi se sviđa, ali još ju nisam uplatila jer moram prije razgovarati s majstorima (priključci, instalacije, učvršćenje).
Rado bih mišljenje o napi sa staklenim sjenilom - mislim da je ovakva slična: http://www.njuskalo.hr/kuhinjske-nap...-oglas-4477061
Bojim se da bude to isto izvor trajnog glancanja, ali mi se jako dopada, pa bih rado čula iskustva ako netko to ima i koristi...
Da li se to staklo jako maže?
evo vec je apri napisala, po meni to mogu napraviti samo oni koji imaju kuhinju, ali je ne koriste.
jednom sam citala knjigu u kojoj jedan profesionalni kuhar se sastaje sa svojim prijateljima i izjavi kako voli kuhati u kuhinji jedne od prijateljica, jer sve kuhinje koje su narpavljene radi izgleda uvijek imaju sve, sve moguce aparate i sl. koje ni on doma nema.
poznajem osobu koja ne kuha i zbilja ima sve i svasta, ali rijetko rijetko to sve koristi. kuhinja je tip top izgledom, cista ma savrsena.
u takvoj kuhinji te police imaju smisla, u svakodnevnoj kuhinji koja se koristi je vise stete nego iceg drugog.
a ja bi bež kuhinju, visoki sjaj, ali s dodacima wenge da mi poveže dnevni i kuhinju jer je dnevni wenge uz mrvicu bež. muče me zidne pločice i radna ploča, što od tog staviti svijetlo a što tamno? inače ovaj wenge je stalno pun prašine, ali ne bi radi tog odustala jer mi se boja sviđa.
peterlin, sviđa mi se ova napa staklena ali također me strah masnoće, prašina još ajde.
Posljednje uređivanje od rayna : 18.03.2013. at 10:27
apri, kad ces doci po usb? pa da te odmah i pitam savjet za L. sobu![]()
ovisi šta se obično kuha i šta se točno drži na tim policama
ako se drži nešto što se svakodnevno koristi, onda se ne stigne zmazat stojeći na polici
a čišćenje police ovisi o tome koliko se u kuhinji prži, postoji li napa, koja je udaljenost polica od šporeta...
tako da ako je netko baš lud za tim policama postoji način da ne budu pain in the ass, ali da ih svako toliko treba prebrisat, treba, kajsad
rajana, kod mene je ploca tamnosmedja, a plocice bijele. prije su bile smedje pa mi je to bila koma, pogledaj moje postove na ovoj temi na stranici dvije prije. doduse odmah da te upozorim ja sam imala i plocice i radnu povrsinu smjede boje.
Balarosa, ako imas jaku napu i ako je polica dovoljno udaljena, vjerujem da ces imati manje problema.
gledam te police na 24 Kitchen, al oni ne kuhaju ispod njih nego na otoku, no way da to brisem i perem svaki dan, thanks
Pih, gdje god pokušam uštediti, netko me sabotira!
ja imam namontiranu onu visilicu za kojekakav pribor, to kad sam dobila povješali smo kompletan pribor i onda svaki put kad bi trebala nešto od toga bi morala prati prije upotrebe. Udaljeno je cca metar od ploče za kuhanje, kuham svaki dan doduše pržim jako rijetko.
Sad je pribor lijepo u ladici, eventualno nešto što koristim svaki dan visi na tom čudu.
a i visilice su mi bile cool, ma nesto ce mi visit, makar to nikad ne koristila![]()
Ja u sadašnjoj kuhinji imam na zidu ispred štednjaka magnet za noževe i slične stvari, nikad nije prljavo, ali koristim većinu gotovo svakodnevno.
ja ne bih bež
nego bijelo
bež i smeđe u kobinaciji će ti izgledati ko čokoladna torta, teško i masno
bijelo će dići i osvježiti prostor
uz wenge i bijelo možeš detalje stavljati u bilo kojoj boji
čak i više boja
uz onu drugu... teško ćeš naći treću (a kamoli četvrtu i petu) boju da baš paše
magnolija piše da se
zove, ta mi se sviđa, a možda to i je bijela?ta misliš da ne bi išla u kombinaciji s wenge? evo http://www.gorenje.hr/kuhinje_i_namj...magnolija_sjaj
spajalice idem tražiti tvoje slike![]()
Posljednje uređivanje od rayna : 18.03.2013. at 11:10
magnolija je je jako svijetli karamel
nije to bijelo
nije da ne paše, ali je prezatvoreno, zagušujuće
meni![]()
spajalice, puno,puno,puno bolje izgleda svijetla varijanta, tako da ja definitivno ne stavljam tamne pločice,a za ploču ne znam, možda bi ona bila premračna
drago mi je da moje greske pomazu drugima, bar neka korist od njih![]()
sjaj je lakse odrziv, kvalitetniji ili je samo stvar estetike?
Jesu, sad imam plan objesit posude sa začinima, ovakve http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70105659/
pa unutra posijat bosiljak
ja mislila isto kombinirati donje elemente tamno ala wenge i gornje u vaniliju, a sad vidim da je mozda bolje gornje u bijelo. Imam zasada samo svijetlo bez plocice u kuninji. Ovaj jedan sto ce nam dati ponudu za kuhinju me uvjerava da je bolji izbor tamija radna ploha, em kontrast, bla bla, A mene sve vuce na svjetilju. Sto je bolje? I jos uvijek stignem promjeniti boje kuhinje, al nemam inspiracije, niti imam kad to istrazivati. Ja sam htjela sve bijelo ali kazu ni da to ne valja. Ima li tko kakvu ideju?
S2000 ja bi uzela bijelu kuhinju s bijelim plocicama, a radnu plocu mislim da je šljiva. toplija je od moje smjedje, za koju nemam pojma ni koja je.
Kod mene je sve bijelo, ali nije visoki sjaj. I to je ona bijela sa onim prugama od drveta, ne znam kako da se izrazim, Apri će znati koja je to. Prezadovoljna sam i dušu je dala za čišćenje. Bjelinu sam razbila detaljima u kuhinjskom staklu (živjelo staklo, dolje pločice!!), podnim pločicama i radnoj plohi.
Općenito mi je taj wenge dodijao, puno više mi se sviđa kombinacija smeđeg drveta + bijela nego wenge + bijela, a vjerujem i da je puno zahvalnija za čišćenje.
mamica, mislim da dosta ovisi i o prostoru, moja kuhinja ima jedn mracni kut i bjelina jako puno doprinosi svijetlu. kojeg ja obozavam. i MM je mislio da cemo imati laboratorij doma, jer kao ja sam navikla na tako nesto, ali njemu ce to biti koma. no nije labos, bar u nasem slucaju.
Posljednje uređivanje od spajalica : 18.03.2013. at 12:25
ja ne bi pločice u kuhinju nego parket, jel to može biti problem?
apri, hvala ti na ovim linkovima, neka od ideja će svakako biti ukradena za moju kuhinjicu.
nije previše ako je radna ploča tamna
vec smo pricali o plocicama i parketu u kuhinju u nekom dijelu ove teme.
neko ima parket i kaze da mu je OK, da nema probelma s vodom i sl.
pa bi, zašto ne bi
pitam, da ne maknem ovu smedju, stavim sljivu, pa na kraju zaradim i jednu na oku
nadam se da shvacate da je ovo ironija sa okom.
a zašto bi mijenjala, što nedostaje ovoj koju sa imaš?
jel na ovo misliš?
http://www.conty.hr/slike_upload/1/F550.jpg
toplija je ta sljiva, ali to cu narpaviti ko zna kad, jer ne mogu i landrati svijetom i renovirati novu kucu. previse je to.
a neš ti
200 kuna po kvadratu
meni ni kupaonica nece biti bijela, kamoli kuhinja, ni zidovi, antiprotivna sam bijelom
a gle
kod mene je kuća ko zabavište
i iznutra i izvana
ali bih sada malopromijenila
i bijela bi mi bila zastupljena
(što se kupaonice tiče, samo nemoj sanitarije nebijele uzeti)
moja tuš-kabina ima 14 boja pločica![]()
lako je tebi staviti 14 boja, kad znas i shemu postavljanja istih napraviti, ajd meni daj tih 14 boja, pa ce svi plakati![]()
tebe plaćaju za tvoj posao
mene za moj
ako ja ne znam tvoj, zašto bi ti znala moj![]()
zašto je meni u podsvijesti da kupaona mora biti plava? ne ono cijela plava, sanitarije i to, ali detalji svakako moraju biti plavi. pojma nemam
apri, mm spominje da je vidio negdje laminat u kuhinji, a ja se cudim, veli da kako cemo povezat plocice iz kuhinje s laminatom u dnevnoj? prostor je povezan, mislim, bit ce kad stane kisa![]()